دستور تهیه ماکارونی با سس گوشت و سبزیجات
اسپاگتی در واقع همان ماکارونی یا پاستای رشته ای است و یکی از غذا های محبوب و پرطرفدار در ایتالیا محسوب می شود. در اینجا طرز تهیه اسپاگتی یا ماکارونی با سس گوشت و سبزیجات آموزش داده می شود.
ماکارونی با سس گوشت و سبزیجات
مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سس گوشت و سبزیجات
مواد غذایی | مقدار |
گوشت چرخ کرده | صد و پنجاه گرم |
ساقه کرفس | سه شاخه |
هویج پخته | سه عدد |
گوجه فرنگی متوسط | پنج عدد |
پنیر خامه ای | صد گرم |
پیاز | یک عدد |
پنیر پارمسان | پنجاه گرم |
شیر | صد میلی لیتر |
اسپاگتی سبزیجات | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن جوانه ذرت | به مقدار لازم |
طرز تهیه ماکارونی با سس گوشت و سبزیجات
خیلی از بچه ها و خانواده ها به خوردن اسپاگتی علاقه دارند اسپاگتی را با سس های متنوعی می توان درست کرد، امروز با تهیه اسپاگتی با سس گوشت و سبزیجات در خدمت شما عزیزان هستیم.برای تهیه این سس می توانید از گوشت چرخ کرده، گوشت مرغ و یا قارچ استفاده کنید. اما مهم ترین نکته ای که در رابطه با این سس است وجود شیر و پنیر خامه ای است که آن را بسیار خوشمزه می کند.
یک نکته دیگر که باید توجه داشته باشید روغنی است که برای تهیه این غذا از آن استفاده می کنیم روغن جوانه ذرت. این روغن سرشار از ویتامین ای، ویتامین D3( که به جذب کلسیم موجود در پنیر و شیر کمک می کند )، امگا3، امگا6 و امگا9 است و بسیار مفید است که در انتها به برخی خواص آن اشاره خواهد شد. اینها نکاتی بودند که لازم بود در ابتدای مطلب عرض کنیم.
مرحله اول: آماده کردن اسپاگتی
ابتدا یک قابلمه بزرگ را پر از آب می کنیم و روی اجاق گاز می گذاریم تا بجوشد بعد از به جوش آمدن آب یک بسته اسپاگتی سبزیجات در آن می ریزیم و اجازه می دهیم بپزد در طول زمانی که برای پخت اسپاگتی روی بسته بندی نوشته باید سس را آماده کنیم.نکته: لازم نیست در قابلمه را بگذاریم.
حالا می رویم سراغ درست کردن سس اسپاگتی.
مرحله دوم: طرز تهیه سس اسپاگتی
برای تهیه سس اولین کاری که باید انجام دهیم این است که سه عدد هویج را بپزیم تا مزه خامی آن از بین برود.بعد هویج ها را به سه قسمت تقسیم می کنیم و داخل غذا ساز می ریزیم حالا یک عدد پیاز را نصف کرده به هویج ها اضافه می کنیم و بعد پنج عدد گوجه فرنگی متوسط را بعد از این که سر و ته آن ها را گرفتیم نصف می کنیم و داخل غذاساز می ریزیم و چرخشان می کنیم و حین چرخ کردن سه شاخه کرفس خرد شده را هم اضافه می کنیم تا مخلوط شوند حالا باید گوشت را اضافه کنیم در اینجا صد و پنجاه گرم گوشت چرخ کرده داریم. در اینجا مقداری هم پنیر پارمسان می ریزیم.
نکته: اگر به پنیر پارمسان دسترسی ندارید می توانید از پنیر صبحانه هم استفاده کنید.
حالا صد گرم پنیر خامه ای اضافه می کنیم و بعد مواد را باهم مخلوط می کنیم.
مرحله سوم: پخت سس اسپاگتی
حالا یک ماهیتابه بزرگ روی اجاق گاز می گذاریم تا گرم شود مقداری از روغن جوانه ذرت می ریزیم و بعد مخلوط آماده شده را اضافه می کنیم وقتی روغن به نقطه جوش رسید به اندازه دو قاشق غذا خوری از پنیر پارمسان را داخل صد میلی لیتر شیر می ریزیم و هم می زنیم بعد ترکیب شیر و پنیر را به سس اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سس بجوشد و غلیظ شود.
مرحله آخر: سرهم کردن اسپاگتی و سس آماده شده
در این فاصله اسپاگتی آماده شده است را باید آب کش کنیم بعد از این که اسپاگتی را آب کش کردیم داخل قابلمه می ریزیم و سس آماده شده را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا اسپاگتی ها آغشته به سس شوند حالا غذا آماده است و آن را داخل دیس یا کاسه مناسب می ریزیم و چند پر جعفری روی آن می ریزیم و باقیمانده پنیر پارمسان را هم اضافه کرده و آن را تزئین می کنیم.مهم ترین نکته این غذا استفاده از روغن جوانه ذرت غنی شده با ویتامین D3 است که به جذب کلسیم موجود در شیر و پنیر کمک می کند و حالا به برخی از خواص این روغن مفید اشاره خواهیم کرد
خواص روغن جوانه ذرت
دانههای ذرت حاوی چهار و نیم درصد روغن هستند که حدود هشتاد و پنج درصد از آن در جوانه گیاه ذرت وجود دارد. برای تهیه روغن ذرت ابتدا جوانه ها را در فرآیند آسیاب مرطوب جدا کرده و سپس خشک میکنند. دانه های خشک شده وارد پرس های حلزونی یا مارپیچی شده و تحت دمای متوسط و فشار بالا قرار می گیرند تا روغن از جوانه استخراج شود. روغن بهدست آمده در این مرحله خام است و برای پخت و پز مناسب نیست، به همین دلیل باید طی مراحل صمغ گیری، تصفیه قلیایی، رنگ بری، زمستانه و بی بو کردن قرار گیرد تا فسفولیپید ها، مواد رنگی، موم، بو و اسید های چرب آزاد از آن حذف شده و برای مصارف غذایی آماده شود.
مشخصات روغن ذرت
روغن ذرت بوی ملایمی داشته و به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، برای مصارف غذایی و سلامت بدن بسیار مفید است. روغن ذرت دارای نقطه دود بالایی است و در برابر اکسیداسیون پایداری زیادی دارد، همین امر باعث شده تا به اولین انتخاب برای پخت غذا و تهیه سالاد تبدیل شود. روغن ذرت حاوی درصد بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع هشتاد و پنج درصد و مقدار کمی اسید چرب اشباع پانزده درصد است که در کاهش کلسترول بد خون LDL موثر بوده و به همین دلیل نسبت به سایر روغن های مصرفی از اهمیت بالایی برخوردار است.
ارزش غذایی روغن ذرت
روغن ذرت نیز مانند بسیاری از روغنهای گیاهی سرشار از مواد مغذی، اسیدهای چرب غیر اشباع، ویتامین هایی چون ویتامین E است. در جدول زیر میتوانید ارزش غذایی 100 گرم روغن ذرت را ملاحظه بفرمایید.
مواد مغذی موجود در 100 گرم روغن ذرت
انرژی نهصد کیلو کالریاسید لینولنیک یا امگا سی و یک گرم
اسید لینولئیک یا امگا6 پنجاه و چهار الی شصت گرم
اسید اولئیک یا امگا9 بیست و پنج الی سی و یک گرم
اسیدهای چرب اشباعشده سیزده الی چهارده گرم
ویتامین ای پانزده درصد
چربی صد گرم
همانطور که در بالا مشاهده کردید، روغن ذرت سرشار از امگا 6 و امگا 3 است. اسیدهای چرب غیر اشباع میزان جذب کلسترول بدن را حدود بیست و پنج درصد کاهش داده و به این ترتیب به سلامت قلب و عروق کمک می کنند.
خواص روغن ذرت و فواید آن برای سلامتی
روغن ذرت به دلیل اینکه سرشار از مواد مغذی معدنی، ویتامین ها و اسید های چرب است، خواص درمانی بسیاری داشته و حتی از ابتلا به برخی بیماری ها نیز جلوگیری می کند.از جمله خواص درمانی روغن ذرت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
روغن ذرت سرشار از امگا 6 و امگا 3 و منبعی غنی از ویتامین E است و به همین دلیل باعث حفظ سلامت قلب و عروق فرد می شود.
امگا 3 موجود در این روغن، کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داده و در نتیجه از انسداد شریانها جلوگیری کرده و مانع سکته قلبی می شود.
ویتامین E موجود در روغن ذرت یک ویتامین محلول در چربی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان ضد التهاب در بدن عمل می کند.
روغن ذرت سرشار از اسید های چرب اشباع نشده است که به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
روغن ذرت سرشار از آنتی اکسیدان بوده و اثر رادیکال های آزاد را خنثی می کند.
روغن ذرت حاوی فرولیک اسید است و یکی از آنتی اکسیدان های اصلی در روغن ذرت است، که یکی از عوامل موثر در درمان سرطلان شناخته می شود.
امگا 6 (اسید لینولئیک) و ویتامین E موجود در این روغن، به درمان بیماری های پوستی مانند اگزما و آکنه کمک کرده و منجر به کاهش حساسیت پوستی می شوند.
روغن ذرت به درمان موهای خشک و آسیب دیده کمک میکند و باعث صافی و نرمی مو می شود.
روغن ذرت حاوی مقادیر بالایی فیتواسترول خصوصا بتا فیتواسترول است.
فیتواسترول ها در واقع نوعی مواد ضدالتهابی هستند که با کاهش التهاب، خطر ابتلا به برخی از بیماری ها مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و برخی از سرطان ها را کاهش می دهند. به علاوه فیتواسترول مانع جذب کلسترول در بدن می شود، بنابراین به کاهش سطح کلسترول کمک می کند.
روغن ذرت حاوی لوتئین است که از پیشرفت آب مروارید جلوگیری کرده و سلامت بینایی فرد را تأمین میکند. همچنین لوتئین موجود در روغن ذرت می تواند فعالیت رادیکال آزاد را در بدن کاهش دهد.
عملکرد نادرست لوزالمعده مانع تولید انسولین توسط بدن شده و این امر در تثبیت سطح قند خون اختلال ایجاد میکند. اسید لینولئیک یا امگا 6 موجود در روغن ذرت، عملکرد لوزالمعده را بهبود بخشیده و سطح قند خود را نرمال می کند.
روغن ذرت به جذب بیشتر ویتامین D توسط بدن کمک کرده و در نتیجه در تقویت و استحکام استخوان ها نیز مؤثر است.
کاهش خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک به کاهش کلسترول کمک به سلامتی پوست و مو دارای خواص ضد سرطانی از دیگر خواص این روغن است.
امیدواریم این دستور مورد توجه شما قرار گرفته باشد و از آن لذت برده باشید.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}