راهکارهایی برای تشخیص دروغگویی همسر
آیا شما دوست دارید راههای تشخیص دروغ گفتن همسرتان را بدانید؟ خوب اگر همسرتان به شما دروغ می گوید نگاه کنید و یا احساس خاصی که از صورتش نمایان می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر مطالب زیر را بخوانید.
تحلیل روانی دروغ گفتن چیست؟
- دروغگویی از مسائلی است که در همه ادیان نسبت به آن واکنش منفی نشان داده شده و به همین دلیل می گویند دروغگو دشمن خداست، اما متاسفانه افرادی به مرور زمان به این کار عادت می کنند و کم کم این مساله در روابط اجتماعی، فردی، خانوادگی و شغلی شان اثر منفی خواهد گذاشت. دروغگویی نه تنها کار ناپسندی است، بلکه به مرور زمان اعتبار فرد را نزد دیگران از بین می برد. وقتی فردی که به این کار عادت کرده، وارد زندگی زناشویی می شود مشکلاتش دو چندان خواهد شد.دروغ گفتن همیشه به این معنا نیست که فرد عمدا می خواهد به دیگری آسیب برساند اما ممکن است نتیجه نامطلوب حاصل دروغگویی او باشد. بعضی افراد دروغ می گویند چون می خواهند خودشان را ثابت کنند. در واقع دروغ گفتن برای آنها نوعی رفتار دفاعی است، برای مثال کودک طی مراحل رشد متوجه می شود دروغ می تواند او را از بسیاری از عصبانیت ها و تنبیه های پدر و مادر یا اطرافیان حفظ کند. به عبارتی دروغ راهی است که فرد می تواند نظر مثبت اطرافیان را به دست بیاورد و عمل ناشایست و بد خود را پنهان کند.1
روش های تشخیص همسر دروغگو
۱- به صورتش دقت کنید
شاید یک لبخند دلنشین بتواند احساسات صادقانه شما را گول بزند اما آنچه که در چهره یک فرد دروغگو اتفاق میافتد چیزی نیست که از نگاه تیزبین شما مخفی بماند.کارشناسان میگویند در این روش باید خیلی به آنچه که در چهره طرف مقابلتان اتفاق میافتد دقیق شوید. اگرچه شناسایی فرد دروغگو از این طریق کار دشواری است اما با دقت زیاد میتوانید تشخیص بدهید که آیا طرف مقابل شما دروغ میگوید یا خیر چرا که معمولا گونههای فردی که دروغ میگوید سرخ میشود و دلیلش هم این است که فرد تا حدودی عصبی است و عصبانیت باعث سرخ شدن صورت بخصوص گونهها میشود.
از دیگر نشانههایی که میتوانید تشخیص بدهید فرد مقابلتان دروغ میگوید ، گشاد شدن سوراخهای بینی ، گاز گرفتن لبها ، نفسهای عمیق و سریع پلک زدن است.در واقع این نشانهها هر کدام بدین معناست که مغز در حال اضافه کاریست.
۲- آیا زبان بدن یک دروغگو را لو میدهد؟
برای اینکه مچ یک دروغگو را بگیرید خیلی مهم است که رفتار کلی او را بسنجید. یک خصیصه برای تشخیص فرد دروغگو شناخته شده که در هماهنگی بین رفتارهای کلی در کنار ژست او ،از جمله صورت ،بدن ، صدا و گفتارش در تعامل با یکدیگر دیده میشود.یک دروغگو ممکن است دستها و پاهایش را به درون بدن خود جمع کند و حرکتهایش را حین گفتگو به حداقل برساند و تلاش کند هر حرکتی در کمترین حالت ممکن اتفاق بیفتد.
یک دروغگو ممکن است دستهایش را پشت سرش رها کند و حرکت بدهد چون این حرکت نوعی بیقراری ناشی از عصبی بودن است.
۳- یک دروغگو چطور لبخند میزند؟
یک لبخند ساده گاهی میتواند از احساسات واقعی هر فردی ماسک را بردارد. بنابراین برای شناسایی فرد دروغگو توجه بسیاری به نحوه لبخند زدن او بکنید همانطور که بقیه حرکاتش را زیر نظر دارید. شاید موفق شوید ،احساس واقعی را که او سعی در پنهان کردنش دارد ،کشف کنید ؛ احساسی که میتواند ترس ، عصبانیت یا اشمئزاز باشد. یادتان باشد وقتی لبخندی صادقانه و واقعی است که در چهره یک فرد هم لبها بخندد و هم چشمها.۴- یک دروغگو چطور صحبت میکند؟
اگرچه تغییر در صدای یک فرد میتواند اخطاری به عنوان یک نشانه برای شناسایی فرد دروغگو باشد اما ، کارشناسان معتقدند برای تشخیص اینکه آیا فرد دروغ میگوید یا نه شما باید نحوه صحبت کردن او و الگوی نفس کشیدنش را زیر نظر بگیرید.اگر هر کدام از این دو مورد سرعت گرفته باشد یا اینکه آهسته شده باشد ،احتمال اینکه همه آنچه که در حال شنیدنش هستید راست باشد بسیار کم خواهد بود.
۵- یک آدم دروغگو چه میگوید
یک فرد دروغگو معمولا از استفاده از واژههایی مانند "اما" ، "به جز" ، "در حالیکه" و "نه" پرهیز میکند. چرا که آنها با افکار وسیع پیچیده به مشکل برمیخورند. آنها همچنین از واژه "من" هم کمتر استفاده میکنند. آنها سعی میکنند سراغ داستانهای طولانی نروند و کمتر از ضمایر شخصی استفاده کنند.۶- آیا یک فرد دروغگو رفتار نامشخصی دارد؟
کارشناسان معتقدند تغییرات در اساس رفتاری یک فرد -اینکه به طور کلی چگونه رفتار میکند- نکتهایست که شما باید در آن حسابی دقت کنید.شما باید رفتارهای این فرد را در ژستهایش ،نحوه گفتار ،توناژ صدا و حرکات دستهایش با آنچه که از قبل از او دیده و میشناختید مورد بررسی قرار بدهید.
یعنی آنچه را که در موقعیت فعلی برابر شما نشان میدهد با آنچه که قبلا از وی دیدهاید مقایسه و ارزیابی کنید چون وقتی فردی دروغ میگوید این رفتارها تغییر میکند.
۷- او در برابر سوال ساده شما چه واکنشی نشان میدهد؟
وقتی از فردی سوال سختی بپرسید ،حتی اگر به دوردستها هم خیره شود اتفاق عجیبی نیفتاده است. اما زمانیکه از فردی سوال سادهای بپرسید و او نگاهش را از نگاه شما بدزدد ،حق دارید که درباره دروغگویی اش مشکوک شوید. به همین سادگی.2همسر دروغگو چه تاثیری بر رابطه زناشویی می گذارد؟
- متاسفانه هیچ چیز بدتر از این نیست که نتوانیم به همسرمان که نزدیکترین فرد در زندگی مان است، اطمینان کنیم. مسلما زندگی کردن با همسر دروغگو اصلا خوشایند نیست. ممکن است بار اول و دوم که او دروغ می گوید و شما متوجه می شوید، چندان عکس العمل خاصی نشان ندهید اما بعد از مدتی، کم کم نسبت به او بی اعتماد می شوید یا گاهی با او به تندی و با عصبانیت برخورد می کنید. بسیاری از خانم ها نمی توانند متوجه شوند چرا همسرشان به آنها دروغ می گوید، در حالی که آنها با صداقت و درستی تمام رفتار می کنند و تمام زندگی شان را وقف خانواده کرده اند یا برعکس.1بعد تشخیص دروغ گفتن همسر چه کنیم؟
خوب حتماً دوست دارید بدانید وقتی دروغی او را تشخیص دادید چه باید بکنید؟حرف را عوض کنید
هاستون میگوید، «اول از همه کاری کنید که متوجه شوند دروغشان اثر نکرده است. مثلاً بگویید، ببین عزیزم گوش کن، باید اینو بهت بگم. من با اون حرفی که درمورد صورتحساب کارتاعتباریت زدی یکم مشکل دارم.» البته این کار را بسیار ملایم و محافظهکارانه انجام دهید تا فرد خونسردیاش را از دست ندهد.حرف زدنش را قطع کنید
رفتارشناسها میگویند هربار که دروغی را به زبان میآورید، بیشتر اسیر آن میشوید. به همین دلیل قدم دوم این است که شروع به حرف زدن کنید و دلایلی به آنها بدهید که باعث شود واقعیت داستان را به شما بگویند.حالت دفاعیاش را کم کنید
مشکل را توجیه عقلانی کنید یا بیاهمیت جلوهاش دهید تا خطرات گفتن حقیقت در نظر او کمتر شود. مثلاً بگویید، «ببین گوش کن، همه با صورتحسابهای کارت اعتباریشان مشکل دارند.» میتوانیم موضوع را به خودتان برگردانید تا فردی که دروغ گفته است تصور کند که هنوز متوجه دروغش نشدهاید.یک سوال جسورانه بپرسید
وقتی حالت دفاعی او را کم کردیم، وقت آن است که یک سوال جسورانه مثل «واقعاً با کارت اعتباری چکار کردی؟» بپرسیم.الان دیگر بهترین راه برای محافظت از خودمان درمقابل آنهایی که احساس میکنند نیاز به دروغگویی دارند را یاد گرفتهایم، اینکه با آن فریب روبهرو شویم و با رویکردی باز و صادقانه با آن برخورد کنیم.
این موقعیتی عالی برای نشان دادن معایب فریب و دروغگویی به فرزندانمان است، اینکه گفتن یک دروغ معمولاً باعث میشود دروغهای دیگری هم پشت سر آن گفته شود. اضطراب کوتاهمدت گفتن حقیقت همیشه بهتر از اضطراب طولانیمدت پنهان کردن آن است.
درمورد بزرگسالها هم همینطور است. وقتی دروغ طرفمقابلتان فاش میشود، دیگر وقتش است که به او بگویید که درصورتی میتوانید با او صادق باشید که او هم همین رفتار را با شما داشته باشد. اگر نتوانند با شما صادق باشند، آن رابطه تمامشده است.
و اگر همچنان بین افرادی هستید که تصور میکنند دروغ گفتن هیچ اشکالی ندارد، زمانش رسیده که این تکنیکها را وارد ماجرا کنید.
پینوشتها
1.www.beytoote.com
2.www.jadidtarin.com
3.www.alamto.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}