خون در مدفوع نشانه چیست و راه‌های درمان آن
اگر پس از استفاده از توالت متوجه خون قرمز روشن یا تیره شوید، این منظره ممکن است برای شما ترسناک باشد. از نظر پزشکی هماتوچزیا نامیده می‌شود، یعنی در مدفوع شما خون وجود دارد.

خون در مدفوع می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. دلیل آن هرچه باشد، فهمیدن خونی بودن مدفوع، قطعاً چیزی است که می‌تواند نگران‌کننده باشد. مدفوع خونی ممکن است به رنگ قرمز روشن ظاهر شود یا باعث تیره شدن مدفوع شما شود. در ادامه دلایل خون در مدفوع و راه درمان آن را شرح خواهیم داد.


اصطلاح «هماتوشزی» به دفع مدفوع همراه با خون اطلاق می‌شود. هماتوشزی می‌تواند در نتیجه خونریزی در هر ناحیه از دستگاه گوارش باشد. رنگ خون در مدفوع می‌تواند به تعیین محل خونریزی کمک کند.

در صورتی که خون مایل به سیاه باشد، نشان دهنده آن است که خونریزی در دستگاه گوارش فوقانی رخ داده است. در حالی که خون از ایلئوم  یعنی آخرین بخش روده باریک و کولون (روده بزرگ) عبور می‌کند، اکسیداسیون آهن در هموگلوبین موجب سیاه شدن آن می‌شود.

تحت چنین شرایطی، فرد مدفوع قیری رنگ دفع می‌کند. در اصطلاح پزشکی، عارضه همراه با دفع مدفوع مایل به سیاه یا قیری ناشی از خونریزی در قسمت فوقانی دستگاه گوارش را ملنا (melena) گویند.

با این حال، در صورتی که رنگ خون قرمز روشن باشد، نشان دهنده خونریزی در دستگاه گوارش تحتانی است. از آنجا که رکتوم قسمت پایانی روده بزرگ است که مواد زائد را دخیره می‌سازد، به نظر می‌رسد هماتوشزی نشانه‌ی خونریزی وابسته به مقعد است. در این مقاله، در مورد شرایطی که تحت آن فرد دچار هماتوشزی می‌شود اطلاعاتی به دست می‌آوریم.
 

علل بروز هماتوشزی

هماتوشزی با خونریزی در کولون، رکتوم یا مقعد مشخص می‌شود. نزدیکی محل خونریزی به مقعد تعیین کننده رنگ مدفوع است. خونریزی در اطراف مقعد ممکن است دلیل وجود خون قرمز روشن در مدفوع باشد. خونریزی دستگاه گوارش ممکن است به دلیل بروز عوارض پزشکی بی خطر و یا خطرناک باشد. در این بخش چند عامل مؤثر در هماتوشزی را ارائه می‌دهیم.
 

هموروئید

هموروئید که همچنین تحت عنوان بواسیر شناخته می‌شود، یکی از عوامل مؤثر معمول به حساب می‌آید. بواسیر با درد یا ناراحتی ناشی از تورم رگهای رو یا داخل اسفنکتر مقعد مشخص می‌شود.

یکی از شایع‌ترین علل خون در مدفوع مربوط به هموروئید است. یک بیماری بسیار شایع است که می‌تواند افراد را در هر سنی، از نوزادان گرفته تا افراد مسن، تحت تأثیر قرار دهد. مقعد و رکتوم پر از سیاهرگ است که می‌توانند ملتهب شوند و وقتی ملتهب شوند، هموروئید ایجاد می‌شود.

افرادی که از یبوست مزمن رنج می‌برند بیشتر در معرض ابتلا به بواسیر قرار دارند. دفع مدفوع سفت شده، فشاری بر این رگ‌ها وارد ساخته و موجب تورم آنها می‌شود. هنگامی که رگ‌های اطراف ناحیه رکتوم متورم می‌شوند، مقعد دچار التهاب می‌گردد. این وضعیت به احتمال زیاد موجب ایجاد خون قرمز روشن در مدفوع  می‌شود.
 
فشار افزایش یافته در ناحیه شکم در طول دوران بارداری می‌تواند زنان را در معرض ابتلا به هموروئید قرار دهد. هموروئید بزرگ همچنین می‌تواند فرد را در معرض خطر بیشتری جهت ابتلا به پرولاپس یا پایین افتادگی رکتوم قرار دهد.

هموروئید ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. آن‌ها می‌توانند نتیجه یبوست، اجابت مزاج مکرر، نشستن طولانی مدت بر روی توالت یا سطوح سفت، فشار بیش از حد هنگام تلاش برای دفع مدفوع باشند و همچنین می‌توانند نتیجه فشار بیش از حد وارد بر سیاهرگ‌های داخل بدن باشند. خون روشن در مدفوع قابل توجه است، در حالی که معمولاً خطرناک نیست، اما می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد.


پرولاپس رکتوم عارضه‌ای است که در آن پوشش بافت رکتوم از محل خود تغییر وضعیت داده از مدخل مقعد بیرون می‌زند. تخلیه خون از بافت بیرون زده، بی اختیاری مدفوعی و درد در طول اجابت مزاج برخی از علائم پرولاپس رکتوم است.

برای درمان خون در مدفوع و رفع هموروئید می‌توانید از روش‌های خانگی حمام سیتز، خوردن فیبر و کیسه آب یخ و البته جراحی لیزر، رابربند، بوتاکس و هموروئیدکتومی استفاده کنید.

 

شقاق مقعد

شقاق مقعد به وجود پارگی در مقعد یا پوشش رکتوم اشاره دارد. هر عاملی که موجب بروز آسیب به پوشش مقعد شود می‌تواند مسبب بروز شقاق مقعدی باشد که به نوبه خود ممکن است موجب خونریزی شود.

پروکتیت که به التهاب پوشش رکتوم اشاره دارد، نیز می‌تواند به دلیل فرو کردن اشیاء به ناحیه آنورکتال رخ دهد. درد رکتوم و خونریزی از علائم معمول پروکتیت به شمار می‌روند. شقاق مقعد معمولاً زمانی رخ می‌دهد که فرد مدفوع بزرگ، خشک و سخت دفع نماید.

این امر موجب آسیب رسیدن به بافتهای بافت پوششی مقعد می‌شود. افرادی که از این عارضه رنج می‌برند احتمالاً دچار درد یا احساس سوزش در طول و یا پس از اجابت مزاج خواهند شد.

خونریزی همچنین می‌تواند به دلیل فیستول مقعدی رخ دهد. فیستول مقعدی، کانال یا تونل کوچک و تنگی است که میان کانال مقعدی و پوست نزدیک به مقعد به وجود می‌آید. که می‌تواند موجب درد و خونریزی در طول اجابت مزاج شود.

تلاش برای دفع مدفوع سفت یا مدفوع با اندازه بزرگ می‌تواند منجر به شقاق مقعدی شود. نشانه بارز شقاق مقعدی خون روشن در مدفوع است. همچنین می‌تواند باعث درد شدید شود و منجر به اسپاسم در عضلات اطراف مقعد (معروف به اسفنکتر مقعد) شود. شقاق مقعدی در نوزادان بسیار شایع است. با این حال، افراد در هر سنی می‌توانند به آن دچار شوند.

درمان‌های خانگی، مانند حمام سیتز و افزایش مصرف فیبر، می‌تواند راه مؤثری برای درمان شقاق مقعدی باشد. معمولاً این نوع خونریزی مضر تلقی نمی‌شود، با این حال، مراجعه به پزشک برای تعیین اینکه آیا علت واقعی خون در مدفوع، شقاق است، می‌تواند کمک بزرگی به شما کند.

 

دیورتیکولوز

اجابت مزاج همراه با خون همچنین می‌تواند به دلیل بروز دیورتیکولوز رخ دهد. دیورتیکولوز به وجود کیسه‌های انگشتی شکل در کولون اشاره دارد. این کیسه‌ها ممکن است راه اجابت مزاج را مسدود کرده و موجب بروز خونریزی شوند.

دیورتیکولوز به التهاب دیورتیکولا  اشاره دارد که ممکن است بر روی دیواره‌های روده بزرگ شکل گیرند. گاهی اوقات، مدفوع می‌تواند در میان این کیسه‌ها به دام افتد. در صورتی که این کیسه‌ها پاره شوند، به احتمال زیاد التهاب ایجاد شده، در نتیجه موجب پخش شدن باکتری درون کولون به داخل و اطراف این کیسه‌ها می‌شود.

جراحت ایجاد شده در رگهای خونی اطراف این کیسه‌ها نیز می‌تواند منجر به خونریزی شود. دیورتیکول مکل (Meckel's diverticulum) عارضه‌ای است که در آن کیسه‌ای بر روی دیواره روده کوچک در زمان تولد به وجود می‌آید. این نقص مادرزادی احتمالاً موجب بروز دل درد و هماتوشزی می‌شود.
 

بیماری التهابی روده

بیماری التهابی روده به گروهی از بیماریها اشاره دارد که با التهاب بخشی از دستگاه گوارش مشخص می‌شود. بیماری کرون و کولیت اولسراتیو عوارضی هستند که تحت بیماری التهابی روده طبقه بندی می‌شوند.

در حالی که ممکن است در بیماری کرون هر ناحیه از دستگاه گوارش ملتهب شود، التهاب ایجاد شده در بیماری کولیت اولسراتیو تنها به روده بزرگ محدود می‌شود. مشخص شده است که این عوارض موجب بروز خونریزی می‌شوند. فرد مبتلا به بیماری التهابی روده ممکن است مخلولی از مخاط و خون قرمز روشن در مدفوع خود داشته باشد.
 

تومور یا پولیپ در کولون

پولیپها، توده‌های غیر طبیعی از بافت هستند که در سطح داخلی یا پوشش روده بزرگ یا رکتوم به وجود می‌آیند. پولیپهای التهابی و پولیپهای آدنوماتوز دو نوع پولیپ هستند که ممکن است در کولون و رکتوم به وجود آیند. پولیپ التهابی در نتیجه التهاب ناشی از بیماری التهابی روده رخ می‌دهد.

این انواع پولیپ معمولاً به غده‌های سرطانی تبدیل نمی‌شوند. با این حال، پولیپهای آدنوماتوز ممکن است به انواع بدخیم تبدیل شوند. رشد تومور یا پولیپ در کولون یا رکتوم می‌تواند از عوامل مؤثر به حساب آید.

زخم معده

اگر از زخم معده رنج می‌برید، ممکن است مشاهده خون در مدفوع را تجربه کنید. زخم معده باعث ایجاد زخم‌های باز در دیواره معده، قسمت بالایی روده کوچک یا هر دو می‌شود. آن‌ها زمانی رخ می‌دهند که شیره‌های گوارشی بسیار اسیدی در دستگاه گوارش لایه محافظی را که معده و روده کوچک را پوشانده است، می‌خورند.

همانطور که پوشش داخلی معده یا روده کوچک فرسایش می‌یابد و زخم ایجاد می‌شود، ممکن است خونریزی رخ دهد. این خون از طریق حرکات روده تخلیه می‌شود که می‌تواند منجر به نمایان شدن خون در مدفوع شود.

برای درمان زخم معده، می‌توانید از انواع دارو‌ها و در صورت تشدید بیماری از روش جراحی کمک بگیرید.

 

تشخیص و درمان

در حالی که خونریزی خفیف ممکن است جای نگرانی نداشته باشد خونریزی شدید را نباید نادیده گرفت. از آنجا که خونریزی رکتوم می‌تواند نشان دهنده بروز عوارض جدی پزشکی باشد، فرد بایستی در صورت مشاهده خونریزی مداوم به پزشک مراجعه نماید.

پزشکان معمولاً آزمایشات و روشهای تشخیصی مانند معاینه رکتوم، آندسکوپی، کولونوسکوپی، سیگموئیدسکوپی یا تنقیه باریم را به منظور تعیین علت اصلی بر روی بیمار انجام می‌دهند. از آنجا که یبوست مزمن به احتمال زیاد موجب بروز شقاق مقعد و هموروئید می‌شود، در اولین فرصت بایستی یبوست درمان شود.

این کار می‌تواند از طریق پیروی از یک رژیم غذایی سالم انجام شود. شما باید غذاهای سرشار از فیبر مصرف کنید. مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده یکی از متداول‌ترین علل بروز یبوست است. بهتر خواهد بود که مصرف چنین مواد غذایی را کاهش دهید. اطمینان حاصل کنید که میوه و سبزیجات تازه را وارد رژیم غذایی خود می‌سازید.
 
آب به دفع مواد سمی کمک می‌کند. بنابراین فرد بایستی مصرف آب خود را افزایش دهد. از آنجا که دفع مدفوع سخت شده می‌تواند موجب بروز خونریزی شود، استفاده از مسهل‌های طبیعی یا مواد نرم کننده مدفوع ممکن است مفید باشد. بکار بردن پمادهای رکتال یا کیسه یخ در اطراف مقعد می‌تواند همچنین احساس سوزش را کاهش داده و به آرام ساختن احساس ناراحتی کمک نماید. مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده یکی از متداول‌ترین علل بروز یبوست است.

دیورتیکولیت

دیورتیکولیت یک بیماری شایع است، زمانی رخ می‌دهد که کیسه‌های کوچکی که دیواره‌های روده کوچک و بزرگ را پوشانده‌اند (معروف به دیورتیکول) دچار التهاب می‌شوند. دیورتیکولیت معمولاً زمانی ایجاد می‌شود که ذرات کوچک غذا مانند مغز‌ها یا دانه‌ها در کیسه‌های کوچکی که در دیورتیکول‌ها ایجاد می‌شوند، به دام بیفتند.

هنگامی که این اتفاق می‌افتد، درد شدید می‌تواند در سمت چپ شکم ایجاد شود، خون نیز می‌تواند در مدفوع وجود داشته باشد و همچنین این وضعیت می‌تواند با تب نیز همراه باشد.

در ابتدا می‌توانید رژیم غذایی خود را تغییر دهید، غذای پر فیبر را انتخاب و مایعات زیادی بنوشید. استفاده از پد‌های گرمایی روی شکم و مصرف برخی از دارو‌ها نیز می‌توانند مؤثر باشند. در صورت عدم درمان، موارد شدید دیورتیکولیت می‌تواند باعث بروز برخی از عوارض شود که ممکن است نیاز به درمان جراحی داشته باشید.
 

گاستروانتریت

یکی دیگر از علل شایع خون در مدفوع، گاستروانتریت است. این وضعیت با علائمی مانند اسهال و استفراغ مشخص می‌شود و اغلب به عنوان آنفولانزای معده شناخته می‌شود. در این حالت، هم روده و هم معده تحریک و ملتهب می‌شوند که می‌تواند منجر به اسهال، حالت تهوع، استفراغ و در موارد شدید خون تیره در مدفوع شود.

برای برطرف کردن گاستروانتریت باید مایعات زیادی بنوشید و از دارو‌های ضد تهوع استفاده کنید.
 

سندرم روده تحریک‌پذیر

سندرم روده تحریک‌پذیر که معمولاً به آن IBS می‌گویند، با افزایش میل به استفاده از حمام، مدفوع آبکی مکرر، یبوست یا هر دو مشخص می‌شود. با وجود تحقیقات گسترده، علت سندرم روده تحریک‌پذیر هنوز شناخته نشده است.

برخی از علل احتمالی ممکن است کولون بسیار حساس، افزایش درک حرکت پریستالسیس (حرکتی که در طول فرآیند هضم رخ می‌دهد)، پاسخ سیستم ایمنی بدن به عفونت‌ها و استرس، سطوح بالای استرس، و تغییرات در سطوح هورمونی باشد.

اگرچه علت سندرم روده تحریک‌پذیر شناخته نشده است، اما می‌تواند کیفیت زندگی را مختل کند. نیاز مکرر به دفع مدفوع یا داشتن یبوست نیز می‌تواند منجر به خون در مدفوع شود.

 در حالی که هیچ درمان قطعی برای IBS وجود ندارد، راه‌هایی وجود دارد که می‌توان آن را مدیریت کرد. عدم مصرف غذا‌های نفخ‌آور، توقف مصرف گلوتن، عدم مصرف برخی از کربوهیدرات‌ها و استفاده از دارو‌های ضد اسهال می‌توانند در رفع این مشکل تأثیرگذار باشند.
 

کولیت اولسراتیو

کولیت اولسراتیو یک بیماری شایع است. یک بیماری التهابی روده است که منجر به التهاب طولانی مدت در دستگاه گوارش می‌شود. زخم نیز می‌تواند در پوشش داخلی دستگاه گوارش ایجاد شود.

کولیت اولسراتیو وضعیت پوشش داخلی روده بزرگ و همچنین راست روده را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علائم این بیماری شامل اسهال، افزایش نیاز به دفع مدفوع، درد و گرفتگی در شکم، خونریزی مقعدی، خون در مدفوع، کاهش وزن و خستگی است. کولیت اولسراتیو یک بیماری جدی در نظر گرفته می‌شود.

در حال حاضر، علت این وضعیت به طور کامل شناخته شده نیست و هیچ درمانی وجود ندارد. با این حال، راه‌هایی همچون استفاده از برخی دارو‌ها و روش جراحی می‌توانند برای درمان این مشکل کمک‌کننده باشند.
 

سرطان کولورکتال

کولورکتال نوعی سرطان است که در روده بزرگ که آخرین قسمت دستگاه گوارش است، ایجاد می‌شود. زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پوشاننده روده بزرگ جهش می‌یابند و تومور‌های بدخیم را تشکیل می‌دهند.

سرطان کولورکتال یک بیماری جدی در نظر گرفته می‌شود و می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن سرایت کند. متأسفانه، علائم این نوع سرطان معمولاً تا زمانی که پیشرفت نکند، شناسایی نمی‌شود. با این اوصاف، علائمی وجود دارد که می‌توان به سرطان روده بزرگ نسبت داد، از جمله تغییر در حرکات روده، خونریزی مقعدی و خون در مدفوع، درد مداوم و شدید شکم و احساس اینکه نمی‌توان روده را به طور کامل تخلیه کرد.

 اگر مشکوک به سرطان کولورکتال هستید، ایمونوتراپی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی از جمله روش‌هایی هستند که می‌توانند در بهبود سرطان مؤثر باشند.
 

آنژیودیسپلازی

این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که رگ‌های خونی که در دستگاه گوارش قرار دارند دچار یک ناهنجاری می‌شوند. این ناهنجاری می‌تواند در هر قسمت از دستگاه گوارش از جمله دهان، مری، معده، روده کوچک، روده بزرگ و مقعد رخ دهد. با این وضعیت، رگ‌های خونی که تحت تأثیر قرار گرفته‌اند متورم و/یا بزرگ می‌شوند.

همچنین می‌تواند باعث ضایعات خونی در معده و روده بزرگ شود. علائم این بیماری شامل وجود خون در مدفوع، خونریزی مقعدی، ضعف، خستگی، تنگی نفس، سرگیجه و افزایش ضربان قلب است. از دست دادن خون می‌تواند از نظر شدت متفاوت باشد.

برخی افراد از دست دادن خون خفیف را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر از دست دادن خون شدید را تجربه می‌کنند.

اگر مشکوک هستید که دچار آنژیودیسپلازی شده‌اید، با تشخیص پزشک می‌توانید از روش کولونوسکوپی و جراحی این مشکل را برطرف کنید.
 

خونریزی دستگاه گوارش

یکی از شایع‌ترین علل خون تیره در مدفوع، خونریزی دستگاه گوارش است. خونریزی دستگاه گوارش به دلیل پارگی قسمت بالایی روده رخ می‌دهد که باعث ورود خون به روده می‌شود. در نتیجه، خون می‌تواند به طور رگه‌های قرمز رنگی در مدفوع شما باقی بماند.

خونریزی دستگاه گوارش فوقانی یک خطر جدی برای سلامتی است و نیاز به عمل جراحی برای تعمیر بافت‌های پاره شده و بازگرداندن دستگاه گوارش به سلامت طبیعی دارد. پزشکان پارگی را با استفاده از روش‌های آندوسکوپی برطرف می‌کنند. بهبودی بیمار ممکن است چند هفته طول بکشد و پزشکان استراحت در بستر را در این دوره توصیه می‌کنند.
 

پولیپ

پولیپ‌ها از دیواره‌های دستگاه گوارش بیرون می‌آیند. انواع مختلفی از پولیپ وجود دارد که رایج‌ترین آن‌ها انواع آدنوماتوز است. پولیپ‌های آدنوماتوز ۲۵ درصد از بزرگسالان بالای ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

پیشرفت علم پزشکی بدین معناست که پزشکان اکنون می‌توانند پولیپ‌های آدنوماتوز غیر متاستاتیک را از طریق جراحی و درمان با دارو‌های شیمی درمانی حذف کنند.
 

آسیب تشعشع

افرادی که برای درمان سرطان، پرتودرمانی دریافت می‌کنند، عوارض جانبی دارو‌ها می‌تواند دو تا سه هفته پس از پایان درمان، ادامه داشته باشد. در طول این مرحله، به دلیل اثرات کشتن سلول‌های سرطانی در روده توسط تشعشع، معمولاً خون تیره در مدفوع بیماران مشاهده می‌شود.

قبل از اینکه تحت درمان سرطان قرار بگیرید، پزشک توضیح می‌دهد که چه علائمی را می‌توانید انتظار داشته باشید.
 

آبسه پری آنال

مقعد غدد کوچکی دارد که در حین حرکات روده باز می‌شوند و مایعاتی ترشح می‌کنند که به دفع مدفوع کمک می‌کند. آبسه پری مقعد زمانی اتفاق می‌افتد که این غدد به دلیل عفونت مسدود می‌شوند و در نتیجه چرک ایجاد می‌شود. همانطور که چرک ایجاد می‌شود، شروع به تشکیل آبسه می‌کند و در صورت عدم درمان، پاره می‌شود و چرک به سمت راست روده میریزد.

آبسه‌های پری مقعدی علائمی از سوزش و درد خفیف ایجاد می‌کنند و بسیاری از افرادی که از این عارضه رنج می‌برند تا زمانی که آبسه آماده پاره شدن نباشد متوجه وجود مشکل نمی‌شوند.

پزشکان می‌توانند آبسه را در مطب خود تخلیه کنند و بیمار فقط به بی‌حسی موضعی برای این عمل نیاز دارد. با این حال، آبسه‌های بزرگ ممکن است نیاز به جراحی برای تخلیه و تمیز کردن غده داشته باشند تا از عوارض بیشتر جلوگیری شود.

برای درمان خون در مدفوع، این روش در بیمارستان انجام می‌شود و بیمار در حین انجام عمل، داروی بیهوشی دریافت می‌کند.
 

فیستول

هنگامی که یک بیمار برای آبسه پری مقعدی درمان نمی‌شود، شانس زیادی برای ایجاد فیستول مقعدی وجود دارد. در مورد فیستول مقعدی، بیمار ارتباط بین رکتوم و مقعد یا پوست اطراف مقعد را تجربه می‌کند. در نتیجه، بیمار ممکن است متوجه خون در مدفوع شود.

پزشکان می‌توانند فیستول مقعدی را با جراحی برطرف کنند. این روش تحت بیهوشی در بیمارستان انجام می‌شود. با این حال، مدیریت روند بهبودی این روش می‌تواند چالش برانگیز باشد و پزشکان توصیه می‌کنند که بیماران حداقل یک هفته قبل از بازگشت به فعالیت‌های عادی، در خانه استراحت کنند.


نشستن برای مدت زمان طولانی می‌تواند بر ناحیه مقعد فشار وارد سازد، بنابراین به قدر کافی استراحت کنید.

از آنجا که خونریزی در ناحیه رکتال می‌تواند به دلیل عوارض مختلف پزشکی رخ دهد، درمان آن به علت زمینه‌ای بستگی خواهد داشت. در حالی که پزشکان ممکن است داروهای ضد التهابی، داروهای کورتیکواستروئید یا آنتی بیوتیک جهت درمان التهاب یا عفونت تجویز کنند، در صورتی که علت التهاب، پاسخ خود ایمنی باشد، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی ممکن است تجویز شود.

به منظور برداشتن غده‌های غیر طبیعی در کولون یا رکتوم ممکن است توصیه به انجام عمل جراحی شود.
 
از آنجا که عوارض جدی پزشکی می‌توانند موجب بروز هماتوشنز شوند، کسانی که در مدفوع خود خون مشاهده می‌کنند، بایستی بلافاصله به پزشک مراجعه کنند. پزشکان ممکن است برخی آزمایشات تشخیصی را به منظور تعیین علت اصلی این خونریزی بر روی بیمار انجام دهند.

در حالی که دارو درمانی یا سایر درمانها ممکن است به درمان علت زمینه‌ای کمک کنند، فرد همچنین بایستی از دستورالعملهای رژیم غذایی پیروی کرده تا دستگاه گوارش خود را در شرایط مطلوب نگاه دارد.
 
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نباید به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.
 

سخن پایانی

دلایل زیادی برای خونریزی مقعدی وجود دارد. علل شایع عبارتند از هموروئید، شقاق مقعد، دیورتیکولوز، عفونت، التهاب، مشکلات عروق خونی همچون آنژیودیسپلازی. با مراجعه به پزشک و علت‌یابی بهتر می‌توانید راه درمان را پیدا کنید.

با تشخیص پزشک می‌توانید انواع دارو‌ها و درمان‌های خانگی را برای درمان خون در مدفوع پیش گرفته تا از تشدید بیماری جلوگیری کنید. در صورت پیشرفت بیماری مورد نظر گاهی اوقات باید از روش‌های جراحی استفاده کنید تا خون در مدفوع از بین برود.