فواید گیاه کاکوتی
گیاه کاکوتی با طبعی گرم و خشک دارای خواص بسیاری است که استفاده از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها نیز کاربرد دارد.برای آشنایی بیشتر با خواص کاکوتی در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
این گیاه هم خاصیت داروئی دارد و هم خاصیت غذایی . کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کار برد دارد . کاکوتی را اکثرا به همر اه چای دم میکنند و اینگونه طعم خوبی را به چای اضافه میکند و بعضی اوقات هم آن را به تنهایی دم می شود.این روش بسیار مورد استقبال است. آب جوش ، رنگ سبز و خوش بویی را به خود میگیرد.
این گیاه چند ساله است وبوته های آن پرپشت و ارتفاع آن بین 20 تا 50 سانتی متر می باشد و به آن کهلیک اُتی (به معنای علف کبک) و یا کلکوتی می گویند .
کاکوتی دارای گل های بنفش است”از برگ های خشک شده و خردشده کاکوتی به عنوان طعم دهنده در دوغ استفاده می شود.استفاده از این گیاه کمی هم به عنوان ادویه در غذاها کاربرد دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن و Oregano است.
از برگهای خرد شده کاکوتی به عنوان طعم دهنده دوغ میتوان استفاده کرد.
قسمتهای مورد استفاده این گیاه شامل قسمتهای هوایی (برگ و گل) میباشد.
طبیعت گیاه کاکوتی گرم و خشک است.1
در ادامه به برخی از فواید کاکوتی برای سلامتی می پردازیم با ما همراه باشید.
تقویت قوای جنسی
کاکوتی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای تقویت قوای جنسی در مردان بوده و به درمان ناتوانی جنسی و ناباروری مردان کمک می کند.
درمان اسهال
کاکوتی برای درمان اسهال استفاده می شود؛ کاکوتی دارای خواص ضد عفونی کننده قوی است که روده را پاک سازی کرده و اسهال را درمان می کند.
پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا
کاکوتی دارای خواص ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش می دهد.
درد قاعدگی و پریود
کاکوتی کوهی به عنوان یک گیاه قاعده آور شناخته می شود و می تواند به درمان قاعدگی نامنظم کمک کند. در طب سنتی، گیاه کاکوتی یک بادشکن طبیعی است و به دلیل خواص ضد درد که دارد برای درمان کمرد درد و دل درد شدید در دوران قاعدگی زنان استفاده می شود.
پیشگیری از خونریزی بینی
برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکوتی میتوان استفاده کرد. برای این منظور، پنبهای را آغشته به کاکوتی کرده و آن را در بینی قرار دهید.
مشکلات گوارشی
کاکوتی دارای خواص ضدالتهابی و آرام بخش طبیعی است که به درمان معده درد، نفخ شکم، دل پیچه و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. علاوه بر این کاکوتی به دلیل خواص ضد میکروبی که دارد، خطر ابتلا به زخم معده ناشی از هلیکو باکتر پیلوری را کاهش می دهد.توصیه می شود که برای بهبود هضم غذا و درمان معده درد، یک فنجان دمنوش کاکوتی را بعد از غذا بنوشید تا تاثیر بیشتری داشته باشد.
درمان روماتیسم
جوشانده کاکوتی در رفع رماتیسم و نرمی استخوان مفید است و غرغره جوشانده آن ورم لوزتین را برطرف میکند.
پاکسازی پوست
روغن کاکوتی یکی از بهترین روش ها برای پاکسازی پوست از آلودگی هاست که به روشن تر شدن پوست صورت کمک می کند.2
نحوه ی مصرف کاکوتی
صفرابر
3 گرم از گیاه را داخل 200 سی سی آب جوش ریخته و به مدت 20 دقیقه دم کنید این دم کرده را توانید به جای چای در وعده های صبح و عصر میل بفرمایید.
آهن بدن
با خوردن چای کاکوتی پس از خوردن غذا هضم غذا به آسانی انجام می شود این چای همچون چای سیاه نه تنها باعث دفع آهن نمی شود بلکه بسیار خاصیت دارد.
مقوی قلب
برای تقویت عضلات قلب این گیاه را به صورت جوشانده 2 گرم در 150 سی سی آب جوش آورده 20 دقیقه دم کرده پس از غذا بخورید.
تب مالت
اگر جزو افرادی هستید که دچار تب مالت شده اید برای بهبودی خود از جوشانده کاکوتی مصرف کنید.
رماتیسم
افرادی که مبتلا به دردهای رماتیسمی هستند می توانند از جوشانده کاکوتی به صورت حمام کردن استفاده کنند بدین معنی که 100 گرم کاکوتی را داخل لیتر آب جوشانده بریزند و سپس آن را داخل وان ریخته و برای چند دقیقه درمان بنشیند و خود را ماساژ دهد.
خونریزی بینی
جهت پیشگیری و بند آوردن خونریزی بینی ابتدا دم کرده کاکوتی را آماده کرده و پنبه ای را آغاز کنید در داخل بینی قرار دهید تا از خونریزی جلوگیری کند.
بادشکن و خلط آور
برای این دو مورد نیز به صورت جوشانده 2 گرم در 150 سی سی آب جوش آورده 20 دقیقه دم کرده پس از غذا بخورید.
برونشیت
برای درمان برونشیت طولانی مدت می توانید از دم کرده گیاه دارویی کاکوتی استفاده کنید به این صورت که 3 گرم از گیاه را در 300 سی سی آب بریزید و دم کنید و در نهایت روزی 4 فنجان میل نمایید.
سیاتیک
همانطور که برای درمان روماتیسم حمام کاکوتی پیشنهاد دادیم برای درمان سیاتیک نیز این روش را در پیش بگیرید و با ریختن محلول جوشیده کاکوتی داخل وان به مدت چند دقیقه داخل آن بشینید البته در مورد سیاتیک کاکوتی را به صورت ضماد نیز می توانید استفاده کنید.
قاعده آور
برای قاعده آوری سه بار در روز گیاه کاکوتی را به صورت جوشانده مصرف کنید.
سیاه سرفه
جهت درمان سیاه سرفه اقدام به جوشاندن 5 گرم گیاه کاکوتی در 300 سی سی آب کرده و سپس دم کنید و روزانه 3 فنجان میل کنید.
نوشیدنی خنک
با این گیاه در فصل تابستان می توانید یک یک نوشیدنی بسیار لذیذ و درست کنید تا تاثیر آن را در جهت خنک شدن بدن خود ببینید.3
مضرات کاکوتی
مصرف کاکوتی در دوران بارداری بر جذب آهن بدن تاثیر دارد. به دلیل اینکه کاکوتی یک گیاه قاعده آور است و می تواند خطر سقط جنین در دوران بارداری را افزایش دهد، توصیه می شود که زنان باردار بهتر است از زیاده روی در مصرف آن اجتناب کنند.
به طور کلی مصرف گیاه کاکوتی نباید به صورت مداوم و زیاد باشد و بهتر است پس از هر 6 روز مصرف مداوم، یک روز و پس از هر 3 هفته مصرف، یک هفته از مصرف آن خودداری شود.1
پی نوشت:
1.www.saednews.com
2.www.beytoote.com
3.www.namnak.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}