درباره ویژگیهای شکر قهوه ای چه اطلاعاتی دارید؟
شکر قهوهای یا شکر خام دارای مزایای درمانی زیادی است، البته مصرف زیاد آن همانند شکر سفید میتواند کاملاً مضر باشد. در این مطلب به معرفی خواص شکر قهوه ای اشاره شده است.
خواص شکر قهوهای چیست؟
این شکر برای افرادی که میخواهند رژیم غذایی متعادلی داشته و سالمتر بمانند مناسب است. مهمترین این خواص شامل موارد زیر است:
۱. کاربرد در صنایع آرایشی و بهداشتی
به علت آن که شکر قهوهای باعث نرمی و از بین بردن سلولهای مرده از روی پوست میشود، از این ماده در ترکیبات برخی لوازم آرایشی معتبر استفاده میکنند. همچنین این شکر باعث کاهش ورم پوست و مراقبت از آن در برابر آلودگی و رادیکالهای آزاد نیز میشود.
۲. پیشگیری از چاقی
یکی از مهمترین خواص شکر قهوه ای را میتوان در پیشگیری از چاقی مرتبط با صرف قندهای صنعتی خلاصه کرد. جایگزین کردن این شکر با دیگر شیرینیها، به دلیل کم بودن میزان کالری و بیشتر بودن میزان آب در آن از بروز چاقی جلوگیری به عمل میآورد.
۳. بهبود سرماخوردگی
از محلول این شکر با مقداری زنجبیل در آب میتوان برای بهبود علائم سرماخوردگی استفاده کرد.
۴. کاهش انقباضات عضلهای
پتاسیم مادهای است که سبب کاهش انقباضات عضلهها میشود. این ماده در ملاس شکر قهوهای به وفور یافت میشود و مصرف آن موجب از بین رفتن گرفتگی و انقباضات در عضلات به ویژه انقباضات رحم، خواهد شد.
۵. تامین انرژی مورد نیاز
از شکر قهوهای میتوان برای تامین انرژی بدن برای مدت کوتاه استفاده کرد.
۶. مفید برای زنان زایمان کرده
یکی دیگر از خواص شکر قهوه ای کمک به زنانی است که به تازگی زایمان کرده اند. شکر قهوهای به دلیل ترکیبات ویژهای که دارد، روند بهبودی را برای زنانی که تازه زایمان کرده اند، تسریع میکند.
۷. کمک به درمان یبوست
این شکر در عملکرد دستگاه گوارش تأثیر مثبتی دارد؛ و برای درمان و کاهش علائم یبوست میتوان از آن استفاده کرد.
۸. ضد پوکی استخوان
برخی از کارشناسان تغذیه بر این باورند که مصرف به اندازه به دلیل وجود مواد معدنی غنی در این شکر، این ماده غذایی برای پیشگیری از پوکی استخوان مناسب است. چرا که این شکر در مقایسه با شکر سفید ۸۴ برابر کلسیم، ۶۶ برابر پتاسیم، ۹ برابر منیزیم و ۲۱ برابر فسفر دارد. خواص شکر قهوه ای زمانی خود را نشان میدهند، که مصرف این ماده به صورت ایمن صورت گیرد.
۹. یک ضد التهاب طبیعی
شکر قهوهای دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است و از آن میتوان برای درمان زخمهای سطحی کمک گرفت و به همین علت از عفونت نیز جلوگیری خواهد کرد.
شکر قهوهای چه تفاوتی با شکر سفید دارد؟
به دلیل متفاوت بودن نحوه تهیه آن با شکر سفید، تفاوتهای زیادی در ساختار شیمیایی این شکر نسبت به نوع سفید آن وجود دارد.بر خلاف شکر سفید، برای تولید این نوع از شکر، مراحل تصفیه نیشکر انجام نمیپذیرد.
این شکر به طور مستقیم از عصاره نیشکر حاصل میشود. به نحوی که ابتدا این عصاره را جوشانیده و سپس آن را میگذارند تا در اثر سرد شدن به کریستال تبدیل شود.
شکر قهوهای نسبت به شکر سفید طعم و مزهای خاص دارد.
نوع قهوهای شکر کالری کمتری نسبت به نوع سفید آن دارد و مصرف آن در کنترل چاقی مؤثرتر است.
یک پیشنهاد جالب برای فرآوردههای قنادی
یکی دیگر از خواص شکر قهوه ای، استفاده از آن در قنادیها برای تهیه برخی از انواع شیرینی هاست. اگر چه به دلیل دانههای کریستال نسبتاً بزرگ این شکر، روند حل شده آن در آب کمی کند است، اما طعم متفاوت و کاراملی آن گزینهای مناسب برای شیرین کردن فراوردههای قنادی است.منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}