انگیزه ورزش و ۷ راه تقویت اراده برای ورزشکاران

چگونه از تنبلی و فرسودگی که باعث ورزش نکردن می‌ شوند، جلوگیری کنیم؟

اگر شما از ورزش خسته شده‌ اید یا بخاطر اینکه یک هفته در تعطیلات بوده و به باشگاه نرفته‌ اید، احساس شکست می‌ کنید، بیرون آمدن از وضعیت کنونی‌ تان می‌ تواند دشوار باشد.

اما باید قبل از اینکه شروع به افزایش وزن و از دست دادن قدرتتان کنید یا کاملا دلسرد شوید به برنامه تمرینی‌ تان برگردید. ما از مربیان درجه یک پرسیدیم که وقتی واقعا دوست نداریم ورزش کنیم، باید چه کار کنیم!
 

1.از بقیه بخواهید شما را کنترل کنند

جان رومانیلو، رئیس RomanFitnessSystems.com می‌ گوید: یکی از دلایلی که چرا مربیان اینقدر موثر هستند آن است که شما را نسبت به تمریناتتان، مسئولیت پذیر می‌کنند. حتی اگر یک مربی ندارید می‌توانید از یک دوست، یکی از اعضای خانواده یا یک شخص مهم بخواهید که شما را به تمریناتتان پایبند کنند.

او توصیه می‌ کند از آنها بخواهید که در مشخص کردن تعداد جلساتی که تمرین نمی‌ کنید به شما کمک کنند و اگر جلسات زیادی را تمرین نمی‌ کنید، جریمه‌ هایی برای شما در نظر بگیرند و اگر در تمام آن جلسات، شرکت کردید به شما پاداش دهند.
 

2.با یک تغییر ساده شروع کنید

راشل کاسگراو، مربی شخصی می‌گوید: شروع یک عادت جدید می‌تواند به سادگی تغییر یک رفتار باشد. این بدان معناست که می‌توانید انگیزه‌ تان برای ورزش را فقط با یک جلسه یوگا در هفته، رفتن سرکار با دوچرخه یا پیاده برای چند روز در هفته افزایش دهید.

وقتی که آن کارها به عادت تبدیل شوند، متوجه می‌شوید که چه احساس خوبی به شما می‌دهند و برای انجام یک برنامه ورزشی مداوم و پایبند بودن به آن، حتی در زمان‌هایی که دوست ندارید ورزش کنید انگیزه خواهید داشت.
 

3.از کفش‌هایتان استفاده کنید

میشل لوویت، مربی مشهور می‌گوید: بدست آوردن انگیزه برای ورزش کردن می‌تواند به آسانی پوشیدن کفش‌هایتان باشد. او توصیه می‌ کند که کفش‌ های ورزشی‌ تان را در جایی بگذارید که اغلب اوقات بتوانید آنها را ببینید مثلا کنار تخت یا میز کار تان در محل کار. به اینصورت انها برنامه تمرینی‌ تان را به شما یاداوری می‌کنند.

او می‌ گوید: هنگامی که کفش‌ هایتان را می‌ پوشید، حداقل بمدت ۵ دقیقه بیرون بروید. وقتی این زمان به پایان رسید، ممکن است با خود فکر کنید که “در حال حاضر ورزش را شروع کرده‌ ام بنابراین می‌ خواهم ادامه دهم”. بعلاوه اگر کفشتان را بعنوان یک یاد اوری کننده ورزشی با خودتان داشته باشید، دیگر نمی‌ توانید از این بهانه که” کفش‌ هایم را فراموش کردم”، استفاده کنید.
 

4.یک هدف بر اساس عملکردتان تعیین کنید

تونی جنتیل کور، مربی شخصی و دارای مدرک CSCS و موسس مشترک Cressey Performance در هادسون می‌ گوید: اگر هدف تناسب اندامتان بر اساس یک چیز فیزیکی باشد که می‌خواهید انجام دهید مانند انجام بارفیکس یا دویدن یک مایل در ۸ دقیقه، به احتمال زیاد به آن می‌رسید و مسلما برای تعیین یک هدف بر اساس عملکردتان، هیچ زمانی بهتر از وقتی نیست که انگیزه ندارید.

او می‌گوید: من متوجه شدم که اگر کسی به دلیل خاصی تمرین کند، در وهله اول برای آن تمرین، هیجان دارد و برای رسیدن به آن هدف، به تمرین ادامه می‌دهد.
 

5.از یک دوست، تاثیر مثبت بپذیرید

مایک بویل، مالک Conditioning Mike Boyle Strength and در ماساچوست می‌ گوید: گاهی اوقات پیدا کردن اراده برای ورزش کردن فقط نیازمند آن است که به باشگاه بروید. در آن صورت، همراه بردن یک دوست که در حال حاضر عادت دارد بطور منظم به باشگاه برود، ایده زیرکانه‌ ای است.

فقط به یاد داشته باشید: در حالیکه استفاده از دوستتان برای انگیزه پیدا کردن، بسیار عالی است اما مهم است که او را اساس و مبنای تمریناتتان قرار ندهید زیرا این کار، شما را در معرض خطر آسیب دیدگی قرار می‌دهد.
 

6.به آرامی به روال تمرینی‌تان برگردید

نیک رودوکوی، مربی معروف در نیویورک می‌ گوید: اگر بعد از مدتی وقفه و تمرین نکردن، خیلی سریع سراغ برنامه تمرینی‌ تان بروید انرژی‌ تان را بطور کامل از دست می‌ دهید و نمی‌ توانید برای مدتی تمرین کنید.

در عوض او پیشنهاد می‌کند که بتدریج به جایی که تمرین را کنار گذاشتید، برگردید مثلا اگر قبلا هفته‌ ای ۵ روز تمرین می‌ کردید، خود تان را متعهد کنید که در هفته اول ۲ تا ۳ بار به باشگاه بروید.

سپس در هفته بعد آن را به ۳ تا ۴ جلسه در هفته افزایش دهید و همینطور ادامه دهید تا به برنامه تمرینی قبلی‌ تان بر گردید. استفاده از این روش باعث می‌ شود که بخاطر ۵ روز تمرین در هفته، آنهم بطور ناگهانی احساس اضطراب و پریشانی نکنید.
 

7.به تمرینتان مانند یک تفریح نگاه کنید

دیوید جک، کارشناس تناسب اندام و دارای مدرک CSCS می‌ گوید: اگر از رفتن روی تردمیل و ۳۰ دقیقه دویدن روی آن، می‌ ترسید خودتان را وادار به انجام فعالیتی کنید که بتوانید به جای خود فعالیت، به نتیجه‌اش توجه کنید.

منظور آن است که با انجام فعالیت‌ هایی که از آنها لذت می‌برید مانند تنیس، گردش رفتن یا پیاده روی سریع و طولانی از مزایای ورزش مانند افزایش گردش خون و ترشح اندروفین بهره می‌برید که می‌ تواند به شما انگیزه دهد تا بعد ها، فعالیت بیشتری انجام دهید.

اگرچه فعالیت‌ های فیزیکی مورد علاقه شما ممکن است به اندازه برنامه معمولتان در باشگاه برای قلبتان مفید نباشند، اما خیلی بهتر از آن است که هیچ کاری انجام ندهید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده