طبع چای سبز گرم است یا سرد؟
چای سبز یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیها در کشور ما است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. اگر مایل هستید که بیشتر در مورد طبع و خواص چای سبز بدانید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
طبع چای سبز
طبع چای سبز سرد و خشک است. این نوع طبع باعث میشود که فعل و انفعالات سلولی کاهش یابد و همچنین روی پمپ سدیمی و پتاسیمی تاثیر میگذارد و در نتیجه با توجه به سرد بودن طبع چای سبز، مصرف آن برای برخی از افراد مضر است. همچنین اگر طبع شما نیز سرد و خشک است نوشیدن چای سبز چندان برای شما مفید نیست و سردی و خشکی مزاج شما را افزایش خواهد داد.
خواص چای سبز
نوشیدن چای سبز میتواند از حمله قلبی و سرطان جلوگیری کند. این چای دارای خاصیت ضد چربی است و در تقویت اعصاب هم نقش دارد. چای سبز باعث تقویت معده میشود و در دفع سموم بدن، نفخ معده و تقویت حافظه نقش داشته و میتواند به عنوان یک داروی ضد افسردگی موثر عمل کند.در چای سبز ترکیبی وجود دارد که میتواند مانع از رشد سلولهای سرطانی شود. همچنین محققان میگویند که مصرف چای سبز ممکن است در درمان اختلالات شناختی، مانند زوال عقل یا آلزایمر مفید باشد و حتی میتواند خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهد.
سایر خواص چای سبز به شرح زیر است:
درمان سرفه، آسم، تهوع و استفراغ، اسهال
پیشگیری از سرطان پوست، لوزالمعده، ریه، مثانه، مری، معده، روده، پروستات و پستان
افزایش بارداری
کاهش علائم و مشکلات ناشی از یائسگی
افزایش هوشیاری ذهنی و تمرکز
جلوگیری از پوسیدگی دندان
رفع اضطراب
خاصیت چای سبز برای سلامتی و زیبایی نیز هست و از پوست در برابر نور خورشید محافظت میکند.
کمک به کاهش وزن
دیورتیک
کاهش کلسترول خون
جلوگیری از حمله قلبی و کاهش بیماریهای قلبی عروقی
تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر
کاهش احتمال ابتلا به عفونتهای ویروسی و باکتریایی
کاهش پوکی استخوان
اسید آمینه تیانین موجود در چای سبز اثر آرام بخش دارد.
پلی فنول موجود در چای سبز فعالیت آمیلاز بزاق را مهار میکند.
کاهش التهاب کرون و کولیت
تاثیر مصرف چای سبز در تقویت حافظه
چای سبز میتواند عملکردهای شناختی مغز، به ویژه حافظه را بالا ببرد. تحقیقات نشان میدهد که مصرف چای سبز میتواند به درمان بیماریهای مرتبط با اختلالات عصبی و روانی مانند زوال عقل یا آلزایمر کمک کند. این عملکرد به این دلیل است که چای سبز اتصال بین لوب جداری و قشر پیشانی مغز را افزایش میدهد.
مقدار مصرف چای سبز
حداکثر مصرف چای سبز در روز ۲ الی ۳ لیوان است و مصرف بیشتر از آن باعث ضرر رساندن به سلامتی خواهد شد و میتواند سبب اختلال آب و الکترولیت در بدن شود. همچنین با توجه به طبع چای سبز ، مصرف بیش از حد آن میتواند سردی و خشکی بدن شما را افزایش دهد.
عوارض مصرف چای سبز
توصیه عمومی چه در مصرف چای سبز یا هر ماده دیگری این است که اعتدال را رعایت کنید تا بتوانید از فواید آن بهره مند شوید. برخی از عوارض چای سبز در صورت مصرف بیش از حد به شرح زیر است:کافئین موجود در چای سبز در افرادی که در شب چای سبز مینوشند ممکن است سبب شود تا دچار عوارضی مانند تحریک پذیری، بی خوابی، تپش قلب و سرگیجه شوند و مصرف بیش از حد این کافئین میتواند سبب تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد و از دست رفتن اشتها در فرد شود. همچنین مصرف بیش از حد چای سبز با متابولیسم آهن تداخل دارد و موجب کم خونی و فقر آهن میشود.
موارد منع مصرف چای سبز
بهتر است افرادی که دارای مشکلات قلبی، فشار خون بالا، مشکلات کلیه، مشکلات کبدی و زخم معده هستند چای سبز مصرف نکنند.مبتلایان به بیماریهایی نظیر کم خونی، دیابت و پوکی استخوان قبل از مصرف چای سبز با پزشک خود مشورت کنند.
مصرف چای سبز در دوران بارداری و شیردهی و همچنین برای کودکان توصیه نمیشود.
افرادی که وارفارین مصرف میکنند نباید چای سبز بخورند زیرا چای سبز دارای ویتامین K بوده و میتواند اثرات این دارو را خنثی کند.
خوردن چای سبز را با آسپیرین مانع از لخته شدن خون میشود و احتمال افزایش خونریزی را بالا میبرد.
ارتباط چای سبز و کم کاری تیروئید نیز نشاندهنده این است که افراد مبتلا به کمکاری تیروئید بهتر است آن را مصرف نکنند.
مصرف چای سبز اثر داروی کلوزاپین را کاهش میدهد.
مصرف چای سبز در بیماران دوقطبی میتواند سبب کاهش سطح خونی لیتیم در بدن آنها میشود و اثر داروی لیتیم را کم میکند.
همچنین افرادی که داروهای ضد افسردگی میخورند باید از مصرف چای سبز بپرهیزند.
نحوه دم کردن چای سبز
برای دم کردن چای سبز، به ازای هر یک قاشق مربا خوری چای سبز یک لیوان در قوری ریخته و سپس آن را برای مدت هشت دقیقه دم کنید. سپس چای را از صافی عبور داده و مصرف کنید.برای خوش طعم کردن چای سبز میتوانید مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و برای رفع تلخی آن، مقداری شکر اضافه نمایید.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}