دستور پخت خورش آلو اسفناج
خورش آلو اسفناج یکی از خوشمزهترین خورشهای زمستانی و مجلسی است که اتفاقا برای درمان سریع بیماریهای ویروسی فصل زمستان مثل آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار مفید است چون سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. طرز تهیه خورش آلو اسفناج مجلسی را از سایت راسخون بخوانید.
مواد لازم برای ۶ نفر در تهیه خورش آلو اسفناج
گوشت گوسفند: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم (اگر از مرغ استفاده میکنید ۶ تکه)اسفناج: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
آلو بخارا: ۲۰۰ گرم
شکر: ۱ قاشق مرباخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین: ۱ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل، نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
کره: مقداری برای تفت دادن آرد
طرز تهیه
مرحله اول، گوشت و اسفناج را بخار پز کنید
برای درست کردن یک خورش آلو اسفناج مجلسی با مرغ یا گوشت ابتدا اسفناجهای ترجیحا جوان را به خرد کنید (نه خیلی ریز) و بخارپز کنید تا آب اسفناجها کاملا کشیده شود.سپس مقداری روغن به آنها اضافه کنید تا تفت بخورند. توجه داشته باشید که برای این مقدار گوشت یا مرغ باید بعد از پاک کردن و شستن اسفناجها یک کیلوگرم اسفناج داشته باشید.
مرحله دوم، گوشت یا مرغ و پیاز را سرخ کنید
در مرحله بعد تکههای مرغ را گوشت را در مقداری آب گرم بریزید تا به جوش بیاید و به مدت ۲ الی سه دقیقه صبر کنید تا روی آب کف جمع شود، سپس گوشت را آبکش کنید. ۲ عدد پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد کنید. پیازها را تفت دهید تا سبک شوند سپس تکههای گوشت یا مرغ را اضافه و سرخ کنید.ادویهها را هم اضافه کنید و با گوشت تفت دهید. بعد از اینکه رنگ مرغ یا گوشت عوض شد و مقداری تفت خورد اسفناجهای سرخ شده را به آن اضافه کنید.
گوشت و اسفناج را هم بزنید و سپس آب جوش اضافه کنید. مقدار آب جوش باید به حدی باشد که فقط تا یک بند انگشت روی مواد را بپوشاند.
۱ عدد چوب دارچین هم اضافه کنید و در پایان پخت از خورش بیرون بیاورید.
مرحله سوم، آلو بخارا را به خورش اضافه کنید
خورش را باید به مدت ۲ و نیم الی سه ساعت روی شعله ملایم کاز بپزید تا جا بیفتد.در اواسط پخت خورش برای غلظت بیشتر آن ۱ قاشق آرد تا با مقداری کره تفت دهید و به آن زعفران آب کرده اضافه کنید.
ترکیب آرد و زعفران را به خورش اضافه کنید. در نیم ساعت پایانی پخت آلو بخارای شسته شده را به خورش اضافه کنید.
در ۱۰ دقیقه پایانی پخت هم شکر و آبلیمو را اضافه کنید. خورش مجلسی آلو اسفناج را با پلو میل کنید.
فوت و فن درست کردن خورش آلو اسفناج مجلسی خوشمزه
*راز خوشمزه شدن خورش آلو اسفناج جا افتادن و به روغن افتادن آن است. به همین خاطر این خورش باید روی شعله ملایم گاز باید حسابی بپزد و جا بیفتد.*طرز تهیه خورش آلو اسفناج با لپه هم مرسوم است. لپه را جداگانه نیم پز کنید، آب آن را دور بریزید و در اواسط پخت خورش به سایر ترکیبات اضافه کنید.
*طرز تهیه خورشت اسفناج گیلانی به همین ترتیب است با این تفاوت که برای ۱ کیلوگرم اسفناج حدود ۳۰۰ گرم سبزی تره هم خرد و با اسفناج تفت میدهند تا به خورش اضافه کنند.
*طرز تهیه خورش اسفناج مازندرانی یا شمالی دقیقا مثل دستور پختی است که در اینجا برای شما توضیح دادیم.
*در طرز تهیه خورش آلو اسفناج بدون گوشت که مورد پسند گیاهخواران است همین مراحل به جز مرحله سرخ کردن و اضافه کردن گوشت یا مرغ را انجام دهید. به جای گوشت مقداری قارچ را با پیاز داغ و کره تفت دهید و به خورش اضافه کنید.
*بعضی هم به خورش آلو اسفناج لوبیا چیتی اضافه میکنند. لوبیاها را یک روز کامل بخیسانید و چند بار آب آنها را عوض کنید.
لوبیاها را جداگانه بپزید و در اواسط پخت به خورش اضافه کنید که له نشوند.
*خورش آلو اسفناج یک خورشت آبکی نیست بلکه غلیظ است و تقریبا آب آن باید به خورد مواد برود.
*در پایان پخت خورش نمک خورش را اندازه کنید.
*اضافه کردن ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به خورش آلو اسفناج آن را خوش رنگتر میکند. برای این کار رب را با گوشت تفت دهید.
*اضافه کردن شکر و آبلیمو به دستور پخت خورش آلو اسفناج اختیاری است. 1
خواص اسفناج
1. اسفناج برای سلامت قلب
اسفناج فواید دلگرم کننده ای برای سلامت قلبی دارد که به طور مستقیم طول عمر را افزایش می دهد.نشان داده شده است که اسفناج اسیده ای چرب امگا 3 است که برای سلامت قلبی عالی هستند.
علاوه بر این، مقدار اسید فولیک زیاد اسفناج موجب کاهش سطح هموسیستئین می شود که به طور مستقیم خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
2. اسفناج برای پیش گیری از آکنه
خاصیت قلیایی اسفناج، از جمله مقدار غنی کلروفیل آن در مبارزه با باکتری ها موثر هستند که باعث آکنه می شوند.اسفناج همچنین غنی از ویتامین A است که برای کمک به پوست به هر نوع روشی، از جمله جلوگیری از سلول های مرده پوست که باعث مسدود کردن منافذ می شود و کاهش میزان چربی پوست ما و کمک به سلامت کلی به طور کلی، نشان داده شده است.
3. اسفناج برای رفع سوزش سر دل
اسفناج برای کمک به پیش گیری از برگشت اسید معده معروف است.داشتن سوزش سر دل بیش از دو بار در هفته نشان دهنده بیماری رفلکس اسیدی معده است و البته اسفناج می تواند به شما در این مورد کمک کند.
متخصصان در این بیماری توصیه می کنند که اسفناج را خام بخورید، یا به سبکی پخته شده بدون افزودنی های چربی بالا بخورید.
4. اسفناج برای درمان یبوست
چنانچه در این بخش از سلامت نمناک میخوانید از آنجا که اسفناج فیبر بالایی دارد، برای کمک به نظم روده مفید است.اگر شما از یبوست رنج می برید، اسفناج می تواند راه حلتان باشد. اسفناج خام، بهترین مواد آلی را برای تمیز کردن، بازسازی و احیا بخش روده را دارد.
آب اسفناج خام - 100 میلی لیتر، و مخلوط کردنش با مقدار مشابه آب و مصرف دو بار در روز، شایع ترین موارد یبوست را ظرف چند روز درمان خواهد کرد.
5. اسفناج برای رشد مو
یکی از فواید شگفت انگیز اسفناج این است که به رشد مو کمک می کند. پروتئین بالا، ویتامین A و مقدار ویتامین C موجود در اسفناج به بدن اجازه می دهد تا به درستی چربی پوست سر را تنظیم کند و کمک به جلوگیری از ریزش مو می کند. این عوامل همچنین به مو کمک می کنند تا سریع تر رشد کنند.این یک معامله بزرگ برای افرادی است که سابقه ریزش مو در خانواده شان را دارند. برای این که این کار را برای خودتان انجام دهید، یک دستور غذای خوب این است که یک فنجان اسفناج را بردارید، آن را با یک قاشق سوپ خوری عسل، روغن زیتون، روغن نارگیل، یا روغن کرچک مخلوط کنید و سپس مخلوط را به پوست سر خود بمالید و آن را برای سی تا شصت دقیقه نگه دارید. 2
خواص آلو
1. کمک به بهبود یبوست
آلو و آبِ آلو به بهبود یبوست معروفاند. این امر تا حدی بهخاطر فیبر موجود در آلو است. هر عدد آلو محتوی تقریباً یک گرم فیبر است.بیشتر فیبر موجود در آلو از نوع غیرمحلول است. یعنی در آب حل نمیشود.
آلو با افزایش حجم مدفوع موجب پیشگیری از یبوست و افزایش سرعت حرکت ضایعات در دستگاه گوارش میشود.
همچنین آلو و آب آلو محتوی سوربیتول است. سوربیتول یک قند الکلی است که خاصیت ملین دارد.
مصرف آلو در درمان یبوست از بسیاری از ملینها مانند پسیلیوم (نوعی فیبر است که برای بهبود یبوست استفاده میشود) مؤثرتر است.
در مطالعهای غلظت و دفعات مدفوع افرادی که بهمدت سه هفته، هر روز ۵۰ گرم آلو مصرف میکردند، بهتر از گروهی بود که بهطور منظم پسیلیوم مصرف میکردند.
البته نباید فراموش کرد که مصرف زیاد آلو در یک زمان میتواند تأثیرات نامطلوبی، مانند اسهال، داشته باشد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است به مصرف یکچهارم تا نصف فنجان (۴۴-۸۷ گرم) آلو در روز اکتفا کنید.
همچنین در صورت مصرف آبِ آلو دقت کنید که این محصول محتوی شکر اضافه نباشد. همچنین مصرف آن را به ۱۱۸ تا ۲۳۷ میلیلیتر در روز محدود کنید.
2. سرشار از آنتیاکسیدانها
آلو و آلو خشک سرشار از آنتیاکسیدانهایی هستند که در کاهش التهابات و محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیبهای ناشی از رادیکال های آزاد مؤثرند.آلو و آلو خشک سرشار از آنتیاکسیدانهای پلیفنُلی هستند که تأثیر مثبتی بر سلامت استخوان و کاهش خطر بیماریهای قلبی و دیابت دارند.
براساس برخی مطالعات میزان پلیفنلها در آلو بیش از دو برابر میوههای معروفی مانند شلیل و هلو است.
بسیاری از مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی از خاصیت ضدالتهابی پلیفنلهای آلو و آلو خشک حکایت دارند.
همین ویژگی آلو میتواند به محافظت از سلولها در برابر آسیبها و پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک بکند.
در یک مطالعهٔ درونکشتگاهی (مطالعهای که در آن از بخشی از بدن جانداران استفاده میشود) پلیفنلهای موجود در آلو به طور چشمگیری توانستند شاخصهای التهابی مرتبط با بیماریهای مفصل و ریه را کاهش بدهند.
بهنظر میرسد آنتوسیانینها که شکل خاصی از پلیفنلها هستند، فعالترین آنتیاکسیدانهای موجود در آلو و آلو خشک باشند.
این آنتیاکسیدانها خواص بسیاری برای سلامتی دارند. ازجمله این موارد میتوان به کاهش خطر بیماریهای قلبی و سرطانها اشاره کرد.
بااینکه تمام این یافتهها امیدوارکننده هستند، ولی هنوز برای تأیید قطعی این نتایج باید مطالعات بیشتری روی انسانها انجام شود.
3. کمک به کاهش قند خون
آلو با ویژگیهای خاص خود میتواند در کاهش قند خون مؤثر باشد. آلو و آلو خشک علیرغم داشتن کربوهیدرات نسبتا بالا، پس از مصرف، باعث افزایش چشمگیر قند خون نمیشوند.این امر بهخاطر خاصیت آنها در افزایش سطح آدینوپکتین است. این هورمون نقش مهمی در تنظیم قند خون دارد.
علاوهبراین فیبر موجود در آلو میتواند تا حدی مسئول تأثیر آن بر قند خون باشد. فیبر میتواند میزان جذب کربوهیدرات را پس از وعدهٔ غذایی در بدن کاهش بدهد.
درنتیجه باعث میشود قند خون بهجای جهش ناگهانی، بهطور تدریجی بالا برود. بنابراین مصرف میوههایی مانند آلو خطر بروز بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
البته باید حواستان به میزان آلوی مصرفیتان باشد. زیرا آلو سرشار از کالری است و پرخوری آن راحت است.
مقدار مناسب مصرف آلو ۴۴ تا ۸۷ گرم در روز است.
4. کمک به سلامت استخوان
آلو خشک برای سلامت استخوان مفید است. برخی مطالعات از تأثیر مصرف آلو در کاهش بروز بیماریهای ناشی از ضعف استخوان مانند پوکی استخوان و استئوپنیا (کاهش تراکم استخوان) حکایت دارند. آلو خشک نهتنها میتواند از بروز مشکلات استخوان جلوگیری کرده، بلکه در بهبود آنها نیز مؤثر است.همچنین مطالعات نشان دادهاند که آلو خشک میتواند سطح برخی هورمونهای مؤثر در تشکیل استخوانها را افزایش بدهد.
آلو خشک محتوی برخی ویتامینها و مواد معدنیای است که در محافظت از استخوانها مؤثرند؛ ازجمله آنها میتوان به ویتامین K، فسفر، منیزیم و پتاسیم اشاره کرد.
درحالیکه همهٔ این یافتهها مثبت بودهاند، اما بیشتر شواهد تأثیر آلو خشک بر سلامت استخوان بر پایهٔ مطالعات درونکشتگاهی و حیوانی هستند.
البته اندکمطالعاتِ انسانی انجامگرفته نشان میدهند، مصرف آلو خشک میتواند بر سلامت استخوان تأثیر مثبت داشته باشد.
بهنظر میرسد درقیاس با سایر میوهها، آلو خشک در پیشگیری از مشکلات استخوان و بهبود آنها نقش بیشتری داشته باشد.
5. کمک به سلامت قلب
مصرف منظم آلو و آلو خشک به سلامت قلب کمک میکند. آلو و آلو خشک بهخاطر خاصیت بالقوهشان در کاهش فشار خون و کاهش کلسترول مطالعه شدهاند.این دو، از عوامل عمدهٔ بروز بیماریهای قلبی هستند. در مطالعهای، شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه، هر صبح و ناشتا، بهمدت ۸ هفته، آبِ آلو و ۳ تا ۶ عدد آلو داده شد. درحالیکه به گروه دیگر تنها یک لیوان آب داده میشد.
در پایان مشاهده شد فشار خون، کلسترول بد (LDL) و کلسترول کامل افرادی که آلو و آبِ آلو استفاده کردند، بهطور چشمگیری کمتر از گروه دیگر بود. 3
پی نوشت:
1.www.blog.okcs.com
2.www.namnak.com
3.www.chetor.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}