خاطراتی که برخی افراد از عشق خود دارند، ممکن است به عنوان خالکوبی بر روی بدن خود ثبت کنند. شاید برای آنها احساس جالب و هیجان انگیزی هنگام ورود برای اولین بار به درون اتاق خالکوبی وجود دارد. در این عمل سوزنی درون پوست شما وارد می‌شود که توسط این سوزن طراحی‌های پیچیده و هنرمندانه‌ای بر روی پوست ثبت می‌شود. این عمل بسیار مورد بحث قرار دارد. برخی افراد معتقدند که خالکوبی باعث وارد شدن جوهر و در نتیجه آلودگی به پوست شده و منجر به بروز بیماری‌های پوستی می‌گردد.
 
اکثر این شایعات در رابطه با خالکوبی ریشه در گمانه زنی‌های پزشکی دارد، در حالی‌که برخی از این بحث‌ها باعث بروز نگرانی‌هایی در رابطه با سلامت فرد شده و درک کافی در باره این موضوع که آیا تعامل جوهر، سوزن و پوست باعث بروز سرطان می‌گردد، وجود ندارد.
 

خالکوبی و سرطان پوست

جهت اطلاع از حقایق واقعی در این رابطه، باید توجه داشت که خالکوبی به طور مستقیم باعث بروز سرطان پوست نمی‌گردد. هیچ شواهد علمی به منظور حمایت از این ادعا که جوهر مورد استفاده در خالکوبی باعث بروز سرطان‌های پوستی می شود، وجود ندارد. با این‌حال، بسته به آرایش ژنتیکی هر فرد، جوهر که یک ماده خارجی است، ممکن است به برخی شیوه‌ها مسئول بروز برخی انواع سرطان‌ها گردد، چون در برخی مواقع سیستم ایمنی در مبارزه با این جوهر ناموفق بوده و بیماری هایی ایجاد خواهد شد. با این‌حال، این موارد به ندرت رخ می‌دهد، اما هنگام خالکوبی باید مراقبت‌های پزشکی مناسبی را انجام داد و به کیفیت جوهر و بهداشتی بودن آن دقت داشت.
 
با این‌حال، نباید نادیده گرفت که خالکوبی می‌تواند باعث بروز رشد توده‌های سرطانی گردد و بنابراین به دلیل عدم وجود اقدامات مناسب در مراحل اولیه رشد، این توده‌ها رشد کرده و قابل مشاهده خواهند شد. این موضوع به ویژه در صورتی‌که خالکوبی یک منطقه وسیع را پوشش دهد و بیشتر رنگ تیره داشته باشد، رخ می‌دهد که در این صورت باعث توسعه غیر طبیعی پوست و ایجاد خارش و یا سوزش در آن ناحیه از پوست می‌شود که ممکن است به خالکوبی نسبت داده شود، به ویژه در صورتی‌که این ضایعات نزدیک مناطق خالکوبی شده مشاهده شود. خالکوبی باعث بروز برخی مشکلات پوستی مانند پوست انداختن، عفونت، تشکیل بثورات پوستی، خارش و غیره می‌گردد، اما تاکنون مواردی در رابطه با ایجاد سرطان پوست به واسطه خالکوبی گزارش نشده است.
 
بنابراین، می‌توان به این نتیجه رسید که خالکوبی به طور مستقیم باعث ایجاد سرطان پوست نمی‌گردد، اما این موضوع را نیز نباید نادیده گرفت که این عمل منجر به بروز برخی مشکلات پوستی می‌گردد. خالکوبی ممکن است مانع تعریق پوست شود. بنابراین در صورتی‌که هر یک از علائمی مانند خارش، تحریک پذیری، خشکی بی سابقه یا هر گونه بی نظمی و اختلال در بافت با احساس ناراحتی در پوست را مشاهده کردید، این علائم را نادیده نگیرید و بلافاصله اقدامات لازم جهت درمان آن انجام دهید، چون توسعه این علائم برخی مواقع منجر به بروز سرطان‌های پوست می‌گردد. این علائم را در صورتی‌که در ناحیه خالکوبی شده ایجاد شده باشد، جدی بگیرید، چون امکان رشد توده‌های سرطانی در این مکان‌ها بیشتر می‌باشد.
 
بهتر است عمل خالکوبی را فراموش کنید اما در صورت خالکوبی، باید اطمینان حاصل شود که همه مراقبت‌های پوستی لازم را به خوبی انجام شده است، وگرنه در صورت انجام ندادن اقدامات بهداشتی در هنگام انجام خالکوبی ممکن است مشکلات پوستی خطرناک و آزار دهنده‌ای ایجاد گردد.
 

سرطان پوست، پشت پرده نقش و نگارهایی به نام تتو یا خالکوبی

 
در فرایند انجام خالکوبی، نمک‌های فلزی و رنگ‌های آلی وارد لایه داخلی پوست می‌شوند، در نتیجه التهاب مزمن خفیفی ایجاد می‌شود که می‌تواند موجب تحریک و تغییر سلول‌های پوست به سرطان شود.
 
در خصوص رواج یافتن خالکوبی در جوامع مختلف باید گفته شود: امروزه تتو یا همان خالکوبی محبوبیت خاصی بین برخی افراد پیدا کرده است، در برخی از جوامع تقریباً نیمی از جمعیت بزرگسال دارای خالکوبی هستند. همچنین طی 4 سال گذشته، تعداد آمریکایی‌هایی که حداقل یک خالکوبی دارند، 50 درصد،افزایش یافته است.
 
رشد محبوبیت خالکوبی ، برخی از کارشناسان بهداشت را بر آن داشته تا این موضوع را دقیق‌تر مورد بررسی قرار دهند که تاکنون نتایج به دست آمده، موجب سؤالات و نگرانی های بسیاری شده است.
 
طبق مطالعات اخیر استاد فیزیولوژی کالج الما در میشیگان، خالکوبی ممکن است مانع تعریق پوست شود. همچنین در مقایسه با پوست های بدون خالکوبی، پوست‌های خالکوبی شده، 50 درصد تعرق کم‌تری دارند. گذشته از این، مشخص شده است که سدیم موجود در عرق پوست های خالکوبی شده، غلیظ تر است. هنگامی که عرق تولید می‌شود، پوست قبل از تبخیر شدن مقداری از سدیم و الکترولیت های دیگر را دوباره جذب می‌کند. یافته ها حاکی از آن است،که خالکوبی می تواند تا حدی از این فرایند جذبِ دوباره، جلوگیری کند.
 
البته این موضوع در صورت وجود یک یا حتی چند خالکوبی کوچک، اهمیتی پیدا نمی‌کند، بلکه زمانی مهم است که خالکوبی به صورت پوشش گسترده‌ای خصوصاً بر روی کمر، بازو ها و نواحی دیگری که دارای غدد ترشح کننده عرق هستند، انجام گیرد. در این صورت خالکوبی ها می‌توانند با توانایی پوست در خنک کردن بدن و نگه داشتن مواد مغذی مهم به مقابله بپردازند..
 
اما تحقیقات دیگر، خالکوبی را با مسائل سلامت مختلفی مرتبط کرده است. گزارش های نادری حاکی از این که افراد دارای خالکوبی، به نوعی تومور پوستی به نام «ملانوما» دچار می‌شوند در دست است. گزارشی در سال 2015 انتشار یافت که به بررسی مردی 33 ساله، که خالکوبی پُر نقش و رنگی بر روی سینه داشت پرداخته بود. نکته جالب این بود که ملانومای بدخیم تنها در نقاطی از پوست که جوهر قرمز داشت، دیده می‌شد.
 
در این مورد خاص، شاید علت خود جوهر قرمز نبوده است، احتمالاً در پوست آن بیمار سلول‌های سرطانی ملانوم وجود داشته است و با خالکوبی در سایر نقاط پخش شده‌ است. گسترش سلول‌ها از این طریق بسیار نادر است، اما مطمئناً در امر خالکوبی محتمل است.
 
منبع: Ishani Chatterjee Shukla - ThoughtfulTattoos