آهن ماده مغذی ضروری برای ساخت هموگلوبین به حساب می آید. هموگلوبین جزء اصلی و کلیدی سلولهای قرمز خون است که اکسیژن را در سرتاسر بدن انتقال می دهد. در صورتی که بدن ما آهن مورد نیاز خود را دریافت نکند، گلبولهای قرمز خون نمی توانند به اندازه کافی تولید شوند در نتیجه بافتها و اندام های ما اکسیژن کافی دریافت نخواهند کرد. لازم به یادآوری است که وجود تمامی اینها جهت برخورداری از رشد و تکامل مناسب بدن ضروری است. به گفته واندانا شث (Vandana Sheth) متخصص تغذیه و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی، چنانچه کودکی با کمبود آهن مواجه شود، ممکن است دچار نقص رشد و تأخیر در رشد شناختی و رفتاری شود.
 

معرفی مواد غذایی غنی از آهن

به گفته شث نوزادان معمولاً با ذخیره آهن کافی متولد می شوند که این ذخیره تا چهار الی شش ماهگی دوام دارد. به محض معرفی غذاهای جامد غنی شده با آهن، نیاز آهن کودک برآورده می شود.
 
شث عنوان می کند: «در حالی که در قدیم معرفی مواد غذایی جامد به کودک با غلات تک دانه ای و به دنبال آن سبزیجات، میوه و گوشت شروع می شد، اکنون می توانید از گوشت پوره شده به عنوان نخستین غذای کودک استفاده کنید». «بیشتر غلات تک دانه ای غنی شده با آهن هستند و همچنین منبع خوبی از آهن برای نوزادان به شمار می روند، اما تغذیه کودک با گوشت همچنین می تواند به تأمین پروتئین، آهن و روی بالاتر کمک کند».
 
اطمینان حاصل کنید که جهت بهبود جذب آهن، غذاهای غنی از ویتامین C (مانند نخود فرنگی، سبزیجات برگدار و انواع توت) را همراه با غذاهای غنی از آهن در رژیم غذایی کودک خود قرار دهید. از تغذیه کودک با لبنیات همزمان با غذاهای غنی از آهن خودداری کنید، به این دلیل که می تواند جذب آهن را به حداقل برساند. به عقیده دکتر هس (Hes) جهت جلوگیری از خفگی کودک حتماً نخستین غذاهای جامد به صورت پوره شده باشند. غذاهای غنی از آهن زیر را برای نوزادانی که می توانند غذاهای جامد مصرف کنند، امتحان کنید:
 
* غلات غنی شده با آهن
 
* شیر خشک غنی شده با آهن (شیر خشک استاندارد تهیه شده از شیر گاو)
 
* سبزیجات برگ تیره (اسفناج، کلم کیل)
 
* زردآلو
 
* آلو
 
* کشمش
 
* نخود فرنگی
 
* عدس و سایر حبوبات (لوبیا سفید، باقالی، نخود)
 
* گوشت قرمز (گوش گاو، گوشت بره و جگر)
 
 
منبع: اپلیکیشن ردیاب کودک (‏Baby Tracker‏)‏