مهارت های مورد نیاز آشپزی

در این مطلب قصد داریم  در مورد مهارت هایی که هنگام کار کردن در آشپزخانه به آن ها نیاز دارید صحبت کنیم.

این مطلب را حتما تا انتها مطالعه کنید چرا که بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.

در ادامه در مورد چگونگی خورد کردن انواع سبزیجات، نگهداری از ابزار چوبی آشپزخانه مثل تخته آشپزی و همچنین نحوه تمیز کردن درست برخی از ابزار آلات آشپزخانه مثل ماهیتابه چدنی مطالبی را ارائه می دهیم پس همراه ما باشید.


خرد کردن سبزیجات




مرحله اول: پوست گرفتن و خرد کردن سیر
ابتدا از خرد کردن سیر،پیاز و فلفل دلمه ای شروع می کنیم سبزیجاتی که خیلی بیشتر در آشپزخانه از آن ها استفاده می شود.

خرد کردن سیر کار بسیار راحتی است و زحمت چندانی ندارد فقط باید بدانید چگونه این کار را انجام دهید.

برای پوست گرفتن یک سیر کامل یا همان سر سیر باید سیر را روی تخته آشپزی بگذارید و با کف هر دو دست روی آن فشار وارد کنید تا جایی که شکل منسجم و مرتب سیر از بین برود دقت کنید که سیر ها له نشوند.

حالا می توانید حبه های سیر را از هم جدا کنید. بعد باید پوست حبه های سیر را بگیرید به این صورت که حبه سیر را روی تخته آشپزی می گذارید و بغل چاقو را روی آن می گذارید و خیلی با احتیاط یک ضربه می زنید و خیلی راحت پوست حبه سیر را جدا می کنید.

نوبت به خورد کردن حبه سیر می رسد پس ته سیر را جدا می کنیم بعد با چاقو شروع به خرد کردن می کنیم نوک چاقو باید رو به پایین و روی تخته بماند و سیر را دریک جهت برش بزنید و بعد از طرف دیگر همین کار را تکرار کنید.


مرحل دوم: پوست گرفتن و خرد کردن پیاز
با نحوه پوست گرفتن و خرد کردن سیر آشنا شدید در ادامه روش پوست گرفتن و خورد کردن پیاز را مشاهده خواهید کرد.

اغلب هنگام پوست گرفتن پیاز هر دو سر آن را با چاقو می بریم که این کار اشتباه است و شما باید ابتدا از قسمت سر پیاز تا ریشه آن را با چاقو به دو قسمت تقسیم کنید سپس سر پیاز را ببرید دقت کنید فقط سر پیاز.

بعد شروع به پوست گرفت آن کنید و قسمت کاغذی و نازک آن را جدا کنید و دور بریزید.

حالا پیاز را از قسمتی که برش زده اید روی تخته بگذارید و برشهایی به صورت عمودی روی آن بزنید و این کار را از جهت دیگر نیز انجام دهید مشاهده خواهید کرد پیاز به قطعات کاملا مساوی و مرتب تقسیم و خرد می شود.

نکته: دلیل این که قسمت ریشه دار پیاز را نمی بریم این است که لایه های پیاز از هم جدا نشوند و شما بتوانید به راحتی آن را خرد کنید.


مرحله سوم: خرد کردن فلفل دلمه ای
برای خردکردن فلفل دلمه ای می توانید ازدو روش استفاده کنید.

روش اول به این صورت است است که ابتدا ته فلفل دلمه را برش می زنید تا خیلی راحت روی تخته آشپزخانه بایستد. بعد فلفل دلمه را از بالا به سمت پایین طوری که دانه ای فلفل و قسمت سفید رنگ آن جدا نشود برش می زنیم.

در آخر هم چون سه طرف فلفل دلمه را برش زده ایم آن را روی تخته می خوابانیم و قسمت چهارم را برش می زنیم.

حالا چهار تکه فلفل دلمه ای داریم که هیچ دانه ای روی آن ها نیست و قسمت میانی و هسته دار آن نیز کاملا جدا شده.

بعد تکه های فلفل دلمه را روی تخته می گذاریم و به صورت خلالی برش می زنیم.

اگر می خواهید آن ها را به تکه های کوچک تر برش بزنید باید از طرف دیگر هم این کار را تکرار کنید تا فلفل دلمه های نگینی داشته باشید.

اما در روش دوم سر و ته فلفل دلمه ای را برش می زنیم و با استفاده از چاقو یک برش روی آن می زنیم بعد هم قسمت میانی و مغز فلفل دلمه را با چاقو جدا می کنیم و مثل روش قبل شروع به خرد کردن می کنیم.


مرحله چهارم: پاک کردن و خرد کردن کلم بروکسل
اکثر مردم نمی دانند که چگونه باید از کرم بروکسل استفاده کنند وبه همین دلیل از آن استفاده نمی کنند و از خواص آن بی بهره می مانند.

پاک کردن کلم بروکسل بسیار راحت است به این ترتیب که فقط باید قسمت پایینی و سفت آن را برش بزنید .

برای خرد کردن هم می توانید آن ها را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید یا این که از بالا به پایین برش بزنید و به صورت کبابی استفاده کنید.

مرحله پنجم: پاک کردن و خرد کردن قارچ
پاک کردن قارچ هم روش بسیار ساده ای دارد به این ترتیب که زمانی که شما قارچ تازه خریداری می کنید معمولا روی آن ها کمی کثیف است.

اگر قسمت پایینی و یا همان ساقه قارچ ترد بود که مشکلی ندارد اما اگر خشک بود می توانید با یک چاقو آن را ببرید و جدا کنید یا با استفاده از دست ساقه قارچ را به راحتی جدا کنید.

برای پاک کردن قارچ هم نیازی به شستن آن نیست چون قارچ منافظ زیادی روی خود دارد و اگر آن ها را بشویید این منافظ از آب پر می شوند و مزه چندان خوبی نخواهند داشت.

پس برای پاک کردن قارچ یک دستمال کاغذی بردارید و آن را مرطوب کنید و روی قارچ بکشید تا تمیز شود فقط همین کار برای پاک کردن قارچ کافی است.

نکته: دستمال کاغذی نباید خیس باشد چون همانطور که گفتیم منافذ آن پر می شود.

برای خرد کردن قارچ هم بسته به غذایی که درست می کنید می توانید آن را خرد کنید مثلا به صورت ورقه ورقه یا به صورت نگینی یا حتی می توانید از قارچ به صورت درسته استفاده کنید.

مرحله ششم: رنده کردن پوست لیمو
شاید به نظر رنده کردن پوست لیمو کار چندان مهم و سختی نباشد اما باید بدانید اگر پوست لیمو را به درستی رنده نکنید باعث تلخ شدن غذای شما می شود.

معمولا پوست لیموی رنده شده در آشپزی بسیار پر کاربرد است مثلا در تهیه پاستا انواع سس ها و چاشنی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

برای رنده کردن پوست لیمو دقت کنید که هر قسمت را فقط یک بار رنده کنید چرا که رنده کردن برای بار دوم باعث می شود لایه زیری و سفید لیمو هم رنده شود که طعم تلخی دارد و مزه غذای شما را تلخ می کند.


نحوه مراقبت و تمیز کردن ابزار چوبی و چدنی




مرحله اول: نگهداری و تمیز کردن ظروف چوبی
ظروف چوبی بر خلاف بسیای از ظروف دیگر زرق و برق زیادی ندارند اما در عین سادگی بسیار شیک و زیبا و دوست داشتنی هستند و غذا خوردن دراین ظروف برای همه دلپذیر است. استفاده مداوم از ظروف چوبی ممکن است به آن ها آسیب زده مثلا ترک بردارد، خشک شود و یا خش بردارد.

اگر شما هم ظروف چوبی کهنه و قدیمی دارید، آن ها را دور نریزید و با راه کار های پاک کردن و بازسازی ظروف چوبی که در ادامه می خوانید، این ظروف را مثل روز اول نمایید.

پاکسازی ظروف چوبی
با سمباده یا سیم ظرفشویی کاملا سطح ظروف چوبی را صاف نمایید تا سطح آن عاری از لکه و خراش شود. سپس پارچه ای را مرطوب می کنیم و بر روی سطح چوب می کشیم تا خاک اره و خرده چوب ها بریزد سپس با روغن خوراکی سطح ظرف را چرب می کنیم و اجازه می دهیم تا روغن جذب بافت خشک چوب شود.

ظروف چوبی را نو کنید
زمانی که حس کردید سطح ظروف چوبی شما کمی خشک شده برای در امان ماندن ظروف چوبی از آسیب و نو کردن این ظروف پارچه ای را به روغن خوراکی آغشته کرده و بر سطح ظرف می کشیم تا به خوبی چرب گردد.

روغن مناسب برای ظروف چوبی
روغنی که برای چرب کردن ظروف چوبی استفاده می شود بهتر است روغن نارگیل ، روغن های مایع خوراکی و روغن زیتون باشد اما هر روغنی که برای این کار استفاده می کنید باید بدون بو باشد زیرا اگر این روغن ها بو دار باشند بوی آن ها به ظرف منتقل شده و بعد از ریختن مواد غذایی درون ظرف بوی بدی درون ظرف ها باقی می ماند.

همانطور که می دانید درظروف چوبی به دلیل وجود بافت زنده و آوند چوب روغن مواد غذایی سریعا جذب می شود و مواد غذایی درون بافت چوب فاسد می گردد پس بهتر است مواد غذایی چرب مانند خورشت و سوپ را درون ظروف چوبی که لایه های محافظت کننده ندارند ، نریزید. این ظروف را درون کابینت نگذارید و برای هوا خوردن و کپک نزدن این ظروف آن ها را برخی مواقع از کابینت بیرون بیاورید.

ضد عفونی کردن ظروف چوبی
برای ضدعفونی کردن ظروف چوبی تان، ابتدا آن را از محل آلوده برداشته و با سیم ظرفشویی گرد و غبار، لکه و یا آلودگی آن را پاک می کنیم . سپس درون ظرفی دیگر مقداری مایع سفید کننده و آب ریخته و ظرف آلوده را یک ساعت درون آن قرار می دهیم . بعد از گذشت این مدت ظرف را خارج کرده و آب می زنیم و پانزده دقیقه در محلول ملایم آب و مایع ظرفشویی می گذاریم سپس ظرف را می شوییم.


ضدعفونی ظروف چوبی با لیمو
برای تمیز کردن ظروف چوبی راه های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین راه ها استفاده از لیمو است. برای ضدعفونی ظروف چوبی با لیمو ابتدا یک لیمو را از وسط برش زده و آب آن را بگیرید و با یک قاشق غذا خوری آب مخلوط کنید سپس تکه پارچه ای را به محلول آغشته نموده و به سطح ظرف می کشیم  .

در روش دیگر استفاده از لیمو، یک لیموی برش خورده را با مقداری نمک دریایی روی سطح ظرف چوبی می کشیم تا مثل اسکراب عمل کند سپس ظرف را با آب گرم شسته و خشک می کنیم.

روش نگهداری از ظروف چوبی
برای تازه و زیبا ماندن ظروف چوبی بسته به میزان استفاده تان ماهی یک بار بر روی آنان عملیات نو سازی و روغن زنی انجام دهید. برای جلا دادن ظروف چوبی در بازار واکس های مخصوصی وجود دارد، شما می توانید برای نو سازی ظروف چوبی از نوع خوراکی این واکس ها استفاده نمایید.

اگر یک ظرف چوبی شما خاصیت چسبندگی پیدا کرده باشد عامل آن باقی مانده روغن های گیاهی انباشته در سطح آن می تواند باشد. برای رفع این چسبندگی از آب لیمو و یک برس ملایم برای مالش کاسه استفاده نمایید. سپس ظرف را شسته، خشک کرده و به سطح آن روغن پالم می زنیم.

آب لیمو بوی غذای نفوذ کرده به داخل ظرف چوبی را از بین می برد و لکه ها را برطرف می کند.

باید و نباید های استفاده از ظروف چوبی
ظروف چوبی خود را در دمای بالا مثل مایکروفر و ماشین ظرفشویی نگذارید زیرا این کار سبب خشک شدن، تاب خوردن، ترک برداشتن و عمر کوتاه ظروف چوبی خواهد شد.

داخل ظرف چوبی غذا های بیش از حد داغ و مایعات نریزید زیرا ظروف چوبی برای سرو انواع سالاد ها طراحی شده اند.



ظروف چوبی را داخل یک دیگر قرار ندهید. اگر مجبورید کاسه ها را داخل یکدیگر قرار دهید از دستمال کاغذی میان هر دو کاسه استفاده کنید تا از بروز رطوبت جلوگیری نمایید.

ظروف چوبی را در محلی کاملا خشک قرار داده و از تهویه هوا در آن مکان اطمینان حاصل نمایید.


مرحله دوم: نگهداری و تمیز کردن ظروف چدنی
ظروف چدنی از ابزاری هستند که در آشپزخانه بسیار پر کاربردند و شما برای نگهداری از آن ها نیز باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید.

اکثر افراد برای از بین بردن روغن و سوختگی ناشی از سرخ کردن در ظروف چدنی از آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده می کنند غافل از این که این کار اشتباه است.

برای تمیز کردن ظروف چدنی ابتدا آن ها را با آب گرم بشویید می توانید در این مرحله از سیم ظرف شویی هم استفاده کنید.

بعد مقداری نمک دانه درشت داخل ظرف چدنی بریزید و با استفاده از یک دستمال یا سیم ظرف شویی تمام قسمت های ظرف را به نمک آغشته کنید.

نکته: اگر نمک دانه درشت ندارید می توانید از نمک معمولی هم استفاده کنید.

نکته: نمک باعث می شود ذرات چربی که داخل ظرف باقی مانده اند به آن ها بچسبند و از ظرف جدا شوند.



نکته: استفاده از مایع ظرف شویی برای پاک کردن ظروف چدنی نه تنها آن ها را پاک نمی کند بلکه باعث می شود ذرات چربی و ادویه های داخل ظرف به بدنه بچسبند و تمیز نشوند.

بعد از این که همه جای ظرف را به نمک آغشته کردید مجددا با آب گرم آن را بشویید و با استفاده از یک دستمال یا حوله آن را خشک کنید و قبل از این که داخل کابینت بگذارید به وسیله کمی روغن آن را چرب کنید.

این کار باعث طول عمر بیشتر ظروف چدنی می شود.


تست تازه بودن جوش شیرین

و اما نکته آخر در مهارت های آشپزی چگونگی تست کردن تازگی جوش شیرین است.

برای این کار داخل یک ظرف کمی سرکه بریزید و بعد به اندازه یک قاشق چای خوری جوش شیرین داخل آن بریزید باید صدایی مثل حل شدن قرص جوشان داخل آب بدهد.

این صدا یعنی جوش شیرین تازه است و می توانید با خیال راحت از آن در تهیه نان ذرت و پف کردن بهتر شیرینی ها و کیک های خود استفاده کنید.

امیدواریم نکاتی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم مورد توجه شما قرار گرفته باشد و با استفاده از این روش ها بتوانید آشپزی راحت تر و دلپذیر تری داشته باشید.