علل آبریزش بینی

برخی از رایج‌ترین علل آبریزش بینی عبارت‌اند از:

* عفونت سینوس (سینوزیت)
* سرماخوردگی
* آلرژی
* اعتیاد به مواد مخدر
* استفاده بیش از حد از اسپری بینی
* هوای خشک
* آنفولانزا
* انحراف بینی
* ورود شیء خارجی به داخل بینی
* برخی از داروها
* بارداری
* تغییرات هورمونی
* پولیپ بینی
* آسم پیشرفته
* نشت مایع نخاعی
* سیگار کشیدن (استنشاق دود)


درمان آبریزش بینی با ترکیبات خانگی

اگر شما هم مثل خیلی از افراد ترکیبات خانگی و طبیعی را به مواد شیمیایی ترجیح می‌دهید، راهکارهای این بخش را از دست ندهید. بالاخره یکی از آن‌ها دوای درد شماست...

۱. خوردن مایعات فراوان
نوشیدن مایعات  و سیراب بودن علائم احتقان بینی را تسکین می‌بخشد. زمانی که ماده مخاطی درون سینوس‌ها رقیق می‌شود، خارج کردن آن‌ به مراتب راحت‌تر خواهد بود؛ در غیر این صورت مواد چسبنده و سختی تشکیل می‌شود که راه هوا را بسته و نفس کشیدن را دشوار می‌کنند. از نوشیدنی‌هایی مثل نوشابه که به جای آبرسانی، بیشتر آب بدن را خشک می‌کنند، پرهیز کنید.

۲. چای داغ
نوشیدنی‌های گرم مانند چای داغ نسبت به نوشیدنی‌های سرد عملکرد موثرتری دارند و این به سبب گرما و بخار موجود در آن‌ها است که به باز کردن مجرای تنفسی کمک می‌کند. برخی از چای‌های گیاهی مانند چای بابونه، زنجبیل، نعنا یا گزنه حاوی مواد ضدالتهابی و آنتی‌هیستامین هستند. یک فنجان چای گیاهی داغ (ترجیحا بدون کافئین) تهیه کنید و قبل از نوشیدن، بخار آن را استنشاق کنید تا در کنار درمان آبریزش بینی، درد گلویتان نیز تسکین یابد.

۳. بخور صورت
طبق نتیجه‌ی مطالعات انجام شده، یکی از راه‌های موثر درمان آبریزش بینی بخور دادن است. در صورت تمایل چند قطره روغن‌ اساسی مثل روغن اکالیپتوس، نعناع، رزماری، مریم گلی، سرپیچ، روغن درخت چای و روغن آویشن را به آب بخور خود اضافه کنید. برای هر ۳۰ گرم آب حدود دو قطره روغن کافی است.

نکته: اگر این روغن‌ها را در دسترس ندارید، می‌توانید از گیاه خشک شده آن‌ها استفاده کنید.

۴. دوش آب داغ
برای درمان آنی آبریزش بینی دوش آب داغ را امتحان کنید. این ترفند درست مانند بوخور و نوشیدن چای داغ، میزان آبریزش بینی را کم کرده و بینی گرفته را باز خواهد کرد.

۵. خوردن غذاهای تند
غذای تند آبریزش بینی را بدتر می‌کند؛ اما اگر این آبریزش ناشی از گرفتگی سینوس‌ها و پر بودن آن‌ها باشد، اتفاقا غذای تند علاج مشکل شما است. ادویه جات تند مانند فلفل کاین، ترب کوهی یا زنجبیل گزینه‌های بسیار خوبی هستند که ضمن گرم کردن بدن، مجرای تنفسی را باز کرده و مخاط سینوس را تخلیه می‌کنند.

۶. بالش اضافه
در مواقعی که بدن با اتفاقات ناخوشایندی چون آبریزش بینی دست و پنجه نرم می‌کند، استراحت حائز اهمیت فراوان است. حین استراحت، سر خود را با یک بالش اضافه کمی بالاتر بیاورید تا مایع موجود در سینوس به شکل طبیعی تخلیه شود. در چنین حالتی نفس کشیدن نیز راحت‌تر خواهد بود.

۷. زنجبیل و عسل
مخلوط زنجبیل و عسل پای ثابت درمان سرماخوردگی، گلودرد و آبریزش بینی است. مقداری زنجبیل رنده کنید، آب آن را بگیرید و با عسل مخلوط کنید. این ترکیب را روزی سه مرتبه نوش جان کنید تا تاثیر آن را به چشم ببینید.


آیا می‌توان از آبریزش بینی جلوگیری کرد؟

رعایت بهداشت در جلوگیری از انتشار میکروب‌ها نقش اساسی دارد. از نکات ساده و در عین حال کاربردی برای پیشگیری از آبریزش بینی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

* دست‌های خود را مرتب بشویید.
* پس از خالی کردن بینی، دستمال استفاده شده را دور بیندازید.
* به افرادی که سرماخوردگی یا عفونت دارند، نزدیک نشوید.
* برای تقویت سیستم اینی بدن خود به طور منظم ورزش کنید.
* به هنگام سرفه و عطسه، با داخل آرنج روی دهان خود را بپوشانید، نه کف دست.
* میز، رومیزی، دستگیره درب و وسایل حمام را همیشه تمیز و ضدعفونی کنید.


کلام آخر

آبریزش بینی یکی از بخش‌های عذاب آور آلرژی و سرماخوردگی است؛ پر شدن سینوس‌ها از ماده مخاطی معمولاً به آبریزش بی‌وقفه بینی منجر می‌شود که بعضاً با گرفتگی صدا، تحریک گلو، درد، سرفه، احساس ضعف و مشکل در بلع همراه است . جالب است بدانید این مسئله در بسیاری موارد به درمان پزشکی و دارویی نیاز ندارد و در خانه با ترکیب برخی مواد طبیعی و گیاهی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، قابل تسکین است.


منبع: سایت ستاره