فارکس چیست؟

فارکس در واقع مخفف Foreign Exchange که به معنای تبادل ارزهای خارجی می‌باشد در این بازار شما می‌توانید دو ارز را نسبت به یکدیگر خریدوفروش کنید مثلاً شما می‌توانید در این بازار دلار خود را با یورو مبادله کنید. البته در این بازار به جز ارزها، طلا و نفت نیز معامله می‌شود.

 در این بازار افراد حقیقی و حقوقی مختلف با اهداف متفاوت در حال معامله هستند. انواع بروکر فارکس وجود دارد، شما می‌توانید برای معامله خود یک بروکر فارکس را که کارکردن با آن برایتان راحت‌تر است را انتخاب کنید.


بانک‌های بزرگ جهانی برای کنترل نرخ ارزها و یا تبادلات بانکی، تاجران نفت و طلا و یا معامله‌گران خرد جهت نوسان گیری همگی در این بازار مشغول فعالیت هستند.

برای نظارت و کنترل آن نیز سازمان‌های نظارتی زیادی در نقاط مختلف جهان وجود دارند که از آن جمله می‌توان به NFA  (آمریکا)، FCA (انگلستان)، FINMA (سوئیس)، ) Bafin آلمان)، Mifid (اتحادیه اروپا( ، ASIC (استرالیا)، FMA ( نیوزیلند) و  Cysec (قبرس) اشاره کرد.
 
از لحاظ زمانی این بازار همه‌روزه به جز شنبه و یکشنبه در ۲۴ ساعت شبانه‌روز مشغول فعالیت می‌باشد.
 

معاملات فارکس

معاملات فارکس شامل هزینه‌های مختلفی می‌شود که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
  • Spead :که همان اختلاف نرخ خرید یا فروش بین دو طرف معامله است.
 در واقع شما وقتی ارزی را از یک یا کارگزار فارکس می‌خرید یا به آن می‌فروشید کارگزار نرخی را به قیمت خرید اولیه خود اضافه می‌کند که به آن اسپرد می‌گویند.
 
  • Commision :که بر اساس نوع ارز و یا کالا، میزان حجم معامله و نقدینگی حساب مقدار کمی از حساب شما کسر می‌شود.
  • Swap : اگر معامله بیش از یک روز باشد باز باشد مبلغی بر اساس نرخ بهره ارز از حساب شما کسر یا به آن اضافه می‌شود.
 این هزینه‌ها در بروکرهای مختلف فارکس متفاوت است و کارگزاران مختلف برای جذب مشتری تخفیفاتی را در این حساب‌ها قائل می‌شوند.

 
 

 انواع بروکر فارکس

  1. MM یا بازارسازی (Market Maker)
این کارگزاری‌ها به هسته مرکزی معاملات جهانی متصل نیستند و در واقع واسطه‌ای بین کاربر و هسته معاملات هستند. در این بروکر قیمت عرضه و تقاضا تنظیم شده است و یک طرف معامله متقاضی خرید یا فروش و طرف مقابل بروکر است.

به عبارتی در این بروکر یک میز معاملاتی قرار دارد که همانند بازار عمل می‌کند، اما به اینکه معامله ‌گر سود می‌کند یا ضرر بی‌توجه هستند.

در این بروکر معامله گران قادر به دیدن قیمت به ‌صورت لحظه ‌ای نمی ‌باشند.
 قیمت‌ ها در این کارگزاری ‌ها توسط خود بروکر تعیین می ‌شود و دارای کارمزد بالا و ثابت هستند. به دلیل شرایط سیاسی اکثر کارگزاری ‌هایی که با ایران کار می‌کنند از این دسته می‌ باشند.
 
  1. NDD  بازار اصلی (No Deling desk)
 این بروکرها مستقیم به سیستم عرضه و تقاضای جهانی متصل هستند و کارمزدها در این نوع بروکرها متغیر است.
هیچ میز معاملاتی در این بروکر وجود ندارد یعنی معامله‌گر با داشتن حساب NDD تأخیری در زمان اجرای درخواست نخواهد داشت.

به عبارتی این بروکر به‌عنوان رابط یا پلی بین معامله گران طرف معامله می‌باشد.

کمیسیون یا اسپرد پرداختی ثابت نیست و کارگزار NDD می‌تواند باتوجه‌به حجم معامله میزان اسپرد را تغییر دهد.

 



این حالت بیشتر در اختیار سازمان‌های جهانی و بانک‌ها و بزرگان بازار می‌باشد که در آن سفارش‌ها طبق خواسته خریدار یا فروشنده بدون فوت وقت در اختیار هسته قرار می‌گیرند تا در قیمت تعیین شده معامله انجام شود.

به دلیل نبود واسطه، این اطمینان خاطر برای معامله‌گر وجود دارد که قیمت‌های ارائه شده واقعی هستند. اما از طرفی شما از میزان اسپرد معامله مطلع نیستید.

 
  • ECN  شبکه ارتباطات الکترونیکی (Electronic Communication Network)
 تفاوت این نوع کارگزاری با STP در این است که کارگزار بهترین قیمت عرضه و یا تقاضای بازار را در اختیار شخصی قرار می‌دهد.

از مزایای این بروکر این است که پردازش تمامی معاملات بدون واسطه و میز بانکی انجام می‌شود به همین خاطر پردازش سریع‌تر انجام می‌گیرد و دست‌کاری در قیمت کمتر است.
 

 آموزش فارکس

کلاس‌های آنلاین آموزش فارکس که شامل معامله‌گری و خریدوفروش در فارکس می‌باشد، در مجموعه همیار سرمایه توسط استاد موسوی برگزار می‌شود.
این کلاس‌ها از مقدماتی تا پیشرفته و منتورینگ می‌تواند پاسخگوی نیازهای شما در این بازار باشد