نوکیا N900 رقیب آی فون






40درصد بازار جهانی موبایل از آن نوکیا است ؛ اما در بازار گوشی‌های هوشمند این آی‌فون است که سلطنت می کند. اکنون با ورود گوشی ان.900 به بازار ، نوکیا امیدوار است بازار را دوباره در دست بگیرد
نوکیا N900 تحت جدیدترین سیستم عامل لینوکس موبایل یعنیMaemo 5 و با ویژگی‌های منحصر به فرد آمده تا جا پای رقیب سر سخت خود یعنی آی‌فون اپل بگذارد.

نوکیا با استفاده از نمایشگر لمسی 3.5 اینچی، دوربین 5 مگاپیکسلی مجهز به عدسی‌های کارل‌زایس و طراحی بسیار خوش‌دست برای این گوشی، سعی کرده تلفنی متفاوت را به بازار عرضه کند. وزن گوشی 181 گرم و ابعاد آن، 111 در 60 در 20 میلی‌متر است. گوشی به صورت کشویی ساخته شده که نمایشگر در بالا و صفحه‌کلیدی‌ سه لایه‌ای در پایین واقع شده است. ساختار چینش این صفحه‌کلید شبیه کی‌بود رایانه‌ای مشهور به(qwerty) است و نرم بودن کلیدها موقع تایپ کردن از ویژگی‌های آن است.
این تلفن مجهز به استاندارد بیسیمwi-fiبوده و چهار باند را به همراه پروتکل ارتباطی A-GPS پشتیبانی می‌کند. هم‌چنین دارای 32 گیگابایت حافظه داخلی است که کاربر به‌دلخواه می‌تواند حافظه جانبی 16 گیگی را نیز بدان اضافه کند و در مجموع، حداکثر 48 گیگابایت حافظه را برای ذخیره انواع اطلاعات، آهنگ‌ها و فیلم‌ها و ... روی آن قرار دهد.
در یک طرف از بدنه تلفن می‌توان به کلیدهای روشن خاموش، تغییر شدت صدا، کلید عکس‌برداری و پورت پنهان اینفرارد دسترسی داشت و در سوی دیگر، بلندگوهای استریو، پورت میکرو یو.اس.بی، پورت همخوانی فایل‌ها با رایانه، کلید قفل کردن فیزیکی تلفن و ورودی 3.5 میلی‌متری هدفون تعبیه شده است. عدسی دوربین نیز در پشت دیواره بالا و نمایشگر قرار گرفته و کاربر می‌تواند با گیره مخصوصی، تلفن را در حالت نیمه خوابیده و ایستاده قرار داده و ویدیوهای خود را تماشا کند.
محصول قبلی نوکیا، E75 که از 4 ردیف کلید روی کی‌بورد بهره می‌برد، چندان جذابیتی ایجاد نکرد؛ به همین دلیل نوکیا سعی کرد در تلفن جدید خود تنها سه ردیف با مجموع 38 کلید را استفاده کند. وقتی کلیدی فشار داده می‌شود، کی‌بود بالاتر می‌آید و کاربر می‌فهمد حرف مورد نظر تایپ شده و احساس راحتی بیشتری می‌کند. همچنین کلیدهای خاص نظیر کپی و پیست نیز به صورت کلیدهای شورتکات در آن تعبیه شده است.
آیکون‌های لمسی روی صفحه نمایشگر، بزرگ و خوب طراحی شده و سیستم عامل جدیدMaemo 5 با گرافیک خوب آن‌را پشتیبانی می‌کند. گفتنی است نوکیا با سیستم عامل جدید مبتنی بر لینوکس، گامی مهم را به جلو برداشته، چرا که تا پیش از این نوکیا گوشی‌های خود را بر اساس سیستم‌عامل سیمبین عرضه می‌کرد که در مقایسه با رقبا کمی عقب ماندگی داشت.
منوی اصلی در قسمت چپ بالا قرا دارد که اگر تلفن به صورت طولی گرفته شود، شبیه ویندوز اکس.پی دیده خواهند شد. پردازشگر منحصربفرد آن از نوع ARM Cortex-A8 و گرافیک آن مبتنی بر OpenGL ES 2.0 است که می‌توان ویدیو‌ها را با کیفیت 800 در 480 دید. این گوشی می‌تواند فرمت‌های ویدیویی مانند h.264 و mpeg4 وxvidوwmvو h.263 را پخش کند و با یک خروجی، آن‌ها را روی تلویزیون نمایش دهد.
سیستم ای‌میل گوشی با مایکروسافت سازگار است و سرویس چت و پیغام‌گیر گوگل، اسکایپ و جابار را نیز پشتیبانی می‌کند. مرورگر وب نیز با فایرفاکس کار می‌کند و قابلیت زوم کردن روی صفحات با حرکت انگشتان دست صورت می‌گیرد. فایل‌های فلش مدیا را می‌خواند، البته در پخش ویدیوهای آنلاین کمی کند عمل می‌کند که دلیلش، ضعف نرم‌افزاری است؛ اما نوکیا قول داده آن‌را سریعا به روز نماید. در نهایت مرورگر سریعی است که خود نکته مثبتی به شمار می‌رود.
دوربین باکیفیت آن نیز لرزش دستان را هنگام تصویربرداری محو می‌کند، اما قابلیت گرفتن عکس چندگانه و تنظیم زمان عکس انداختن را ندارد.
گوشی جدید نوکیا، فرمت‌های آهنگ نظیر ام.پی.تری، wma وaacو wav را روی حافظه داخلی 32 گیگابایتی خود به اجرا در می‌آورد که برای ذخیره بیشتر، کاربر می‌تواند یک میکرو اس.دی 16 گیگابایتی نیز بدان اضافه کند. هنگام مکالمه نیز کیفیت صدا بسیار شفاف و خوب به نظر می‌رسد. آهنگ‌ها را نیز می‌شود با فشار یک کلید روی امواج رادیوی ماشین انداخت و از آن طریق به آهنگ‌ها گوش داد. رادیوی مستقل این تلفن نیز به طور خودکار به رادیوهای محلی و اینترنتی وصل می‌شود.
با همه این اوصاف، باتری این تلفن انتظار کاربرانش را به طور کامل برآورده نمی‌سازد و پس از یک کار سنگین بطور مداوم در انتهای روز نیاز به شارژ مجدد پیدا می‌کند.
به‌هرحال، نوکیا با ارائه این محصول سعی کرده تا خوب جلوی آی‌فون اپل ظاهر شود. کارشناسان باتوجه به چند ویژگی از جمله مرورگر سریعش، پیش‌بینی می‌کنند استقبال خوبی از آن به عمل آید. /ن