کنکوري ها توقف کنيد!






روانشناسان به روشهاي مختلفي دست يافته اند که مي توان به وسيله آنها به نحو چشم گيري حافظه را تقويت کرد.
حتي با استفاده از اين راهکارها، تفاوت آشکاري در عملکرد شما در درسها و نتايج امتحاني تان حاصل مي شود. در اين زمينه، دو اصل اساسي وجود دارد؛ يکي اجتناب از حفظ کردن و با عجله آماده شدن براي امتحان و ديگري، خواب خوب شبانه.
پژوهش ها نشان مي دهد، شب تا صبح درس خواندن، روش بسيار غيرموثري براي يادگيري معلومات جديد است و در عوض، خواب مي تواند به استحکام حافظه و عملکرد بهتر در امتحان به شما کمک کند.

1-توجه خود را روي آنچه مي خوانيد، متمرکز کنيد

توجه يکي از مولفه هاي عمده حافظه است. اگر بخواهيد اطلاعات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت شما منتقل شود، بايد در محيط هايي بدون سروصدا و با تمرکز کامل مطالعه کنيد.

2-اطلاعات را سازمان دهي کنيد

اطلاعات در حافظه بصورت خوشه اي سازمان دهي مي شوند و شما مي توانيد با بهره گيري از اين ويژگي به سازمان دهي مطالبي که مي خواهيد، بپردازيد. سعي کنيد مفاهيم و عبارات مشابه يا مرتبط را با هم گروه بندي کنيد.

3- از حفظ کردن مطالب و با عجله براي امتحان حاضر شدن، بپرهيزيد

جلسات منظمي براي مطالعه در نظر بگيريد؛ چرا که مطالعه مطالب در طول چند جلسه زمان کافي براي پردازش اطلاعات را در اختيار شما قرار خواهد داد. تحقيقات نشان ميدهد، دانش آموزاني که بطور مرتب مطالعه مي کنند، خيلي بهتر از کساني که تمام مطالب را در يک جلسه طولاني مي خوانند، خوانده ها رابه ياد مي آورند.

4- از وسايل ياديار براي بخاطر سپردن اطلاعات استفاده کنيد

منظور از وسايل ياديار، روشي است که دانش آموزان به طور معمول از آنها براي يادآوري مطالب کمک مي گيرند. براي مثال مي توانيد عبارتي که بايد به ياد آوريد را به چيزي که خيلي برايتان آشنا است، مرتبط کنيد بهترين ياديارها آنهايي هستند که تصورات مثبت، شوخي ها يا چيزهايي تازه و ابتکاري رابه خدمت مي گيرند.

5-اطلاعات را در ذهنتان بسط دهيد و مرور کنيد

براي به يادآوردن اطلاعات، بايد آنچه مطالعه کرده ايد را در حافظه بلند مدت خود قرار دهيد. ابتدا تعاريف عبارات کليدي را بخوانيد، سپس با دقت بيشتر آن تعريفها را مطالعه کنيد و در نهايت به مطالعه و تشريح جزئيات بپردازيد. پس از چند بار تکرار اين فرآيند به خاطر سپردن و يادآوري اين اطلاعات آسان تر خواهد شد.

6- دانسته هاي جديد و قديم را مرتبط کنيد

هنگامي که مطالب جديدي را مطالعه مي کنيد، مدتي به اين که اين اطلاعات چه ارتباطي با دانسته هاي قبلي شما دارد، فکر کنيد.

7-مفاهيم را در ذهنتان مجسم کنيد

افراد با مجسم کردن اطلاعاتي که مطالعه کرده اند، قدرت حافظه خود را تا حد زيادي افزايش مي دهند. به عکس ها، نمودارها و ساير کتابهاي درسي تان توجه کنيد و حتي اگر چنين تصويري وجود ندارد، خودتان آن را ايجاد کنيد. در حاشيه کتاب، شکل و علامت بکشيد و از ماژيک هاي رنگي براي گروه بندي و برجسته سازي مطالب استفاده کنيد.

8- مفاهيم جديد را به ديگران آموزش دهيد

پژوهش ها نشان داده که خواندن مطالب با صداي بلند، قدرت حافظه و يادآوري مطالب از قبل خوانده شده را بهبود مي بخشد. همچنين روان شناسان دريافته اند، در صورتي که دانش آموزان به تدريس مفاهيم جديد بپردازند، درک و يادآوري آنها بهبود زيادي پيدا خواهد کرد.

9- به اطلاعات پيچيده بيشتر توجه کنيد

آيا تاکنون متوجه شده ايد، به ياد آوردن اطلاعات ابتدايي و انتهايي يک فصل از کتاب درسي، چقدر آسان است؟ پژوهشگران دريافته اند که موقعيت قرارگيري اطلاعات، مي تواند در به يادآوردن آنها نقش داشته باشد. در حالي که موقعيت به ياد آوردن اطلاعات مياني، ممکن است دشوار باشد. شما مي توانيد با صرف وقت بيشتر و مرور اطلاعات از اول و حتي تجديد ساختار اطلاعات بر اين مشکل غلبه کنيد و هنگامي که به يک مفهوم سخت و پيچيده برخورديد، زمان بيشتري را صرف به خاطر سپردن آن مطلب کنيد.

10- روش مطالعه خود را تغيير دهيد

يک راه عالي براي افزايش قدرت يادآوري مطالب، تغيير گاه به گاه روش مطالعه است. اگر به مطالعه در يک مکان معين عادت کرده ايد، سعي کنيد جايتان را عوض کنيد. اگر بعد از ظهرها مطالعه مي کنيد، هر روز صبح، چند دقيقه اي را به مرور اطلاعاتي که روز قبل مطالعه کرده ايد، اختصاص دهيد. حتي مي توانيد براي خودانگيزه مطالعه ايجاد کنيد. به طور مثال به خودتان بگوييد، اگر اين فصل را کامل بخوانم، فردا با دوست صميمي ام نيم ساعت قرار ملاقات خواهم گذاشت تا از بودن با او لذت ببرم!
مطمئن باشيد، اگر به اين 10 روش گفته شده عمل کنيد و مطالعات شما اصولي و اساسي باشد، ديگر قبولي در کنکور، شکستن شاخ غول نخواهد بود... به توانايي هاي خودتان شک نکنيد و حداکثر تلاش و انرژي خود را به کار گيريد.
منبع:زندگي ايده آل ,شماره 43