سروصدای رایانه را مهار کنید






در حالی که رایانه‌ها به گونه‌اي طراحی و ساخته شده‌اند تا دستگاه‌های بی‌سر و صدایی باشند و چند قطعه اصلی را خیلی بی‌سر و صدا خنک کنند، اما واقعیت این است که تمامي سیستم‌های موجود مقدار زيادي سر و صدا ايجاد مي‌كنند.
هارددیسک‌ها و درایوهای نوری بر پایه سیستم چرخش پلاترها کار می‌کنند و سیلندرها مجبورند همیشه هدها را جابه‌جا کنند. این جابه‌جایی باعث ایجاد صدا در کنار کمی لرزش می‌شود.
پنکه‌های پردازنده و کارت گرافیک نيز از عوامل دیگر سر و صدای رایانه‌ها هستند. اين پنكه‌ها به دلیل پره‌های متحرک، جابه‌جایی هوا و لرزش حاصل از چرخش آن‌ها منبع اصلی سر و صدا محسوب مي‌شوند.
اما یک نکته قابل توجه در خصوص سرو صدا این است که گوش بنی بشر و قدرت شنوایی آن در افراد گوناگون متفاوت است. شاید صدایی را كه گوش یکی تشخیص می‌دهد دیگری قادر به شنيدن آن نيست و به همین ترتیب صدایی که برای یکی آزاردهنده و گوش‌خراش به نظر می‌رسد برای دیگری عادی است.

برای این مشکل دو راه اصلی وجود دارد که یکی از آن‌ها قرار دادن محفظه‌ها و قاب‌های فلزی یا مشابه آن در اطراف قطعات ایجادکننده سر و صداست. اين محفظه‌ها از طرفی مانع انتشار سر و صدا مي‌شوند و از سويي نيز حالتی آگوستیک برای امواج هوای داخل کابینت رایانه ایجاد و از انتشار صداهای مزاحم جلوگيري مي‌كنند.
راه دوم قرار دادن منابع سروصدا در جاهایی است که آن‌ها را دور و خارج از مسیر سایر قطعاتی است که امواج و سر و صدای منابع اصلی صدا به آن‌ها منتقل می‌شود و باعث لرزش آن‌ها نیز می‌شود و همین امر باعث چند برابر شدن صدا خواهد شد.
در این شیوه باید قطعات کمکی نیز به كار برد تا بتوان اتصال مستقیم قطعاتی مانند هارددیسک را از بدنه کیس جدا كرد. به این ترتیب که می‌توان از جعبه‌های مخصوص هارددیسک که از جنس پلاستیک ساخته شده‌اند استفاده كرد. این قطعه جدید در زیر محفظه هارددیسک‌های کیس بسته می‌شود. البته برای بی‌صدا کردن مفیدتر می‌توان از صفحه‌های فوم‌مانند مخصوصی که در زیر هارددیسک بسته می‌شوند (و البته برای همین منظور نیز ساخته و طراحی شده‌اند) و کارعایق صدا را انجام می‌دهند، استفاده کرد.
در شماره‌های بعدی به نحوه عملی کردن این راهکارها نیز خواهیم پرداخت و امیدواریم که مشروح نبودن این مطلب را به دليل محدودیت داشتن فضای مقاله ببخشید.
منبع:http://itnewsway.ir