بعضی از مردم به طور مادرزاد، با یک ذائقه و سلیقه‌ی خاصی برای دکوراسیون به دنیا می‌آیند. بعضی دیگر مهارت و اصول طراحی دکوراسیون را یاد ‌می‌گیرند و خب، آن‌ها هم در این کار موفق هستند. اما دسته‌ سومی هم وجود دارد، کسانی که نه مهارت و نه استعدادی در این زمینه در خود می‌بینند، اما لازم است به دکوراسیون داخلی منزل، ویلا یا محل کارشان بپردازند.


از قانون عدد فرد پیروی کنید

ممکن است شما هم با قانون یک سوم در عکاسی آشنا باشید. با استفاده از اعداد فرد در طراحی دکوراسیون ویلا می‌توانید هارمونی و جذابیت بصری ایجاد کنید. «سیلیسیا واکر»، طراح داخلی، توضیح می‌دهد: "ایده‌ی اصلی این قانون این است که اشیاء و جزئیاتی که در دسته‌های فرد مرتب می‌شوند، جذاب‌تر، به یادماندنی‌تر و موثرتر از دسته‌های زوج هستند."

اگر یک دسته اشیاء تزئینی داشته باشید که همه یک وجه اشتراک داشته باشند، اما ارتفاع، شکل یا بافتشان کمی متنوع باشد، بسیار زیبا خواهد بود. این موضوع ممکن است کمی گیج کننده به نظر برسد، اما قضیه از این قرار است که باید چند چیز را باهم در یک گروه قرار دهید که در عین اتحاد، هر جزء به تنهایی حرفی برای گفتن داشته باشد.


 
به تصویر بالا نگاه کنید. سه گلدان می‌بینید که هر یک در ارتفاع متفاوتی هستند. متریال اصلی همه‌ی آن‌ها مشترک است، حصیر و شیشه. اما تفاوت‌هایی جزئی در هرکدام وجود دارد؛ یکی با آب پر شده یکی با خاک سفید، و دیگری با لیمو.

«واکر» اشاره می‌کند که این فقط یک قاعده‌ی پایه است و ممکن از در برخی شرایط جواب ندهد. اما اگر این تکنیک گروه بندی در دکوراسیون ویلای شما جذابیتی نداشت، با حس خودتان دست به کار شوید. هدف این قاعده این است که تزئینات حس یکنواختی و خسته کنندگی نداشته باشند.


در دکوراسیون ویلا نقطه‌ی کانونی اتاق را پیدا کنید

نقطه‌ کانونی یک اتاق، مهم‌ترین ویژگی آن است. این نقطه همان جایی است که چشم به طور ناخودآگاه در بدو ورود به فضا، به آن سمت کشیده می‌شود.

اگر نمی‌دانید چگونه چیدمان دکوراسیون ویلایتان را شروع کنید، خب پیدا کردن این نقطه شروع خوبیست. بسیاری از فضا‌های داخلی ویلا، دارای نقطه‌ کانونی از قبل تعیین شده هستند؛ برای مثال یک پنجره رو به منظره‌ای زیبا یا یک شومینه. اگر اتاق ویلای شما، نقطه‌ی کانونی پیش ساخته ندارد، می‌توانید با توجه به نکات زیر، خودتان یکی ایجاد کنید:

یکی از دیوار‌ها را متفاوت و خاص رنگ بزنید، و آن را با لوازم تزئینی، تابلو یا طبقات دکور تزئین کنید.

کاربری هر اتاق را تعیین کنید، سپس برای ایجاد نقطه‌ی کانونی دست به کار شوید. برای مثال نقطه‌ کانونی یک اتاق نشیمن می‌تواند تلویزیون باشد، یا اگر می‌خواهید در یک اتاق کتاب بخوانید، نقطه‌ی تمرکز آن یک قفسه‌ی کتابخانه.

نقطه‌ کانونی در یک اتاق به سادگی می‌توانید یکی از اسباب اثاثیه‌ خانه باشد. پس در ایجاد این نقطه خیلی سخت نگیرید. یک تابلوی نقاشی بزرگ، یک آینه‌ بزرگ یا ...



زمانیکه این نقطه‌ مرکزی را پیدا یا ایجاد کردید، همه چیز را بر اساس آن و در اطراف آن بچینید. از رنگ اصلی شیء اصلی در این نقطه، در سایر اسباب و اثاثیه استفاده کنید. برای مثال، به عکس بالا نگاه کنید. شومینه، نقطه‌ی مرکزی، به رنگ سفید است. حال دیوار قرمز دیوار شومینه را برجسته‌تر به نمایش می‌گذارد، و شمع‌های سفید، ارکیده و گلدان‌ها و هرچیز دیگری در اتاق نما و زیبایی این شومینه را تقویت می‌کند.


از استاندارد‌های اندازه گیری مطلع باشید

زمانیکه نوبت به نصب پرده‌ها یا چیدن اثاثیه می‌رسد، اکثرا همه چیز را با چشم می‌سنجیم و اندازه می‌گیریم. اما باید دقت داشت که امروزه در معماری داخلی، قوانین اندازه گیری خاصی برای دکوراسیون ویلا یا خانه وجود دارد که باعث می‌شود چیدمان وسائل بهتر به نظر برسد. در اینجا تعدادی از این اصول را می‌بینیم:
فاصله‌ی میز وسط تا مبل‌ها باید حداقل ۰.۵ متر باشد. این اندازه می‌تواند تا ۱.۵ متر تغییر کند که در صورتی که محدودیت فضا ندارید بهتر است این مقدار حداکثری را رعایت کنید.

فاصله‌ی تلویزیون تا مبل بستگی به اندازه‌ی تلویزیون دارد. برای داشتن دید بهتر می‌توانید قطر صفحه‌ی تلویزیون را در دو ضرب کنید. عددی که به دست می‌آید بهترین فاصله بین تلویزیون تا محل نشستن شماست (این عدد به اینچ است.)

اگر تابلو یا تصویری را به دیوار آویزان می‌کنید، مرکز آن را در ارتفاع خط دید قرار دهید که این اندازه حدودا ۱.۵ متر از سطح زمین است. این قانون را حتی زمانی که بیش از یک اثر هنری به دیوار می‌آویزید هم رعایت کنید.

سعی کنید پرده‌ها را طوری نصب کنید که حدود ۳ تا ۸ سانتی متر از عرض پنجره بزرگتر باشند. اگر می‌خواهید پنجره اتاق بزرگتر به نظر بیاید، می‌توانید از این مقدار تجاور کنید و تا ۳۰ سانت هم پیش بروید. از لحاظ ارتفاعی، گفته می‌شود چوب پرده باید ۱۰ سانتی متر بالاتر از پنجره نصب شود. اما شاید شما بخواهید پنجره‌ی شما مرتفع‌تر به نظر برسد. خب می‌توانید این اندازه را تا حد ۲۰ سانتی متر فراتر ببرید تا حس ارتفاعی بیشتری در نظر بیننده ایجاد کنید. 


منبع: سایت ستاره