خواص قارچ خوراکی کدامند؟
بیشتر قارچها سمی هستند و حتی میتوانند در یک چشم به هم زدن جان یک فرد را بگیرند. اگر امروزه به راحتی قارچ خوراکی در اختیار ما قرار گرفته است، این هدیه را مدیون افراد و مکتشفانی هستیم که با به خطر انداختن سلامت خود متوجه سمی یا غیر سمی بودن قارچها شده اند. در ادامه با خواص قارچ خوراکی آشنا میشوید.
۱. منبع غنی از ویتامین
قارچها منابع قوی از ویتامینها و مواد معدنی هستند. مصرف معمول آنها به رفع بسیاری از کمبودها کمک میکند. قارچ خوراکی سه جزء مهم دارد؛ نیاسین، ریبوفلاوین و پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵). مصرف این مواد مزیتهای زیادی دارد، برای مثال، این موارد به تولید طبیعی هورمونهای بدن کمک زیادی میکنند، تعداد گلبولهای قرمز بدن را به تعادل میرسانند و در ساخت سلولهای جدید خونی نقش مهمی دارند.
۲. منبع غنی از مواد معدنی
قارچهای خوراگی نه تنها طعم دلپذیری به غذا میبخشند، بلکه منبع غنی از ویتامینهای مورد نیاز بدن هستند. مواد معدنی مانند پتاسیم، مس، ارگوتونین و سلنیوم در قارچ وجود دارند. همچنین نشانههایی از وجود بتاگلوکانها (ملکولی چند قندی) وجود دارد. پتاسیم به ایجاد تعادل در غلظت مایعات بدن، مواد معدنی و فشار خون کمک میکند. از طرف دیگر، برای بهبود عضلات و تقویت سیستم عصبی مناسب هستند.سلنیوم آنتیاکسیدانی است که سلولها را از آسیب اکسیداتیو (نوعی آسیب سلولها به خود) باز میدارد. استرس اکسیداتیو مرکز بسیاری از امراض قلبی-عروقی است. مس موجود در قارچ خوراکی به تولید گلبولهای قرمز خون و حفظ تراکم خوب استخوانها کمک میکند. بتاگلوکانها به تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی میکنند. قارچهای خوراکی حاوی آنزیمهای بسیار مفیدی هستند.
۳. جلوگیری از ابتلا به آنمی
آنمی یا کم خونی بیماری است که سطح پایین هموگلبین در بدن به مشکلات جدی منجر میشود. خستگی بیمورد شاخصترین نشانه کمخونی است. اگر دچار کمخونی هستید، قارچ خوراکی را به رژیم غدایی خود اضافه کنید. مس موجود در قارچ در ساخت همه سلولهای خونی نقش دارد. آهن که در ساخت سلولهای خونی نقش مهمی دارد، به وفور در قارچ خوراکی یافت میشود. در هر فنجان قارچ خوراکی ۸.۱ میلیگرم آهن وجود دارد.
۴. استخوانهای قوی
برای داشتن یک زندگی شاداب و سالم به استخوانهای سالم نیاز دارید. قارچ خرواکی منبع کلسیم و مس است. این دو عنصر برای داشتن استخوانهایی با ساختار سالم و متراکم الزامی هستند. استخوان سالم و وجود کلسیم به پیشگیری از آرتروز و مشکلات مفصلی کمک زیادی میکند.
۵. سیستم ایمنی سالم
یکی از مهمترین خواص قارچ خوراکی تضمین سیستم ایمنی سالم برای بدن است. رادیکالهای آزاد آسیبهای زیادی به بدن میرسانند. وجود رادیکالهای آزاد میتواند به مشکلات قلبی-عروقی و امراض لاعلاج منجر شود. وجود ارگوتیونین و سلنیوم به عنوا آنتیاکسیدانهای قوی در قارچ بدن را در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد حفاظت میکند. قارچهای خوراکی همچنین دارای آنتیبیوتیکهای طبیعی مانند پنی سیلین هستند، این مواد از بدن در برابر عوامل خطرناک خارجی محافظت و سلامت سیستم ایمنی را تضمین میکنند.
۶. پوست و ناخن سالم
مصرف مواد غذایی سالم تاثیر زیادی بر سلامت و ظاهر پوست و موی انسان دارد. قارچ خوراکی مزیتهای زیادی را برای مو و ناخن به وجود میآورند. سلنیوم موجود در قارچ به افزایش طراوت و انعطافپذیری پوست کمک میکند. سلنیوم به عنوان یک ماده ضد پیری شناخته میشود. پلیساکارید موجود در قارچ خوراکی به پوست آبرسانی کرده و آن را نرمتر میکنند. مطالعات انجام شده بر روی خواص قارچ خوراکی نشان میدهد که این قارچها برای پیشگیری از جوش صورت، آکنه و سایر بیماریهای پوستی مرتبط بسیار مفید هستند.
۷. کاهش وزن
وزن بالا میتواند مشکلات متعددی برای سلامت ایجاد کند. بهتر است وزن بدن متناسب نگه داشته شود و مقادیر چربی اضافی کاهش یابند. جالب است بدانید که قارچ خوراکی دارای پروتئین بدون چربی است. پروتئین برای بدن ضرورت دارد، اما چربی نه! پس مصرف قارچ خوراکی پروتئین مورد نیاز بدن شما را تامین میکند و در عین به مقادیر چربی بدن نمیافزاید. یکی دیگر از خواص قارچ خوراکی این است که سرشار از فیبر است و هیچ کلسترولی در خود ندارد.
۸. مدیریت فشار خون
فشار خون بالا تاثیر منفی زیادی بر روی اعضای اصلی بدن میگذارد. وجود فشار خون متعادل برای رساندن مواد غذایی به بدن ضروری است. برای متعادل سازی فشار خون قطعا باید به رژیم غذایی توجه داشت. قارچ خوراکی با داشتن پتاسیم کمک زیادی به آرام کردن اعصاب و ایجاد سطح خوبی از فشار خون میکند.
۹. موهای سالم
قارچهای خوراکی منابع خوب پروتئین هستند و به تضمین سلامت مو کمک میکنند. یکی از دلایل ریزش مو کاهش ضخامت آن است. قارچ با داشتن مس، پتاسیم و سلنیوم و سایر مواد معدنی به افزایش ضخامت موها و تولید ملانین (رنگدانه مو) کمک میکند.
۱۰. کنترل دیابت
از دیگر خواص قارچ خوراکی میتوان به قابلیت آن برای مدیریت دیابت اشاره کرد. محتوای قارچ شامل کربوهیدراتهایی نمیشود که قند خون را افزایش میدهند. خوردن قارچ به صورت روزانه برای متعادل سازی سطح قند خون و داشتن یک بدن سالم ضروری است. مطالعات نشان داده است که آنزیمهای موجود در قارچ به شکستن قندها و نشاسته موجود در غذاها کمک زیادی میکند.
۱۱. جلوگیری از سرطان سینه
برنامههای متعددی برای آگاهی مردم از سرطان سینه و خطرات آن در کشورهای مختلف ایجاد شده است. باید بدانید که بیشتر بانوان زمانی متوجه سرطان در سینههای خود میشوند که بیماری در مراحل انتهایی و آسیبزای خود قرار دارد. در این زمان متوقف کردن تاثیرات آن کار بسیار دشواری است.خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان با از بین بردن رادیکالهای آزادی که باعث ایجاد سرطان میشوند، کمک شایانی به پیشگیری از سرطان سینه میکنند.
جدا از داشتن آنتی اکسیدانها، قارچهای خوراکی دارای اسید لینولئیک هستند. این اسید سطوح استروژن را مورد هدف قرار میدهد. استروژن هورمون زنانه است. اسید لینولئیک احتمال ابتلا به سرطان سینه را تا حد زیادی کم میکند.
۱۲. مدیریت کلسترول خون
کلسترول مضر LDL مشکل بیشتر مردم شهر نشین است. غذای نامناسب و عدم تحرک باعث تجمع این کلسترول در عروق میشود؛ بنابراین خوردن غذاهای مناسب برای پیشگیری از گرفتگی رگها یک کار ضروری است؛ بنابراین قارچ خوراکی را فراموش نکنید، بدون کلسترول!
۱۳. ویتامین دی
منابع گیاهی ویتامین دی زیاد نیستند. قارچ خوراکی راه بسیار مناسبی برای دریافت ویتامین دی، به خصوص برای گیاهخواران و خامخواران است. ویتامین دی برای داشتن استخوانهای قوی و یک سیستم عصبی سالم ضروری هستند. ویتامین دی به انجام سوخت و ساز مواد در بدن کمک زیادی میکند.منبع: سایت ستاره
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}