توصیه هایی جهت افزایش قدرت تصمیم گیری
قدرت تحلیل هر فرد ارتباط مستقیمی روی تصمیمگیری و شکلگیری شخصیت او دارد. تصمیمها و نتیجه عمل به آنها است که مسیر هر فرد را مشخص میکند.
تأخیر نداشته باشید
تصمیمات ساده جالب هستند. میتوانید آنها را در لیست کارهای روزانهتان بنویسید و با تیک زدن آنها احساس کنید که کار مهمی انجام دادهاید. وقتی با تصمیمگیری تجاری مهمی روبهرو میشوید، فقط به این دلیل که مشکل است، آن را به تأخیر نیندازید. هر روز زمان مشخصی را برای فکر کردن به مزایا، معایب، خطرات و نتایج واقعی تصمیمتان اختصاص دهید. در طول این مدت، به دومین و سومین تأثیر متناوبی که تصمیم شما بر نتیجه میگذارد نیز فکر کنید.یادتان باشد نادیده گرفتن مشکلات، به شما در تصمیمگیری بهتر کمک نمیکند.
خودخواهی و احساسات را کنار بگذارید
تصمیمگیری فرایند دشواری است، چون به شخصه خیلی درگیر این موضوع میشوید که هر مشکل چه تأثیری بر ظاهر و احساسات شما میگذارد. آیا میتوانید بیطرفانه مشکل را حل کنید؟ دلایلی که ممکن است وجود داشته باشند را لیست کرده و احساسات و خودخواهی خود را کنار بگذارید.تصور کنید که کسبوکار شما به اندازهای درآمد ندارد که بتواند راهی برای رسیدن به اهدافتان فراهم کند. دلایلی که باعث به وجود آمدن این مشکل شدهاند کدامند؟
آیا محصولات شما در پیدا کردن جایگاهشان در بازار مشکل دارند؟
آیا قیمت محصولات مناسب است؟
آیا مشتریان بالقوه، برند شما را میشناسند؟
چه چیزی میتواند این مشکلات را حل کند؟
اگر به جای کمبودهای فردی به حقایق تمرکز کنید، میتوانید به تصمیمگیریهای بهتری برسید. اگر در کسبوکارتان به چیزی نیاز دارید، از بازاریابی گرفته تا خدمات مشتریان، گزینههای زیادی برای حل هر کدام از آنها پیش رو خواهید داشت.
آگاهی از خود و احساسات شخصی، قابلیتی است که کارآفرینان دارند.
از یک کارشناس سؤال کنید
مطمئنا تصمیمی که میخواهید بگیرید در گذشته توسط فرد دیگری اتخاذ شده است. درست است که مشکلی که با آن مواجه هستید مختص خودتان است، اما احتمالش زیاد است که فرد دیگری نیز با مشکل مشابهی روبهرو شده باشد.خوشبختانه، کارآفرینان افراد خوشبرخوردی هستند و دوست دارند به یکدیگر کمک کنند. برای اینکه از یک کارشناس بخواهید که به شما کمک کند، به دنبال افرادی باشید که در حوزهای که به کمک نیاز دارید نفوذ داشته باشند. سپس، برای سه نفر از آنها یادداشتی بفرستید و درخواست مشاوره کنید. حقایق، افکارتان و گزینههایی که به آنها فکر میکنید را برایشان توضیح دهید.
وقتی فرد دیگری که بیطرف است در تصمیمگیری به شما کمک کند، باعث میشود شما هم بیطرف باقی بمانید.
به جای اینکه سعی کنید کارهایی که قبلا انجام شده است را دوباره از اول انجام دهید، از یک کتاب راهنمای مطمئن استفاده کنید.1
دادههایتان را با دقت انتخاب کنید
هیچ وقت تمامی دادههایی را که برای اتخاذ یک تصمیم خوب مورد نیاز هستند، در اختیار نخواهید داشت. اشکالی ندارد، فقط فکر نکنید که این میتواند بهانهای برای از زیر کار در رفتن باشد. هنوز هم مسئولیت پیدا کردن دادههای مناسب با شما است. اگر میخواهید تصمیمی که به مشتریانتان مربوط میشود بگیرید، به جای اینکه از اطلاعات دوستانتان به عنوان منبع قابل اعتمادی از دادهها استفاده کنید، به دنبال بازخوردهای کمّی و کیفی مشتریان باشید. از گرایشات بازار و گزارش تحقیقات استفاده کنید و اگر میخواهید حرکت استراتژیکی انجام دهید، از کارشناسانی که در حوزهی کاری شما تخصص دارند، سؤال بپرسید. تنها چیزی که از نداشتن داده بدتر است، اعتماد به دادههای اشتباه است. بنابراین، دادههایی را که در فرآیند تصمیمگیری به آنها نیاز دارید، با دقت انتخاب کنید.به دنبال دادههای قابل اعتماد باشید تا قابلیت تصمیمگیری شما متحول شود.
برای بدترین شرایط برنامهریزی کنید
آخرین مرحله در تصمیمگیری درک خطرات پنهانی تصمیمی است که اتخاذ میکنید.ده دقیقه با خود خلوت کرده و بدترین شرایطی را در نظر بگیرید که ممکن است در ارتباط با تصمیمی که میگیرید، اتفاق بیفتد. به عنوان مثال، فرض کنید میخواهید فردی را از شرکتتان اخراج کنید، بدترین نتیجهای که این کار میتواند داشته باشد چیست؟ شاید او از شما شکایت کند یا شاید این کار باعث شود بقیهی کارمندان انگیزهی خود را از دست بدهند. راههای زیادی برای کم کردن خطراتی که تصمیم شما ممکن است در پی داشته باشد وجود دارند، اما قبل از هر چیز باید این خطرات را به دقت شناسایی کنید.
خطراتی را که وجود دارند بشناسید تا با با خیال راحت تصمیمگیری کنید.
وقتی تصمیم اشتباهی میگیرید، خودتان را سرزنش نکنید. به جای این کار، به دلایل شکست آن فکر کنید و آنها را بنویسید تا مطمئن شوید دیگر همان اشتباهات را تکرار نخواهید کرد.2
یک تمرین خوب برای تقویت مهارت تصمیمگیری
یکی از روشهای پر بازده و خوب برای تقویت مهارت تصمیمگیری و اطمینان از درستی آن، تمرین پیشبینی نتایج و پیامدهای هر تصمیم است. هر قدر پیشبینی نتایج بهتر، بیشتر و نزدیکتر به واقعیت زندگی هر شخص باشد، توانایی شما در تصمیمگیری نیز افزایش پیدا میکند. از این طریق شما قبل از اقدام با نتایج مثبت یا منفی احتمالی تصمیمهای خود آشنا خواهید شد و قدرت پیشبینی و تقویت نتایج مثبت و کنترل پیامدهای منفی آن را خواهید داشت. برای تمرین میتوانید موضوع تصمیم خود را در بالای یک صفحه سفید بنویسید و پیامدهای مثبت و منفی آنرا در دو ستون شماره کنید -مثلاً - آیا ثبت نام برای ورود به رشته دکترا انجام دهم، آیا این شغل را انتخاب کنم؟
وارد گود تصمیم گیری شوید
در این مرحله شما باید تصمیمتان را بگیرید. باید خودتان را نسبت به انتخابی که دارید متعهد بدانید. در این قسمت ممکن است گاهی شک و دو دلی به سراغتان بیاید. حتی ممکن است گاهی دلسرد شوید که تصمیم خود را زیر پا بگذارید. اشکال ندارد تا حدی طبیعی است. برای خلاص شدن از این حس، یک بار دیگر با دقت به کارهایی که قبل از این برای انجام دادنشان دنبال دلیل بودید نگاهی بیندازید، در این مرحله مهم است به تصمیمی که گرفته اید، وفادار و پایبند باشید مگر آنکه شواهد، دلایل یا مدارک نشان دهد تصمیم شما اشتباه است. و باید در این مقطع از کار آن را رها کنید و به دنبال گزینه دیگری برای رسیدن به هدف باشید.3پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.vista.ir
3.www.fardanews.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}