اهمیت و جایگاه مردم سالاری در اندیشه و عمل امام خمینی (رحمه الله)
تا امروز در انتخابات جمهوری اسلامی و حضور مردم، یک روز تأخیر نشده است؛ این مردم سالاری است. روز اول امام گفت و جمهوری اسلامی بر سر این مردم سالاری ایستاد؛ قبول نکرد که از مردم سالاری عبور کند.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند:
امام از اول اعلام کرد که مردم باید نظر بدهند؛ چه در اصل انتخاب جمهوری اسلامی، چه در تدوین قانون اساسی، چه در پذیرش آن قانونی که در مجلس خبرگان تصویب شده بود، چه در انتخاب رئیس جمهور، چه در انتخاب مجلس. امام ایستاد. ببینید، سی و دو سال از انقلاب می گذرد، با محاسبه رفراندوم هایی که شده است، ما سی و دو تا حضور مردم داشتیم - یعنی به طور متوسط سالی یکی - مردم رفتند رأی دادند، انتخاب کردند. انتخاب مردم خیلی مهم است.در دوران جنگ، این تهران زیر بمباران بود، اما انتخابات تعطیل نشد. دوران جنگ، در شهرهایی که موشک باران رژیم صدام بود، انتخابات تعطیل نشد. در یکی از دوره های مجلس فشار آوردند شاید بتوانند به دلائل سیاسی خودشان انتخابات را تأخیر بیندازند، اما موفق نشدند.
تا امروز در انتخابات جمهوری اسلامی و حضور مردم، یک روز تأخیر نشده است؛ این مردم سالاری است. روز اول امام گفت و جمهوری اسلامی بر سر این مردم سالاری ایستاد؛ قبول نکرد که از مردم سالاری عبور کند.
امروز مسؤولین کشور، از خبرگان رهبری که رهبر را نصب می کنند و عزل می کنند، گرفته، تا ریاست جمهوری، تا مجلس، تا شوراها، منتخبین مردمند. جریان های گوناگون هم سر کار آمدند. اینجور هم نبوده است که ما بگوییم یک جریان؛ نه، از اول تا امروز، این چند رئیس جمهوری که سر کار آمدند، هر کدام به یک شکل، یک جهت گیری و گرایش سیاسی داشتند؛ اما همه با انتخاب مردم بر سر کار آمدند.(1)
پینوشت:
1- بیانات خطبه های نماز جمعه تهران 1389/11/15
منبع: انتخابات؛ لیلة القدر نظام اسلامی (آراء و نظرات مقام معظم رهبری درباره انتخابات)، بکوشش: سعید شیرازی، ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی، تهران، 1390ش، صص207-206
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}