تاثير تغيير دکوراسيون بر روحيه و رفتار

نويسنده: دکتر محمدرضا خدايي/ روان‌پزشک




تغيير دکوراسيون مثل هر تغيير ديگري اگر به صورت افراط و تفريطي انجام نشود چون در پي خود تغيير و تنوع را به همراه دارد، مي‌تواند نشانه خلاقيت باشد و در روحيه ساکنان خانه تاثير بگذارد، مخصوصا اگر تغيير دکوراسيون به صورت يک سنت درآيد. به‌عنوان مثال خانه تکاني در عيد، جنبه‌هاي مثبت بي‌شماري دارد زيرا در زمان مخصوصي انجام مي‌شود و تغيير به سمت نوسازي و پاک‌سازي است و در روحيه افراد تاثير مثبت زيادي مي‌گذارد.

وقتي تغيير و تنوع از حالت عادي خارج مي‌شود و به صورت تعصب يا تکلف درمي‌آيد، نه تنها تاثير مثبت ندارد بلکه مي‌تواند به اعضاي خانواده مثلا با فشار آوردن از نظر مالي در پي چشم و هم‌چشمي صدمه بزند...
به همين دليل توصيه مي‌شود خانواده‌ها هميشه حد وسط را رعايت کنند و با تغييرات ساده موجب بهتر شدن روحيه افراد، خلق و خو، شناخت و... شوند.تغيير دکوراسيون اين احساس را در اعضاي يک خانواده القا مي‌کند که خانه و خانواده‌اي هست و در آن خلاقيت وجود دارد .

در رابطه با تغيير دکوراسيون‌هاي فصلي بايد گفت انجام اين نوع تغييرات در فصل بهار و زمستان و به ويژه در پاييز، با آغاز فصل گشايش مدارس مي‌تواند بسيار مفيد و مثمرثمر باشد.

انجام تغييراتي در منزل با فرا رسيدن زمان بازگشايي مدارس سبب مي‌شود خاطرات جالبي از مدرسه و بازگشايي آن در ذهن دانش‌آموزان نقش ببندد.
همچنين خانواده‌ها با انجام تغيير دکوراسيون‌هايي که مانع از اتلاف انرژي گرمايي مي‌شود، مي‌توانند در هزينه‌ها صرفه‌جويي کرده و با انتخاب رنگ مناسب سبب شادي افراد در خانه شوند. به هر حال باز هم توصيه مي‌کنم از هرگونه افراط و تفريط که مي‌تواند آسيب‌رسان به خانواده باشد، بايد خودداري کرد.
منبع:http://salamatiran.com