حمایت از همسر یعنی چه؟

زندگی مشترک یک ارتباط دو نفره مهم است. در این ارتباط شما و طرف مقابل با یکدیگر پیمان بسته‌اید که در تمامی خوشی‌ها و ناخوشی‌ها درکنار یکدیگر باشید. حمایت عاطفی به این معناست که شما این احساس را در طرف مقابل ایجاد کنید که در مسیر زندگی تنها نیست. به عبارتی حمایت به این معناست که زن وشوهر، در تمامی مراحل زندگی بدون هیچ قید و شرطی به یکدیگر کمک کنند.

حمایت از همسر این احساس را در وی ایجاد می‌کند که از جانب شما درک می‌شود و همواره می‌تواند روی کمک شما حساب کند. در واقع حمایت هنگامی صورت می‌گیرد که طرف مقابل شما در معرض استرسورهای مختلفی قرار داشته باشد. این استرس می‌تواند مربوط به مسائل مالی، شغلی و یا اجتماعی باشد.1
 

چرا حمایت از همسر مهم است؟

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سلامت روان، احساس حمایت شدن از جانب اطرافیان است. هنگامی که فرد احساس می‌کند در شرایط سخت، فرد یا افرادی هستند که می‌توان به آن‌ها تکیه کرد و در کنترل شرایط روی کمکشان حساب کرد، با آرامش و قدرت بیشتری با مشکلات مواجه می‌شود.

از طرفی حمایت شما از همسرتان باعث بیشتر شدن محبت و صمیمیت میان شما شده و زندگی بهتری را برایتان به همراه خواهد داشت. در صورتی که فضای محبت و حمایت را در خانه ایجاد کنید، می‌توانید انتظار داشته باشید که شما نیز در شرایط سخت، از حمایت طرف مقابلتان بهره خواهید برد.

یکی دیگر از فواید حمایت از همسر جنبه آموزشی این حمایت برای فرزندانتان است. هنگامی که فرزند شما میان پدر و مادرش، حمایت و کمک را می‌بیند احترام به خانواده و حمایت از اعضای خانواده را یاد خواهد گرفت.

حمایت از همسرتان می‌تواند بسیاری از آسیب‌ها را از محیط خانه دور نگه دارد، برای مثال هنگامی که همسرتان در شرایط سختی قرار دارد، اگر احساس کند که از جانب شما حمایتی دریافت نمی‌کند، ممکن است رابطه بینتان به سمت سردی، درگیری و مشکلات جدی پیش برود. در نتیجه حتی برای جلوگیری از عوارض ناخوشایند بی توجهی هم که شده، در روزهای سخت زندگی همسرتان همراه او باشید.1
 

راه های حمایت از همسر

حمایت از همسر، عامل بسیار مهمی در آرامش روحی و روانی هر دو طرف می‌باشد. یکی از پایه‌های اصلی خانواده سالم، حمایت از همسر است. اما شاید برخی از افراد راه‌های حمایتی را ندانند و ناخواسته به جای پشتیبانی از او باری بر دوشش شوند.

در ادامه به 8 راه برای حمایت از همسر برداخته‌ایم:
 
1. پیش بینی استرس و مشکلات
برای این کار باید از برنامه هفتگی و روزانه همسرتان اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید از قبل پیش زمینه‌ای برای آرامش همسرتان فراهم کنید. برای مثال وقتی قرار است همسرتان در یک جلسه کاری سخت شرکت کند که برای حضور در آن بسیار مضطرب می‌شود، با اطلاع از این جلسه کاری می‌توانید از روز قبل کارهایی برای کاهش استرس او انجام دهید و این گونه همسر خود را حمایت کنید. همچنین به این وصورت می‌توانید اعتماد به نفس او را نیز افزایش دهید.
 
2.در آغوش گرفتن
تماس فیزیکی و در آغوش گرفتن همسر، نقش بسیار مهمی در آرامش روحی و روانی او دارد. در یک آزمایش متوجه شدند کسانی که با همسرشان تماس بدنی بیشتری دارند، به اتفاقات استرس زا عکس العمل کمتری نشان می‌دهند. پس با در آغوش گرفتن همسرتان می‌توانید او را از نظر روحی و روانی حمایت کرده و ازدواج موفقی داشته باشید.
 
3. صمیمیت با همسر
صمیمیت بین زوجین یعنی آرامش روانی بیشتر که این صمیمیت منجر به حمایت عاطفی می‌شود. تحقیقات نشان داده افرادی که ازدواج موفق و صمیمیت بیشتری در ازدواج خود دارند، از سلامت جسمی و روانی بیشتری برخوردار هستند.
 
4. داشتن رابطه جنسی
رابطه جنسی می‌تواند استرس و اضطراب روزمره و ناراحتی‌ها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. وقتی که مشکلات همسرتان را آزار می‌دهد، می‌توانید با برقراری رابطه جنسی استرس او را به میزان زیادی پایین بیاورید. ماساژ جنسی یکی از تکنیک‌های موثر برای آرام کردن فرد در زمان استرس است.
 
5.امیدواری دادن
وقتی که همسرتان مشکلات و دغدغه‌هایی دارد، او را تشویق کنید به این که نکات مثبت را ببیند. به او بگویید که به توانایی‌های او اطمینان دارید و مطمئنید که همه چیز بهتر می‌شود. با امیدواری دادن به همسرتان می‌توانید از او حمایت کنید.
 
6. اجازه دهید زمانی برای خودش داشته باشد
هم خانم‌ها و هم آقایان احتیاج دارند به این که زمانی را تنها باشند و این زمان را به خودشان اختصاص دهند. برای مثال ممکن است فردی احتیاج داشته باشد که زمان‌هایی را با دوستان خودش بگذراند؛ پس اگر همسرتان چنین درخواستی داشت او را منع نکنید. توجه به خواسته‌ها به نوعی نشان دهنده احترام به همسرتان است، با این رفتار به او عزت نفس نیز می ‌دهید.
 
7.شریک و همدم بودن
اگر همسرتان ناراحت است به او نشان دهید که شما نیز از ناراحتی او غمگین هستید. اگر همسرتان خوشحال است شما نیز همراه او بخندید و با او جشن بگیرید. این گونه به او نشان می‌دهید که احساسات و هیجاناتش برای شما ارزش دارد و به این صورت از او حمایت می‌کنید.
 
8. گوش دادن به او
وقتی که همسرتان مشکلاتی دارد می‌توانید فقط یک گوش شنوا برای او باشید تا خودش را تخلیه کرده و سبک شود. لازم نیست حتما برای مشکلات همسرتان یک راه چاره پیدا کنید. فقط با گوش دادن به همسرتان می‌توانید به او آرامش بدهید و از استرس و نگرانی او کم کنید.2
 

بهترین حالت برای دفاع کردن و طرفداری از همسر

بهترین حالت برای حمایت از همسر ، این است که با تقاضای او دفاع انجام شود. با این وجود تعبیری که از این رفتار‌ها می‌شود، حتی می‌تواند از خانه‌ای به خانه دیگر و از شهری به شهر دیگر متفاوت باشد. زنی مستقل در تهران که همیشه خودش مشکلاتش را حل کرده، در صورتی که بعد از ازدواج چنین واکنش‌هایی از همسرش را ببیند، احتمالا آشفته می‌شود و او را محکوم می‌کند اما زنی در شهرستان کوچکی که همیشه مورد حمایت پدر یا برادر‌هایش قرار گرفته، در صورتی که شاهد حمایت‌های همسرش نباشد از او ناامید می‌شود.

شاید در شرایطی که زن تمایلی به دخالت مستقیم همسرش ندارد، بهترین راه نظارت غیرمستقیم باشد. در این شرایط مرد می‌تواند تا زمانی که همسرش از پس حل مشکلات برمی‌آید استقلال او را حفظ کند و اگر احتمال آسیب رسیدن به او را دید، برای دفاع از او اقدام کند.

گذشته از این، در صورتی که همسرش در برابر دخالت‌های او مقاومت کرد اما خودش هم از پس حل مسئله برنیامد، می‌تواند نه به صورت تهدید بلکه به صورت هشدار به او بگوید «تلاشت را بکن اما در صورتی که عکس‌العمل موثر و خوبی نداشتی، مجبور می‌شوم برای کمک به تو در این موضوع دخالت کنم.»3
 

عوارض و پیامدهای عدم حمایت از همسر

عدم حمایت از همسر در واقع ناشی از این مساله است که عشق و علاقه بین زوجین کاهش یافته و نسبت به یکدیگر بی تفاوت شده‌اند. به این ترتیب اگر عدم حمایت از همسر ادامه یابد و ریشه آن پیدا نشود، طلاق عاطفی اتفاق می‌افتد. تصور کنید خانواده‌ای را که دو رکن اصلی آن یعنی زن و شوهر نسبت به هم به تفاوت هستند و یکدیگر را حمایت مالی و عاطفی نمی‌کنند. در این صورت خانواده به تدریج دچار مشکل شده و دیگر اعضا نیز آسیب می‌بینند. 3

پینوشتها
1.www.kanonmoshaveran.com
2.www.honarehzendegi.com
3.www.niksalehi.com