طب سنتی چینی که همچنین به نام هایی مانند طب آسیای شرقی معروف می باشد، دارای پیشینه تاریخی بسیار با قدمتی بوده و برای درمان بسیاری از بیماری ها رازهای بسیار شگفت انگیزی دارد و طب سنتی چینی بیشتر شامل طب سوزنی بوده که به عنوان یکی از شایع ترین و قدیمی ترین روش های درمان طبیعی در کل دنیا شناخته شده و ریشه در کشور چین دارد. پزشکانی که با استفاده از طب سنتی چینی به درمان بیماری‌های مختلف می پردازند از روش هایی مانند انواع مختلف گیاهان دارویی به همراه طب سوزنی و دیگر روش استفاده کرده و روشی تلفیقی ایجاد نموده و با استفاده از آنها به درمان بیماری‌های مختلف می پردازند. در حالت کلی عقیده اصلی در طب سنتی چینی بر این باور می باشد که انسان و طبیعت به عنوان تنها بخشی از جهان هستی به حساب می آیند. همچنین در طب سنتی چینی یک عقیده اصلی وجود دارد و آن یک نیروی انرژی به نام چی می باشد.



انرژی چی که در طب سنتی چینی از آن یاد می گردد از دو عنصر کاملاً متضاد به نام یانگ و یون تشکیل می گردد که برای ایجاد سلامتی در بدن افراد ایجاد تعادل می نمایند. در صورتی که یک بدن سالم وجود داشته باشد این نیرو یا همان چی به صورت کاملاً ایده‌آل و قوی در تمام سطح بدن جریان دارد. اگر این نیرو ضعیف گردد ممکن است بیماری های مختلف بر بدن هجوم آورده و به اصطلاح فرد بیمار و دچار کسالت شود. در صورتی که می خواهید در مورد طب سنتی چینی اطلاعات مناسبی کسب کنید و به این طب پرکاربرد علاقه‌مند هستید با ما در ادامه مقاله همراه بوده و اطلاعات مناسبی در این زمینه به دست آورید:

معرفی طب سنتی چینی
طب سنتی چینی ریشه عمیقی در فرهنگ چین و دانش این کشور داشته و در مورد موارد مختلفی مانند گیاهان، درختان، مواد و همچنین انسان و سلامتی رهنمودهای بسیار کارسازی را ارائه می نماید. بسیاری از کشورهای آسیایی دارای فلسفه بسیار عمیق و در نوع خود خاصی می باشند. همچنین افرادی که در کشور چین در حال زندگی هستند سبک زندگیشان تا حدود زیادی به طب سنتی چینی تبدیل شده و به آن وابسته می باشد. همچنین این طب بسیار پر کاربرد و معتبر علاوه بر چین در بسیاری از کشورهای دیگر مانند کشورهای جنوب آسیا و کشورهای شرق آسیا نیز مورد استفاده قرار گرفته که از جمله مهمترین کشورها می‌توان به کره و ژاپن اشاره نمود. سیستم های درمانی از طب سنتی چینی الهامات بسیار زیادی گرفته شده و در برخی موارد کاملاً به این تب شباهت دارد. ولی در عین حال یک تمایز نیز با آنها وجود دارد.

مزایای طب سنتی چینی

همچنین با گسترش بحث رسانه به وجود آمدن ابزار اینترنت و تلویزیون طب سنتی چینی توانست در مناطق مختلف در سراسر دنیا نیز شناخته شده و در کشورهایی مانند آمریکا و همچنین کشور اروپایی و در عین حال کشورهای آفریقایی ورود پیدا کرده و جانی دوباره در سراسر دنیا بگیرد. طب سنتی چینی همواره در کشور چین مورد استفاده قرار می گرفته اما در طی چند دهه اخیر فواید بسیار زیادی در مناطق مختلف جهان از جمله غرب پیدا کرده است. تا جایی که امروزه بسیاری از روش ها و ایده های طب سنتی چینی مانند طب سوزنی و  درمان گیاهی در بسیاری از مراکز درمانی و بهداشتی در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.

مهمترین روش ها و متدهای به کار رفته در طب سنتی چینی
طب سنتی از روش ها و متدهای مختلفی استفاده می کند که یکی از مهمترین و پرکاربردترین آنها طب سوزنی می باشد که با استفاده از یک سوزن های خاص و روش های مخصوص سوزن های مورد نظر در پوست افراد در نواحی خاص فرو رفته و در نتیجه باعث درمان بسیاری از بیماری ها می گردد. یکی دیگر از روش های استفاده شده در این طب استفاده از گیاهان دارویی می باشد که انواع مختلف پودر، کپسول ها و چای که معمولا از گیاهان مختلفی تهیه می کردند ساخته شده و برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. مدیتیشن از دیگر روش های به کار رفته در طب سنتی چینی می باشد که معمولاً به این گونه صورت می پذیرد که فرد مورد نظر در محیط آرام و ساکت به دور از هرگونه دغدغه ذهنی نشسته و به اصطلاح مدیتیشن می نماید. روش تای چی یکی دیگر از روشهای طب سنتی چینی باشد که یک سری حرکت اهسته ورزشی با تکیه بر اعتماد به نفس بسیاری از بیماری های روحی انجام می پذیرد. ماکسیباسشن از دیگر روش های به کار رفته در طب سنتی چینی است که در نتیجه گیاهان مختلف گرم شده و به صورت خشک شده در نزدیکی پوست افراد سوزانده می‌شوند و از این طریق بسیاری از بیماری ها از بدن افراد دفع می گردد.

در عین حال آخرین روش که در این مقاله به آن اشاره می کنیم روش بادکش در طب سنتی چینی است که با استفاده از یک سری فنجان های گرم در روی پوست افراد بادکش ایجاد شده و در نتیجه باعث افزایش گردش خون در بدن افراد شده و برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید می باشد.



کارایی طب سنتی چینی
طب سنتی چینی یک روش درمانی است که می تواند زمینه های بسیار زیادی را تحت پوشش قرار داده و نتایج بسیار متفاوتی را ایجاد نماید. روش های به کار رفته در طب سنتی چینی مانند روش های پزشکی و طب غربی مورد مطالعه زیادی قرار نگرفته و بیشتر تحقیقات در مورد گیاهان دارویی و طب سوزنی انجام شده است. همچنین با توجه به تحقیقات انجام شده طب سوزنی به عنوان یکی از روش های درمانی در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان یک گزینه بسیار مناسب در جهت کاهش درد و از بین بردن عوارض شیمی درمانی و جایگزین مناسب برای این روش به دست آمده می‌تواند نتایج بسیار شگفت انگیز را برای بسیاری از بیماری‌ها ایجاد نماید. همچنین گیاهان دارویی که در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار می گیرد، امروزه در بسیاری از کلینیکها و مراکز آزمایشگاهی معتبر در سراسر دنیا از جمله کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار گرفته و در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله یائسگی، آرتریت و مشکلات به وجود آمده و اختلالات خواب و غیره گزینه بسیار مناسبی می باشند.

همچنین افرادی که به بیماری های تعادلی مانند پارکینسون مبتلا هستند می‌توانند از ورزش های ارائه شده توسط روش تای چی استفاده کرده و بهبودی بسیار مناسبی را به دست بیاورد. بادکش نیز به عنوان یکی از روش های به کار رفته در طب سنتی چینی تا حدود زیادی دردهای ناشی از قسمتهای مختلف بدن مانند کمردرد و پا درد و یا درد ستون فقرات را کاهش داده و با گردش خون بسیار مناسبی که در بدن ایجاد می کند می تواند تسکین دهنده بسیاری از دردها باشد.

استفاده از طب سنتی چینی
اینکه ما بخواهیم از طب سنتی چینی در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده کنیم یا نکنیم کاملاً برعهده خود می باشد و یک تصمیم شخصی است. اما باید بگویم که طب سنتی چینی برای درمان بسیاری از دردهای مختلف و عجیب و غریب مانند سندروم تونل کارپ و یا حتی کاهش استرس می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد و همچنین در صورتی که روشهای مختلف علمی و پزشکی به همراه طب سنتی چینی به صورت تلفیقی مورد استفاده قرار گیرد، عملکرد و بهبود بسیار مناسب‌تری برای بیماری مورد نظر ایجاد شده و در نتیجه علائم و عوارض بیماری در مدت زمان کمتری از بین می رود. همچنین طب سنتی چینی با توجه به اینکه بر موضوع انرژی در بدن با تمرکز ویژه‌ای دارد می تواند در هنگامی که نشانه های مختلفی در بدن در زمان بیماری وجود داشته ولی علت آن را نمی یابیم، گزینه ی مناسبی جهت درمان باشد.


منبع: ویکی پدیا