ارزش غذایی خرما
اگر شما هم دوست دارید بدانید مصرف خرما چه مقدار از نیاز به عناصر غذایی روزانهتان را تامین خواهد کرد و مصرف چند عدد خرما در روز مناسب است؟ مطالعه این مقاله با موضوع ارزش غذایی خرما و مقدار مناسب مصرف آن به شما کمک خواهد کرد.
ارزش غذایی خرما
خرما میوهای با اندازهای کوچک ولی ارزش غذایی بالا و خواص درمانی فراوان است که مصرف آن برای همه گروههای سنی مفید است. خرما منبع خوبی برای ویتامین آ، ویتامین ای، ویتامینهای گروه ب، ویتامین ث و عناصر فلور، منگنر، پتاسیم، روی و آهن است. ارزش غذایی خرما به دلیل وجود مقادیر قند بالای آن بسیار زیاد است. مواد قندی موجود در خرما شامل ۲۵ درصد ساکاروز و ۵۰ درصد گلوکز است. همچنین این میوه پرخاصیت حاوی مواد آلبومینوئیدی، پلیفنولها، مشتقات پیپرین، فیبر گیاهی، آنتی اکسیدانها، استرول، پکتین و آب است.انجمن سرطان امریکا مصرف ۳۵-۲۰ گرم خرما (دو تا سه عدد) در روز را توصیه میکند. جالب است بدانید خوردن این مقدار خرما بخش مهمی از نیاز روزانه بدن را به قند، چربی، پروتئین و ویتامینها تامین خواهد کرد.
جدول ارزش غذایی خرما
اثرات طبی خرما
خواص خرما به طور خلاصه در موارد زیر طبقهبندی میشود:تببر
آرامبخش
ضد سرطان
محرک
تقویت نیروی جنسی
بهبود ضعف و خستگی
خواص درمانی خرما
خونسازی
خرما سرشار از آهن و فولات است و به خونسازی کمک میکند. مصرف خرما برای زنان باردار بسیار مفید است و سبب بهبود گردش خون و خونرسانی به اعضای بدن میشود.به طورکلی این میوه، خوراکی مفیدی برای پیشگیری و درمان کم خونی محسوب میشود. با خوردن ۱۵ گرم خرما در روز میتوان نیاز آهن بدن را رفع کرد و کم خونی یا عوارض ناشی از کمبود آهن را به این وسیله برطرف نمود.
تقویت سیستم عصبی و قلب
خرما به دلیل داشتن پتاسیم و منیزیم برای تقویت سیستم عصبی بدن و قلب مفید است. متخصصان تغذیه بر این باورند که خوردن خرما با تنظیم فشار خون و کاهش کلسترول بد، خطر ایجاد سکته و ناراحتیهای قلبی را کمتر میکند و مصرف مقدار مناسب خرما کلسترول خون را نیز کاهش میدهد.
سلامت دستگاه گوارش
داشتن فیبر طبیعی فراوان از دیگر موارد ارزش غذایی خرما است و به همین دلیل برای سلامت دستگاه گوارش مفید و برای درمان یبوست موثر است. مصرف یک فنجان از خرما ۱۲ درصد از نیاز فرد به فیبر روزانه را فراهم میکند.
تقویت بینایی
خرما حاوی مادهای به نام زئاکسانتین است که سلامت چشمها را تضمین و باعث سلامت چشمها و تقویت بینایی میشود.
تقویت نیروی جنسی
از دیگر خواص خرما افزایش میل جنسی است و مصرف آن به بهبود روابط جنسی و ایجاد آرامش کمک میکند.
افزایش انرژی
ارزش غذایی خرما به دلیل میزان بالای کربوهیدرات در آن برای ورزشکاران بسیار ارزشمند است. خرمـا سرشار از کربوهیدرات است که شامل ساکاروز، فروکتوز و گلوکز است. متخصصان تغذیه توصیه میکنند، ورزشکاران برای دریافت انرژی قبل از هر مسابقه، خرما مصرف کنند.
پیشگیری از سرطان و بیماریها
مواد آنتی اکسیدان موجود در این میوه در پیشگیری از انواع بیماریها و تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. همچنین کارتنوئید یا مواد رنگی موجود در خرما که پیش ساز ویتامین آ و آنتی اکسیدان محسوب میشود، به طور ویژه جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلولها را میگیرد.
نکات و توصیههای پزشکی
با وجود خواص فراوان و ارزش غذایی بالای خرما، مصرف این میوه در موارد زیر باید با احتیاط همراه باشد:مقدار قند موجود در خرما اگرچه قند طبیعی است ولی زیادهروی در مصرف آن برای بیماران دیابتی مضر است.
افراط در مصرف خرما برای افراد کم تحرک باعث ایجاد چاقی و اضافه وزن خواهد شد.
مصرف خرما در افراد با طبع گرم ممکن است باعث بروز جوش در بدن شود.
کسانی که داخل دهانشان زخم و یا تاول وجود دارد، باید از خوردن خرما پرهیز کنند.
ارزش غذایی بسیار خوب خرما باعث شده است همه متخصصان تغذیه، به قرار دادن این میوه در هرم غذایی افراد توصیه کنند. با توجه به کوچکی هر عدد خرما، هر واحد آن شامل دو تا سه عدد خرما است که چنانچه براساس نیاز روزانه دو تا سه واحد میوه میخورید، میتوانید این تعداد را به جای یکی از این واحدهای میوه استفاده کنید.
منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}