تفسیر آیه 12 سوره اسراء
اسراء از ریشه سری به معنای سیر و حرکت شبانه است. نامهای دیگر این سوره عبارتند از سبحان (تقدیس و تنزیه خداوند)،بنی اسرائیل.ویژگیهای سوره اسرا عبارتند از داستان پرماجرا و عبرت انگیز حضرت موسی (ع) با فرعون و بنی اسرائیل.
سوره اسراء (آیه 12)
وَجَعَلْنَا الَّیْلَ وَالنَّهَارَ ءَایَتَیْنِ فَمَحَوْنَآ ءَایَةَ الَّیْلِ وَجَعَلْنَآ ءَایَةَ النَّهَارِ مُبْصِرَةً لِّتَبْتَغُواْ فَضْلاً مِّن رَّبِّکُمْ وَلِتَعْلَمُواْ عَدَدَ السِّنِینَ وَ الْحِسَابَ وَکُلَّ شَىْءٍ فَصَّلْنَهُ تَفْصِیلاً «12»و ما شب و روز را دو نشانه (از قدرت خود) قرار دادیم، پس نشانه ى شب (روشنى ماه) را زدودیم و نشانه ى روز (خورشید) را روشنگر ساختیم تا فضل و روزى از پروردگارتان بجویید و تا شمار سالها و حساب را بدانید و ما هر چیز را به روشنى بیان کردیم.
نکته ها
شاید دلیل اینکه در قرآن معمولاً کلمه ى شب مقدّم بر روز آمده است، این باشد که تاریکى زمین از خودش است و روشنایى آن از خورشید.پیامها
1- گردش زمین به دور خود و پیدایش روز و شب و تغییرات آن، طبق اراده ى حکیمانه ى الهى است، نه تصادفى. «جعلنا... مَحَونا... لتبتغوا»2- روز براى کار و شب براى استراحت است. «آیة النّهار مبصرةً لتبتغوا»
3- با آنکه فضل و رحمت از خداوند است، ولى ما نیز باید تلاش کنیم. «لِتَبتغوا فضلاً من ربّکم»
4- آماده سازى زمینه هاى کسب روزى، از شئون ربوبیّت الهى است. «لتبتَغوا فضلاً من ربّکم»
5- روزى، از سوى خداست، به زرنگى خود مغرور نشویم. «فضلاً من ربّکم»
6- تدبیر نظام آفرینش، بى هدف نیست و در این تدبیر، محور هدفها انسان است. «لتبتغوا ... لتعلموا»
7- شب و روز، تقویمى طبیعى، دائمى، همگانى، آسان وقابل فهم و وسیله اى براى برنامه ریزى و نظم مىباشد. «لتعلموا عدد السّنین و الحساب»
8- در نظام هستى، همه چیز منظّم، قانونمند و تفکیک شده است تا اصطکاک و تداخل و فروپاشى پیش نیاید. «وکلّ شىء فصّلناه تفصیلاً»
منبع: وبلاگ فرهنگ قرآن
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}