همانگونه که از نام آن نیز پیداست، روغن هسته زردآلو از هسته زردآلو گرفته می‌شود. پس از خوردن این میوه‌های خوشمزه، هسته‌های آن برای ساخت این روغن استفاده می‌شود. این روغن در اکثر مواقع رنگ زرد روشن دارد، با این وجود وابسته به فرآیند استخراج می‌تواند رنگش کمی تیره باشد.

روغن زردآلو رایحه ملایمی دارد و طعم آن تقریبا مثل روغن بادام است. این روغن یکی از بهترین روغن‌ها برای ماساژ است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و مواد مغذی موجود در آن خواص زیادی برای سلامتی و زیبایی پوست و مو دارد.


خواص روغن هسته زردآلو برای زیبایی

روغن هسته‌ی زردآلو مصارف زیادی برای زیبایی دارد، برخی از خواص روغن هسته زردآلو برای پوست و مو عبارتند از:

۱. مرطوب کننده‌ی پوست
روغن هسته‌ی زردآلو برای افرادی که پوست حساس دارند مناسب است. استفاده از این روغن در ناحیه پوست بدن، التهاب آن‌را کاهش می‌دهد و آن را نرم و مرطوب می‌کند. این روغن به داخل پوست نفوذ می‌کند و به سرعت روی پوست پخش می‌شود. ماساژ صورت با روغن زردآلو برای درمان پوست‌ خشک صورت مفید است و استفاده از این روغن بعد از حمام پوست را مرطوب می‌کند. از آنجاییکه این روغن رنگ روشنی دارد و به سرعت جذب پوست می‌شود، پوست حالت چرب و روغن زدگی پیدا نمی‌کند.

۲. کاهش چین و چروک
روغن هسته‌ی زردآلو به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و مواد مغذی موجود در آن یکی از بهترین روغن‌های گیاهی برای کاهش علائم پیری مانند چین و چروک‌ها و لکه‌های پوستی است. با این وجود افرادی که پوستشان مستعد آکنه است نباید از این روغن استفاده کنند؛ زیرا استفاده از آن، منافذ پوستی را مسدود می‌کند و باعث بروز آکنه و جوش‌های سرسیاه می‌شود.

۳. درمان سیاهی و پف دور چشم
روغن هسته‌ی زردآلو مانند روغن بادام می‌تواند در اطراف چشم استفاده شود. این روغن، سیاهی و پف دور چشم را کاهش می‌دهد. استفاده‌ی منظم از این روغن برای درمان چین و چروک دور چشم مفید است.

۴. لایه برداری پوست
روغن هسته‌ی زردآلو مانند روغن زیتون و بادام برای لایه برداری پوست استفاده می‌شود. برای تهیه‌ی اسکراب روغن هسته‌ی زردآلو کافی است این روغن را با شکر مخلوط کرده و پوست صورت ۳ دقیقه با این روغن ماساژ داده شود. این اسکراب بدون عارضه است، باعث پاکسازی عمیق پوست شده و آن را روشن می‌کند.

۵. نرم کننده و تقویت کننده‌ی مو
روغن هسته‌ی زردآلو توسط بسیاری از مردم جهان برای مراقبت از مو‌ها استفاده می‌شود. این روغن روی ساقه‌ی مو‌ها مالیده می‌شود و به جداسازی مو‌های بهم چسبیده کمک می‌کند. برخی از خواص روغن هسته زردآلو برای مو‌ها عبارتند از:

مواد مغذی و ویتامین E. موجود در این روغن باعث افزایش رشد مو می‌شود.

خشکی پوست سر را برطرف می‌کند.

بدون اینکه باعث چرب دیده شدن مو‌ها شود آن‌ها را براق و درخشان می‌کند.

مو را نرم می‌کند به طوریکه شانه کردن مو‌ها آسان‌تر می‌شود.


خواص روغن هسته زردآلو برای سلامتی

استفاده از روغن هسته زردآلو می‌تواند به درمان برخی از شرایط پزشکی کمک کند، برخی از این شرایط عبارتند از:

۱. سلامت قلب
یکی دیگر از خواص روغن هسته زردآلو بهبود سلامت قلب و عروق است. مطالعات بر روی موش‌های صحرایی نشان داده است که مصرف این روغن می‌تواند خطر حمله قلبی را کاهش دهد و احتمالا همین تاثیر را روی انسان‌ها خواهد داشت. برای استفاده خوراکی از این روغن، می‌توان آن را به سس سالاد اضافه کرد و یا از آن برای پخت و پز استفاده و از خواص روغن هسته زردآلو برای سلامت قلب و عروق بهره‌مند شد. با این حال مصرف خوراکی آن باید با احتیاط همراه باشد.

۲. پیشگیری و درمان سرطان
گفته می‌شود هسته‌ی زردآلو دارای ماده‌ای به نام لاتریل است که ممکن است در درمان و پیشگیری از سرطان موثر باشد. با این وجود تاثیر استفاده از این روغن برای درمان سرطان اثبات نشده است و نباید به عنوان یک جایگزین برای درمان سرطان در نظر گرفته شود.

۳. کاهش فشار خون
روغن هسته‌ی زردآلو دارای ویتامین B۱۷ است، این ویتامین به کنترل فشار خون کمک کرده و فشار خون را کاهش می‌دهد.

۴. درمان سرماخوردگی
یکی از خواص روغن هسته زردآلو تقویت سیستم ایمنی است و توانایی بدن برای مبارزه با عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا را افزایش می‌دهد.

۵. کاهش علائم آرتروز
یکی از مهم‌ترین خواص روغن هسته زردآلو خاصیت ضد التهابی آن است، از اینرو این روغن می‌تواند علائم آرتروز و درد ناشی از آن را کاهش دهد.

۶. ماساژ
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هر نوع روغن ماساژی جذب سریع آن توسط پوست است، روغن هسته‌ی زرد آلو این خاصیت را دارد و می‌تواند برای ماساژ استفاده شود. ماساژ با این روغن درد و التهاب را کاهش می‌دهد و به دلیل ملایم بودن و ضد التهابی بودن این روغن می‌تواند برای ماساژ در کودکان و نوزادان هم استفاده شود.


عوارض جانبی، ایمنی و مسمومیت‌های روغن هسته‌ی زردآلو

به طور کلی روغن هسته‌ی زردآلو برای استفاده موضعی کاملا ایمن است، اما مصرف خوراکی آن می‌تواند خطرناک باشد. هسته‌ی زردآلو حاوی ماده‌ای به نام آمیگدالین است، این ماده توسط بدن به سیانور تبدیل می‌شود که سمی است. سیانور می‌تواند منجر به نارسایی تنفسی شود و حتی مرگبار باشد. معمولا برای تهیه‌ی روغن خوراکی هسته‌ی زردآلو این ماده از آن حذف می‌شود.

در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد تداخل و برهم کنش روغن هسته زردآلو با دارو یا سایر محصولات گیاهی وجود ندارد.


منبع: سایت ستاره