فلفل هندی یا هابانرو یک نوع فلفل تند و تیز است. نام این فلفل از شهر لاهابانا یا هابانا واقع در کشور کوبا اقتباس شده. این فلفل در رنگ‌های مختلف دیده می‌شود، اما رایج‌ترین رنگ‌های فلفل هندی، قرمز و نارنجی هستند. این فلفل که زادگاهش آمازون است، یکی از گرم‌ترین و تندترین فلفل‌های دنیاست. به همین دلیل برای تهیه سس تند و تیز چیلی حتما از فلفل هندی استفاده می‌کنند.

امروزه مکزیک اصلی‌ترین تولید کننده فلفل هابانرو در جهان است. این فلفل در سرزمین آفتاب و جایی که خورشید بی‌وقفه می‌تابد رشد می‌کند. هابانرو یا فلفل هندی در شرایط مناسب سال‌ها تولید می‌شود و نیازی نیست که دوباره آن را بکارید.


کالری فلفل هندی یا هابانرو

یک عدد فلفل هندی متوسط (۲۶ گرم) حاوی ۱۵ کالری است.



نکته: درصد ارزش غذایی روزانه فلفل هندی بر اساس رژیم‌های غذایی حاوی ۲۰۰۰ کالری در نظر گرفته شده است. مقدار مورد نیاز بدن شما بسته به میزان کالری دریافتی که دارید، ممکن است بیشتر یا کمتر از این مقدار باشد.


خواص فلفل هندی یا هابانرو

هابانرو مواد مغذی زیادی دارد و برای سلامتی بدن مفید است. این فلفل حاوی مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و فیبر رژیمی است؛ مانند اکثر خانواده فلفل تند، فلفل هابانرو نیز شامل «کپسایسین یا کاپسی‌سین» است. این ترکیب مزایای زیادی برای سلامتی افراد دارد. فواید خوردن این ماده غذایی در ادامه ارائه شده است.

۱. ضد التهاب بودن
فلفل هابانرو خاصیت ضد التهابی دارد. کپسایسین موجود در این فلفل به عنوان ضد التهاب عمل کرده و روند تولید ماده التهاب‌زا را در بدن کاهش می‌دهد. فلفل هندی با کاهش التهاب درد و تورم ناشی از آن را نیز کاهش می‌دهد.

به همین دلیل است که از این ماده غذایی برای مقابله با آرتروز و سردرد استفاده می‌شود. این فلفل برای کاهش درد ناشی از میگرن و دردی که در سایر نقاط بدن مشاهده می‌شود نیز کارساز است. مصرف هابانرو مانع از جذب باکتری‌های موجود در مواد غذایی به بدن می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی را کاهش می‌دهد.

۲. کاهش وزن
کپسایسین موجود در این فلفل تند و تیز چربی سوزی را در بدن افزایش می‌دهد. به محض مصرف فلفل هندی احساس گرمازدگی شدید به شما دست می‌دهد و این درست همان وقتی است که دمای بدن بالا رفته و انرژی آزاد شده است. انرژی آزاد شده حاصل از چربی سوزی در بدن است؛ بنابراین مصرف فلفل هابانرو منجر به کاهش وزن می‌شود.

مصرف فلفل هابانرو به همراه غذا، سبب ترموژنز یا همان کالری سوزی برای آزاد سازی انرژی می‌شود. این فرآیند منجر به آزاد شدن انرژی مواد غذایی می‌شود و بدن کالری غذا‌ها را به صورت چربی جذب نمی‌کند. افزایش متابولیسم و عرق کردن از جمله مواردی هستند که پس از مصرف این ماده غذایی مشاهده می‌شوند. کپسایسین موجود در این فلفل اشتها را کاهش می‌دهد و مانع از افزایش وزن و انباشته شدن چربی در بدن می‌گردد.

۳. پیشگیری از دیابت
خطر ابتلا به دیابت نوع دوم برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند بیشتر است. کپسایسین موجود در فلفل هابانرو با کاهش سطح انسولین، به کاهش احتمال ابتلا به دیابت کمک می‌کند. فلفل هندی میزان قند خون را کاهش می دهد. این موضوع بدین معنی است که فلفل هابانرو برای درمان دیابت مفید است. البته فراموش نکنید که مصرف این ماده غذایی به صورت خام روی کنترل قند خون تأثیرگذاری بیشتری دارد تا به صورت پخته.

۴. پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی
کپسایسین موجود در فلفل هابانرو رگ‌های خونی را به نحوی تحریک می‌کند که جریان خون در آن‌ها زیاد می‌گردد. این موضوع سبب گشاد شدن رگ‌های خونی و کاهش فشار خون می‌شود. افزایش گردش خون می‌تواند برای مبتلایان به فشار خون بالا نیز مفید باشد.

مصرف این ماده غذایی کلسترول را کاهش می‌دهد و از هر نوع بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند. به افرادی که خطر سکته مغزی، حمله قلبی یا فشارخون بالا آن‌ها را تهدید می‌کنند، توصیه می‌شود که فلفل هابانرو را در برنامه غذایی‌شان داشته باشند. این فلفل سرعت گردش خون را درون رگ‌ها بهبود می‌دهد و مانع از انسداد رگ‌ها به دلیل افزایش کلسترول بد می‌شود.

۵. ضد سرطان
برخی تحقیقات نشان می‌دهد که کپسایسین بهترین آنتی‌ اکسیدان است. طبق این تحقیق هابانرو می‌تواند به درمان سرطان کمک کند. طبق تحقیقات انجام شده در ایالات متحده، محققان توانستند با دادن فلفل هندی به بیماران سرطانی آن‌ها را درمان کنند. مصرف این فلفل رشد سلول‌های سرطانی را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

در تحقیقات دانشگاه یوکاتان ذکر شده است که فلفل‌های گرم از جمله هابانرو منابع خوبی از ترکیبات فنولی مانند کاروتنوئید‌ها و اسید اسکوربیک هستند. این ترکیبات شیمیایی فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند و مصرف آن‌ها با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند سرطان در ارتباط است.

۶. تسکین درد
کپسایسین درمانگر خوبی برای درد‌های عصبی است. برای تسکین درد‌هایی که ناشی از اعصاب نزدیک به سطح پوست هستند، می‌توانید از فلفل هابانرو کمک بگیرید. استفاده از مواد حاوی کپسایسین می‌تواند درد‌های ناشی از آرتروز، کمردرد و درد‌های عصبی دیگر را بهبود دهد. مصرف این ماده انتقال سیگنال‌های حاوی درد به مغز را کاهش می‌دهد.

۷. درمان مشکلات تنفسی
هابانرو سینوس‌ها را باز می‌کند و برای درمان سینوزیت مفید است. این فلفل به تخلیه مخاط از مجرای تنفسی کمک می‌کند و برای درمان بیماری‌های تنفسی مناسب است. کسانی که آسم، آلرژی یا سینوزیت دارند، با مصرف فلفل هندی می‌توانند بیماری‌شان را درمان کنند.


چگونه می‌توان از فلفل هندی استفاده کرد؟

روش‌های زیادی برای استفاده از خواص فلفل هندی در برنامه غذایی روزانه وجود دارد. اغلب افراد این فلفل را به عنوان سس چیلی استفاده می‌کنند. این سس می‌تواند با انواع مواد غذایی مخلوط شود و این روش ساده‌ترین راه استفاده از این فلفل است.

برای تهیه سس چیلی خانگی، کافی است چند عدد فلفل را در مخلوط کن ریخته و خوب له کنید. برخی از افراد برای تهیه این سس از مقداری پیاز و نمک هم استفاده می‌کنند.

روش دیگر استفاده از این ماده غذایی استفاده از آن برای تهیه سوپ‌های تند است. تفاوتی ندارد که سوپ سبزیجات آماده می‌کنید یا سوپ کاری، این فلفل تند و تیز را به قطعات ریز، خرد کرده و به سوپ اضافه کنید. این سوپ طبعی گرم دارد و برای درمان سرماخوردگی مؤثر واقع می‌شود.

برخی از افراد از دستورالعمل‌های خاصی برای مصرف هابانرو استفاده می‌کنند. شما می‌توانید این فلفل را روی انواع پیتزا قرار دهید. البته باید توجه داشته باشید که خام این فلفل از پخته آن خاصیت بیشتری دارد؛ بنابراین اگر می‌خواهید از تمام خواص فلفل بهره‌مند شوید، آن را به صورت خام با سایر غذا‌ها ترکیب کرده و نوش جان کنید.


عوارض جانبی مصرف فلفل هندی

مصرف فلفل هابانرو مانند سایر فلفل‌های تند و تیز ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد. افرادی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند، بهتر است از خوردن این فلفل و نمونه‌های مشابه آن خودداری کنند. مصرف فلفل هابانرو توسط این افراد منجر به حالت تهوع و سوزش معده خواهد شد.

اگر از مشکلات گوارشی مانند سوزش مزمن معده یا سندرم معده تحریک پذیر رنج می‌برید، می‌توانید این فلفل را به همراه ماست مصرف کنید. ماست اثری که فلفل هندی روی دیواره معده دارد را کاهش می‌دهد. در هر حالت باید تحت نظر پزشک نسبت به مصرف این ماده غذایی اقدام کنید و خودسرانه عمل نکنید.

خوردن فلفل سبب ایجاد حس سوزش در دهان می‌شود. این موضوع برای همه افراد رخ می‌دهد و طبیعی است. برای برطرف کردن آن، می‌توانید پس از خوردن فلفل مقداری آب یا شیر بخورید. فرآورده‌های لبنی تأثیر کپسایسین موجود در فلفل را کاهش می‌دهند و سوزش دهان را برطرف می‌کنند.

با وجود موارد بیان شده، خواص فلفل هندی از مضرات آن بسیار بیشتر است و توصیه می‌شود که هفته‌ای دو تا سه بار آن را در برنامه غذایی‌تان داشته باشید.


آیا فلفل هندی سبز قابل جویدن است؟

فلفل‌های سبزرنگ طعمی ملایم‌تر از فلفل‌های قرمزرنگ دارند. قبل از جویدن فلفل مقدار کمی از آن را امتحان کنید، اگر طعم فلفل نسبتا شیرین بود، می‌توانید آن را به همراه غذا یا به تنهایی بخورید.


فلفل هندی قرمز را می‌توان جوید؟

فلفل‌های قرمز هندی دارای مقادیر قابل توجهی کپسایسین بوده و طعمی تند و گزنده دارند. اگر این نوع فلفل را به تنهایی بخورید، امکان دارد دهانتان زخم شود و سوزش معده و حالت تهوع پیدا کنید. برای بهره‌مندی از خواص فلفل، بهتر است آن را به همراه غذا نوش جان کنید تا طعم تند فلفل قابل تحمل‌تر باشد.


نحوه نگهداری صحیح از فلفل هندی

برای نگهداری از فلفل روش‌های مختلفی وجود دارد. اگر به مصرف فلفل تازه علاقه‌مندید، فلفل را درون یخچال نگهداری کنید تا بتوانید مدت زمان طولانی‌تری از آن استفاده کنید؛ اما در صورتی که می‌خواهید در فصل‌های مختلف سال فلفل هندی را آماده استفاده داشته باشید، بهتر است آن را خشک کنید. فلفل خشک شده طعمش تندتر است؛ بنابراین با احتیاط بیشتری آن را مصرف کنید.


مصرف فلفل هندی در بارداری

وسوسه خوردن غذا‌های تند، شور، شیرین یا تند در دوران بارداری کاملاً طبیعی است. خانم‌های باردار نگران این هستند که مصرف فلفل‌های تند روی سلامتی جنین تأثیرگذار باشد. اگر در این دوران به سر می‌برید، به شما مژده می دهیم که می‌توانید به راحتی مواد غذایی تند را مصرف کنید!

فلفل هابانرو حالت تهوع و نفخ معده را کاهش می‌دهد. این ماده غذایی فشارخون و قند خون را روی حالت نرمال تنظیم می‌کند و برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. فلفل نشاط آور است و مانع از افسردگی در دوران بارداری می‌شود.

البته زنان بارداری که به انواع فلفل آلرژی دارند یا مشکلات گوارشی دارند، بهتر است غذا‌های تند و تیز را برای دوران پس از زایمان در نظر داشته باشند.


منبع: سایت ستاره