آقای جوانان اهل بهشت
روایتی آمده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «هرکس دوست دارد به آقای جوانان اهل بهشت بنگرد، به حسن بنگرد».
سید شباب اهل الجنة
در روایات بسیاری نقل شده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم به امام حسن و امام حسین علیهما السلام محبت فراوان داشت و میفرمود که آن دو سید جوانان اهل بهشت هستند. هم چنین در روایتی آمده است که رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «هرکس دوست دارد به آقای جوانان اهل بهشت بنگرد، به حسن بنگرد». و این گفتار پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم نیز مشهور است که فرمود: «اهل بهشت همگی جوان هستند» و این تذکر پیامبر به این دلیل است که عده ای فکر نکنند که برای پیران اهل بهشت نیز سیّد و آقایی خواهد بود. چنان که امام جواد علیه السلام فرمود: «به خدا سوگند، در بهشت پیری وجود ندارد؛ بلکه همگی جوان هستند»فضایل امام حسن علیه السلام در کلام امام سجاد علیه السلام
امام سجاد علیه السلام میفرمایند: حسن بن علی بن ابی طالب علیه السلام در زمان خود از همه عابدتر، زاهدتر و با فضیلت تر بود و هرگاه حج میرفت، پیاده، و چه بسا پابرهنه میرفت و هرگاه مرگ را به خاطر میآورد میگریست، و هرگاه رستاخیز و زنده شدن را از نظر میگذراند، اشک از دیده میریخت و هرگاه گذر از صراط را در اندیشه میآورد، گریان میشد... و هرگاه به نماز بر میخاست، تنش در برابر خداوند عزوجل به لرزه میافتاد و هرگاه بهشت و دوزخ را بهیاد میآورد چونان مار گزیده بی تابی میکرد و از خداوند، بهشت را طلب میکرد و از آتش دوزخ به او پناه میبرد. او هرگاه عبارت «یا ایّهاالذین امنوا» را از قرآن میخواند، میگفت: «لبیک اللهم لبیک»پرهیزگاری امام حسن علیه السلام
امام حسن علیه السلام توجهی ویژه به خداوند داشت. آثار این توجه را گاه از چهره او به هنگام وضو درمییافتند: چون وضو میگرفت رنگ میباخت و به لرزه میافتاد. میپرسیدند که چرا چنین میشوی؟ میفرمود: «آن را که در پیشگاه خدا میایستد جز این سزاوار نیست». از امام ششم علیه السلام نقل میکنند که فرمود: «امام حسن علیه السلام هم عابدترین مردمان زمان خویش بود و هم با فضیلتترین. چون بهیاد مرگ و... رستاخیز میافتاد. آن قدر میگریست تا بی حال میشد. پیاده و گاه پابرهنه، 25 بار به خانه خدا رفت».امام حسن علیه السلام از منظر رسول الله صلی الله علیه و آله
حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله فضایل و امتیازات فرزندش امام حسن مجتبی علیه السلام را بین مسلمانان تبلیغ می کرد و از ارتباط او با مقام نبوت و علاقهی حقیقی که به وی داشت همه جا سخن می گفت.آنچه از زبان پیامبر صلی الله علیه و آله در مورد حضرت مجتبی علیه السلام بیان شده است چنین است:«هر کس می خواهد آقای جوانان بهشت را ببیند به حسن علیه السلام نگاه کند» (1)«حسن گل خوشبویی است که من از دنیا برگرفته ام. » (2)روزی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به منبر رفت و امام حسن علیه السلام را در کنارش نشانید و نگاهی به مردم کرد و نظری به امام حسن علیه السلام انداخت و فرمود: «این فرزند من است و خداوند اراده کرده که به برکت و جود او بین مسلمانان صلح را برقرار سازد» . (3)
یکی از یاران رسول الله صلی الله علیه و آله می گوید: پیغمبر صلی الله علیه و آله را دیدم که امام حسن علیه السلام را بر دوش می کشید و می فرمود: «خدایا من حسن را دوست دارم، تو هم دوستش بدار» . (4)
روزی پیامبر معظم اسلام صلی الله علیه و آله امام حسین علیه السلام را بر دوش گرفته بود، مردی گفت: ای پسر بر مرکب خوبی سوار شده ای. پیامبر فرمود: «او هم سوار خوبی است» . (5)
شبی پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله نماز عشاء میخواند و سجده ای طولانی به جا آورد. پس از پایان نماز، دلیل را از حضرتش پرسیدند، فرمود: پسرم حسن، بر پشتم نشسته بود و ناراحت بودم که پیاده اش کنم. (6)
انس بن مالک نقل میکند که: رسول الله صلی الله علیه و آله دربارهی امام حسن علیه السلام به من فرمود: ای انس! حسن فرزند و میوهی دل من است، اگر کسی او را اذیت کند، مرا اذیت کرده و هر کس مرا بیازارد، خدا را اذیت کرده است. (7)
زینب دختر ابو رافع میگوید: حضرت زهرا (سلام الله علیها) در هنگام بیماری رسول الله صلی الله علیه و آله هر دو فرزندش را نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آورد و فرمود: اینان فرزندان شما هستند. اکنون ارثی به آنان بدهید. حضرت فرمود:«شرف و مجد و سیادتم را به حسن علیه السلام دادم و شجاعت وجود خویش را به حسین علیه السلام بخشیدم» . (8)
پینوشتها :
1. البدایة والنهایة، ج8 .
2. الاستیعاب، ج2.
3. مسند احمد حنبل، ج5 ص44.
4. البدایة والنهایة، ج8.
5. صواعق المحرقة، ص280- حلیة اولیاء، ص226.
6. الاصابه، ج2.
7. کنز العمال، ج6 ص222، متقی هندی.
8. ترجمهی اعلام الوری ص304، طبرسی.
منابع:
1. قرآن تی وی/ ویژه نامه ولادت امام حسن مجتبی (علیه السلام)
2. حوزه/ طلوع خورشید در خانه وحی
3. حجیج/ ولادت حضرت امام حسن (علیه السلام)
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}