آشنایی با خواص شبدر قرمز
از جمله خواص شبدر قرمز میتوان به بهبود علائم یائسگی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی اشاره کرد. همچنین برای بهبود خاک و خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد و منبع مطلوب شهد برای زنبورهاست. در ادامه این مقاله شما را بیشتر با خواص این گیاه حیرت آور آشنا خواهیم کرد.
۱. کاهش علائم یائسگی
به گفته محققان، بسیاری از مشکلاتی که در زنان یائسه وجود دارد را میتوان با مصرف شبدر قرمز کاهش داد. دلیل محبوبیت شبدر قرمز در میان زنان نیز همین است. شبدر قرمز غنی از ایزوفلاونها است که شبیه هورمون استروژن زنانه است. ایزوفلاوونها پس از ورود به بدن ما به فیتواستروژنها تغییر شیمیایی میدهند و از اثرات استروژن طبیعی که زنان و مردان تولید میکند، تقلید میکنند. میزان استروژن مخصوصا در زمان یائسگی، کاهش مییابد. در این هنگام ایزوفلاونها میتوانند در کاهش علائم مربوط به یائسگی مانند خواب کم، افزایش وزن، پوکی استخوان، شکستگی استخوان، مشکلات قلبی عروقی و التهاب مفاصل موثر واقع شوند.
۲. کمک به حفظ جوانی پوست
یکی از عوامل پیری پوست در افراد مسن کاهش میزان استروژن است. طبق یافتههای محققان ایزوفلاونهای موجود در شبدر قرمز به کاهش علائم پیری پوست کمک میکند. یائسگی اغلب با بسیاری از مشکلات، مانند از دست دادن کلاژن، ضخامت و رطوبت پوست همراه است. شبدر قرمز به دلیل اثرات استروژنی روند پیری پوست را متوقف میکند و به حفظ جوانی پوست کمک میکند. و از این طریق باعث افزایش الاستیک، ضخامت و هیدراتاسیون پوست میشود. استفاده از شبدر قرمز به عنوان پماد پوست میتواند به کاهش سطح بیماریهای التهابی مانند پسوریازیس، اگزما و درمان زخم یا سوختگیها کمک کند.
۳. کمک به جلوگیری و درمان سرطان
محققان دریافتند که ایزوفلاونها به کاهش سلولهای سرطانی کمک میکنند و همچنین قادر به ایجاد آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلول های ناخواسته یا غیرضروری) هستند. ضد سرطان بودن از مهمترین خواص شبدر قرمز است.
۴. افزایش ایمنی و مبارزه با عفونتهای تنفسی
یکی دیگر از خواص شبدر قرمز تقویت سیستم ایمنی بدن است. این گیاه ما را در مقابل سرفه، سرماخوردگی، آسم، عفونت تنفسی محافظت میکند. آرام کردن اسپاسمهای برونش(نایژه)، بهبود کیفیت خواب و از بین بردن موکوس و مایعات اضافی از سیستم تنفسی باعث میشود تا مصرف آن در هنگام بیماری مفید باشد.
۵. بهبود سلامت قلب و عروق
شبدر قرمز یک تصفیه کننده عالی خون است و در طول زمان به تدریج جریان خون را پاک کرده و نقص در سیستم گردش خون را تصحیح میکند. شبدر قرمز به دلیل داشتن ایزوفلاونها میتواند باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) شود و از این طریق به بهبود سلامت شریانی کمک کند. افزایش گردش خون، کنترل کلسترول بالا و جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی از خواص شبدر قرمز در بهبود سلامت قلب است.
۶. کمک به تقویت و حفظ استحکام استخوان
خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان در طی یائسگی افزایش مییابد. در این دوران زنان بیشتر در معرض خطر شکستگیها و از دست دادن استخوان هستند. طبق شواهد یکی از خواص شبدر قرمز کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، به خصوص در زنان است.
برخی از فواید شبدر قرمز
مدیریت سطح کلسترول و کمک به نگه داشتن شریانها از پلاکپاکسازی ریهها و سیستم تنفسی
بهبود جریان گردش خون
کاهش التهاب و ناراحتیهای پوستی
سمزدایی خون و پاکسازی کبد
کمک به درمان ناباروری ناشی از سطح استروژن پایین
نحوه مصرف چای شبدر قرمز
به اندازه ۳۰ گرم گیاه خشک شبدر را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت ۵ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف از این دمنوش سه بار در روز به اندازه یک فنجان است.
شبدر قرمز چه نوع گیاهی است؟
شبدر قرمز با نام علمی (Trifolium Pratenes) گیاهی علفی و بومی اروپا، آسیا و آفریقاست اما در بسیاری از مناطق دیگر نیز کاشته میشود. شبدر قرمز یک گیاه مقاوم است که تقریبا در همه جا رشد میکند. ارتفاع آن کم و برگهای آن بیضی شکل و دراز و دارای سه برگچه است به همین خاطر اسم علمی آن از دو کلمه لاتین "Tria" به معنی سه و "Folia" به معنی برگمانند گرفته شده است. دوره گلدهی معمولا از اواخر بهار تا اواسط تابستان اتفاق میافتد و حدود ۱-۲ ماه طول میکشد. با این حال ممکن است بخشی از این گیاهان در تابستان یا پاییز شکوفه کنند. از این گیاه به صورت قرص، کپسول، پماد، عصاره و چای استفاده میشود.
توصیههای مراقبتی در استفاده از شبدر قرمز
زنانی که دچار بیماریهایی مانند سرطان پستان، سرطان تخمدان، اندومتریوز و فیبروئیدهای رحم هستند دارای استروژن بیش از حد در بدن خود هستند و باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند.افرادی که در حال حاضر از داروهای ضد انعقاد (و یا رقیق کننده خون) استفاده میکنند به دلیل تداخل دارویی نباید از شبدر قرمز استفاده کنند.
قبل از عمل، نوشیدن شبدر قرمز توصیه نمیشود، زیرا ممکن است خونریزی جراحی را تشدید کند.
شبدر قرمز در دوران بارداری و شیردهی مضر است زیرا مانند استروژن عمل میکند و ممکن است مانع از تعادل هورمونهای مهم در زنان در دوران بارداری یا شیردهی شود.
شبدر دارای اسید سیانیدریک است و استفاده زیاد آن باعث مسمومیت میگردد.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}