با گل های آپارتمانی کم نور آشنا شوید
تمام گل ها و گیاهان برای ادامه رشد و زندگی خود به نور کافی نیاز دارند، این در حالی است که ۹ گیاه زیبا هستند که به نور کمتری برای رشد نیاز دارند که در زیر به بررسی و معرفی این گل ها خواهیم پرداخت.
۱. پوتوس
طریقه استفاده: آویز یا رومیزی
پوتوس بهترین انتخاب از میان گل های آپارتمانی کم نور است. طول ساقه این گیاه در شرایط آپارتمان به ۷ متر نیز میرسد. پوتوس در طیفهای رنگی مختلف از ابلق و سبز روشن تا تیره وجود دارد که مناسبترین رنگ آن برای رشد در فضاهای کمنور، نوع سبز تیره آن است. اگر از سایر واریتههای گل پوتوس با طیفهای رنگی دیگر برای دکوراسیون آپارتمان خود استفاده کنید، برگهای آن به مرور زمان حین وفق یافتن با نور کم، تغییر رنگ داده و تبدیل به سبز تیره میشوند.
۲. فیلودندرون اسکاندنس
طریقه استفاده: آویز یا رومیزی
دومین پیشنهاد ما برای انتخاب گلهای آپارتمانی کمنور، گیاه فیلودندرون اسکاندنس است که برگهایی به شکل قلب دارد. اندازه شاخههای این گیاه به حدود دو متر میرسد. فیلودندرون برگ قلبی، نسبت به پوتوس ریشههای نازکتر و برگهای پهنتری داشته و کمتر مقاوم است. این گیاه نیز مانند پوتوس در جورههای مختلف موجود است که در نهایت در نور کم، به رنگ سبز تیره در میآیند.
۳. بامبو
طریقه استفاده: رومیزی
بامبو از معروفترین انتخابها برای دکوراسیون توسط گل های آپارتمانی کم نور است. این گیاه که به گیاه شانس نیز معروف است، علاوه بر خاک، میتواند مدت زیادی در آب رشد کند. بامبو در ترکیب و شکلهای مختلفی یافت میشود. تصویر بالا دو ترکیب بامبو را نشان میدهد.
۴. آگلونما
طریقه استفاده: رومیزی یا روی زمین
این گیاه بعلت مقاومت بالا، انتخاب مناسبی برای استفاده در دفاتر تجاری است. آگلونما در طرحها و واریتههای مختلف موجود است. برگهای بعضی از واریتههای این گیاه، لکههای صورتی و قرمز دارند. این گلهای آپارتمانی کمنور، میتوانند تمام فضایی را که برای آنها در نظر گرفته شده، پر کنند؛ بنابراین آگلونما روی زمین نیاز به فضایی در حدود یک متر مربع دارد. گونههای همیشه سبز یا نقرهای آگلونما، ماندگاری بیشتری را در نور کمتر دارند، این در حالی است که گونههای رنگی آن در نور، بهتر رشد میکنند.
۵. زاموفیلیا
طریقه استفاده: رومیزی یا روی زمین
این گیاه معمولا تا ارتفاع یک و نیم متر رشد کرده و برگهای سبز براق، آنرا تبدیل به انتخاب مناسبی برای قرار گرفتن در دسته گل های آپارتمانی کم نور میکند. شاخههای زاموفیلیا با رشد بیشتر، به سمت خارج تاب برداشته و زیبایی گیاه را دو چندان میکنند. البته این گیاه روند رشد بسیار کندی دارد.
۶. برگ عبایی
طریقه استفاده: روی زمین
برگهای سبز تیره، گیاه برگ عبایی را جز گزینههای گل های آپارتمانی کم نور قرار میدهد. برگهای این گیاه تا ارتفاع یک متر رشد میکند. برگ عبایی با اینکه از گیاهان تزئینی محسوب نمیشود، بعلت مقاومت بالا در برابر نور کم، یکی از انتخابهای مهم برای قرار گرفتن در کنج خانهها، زیر پلهها و همچنین در راهروها است.
۷. سانسِوِریا
طریقه استفاده: رومیزی یا روی زمین
سانسوریا، در دسته گل های آپارتمانی کم نور و خاص قرار میگیرد و نیاز به تیمار کمتری دارد. این گیاه بهمراه گیاه زاموفیلیا و برگ عبایی، علاوه بر نیاز کمتر به نور، آب کمتری نیز نیاز دارند؛ بنابراین اگر در آپارتمان خود از این گلها نگهداری میکنید، نگران آبیاری آنها نباشید. سانسوریا گونه و رنگ، شکل و اندازههای مختلفی دارد که بسته به سلیقه خود میتوانید از آنها در دکوراسیون منزل خود استفاده کنید.
۸. دراسنا
طریقه استفاده: روی زمین
دراسنا محبوبترین انتخاب برای گل های آپارتمانی کم نور است که در دفترکار، پاساژها و راهروها نیز از آن استفاده میشود. گونه کامپکت از گیاه دراسنا، شاخ و برگهای سبز براق داشته و معمولا بصورت ساقهای فروخته میشود؛ بنابراین برای کاشتن آنها در گلدان میتوانید از ۳ تا ۵ شاخه با ارتفاع مختلف استفاده کنید تا نمایی زیبا از ترکیب دراسنا خلق کنید. گونههای دیگر دراسنا نیز با توجه به رنگ برگها، نیاز نوری متفاوتی دارند که با توجه به نورگیر بودن منزل خود، میتوانید از آنها در چیدمان منزل خود استفاده کنید.
۹. نخل بهشتی
طریقه استفاده: روی زمین
برای رشد بهتر نخل بهشتی با برگهای پهن و گسترده، باید فضایی بازتر از سایر گل های آپارتمانی کم نور در نظر گرفت. این گیاه هر سال حداکثر یک برگ جدید اضافه میکند، بنابراین میتوان گفت: روند رشد کندی دارد. همچنین نخل بهشتی در مقایسه با سایر نخلها مانند اریکا و بامبو قیمت بالاتر و ماندگاری بیشتری نیز دارد.
منظور از نور کم، نوری است که یک فرد بتواند نوشتهای را به راحتی بخواند. گیاهان در این نور میتوانند رشد کرده و ظاهری شاداب داشته باشند. البته باید توجه داشت که هیچکدام از گیاهان مطرح شده نمیتوانند نور مستقیم را تحمل کنند؛ بنابراین لازم است که قانون پنجرهها را برای نوردهی گلهای خود بدانید.
در صورتی که پنجرههای منزل شما به سمت شمال است، گلها را کنار پنجره قرار دهید. برای نورگیری از سمت شرق، حداقل فاصله گیاهان از پنجره باید یک و نیم متر باشد. در پنجرههای نورگیر جنوبی یا غربی، فاصله سه متری گلها با پنجره باید رعایت شود. هرروز گلهای خود را بچرخانید تا متقارن رشد کرده و در فصل زمستان فاصله آنها را با پنجره کمتر کنید.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}