در ابتدا باید بدانیم سلولیت به چه حالتی بر روی پوست گفته می‌شود، سپس درباره‌ی راهکارهای از بین بردن سلولیت صحبت خواهیم کرد.
 

↑سلولیت چیست؟

سلولیت(cellulite) به حالتی گفته می‌شود که در آن روی سطح پوست برآمدگی‌ها و گودی‌هایی ظاهر می‌شوند که با نام‌های پوست پرتقالی یا حفره‌های پنیری نیز شناخته می‌شود.

سلولیت هم می‌تواند در مردان و هم در زنان دیده شود، اما این عارضه بیشتر زنان را تهدید می‌کند و آن هم به دلیل توزیع متفاوت چربی، ماهیچه و بافت همبند در بدن آنان است. بین 80 تا 90 درصد زنان، در مقطعی از زندگی خود سلولیت را تجربه می‌کنند.
 

↑علائم سلولیت

سلولیت پوست شما را ناهموار می‌کند. در صورتی که سلولیت خفیف داشته باشید، می‌توانید ناهمواری‌های پوستی خود را با فشار دادن و گرفتن ناحیه مبتلا به سلولیت (مانند ران‌ها) در دست، مشاهده کنید. اگر سلولیت به صورت شدید در پوست شما اتفاق بیفتد، سطح پوستتان به صورت گره خورده با گودی‌ها و ناهمواری‌های واضح در خواهد آمد.

سلولیت بیشتر در دور ران‌ها و باسن دیده می‌شود، اما می‌تواند در نواحی دیگری مانند سینه، زیر شکم و بالای بازوها نیز ایجاد شود. 

سلولیت اغلب در نواحی شکم، قسمت پایین کمر، قسمت های پشت و داخل بازوها، قسمت های داخلی زانو، بالای کمر، زیر شانه ها و مچ پا ایجاد می شود.

محل ایجاد سلولیت در آقایان معمولاً در ناحیه شکم و پشت گردن است.

انواع سلولیت

۱ ـ سلولیت سفت: معمولاً در زنان جوان و با شرایط خوب جسمی ظاهر می شود. این نوع سلولیت ضخیم و چسبیده به عضلات است و به سختی می توان آن را بین دو انگشت شست و سبابه گرفت. فشار دادن آن همراه با احساس درد و ناراحتی همراه است. این گونه سلولیت بیشتر در ران و باسن مشاهده می شود.

۲ ـ سلولیت شل: برعکس سلولیت سفت که قابل حرکت نیست در این نوع به راحتی می توانید گلوله برجسته را حرکت دهید. به همین دلیل با هر حرکت بدن می جنبد و منظره‌ای ناخوشایند به وجود می آورد. سلولیت اغلب در زنانی که مدت زیادی پرتحرک بوده اند اما بعداً فعالیت و تحرک خود را کنار گذاشته اند، ایجاد می شود. همچنین در زنانی که مجبور به انجام کارهای خسته کننده هستند، دیده می شود. کسانی که برای لاغر شدن از رژیم های غیراستاندارد و سخت یا سونای خشک و تعریق استفاده می کنند، بعد از لاغری سریع، دوباره چاق می شوند و بافت ها در این تغییر وزن های پی در پی حالت ارتجاعی و محکم خود را از دست داده، شل و آویزان می شوند.
 

↑چه زمان برای درمان سلولیت به پزشک مراجعه کنیم؟

از آنجایی که وجود سلولیت، تهدیدی برای سلامت بدن محسوب نمی‌شود، درمان آن واجب نیست، اما در صورتی که به دلیل ظاهر نامناسب، قصد درمان آن را دارید، می‌توانید در این زمینه با پزشک خانواده یا پزشک متخصص پوست یا جراحی پلاستیک مشورت کنید.
 

↑علل ایجاد سلولیت

در مورد علل ایجاد سلولیت، اطلاعات زیادی در دسترس نیست. این پدیده مربوط به رشته‌هایی است که بافت همبند پوست را به عضلات زیرین متصل می‌کنند؛ بین بافت همبند و عضلات، توده‌های چربی قرار داشته و هنگامی که این توده‌ها بزرگ می‌شوند، پوست را به سمت بالا می‌کشند، اما رشته‌های متصل کننده پوست را سر جای خود نگه می‌دارند و در نتیجه، ناهمواری‌هایی تحت عنوان سلولیت روی پوست پدیدار می‌شوند. 

1- علاوه بر موارد ذکر شده، عوامل هورمونی نقش بسیار بزرگی را در ایجاد و پیشرفت سلولیت ایفا می‌کنند و در کنار آن، ژنتیک فرد که ساختار و بافت پوست و شکل بدن او را مشخص می‌کند عاملی تاثیرگذار در این زمینه است. فاکتورهای دیگری مانند وزن و تون عضلانی (میزان سفتی عضله هنگام استراحت) می‌توانند در ایجاد سلولیت تاثیر بگذارند؛ هرچند حتی افرادی که اندام متناسبی دارند نیز ممکن است به این عارضه دچار شوند. 

2- تغییرات هورمون های زنانه عارضه سلولیت در زنان رایج تر از مردان است. به نظر می‌آید که هورمون زنانه استروژن سبب تجمع بیشتر چربی ها در اندام تحتانی یعنی ران‌ها و باسن خانم ها می شود. استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی نیز از جمله عوامل افزایش دهنده ابتلا به سلولیت هستند.

۳- رعایت نکردن رژیم و برنامه غذایی مناسب مصرف غذاهای فرآوری شده، کم آبی بدن، غذاهای کنسروی، نوشابه، سس ها، چربی های ناسالم، نان سفید، نوشیدنی های الکلی و غذاهای سرخ کردنی از جمله عوامل تشدید کننده سلولیت هستند. مصرف غذاهایی که میزان زیادی نمک دارند و شور هستند باعث تورم بیشتر سلول‌های چربی و به دنبال آن به چشم آمدن سلولیت‌ها می شوند. همیشه باید در مصرف خوردن تعادل را رعایت کنید و به اندازه نیاز بدنتان مصرف کنید تا مجبور نشوید رژیم های تک غذایی و سریع بگیرید که سبب ایجاد سلولیت می شود.

۴- افزایش بی‌رویه وزن اضافه وزن یا چاقی احتمال ابتلا به سلولیت را افزایش می دهد. هرچه بافت چربی در بدن بیشتر باشد، ممکن است فشار بیشتری روی بافت های همبند بیاید. در نتیجه احتمال ظاهر شدن سلولیت را تقویت می کند. کاهش وزن می تواند مقدار کلی چربی در بدن را کاهش دهد. در نتیجه سبب کاهش سلولیت می شود. با این حال گاهی حتی با کاهش وزن نیز ممکن است سلولیت از جایش تکان نخورد.

چاقی؛ عامل اصلی تشکیل سلولیت! درسته که سلولیت در افراد لاغر هم وجود داره، اما اضافه وزن و عدم رعایت یک برنامه غذایی مناسب، علت اصلی تشکیل سلولیته. کاهش وزن با رژیم غذایی و ورزش، موجب کاهش چربی‌های کل بدن و در نتیجه سلولیت‌ها می‌شه.

5- افزایش سن ممکن است در خانم‌های جوان هم سلولیت دیده شود ولی میزان آن در افرادی که سن بالاتری دارند به دلیل نازک شدن پوست بیشتر است. با افزایش چربی و شل شدن عضلات بدن، درصد بروز سلولیت هم بیشتر می‌شود. به علاوه با افزایش سن، پوست، کلاژن و الاستین بیشتری را از دست می دهد که خود به افزایش سلولیت دامن می زند.

۶- استرس‌ها و خستگی‌های طولانی التهاب حاصل از استرس موجب تشدید سلولیت می شود. از مشکلاتی که در نتیجه فرآیند التهابی ایجاد می شود، تورم در سطح سلول است. هرچه بافت ها بیشتر ملتهب شوند، متورم تر به نظر می رسند.

۷- عدم تحرک و فعالیت‌های ورزشی اگر شغل شما به گونه ایست که تمام روز را مجبور به نشستن هستید یک قدم به سلولیت نزدیک ترید. تنها کمی تغییر در روتین زندگی می تواند آسیب های یکجا نشینی را به حداقل برساند. تمام موارد بالا سبب افزایش سلول‌های چربی در لایه زیر پوست تا ۳۰۰ برابر حجم طبیعی‌شان می‌شوند.
 

↑چه عواملی احتمال ایجاد سلولیت را در بدن افزایش می‌دهند؟

همانطور که اشاره شد، سلولیت در زنان بسیار شایع‌تر از مردان بوده و می‌توان گفت در بیشتر زنان پس از دوران بلوغ ایجاد خواهد شد. دلیل اینکه این معضل بیشتر در زنان اتفاق می‌افتد این است که در زنان، چربی بدن بیشتر در نواحی ران، لگن و باسن جمع شده که مستعد‌ترین نقاط برای ایجاد سلولیت‌ هستند.

اضافه وزن سلولیت را افزایش داده و باعث بیشتر به چشم آمدن آن می‌شود، اما سلولیت ممکن است در افراد لاغر نیز دیده شود؛ در واقع در این افراد، عوامل ژنتیکی باعث ایجاد سلولیت شده و احتمالا این مشکل ممکن است در سایر افراد خانواده او نیز مشاهده شود.

بنابراین ژنتیک یکی از تاثیرگذارترین عوامل در ایجاد سلولیت است. یکی دیگر از مواردی که موجب افزایش احتمال ایجاد سلولیت در بدن شما شود، عدم فعالیت و کم تحرکی است، در نتیجه دوران بارداری نیز می‌تواند بستر مناسبی برای ایجاد سلولیت در بدن باشد.
 

↑روش‌های درمان سلولیت

برای درمان سلولیت روش‌هایی وجود دارد که در ادامه درباره‌ی هر کدام صحبت خواهیم کرد.
 

↑درمان سلولیت با ورزش صحیح

یکی از بهترین روش‌های درمان سلولیت، ورزش کردن است. این کار باعث از بین رفتن سلولیت و ناپدید شدن آن نمی‌شود، اما قوی شدن عضلات زیر پوست باعث یکنواخت و صاف شدن پوستتان خواهد شد. برای انجام این روش، سه کار اصلی را در برنامه خود اضافه کنید: رژیم غذایی سالم، ورزش هوازی و حرکاتی که تون عضلانی شما را افزایش می‌دهند.
 

↑درمان سلولیت با خوردن غذاهای خام

سعی کنید در رژیم غذایی خود به جای غذاهای پرکالری و غیر مفید، فیبر (موجود در غلات، میوه‌ و سبزیجات) بیشتری قرار دهید. کربوهیدراتی که در بیشتر انواع نان، شکلات و نوشیدنی‌های بدون الکل وجود دارد کالری زیادی وارد بدن می‌کنند که این امر موجب افزایش چربی، مخصوصا در نواحی مستعد سلولیت می‌شود. 
 

↑درمان سلولیت با کاهش وزن

همانطور که اشاره شد، بدن شما چه چاق باشد چه لاغر می‌تواند سلولیت داشته باشد، اما اضافه وزن باعث دیده شدن بیشتر سلولیت و به چشم آمدن آن خواهد شد. در صورتی که اضافه وزن دارید، بهترین درمان خانگی برای شما این است که مقداری از وزن خود بکاهید.

البته کاهش وزن شما باید به آرامی صورت گیرد. دقت داشته باشید که رژیم گرفتن می‌تواند باعث بدتر شدن وضعیت شود؛ همچنین در صورتی که وزن زیادی از بدنتان کم شود، سلولیت می‌تواند در قسمت‌هایی که پوست بدن افتاده شده است نمایان شده و ظاهر بدی به خود بگیرد. با توجه به موارد ذکر شده، روند کاهش وزن شما باید به صورت کاملا صحیحی انجام شود، بنابراین پیش از اقدام حتما با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

↑از بین بردن سلولیت با ترک سیگار

هر پکی که به سیگار زده می‌شود، روی خونی که به پوستتان می‌رسد تاثیرگذار است. سیگار کشیدن باعث نازک شدن پوست بدن و افتادگی آن می‌شود. مصرف سیگار، سلولیت ناحیه بازو، ران و باسن را بیشتر نمایان خواهد کرد. پیش از اقدام برای ترک سیگار، با پزشک متخصص برای انتخاب روش مناسب مشورت کنید.
 

↑درمان سلولیت با ماساژ

یکی از راهکارهایی که می‌توانید برای بهبود سلولیت خود در نظر بگیرید، این است که روزی چند دقیقه منطقه مورد نظر را به صورت محکم مالش دهید؛ بهتر است این کار را زیر دوش یا پس از استفاده از لوسیون انجام دهید. ماساژ دادن باعث بهبود جریان خون شده و مایعات اضافی آن را از بین می‌برد که همین امر باعث می‌شود تا ناهمواریهای پوست شما برای مدتی کمتر دیده شود. 

امتحان کردن محصولات مختلف: کرم‌های گیاهی می‌توانند در ظاهر پوست شما تاثیر مثبتی بگذارند. به عنوان مثال، محصولاتی که دارای کافئین هستند، باعث کشیده شدن پوست بدن و ظاهر بهتر آن می‌شوند. آیا از ماساژ دادن یا مرطوب کننده‌ای که در حال استفاده از آنید، راضی هستید؟ شما می‌توانید محصولات مختلف را تست کرده و بهترین گزینه برای پوستتان از میان آن‌ها انتخاب نمایید؛ اما در این زمینه دقت داشته باشید که پیش از شروع استفاده منظم و زیاد از یک محصول، مقدار کمی از آن را استفاده کرده و واکنش پوستتان –در برابر داشتن حساسیت- به آن را بررسی نمایید.

↑درمان سلولیت با استفاده از کرم رتینول

هنگامی که قصد خرید کرم سفت کننده برای پوست خود را دارید، دنبال کلمه رتینول باشید. استفاده از این محصول –مانند سایر محصولات- نمی‌تواند سلولیت شما را درمان کند، اما به بهبود پوست و بافت آن کمک می‌کند. بهترین گزینه برای انجام این کار، تهیه یک محصول حاوی 0.3 درصد رتینول است. برای مشاهده تاثیر این محصول، باید آن را به مدت شش ماه مصرف کنید. این محصول، لایه رویی پوست شما را کلفت می‌کند و باعث می‌شود که ناهمواری موجود در زیر آن پوشش داده شود. 
 

برنزه کردن پوست

در صورتی که پوستتان روشن است، برنزه کردن پوست می‌تواند در بهبود ظاهر سلولیت به شما کمک کند زیرا ناهمواری‌های پوست روشن، نسبت به پوست‌های تیره بسیار واضح‌تر دیده می‌شود. برای انجام این کار، ابتدا از اسکراب بدن استفاده کنید، سپس در منطقه دارای سلولیت، لوسیون برنزه کننده بمالید.

در مرحله آخر، اسپری برنزه کننده خود را روی تمام بدنتان اسپری کنید. از برنزه کردن پوست به صورت طبیعی خودداری کنید، زیرا انجام این کار باعث آسیب دیدن پوست و بدتر شدن وضعیت ظاهری سلولیت می‌شود. 
 

استفاده از جوراب‌های ساق بلند

جوراب‌های ساق بلند و جوراب شلواری‌های امروزی، با جوراب‌های ضخیم و افتاده‌ای که نسل قدیم می‌پوشیدند متفاوت است. در صورتی که از جوراب‌های ساق بلند استفاده کنید، پوست صاف‌تری خواهید داشت، زیرا این جوراب‌ها از تجمع مایعات در سلولیت جلوگیری می‌کنند. در انتخاب جوراب مناسب، حتما از یک پزشک یا شخص متخصص در این زمینه مشورت بگیرید. 
 

پیچیدن ناحیه سلولیت

پیچیدن ناحیه سلولیت با نوار، باند و… باعث می‌شود پوست شما کشیده‌تر و صاف‌تر به نظر برسد. تاثیر این کار می‌تواند حدود یک روز روی بدن بماند و بسته به نواری که مورد استفاده قرار می‌دهید، می‌تواند هزینه‌های متفاوتی برایتان داشته باشد. این کار می‌تواند با کمترین هزینه، نتایج خوبی برایتان داشته باشد.
 

↑درمان سلولیت با لیپوماساژ

روش لیپوماساژ که در آن از یک دستگاه برای مکش و ماساژ پوست استفاده می‌شود، یک روش تایید شده برای درمان سلولیت است اما مقداری هزینه‌بر خواهد بود. این روش ممکن است در جلسات متعددی انجام شود. لیپوماساژ قابلیت بازگشت دارد، مگر اینکه به صورت مداوم آن را انجام دهید.
 

↑درمان سلولیت با لیزر و RF

در روش لیزر و RF، که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مورد تایی قرار گرفته است، پوست شما در معرض حرارت بالای قرار گرفته و در کنار آن مکش و ماساژ نیز وجود دارد. این روش درمان در بعضی موارد می‌تواند ناهمواری‌های پوست شما را به مدت شش ماه یا بیشتر از بین ببرد. این روش با هیچ گونه دردی همراه نیست، اما هزینه‌بر بوده و ممکن است به چندین جلسه نیاز داشته باشد. 
 

↑درمان سلولیت با عمل سلولاز

در این عمل جراحی که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا نیز تایید شده است، سلولیت را از ریشه از بین می‌برند.

در این عمل، دکتر لیزر را به زیر پوست شما می‌برد و به وسیله آن، توده‌های چربی را آب کرده، رشته‌های متصل به بافت پوست، که موجب گود شدن آن شده‌اند را قطع کرده و پوست شما را ضخیم‌تر می‌کند. نتیجه این عمل، تا یک سال یا بیشتر می‌ماند، اما در بازه بلندمدت، هنوز اطلاعاتی در دسترس نیست.

دقت داشته باشید که برای انجام این روش، حتما به یک جراح زیبایی معتبر و تایید شده مراجعه نمایید. در صورتی که وزن بالایی داشته یا به سلولیت بسیار شدید مبتلا باشید، ممکن است نتیجه چندان کاملی از این روش نگیرید؛ بنابراین پیش از انجام هر کاری با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
 

↑درمان سلولیت با سلفینا

سلفینا یکی دیگر از روش‌های درمان سلولیت بوده که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده و با وعده درمان سلولیت در یک جلسه وارد شده است.

در این روش، پزشک ناحیه مورد نظر را بی‌حس کرده و دستگاهی به شکل سوزن را در آن فرو می‌برد. در سلفینا، رشته‌های متصل به بافت پوست که عامل ایجاد گودی و ظاهر ناخوشایند پوست هستند قطع می‌شود.

نتیجه این عمل حدود دو سال در بدن شما خواهد ماند. در صورتی که پوست شما شل باشد یا اینکه مبتلا به سلولیت از نوع پوست پرتقالی باشید، روش سلفینا برایتان جواب نمی‌دهد.
 

درمان خانگی سلولیت بدون جراحی و دارو

در زیر روشهای برتر برای خلاص شدن از شر سلولیت در ران وجود دارد.

1. برس خشک:

برس خشک یکی از ساده ترین روش ها برای خلاص شدن از شر سلولین در ران است. فرآیند برس خشک گردش خون و سلامت بهداشتی را بهبود می بخشد و تجمع سموم را از بدن دفع می کند و همانطور که در بخش سلامت نمناک توضیح داده شده است علاوه بر این، این باور وجود دارد که جریان خون بهبود یافته به پوست باعث می شود که چاق به نظر برسید.

قبل از شروع، مطمئن شوید که پوست و برس هر دو خشک هستند. و سپس به مدت 5 دقیقه، به آرامی روی چربی ها حرکت دهید.این کار را یک بار در روز قبل از گرفتن دوش برای چند ماه انجام دهید و یا تا زمانی که پوستتان بهبود یابد.

نکته: دقت کنید که از برس بدن ساخته شده با الیاف طبیعی استفاده کنید.
 

2. فلفل کایین:

مصرف منظم فلفل کایین می تواند به حذف سموم از بدن کمک کند و ظاهر سلولیت را در ران کاهش دهد.یک یا دو قاشق چای خوری فلفل کایین، یک قاشق چای خوری از زنجبیل خرد شده و آب تازه از یک لیمو به یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. این نوشیدنی را یک یا دو بار در روز به مدت یک یا دو ماه بنوشید.

3. پودر قهوه:

از پودر قهوه برای پاک کردن سلول های مرده و تولید دوباره سلول های سالم می توانید به عنوان یک اسکراب استفاده کنید. علاوه بر این، نوشیدن قهوه به افزایش گردش خون کمک خواهد کرد.

یک چهارم فنجان قهوه، سه قاشق غذا خوری شکر و دو قاشق غذا خوری روغن نارگیل را باهم مخلوط کنید تا خمیر را شکل دهید.

کمی از این خمیر را بردارید و پوست آسیب دیده را برای چند دقیقه با استفاده از فشار محکم ماساژ دهید. در نهایت با آب ولرم بشویید.

این درمان را دو یا سه بار در هفته دنبال کنید تا نتایج مورد نظر را به دست آورید.

شما می توانید اضافی را در یک شیشه برای استفاده در آینده ذخیره کنید.

متناوبا، می توانید یک پوشش با قهوه و روغن زیتون آماده کنید.

یک فنجان قهوه را به مدت 20 ثانیه در مایکروویو گرم کنید و کمی روغن زیتون هم به آن اضافه کنید.

مخلوط گرم را روی چربی ها بمالید و آن را با پوشش پلاستیکی بپوشانید. 30 دقیقه بگذارید تا بماند و سپس با آب گرم آن را آبکشی کنید.

این کار را دو بار در هفته انجام دهید تا این که شاهد بهبود باشید.

4. روغن سرو کوهی:

روغن سرو کوهی ویژگی های سم زدایی دارد و می تواند به کاهش نگهداری سیالات و در نتیجه کاهش موثر سلولیت کمک کند.10 تا 15 قطره روغن سرو کوهی را در یک چهارم فنجان روغن زیتون مخلوط کنید.این مخلوط را به مدت 10 دقیقه روی قسمت آسیب دیده ماساژ دهید. این کار را دو بار در روز انجام دهید. بعد از یک ماه، متوجه خواهید شد که پوستتان نرم تر و محکم تر است.
 

5. جلبک دریایی:

یک عامل سم زدای طبیعی، جلبک دریایی است، گردش خون را تحریک می کند، بافت پوست را بهبود می بخشد و سموم مضر را از بدن دفع می کند. این، به نوبه خود به کاهش ظاهر سلولیت کمک می کند.

سه قاشق غذا خوری از جلبک دریایی را با یک چهارم فنجان نمک دریا و روغن زیتون و چند قطره از هر نوع مواد مغذی ضروری مخلوط کنید و برای مدت 10 دقیقه قبل از گرفتن حمام، کمی از این مخلوط را در منطقه تحت تاثیر بمالید.

بعد از دوش گرفتن، مرطوب کننده بزنید.این درمان را یک بار درروز به مدت چندین هفته دنبال کنید.شما می توانید مخلوط اضافی را در یک شیشه برای استفاده در آینده ذخیره کنید.متناوبا، می توانید ار حمام های جلبک دریایی استفاده کنید تا سلولیتتان را کاهش دهید. چهار ورق از جلبک دریایی را به وان حمام خود اضافه کنید و پر از آب ولرم کنید. به مدت 20 دقیقه در ان بمانید. این کار را دو بار در هفته انجام دهید.

6. سرکه سیب:

سرکه سیب می تواند به علت حضور مواد معدنی، پتاسیم، منیزیم و کلسیم اش سلولیت را از بین ببرد ، پیش از این هم در بخش سلامت نمناک و در خواص سرکه سیب گفته شد این عناصرموجود در سرکه سیب نقش مهمی در بیرون کردن سموم و نگهداری آب اطراف ران و معده دارندو به نوبه خود سلولیت را کاهش می دهد. علاوه بر این سرکه سیب به شما کمک می کند وزن کم کنید و چربی کم تری برای سلولیت داشته باشید.

یک قسمت سرکه سیب را با دو قسمت آب مخلوط کنید.

اگر دوست دارید کمی عسل به آن اضافه کنید.

محلول را بر روی مناطق آسیب دیده بمالید.

بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب گرم آن را آبکشی کنید.

هر روز دو بار از این درمان پیروی کنید.

متناوبا، سرکه سیب و آب را با قسمت های مساوی مخلوط کرده و آن را در قسمت آسیب دیده بمالید. سپس آن ناحیه را با پوشش پلاستیکی بپوشانید و برای یک ساعت یک حوله گرم بر روی آن بگذارید.

در نهایت، پوشش را بردارید و منطقه را با آب ولرم بشویید.

این کار را هر روز یک بار انجام دهید تا از شر سلولیت خلاص شوید. همچنین می توانید دو قاشق غذا خوری سرکه سیب و یک قاشق چای خوری عسل را هم مخلوط کنید و روزی دو بار آن را به طور منظم بنوشید.

7. خاک رس سبز:

خاک رس سبز توانایی تحریک خون و غدد لنفاوی را دارد، سلول های مرده پوست را از بین می برد، ناخالصی ها و چربی ها را جذب می کند و بافت های ارتباطی را تقویت می کند. به خاطر همه این ویژگی ها، خاک رس سبز برای کاهش ظاهر سلولیت بسیار موثر در نظر گرفته می شود.

یک چهارم فنجان خاک رس و جلبک دریایی را با هم مخلوط کنید، یک چهارم فنجان آب لیمو تازه، سه قاشق غذا خوری آب داغ و یک قاشق غذا خوری عسل را برای تشکیل یک خمیر سفت و نرم استفاده کنید.

مخلوط را با استفاده از حرکات دایره ای روی ناحیه متاثر بمالید و سپس آن را با پوشش پلاستیکی بپوشانید. بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس آن را با آب ولرم بشویید. این درمان را به صورت هفتگی ادامه دهید تا زمانی که نتیجه مطلوب را دریافت کنید.
 

8. سالمون:

سالمون غنی از آنتی اکسیدان ها است که سلول های چربی سلولیت را می شکنند. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در سالمون ها توسط بدن برای داشتن پوست صاف مورد نیاز هستند.اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش اشتها و التهاب سطح پایین و همچنین ترمیم و تقویت بافت های پوست می شوند.

این امر به نوبه خود، ساختن سموم مضر در رگ های خونی را کاهش داده و گردش خون را بهبود می بخشد.سعی کنید هر هفته چهار یا پنج وعده ماهی سالمون بخورید. برای ترویج کاهش سلولیت، غذاهای تهیه شده از سالمون و یا کباب ماهی سرخ شده را انتخاب کنید.

9. روغن نارنگی:

روغن نارنگی به بهبود گردش خون کمک می کند و سلول های سلولیت را می شکند. این روغن ضروری نیز نقش کلیدی در ترکیب بدن ایفا می کند.

پنج قطره روغن نارنگی را به یک قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید. این مخلوط را روی منطقه متاثر بمالید و برای 10 تا 15 دقیقه با آن ماساژ دهید.

از قرار گرفتن در معرض نور خورشید حداقل یک ساعت پس از استفاده از این روغن خودداری کنید.

دو بار در روز تکرار کنید.

هم چنین می توانید این روغن را به صورت خوراکی برای کاهش سلولیت و نیز افزایش متابولیسم خود مصرف کنید.

دو یا سه قطره روغن اسانس نارنگی را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید.

آن را هر روز، یک بار بخورید.
 

10. گوجه فرنگی و رب گوجه:

گوجه فرنگی لیکوپن شدیداً بالایی دارد که می تواند از تجزیه کلاژن در پوست جلوگیری کند. رب گوجه فرنگی هم غنی از لیکوپن است اما اگر شما رب را انتخاب می کنید، به دنبال در ظرف شیشه ای باشید.

11. اسکرابی مخصوص درمان خانگی سلولیت

اسکرابی که خودتان می توانید درست کنید ولی چگونه می توان یک اسکراب برای سلولیت تهیه کنیم؟

مواد لازم:
1 فنجان پودر قهوه
نصف فنجان روغن نارگیل (یا روغن بادام شیرین)
⅔ فنجان شکر
8 - 4 قطره روغن دارچین (در صورتی که پوست خیلی حساسی دارید، کمتر)
8 قطره یا 1 قاشق چای خوری وانیل


دستورالعمل:
در یک کاسه بزرگ، پودر قهوه، روغن نارگیل (یا بادام شیرین)، شکر و روغن های گیاهی را اضافه کنید.
هم بزنید و ترکیبشان کنید.
در یک ظرف قابل استفاده نگهداریشان کنید.
به دلیل استفاده از روغن های گیاهی، شیشه یا پلاستیک با کیفیت بالا باشند.
می توانید برای یک سال در یخچال ذخیره کنید.
 

چگونه از روغن نارگیل برای کاهش و درمان گیاهی سلولیت استفاده کنیم؟

یک روش برای استفاده از روغن نارگیل، خوردن روزانه آن است.شما می توانید هر روز دو قاشق غذا خوری روغن نارگیل را قبل از ورزش بخورید و یا از آن در آشپزی خود استفاده کنید.در حالی که ممکن است همه با ایده خوردن روغن نارگیل احساس راحتی نکنند، اما این کار هم چندان دشوار نیست.

شما می توانید از روغن نارگیل برای پخت وپز استفاده کنید.علاوه بر این، می توانید روغن نارگیل را با نوشیدنی ها و غذاها مخلوط کنید.مصرف روغن نارگیل فرآیند سوزاندن چربی بدن را بالا می برد و به سوزاندن سلولیت نیز کمک می کند. مصرف دوتا سه قاشق روغن با غذا باید کافی باشد.
 

کاربرد روغن نارگیل در مناطق سلولیتی:

استفاده از روغن نارگیل برای خلاص شدن از شر سلولیت راحت ترین راه است.روغن نارگیل خالص را هر روز بر روی بخش های آسیب دیده بدن خود ماساژ دهید.این روغن به راحتی توسط پوست انسان جذب می شود و رسوب چربی را در سلول ها می شکند.هم چنین پوست شما را تغذیه می کند و آن را نرم تر، صاف تر و جوان تر می سازد.

نارگیل و ترکیب با روغن گیاهی:

همه ما مفهوم روغن حامل و روغن های گیاهی را می دانیم، اما آیا می دانید که مخلوط کردن آن ها می تواند به ما کمک کند تا از شر سلولیت خلاص شویم؟خوب، درست است.

شما می توانید روغن نارگیل خالص را با روغن های اسانس مثل اسطوخودوس و مرکبات مخلوط کنید. آن را روی قسمت های پوستی سلولیتی بمالید. این کار شگفتی می آفریند و به حل کردن چربی اضافی که در زیر لایه های پوست نگهداری می شود، کمک می کند.

احتیاط:
حالا که می دانیم چطور از روغن نارگیل برای کاهش سلولیت استفاده کنیم، باید از خطرات مربوط به استفاده از این روغن آگاه باشیم.
 
  1. افراد با پوست فوق العاده حساس باید روغن را بر روی مچ و یا پاهای خود تست کنند، تا ببینند واکنش های آلرژیک نسبت یه آن دارند یا خیر.
  2. اگر پوست شما سرخ، تکه تکه و فلس دار شد، بهتر است از این روش ها استفاده نکنید.
  3. مصرف بیش از حد روغن نارگیل می تواند منجر به حرکات سست و سطوح بالای کلسترول شود پس، زیاده روی نکنید.
  4. با شدت مالیدنش می تواند منجر به یک لایه اپیدرمی شکسته و خشکی پوست شود.
  5. پس با پوست خود حتی هنگام اسکراب هم با ملایمت برخورد کنید.

باید و نباید برای درمان سلولیت

چه چیزی باید خورد؟

یک رژیم غذایی غنی از ویتامین ، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و یک تعادل خوب و انواع مختلف مواد غذایی، بدن و پوست را با تمام نیازهای خود فراهم می کنند.این کار تولید کلاژن و بافت های ارتباطی را تقویت می کند که باید به مبارزه با سلولیت کمک کند. چربی های سالم، که می توانند از آجیل، دانه ها و ماهی روغنی به دست آیند به مهم هستند، زیرا به گردش خون کمک می کنند.

چه چیزهایی نباید خورد؟

همانند اکثر رژیم های غذایی سالم، از کربوهیدرات فرآوری شده باید اجتناب شود. غذاهایی مانند پیراشکی، کیک، فست فود و شیرینی باعث افزایش سطح انسولین می شوند تا باعث افزایش سطح چربی برای پوست صاف شما شوند. همچنین باید سعی کنید میزان نمک را محدود کنید. رژیم غذایی که سدیم زیادی دارد، به حفظ مایعات کمک می کند و باعث می شود که سلولیت بدتر به نظر بدتر برسد.


منبع: سایت دکتر دکتر
سایت دکتر کرمانی
سایت نمناک