دستور پخت خورش قارچ و گوشت چرخ کرده
این خورش، یک خورش ساده و راحت است که زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد و از گوشت چرخ کرده و قارچ و سبزیجات دیگر تهیه می شود. این خورش را می توان با هر نوع گوشتی تهیه کرد اما در این دستور با گوشت چرخ کرده تهیه می کنند. از آن جا که گوشت چرخ کرده زمان زیادی برای پخت لازم ندارد، این خورش سریع آماده می شود و در کنار انواع برنج طبخ و سرو می شود.
مواد لازم برای ۴ نفر در تهیه خورش قارچ و گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده۱۵۰ گرمپیاز۲ عدد
آرد۱ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل قرمز و فلفل پاپریکا به مقدار لازم
تخم مرغ۱ عدد
سیر۲ حبه
فلفل دلمه ای کوچک۱ عدد
قارچ۲۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی کمی
گوجه۲ عدد
طرز تهیه خورش گوشت و قارچ
مرحله اول
برای تهیه خورش خوشمزه با گوشت و مرغ در ابتدای کار، یک عدد پیاز را رنده می کنیم. سپس درون یک کاسه می ریزیم.گوشت چرخ کرده و آرد و نمک و فلفل و تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با دست ورز می دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند.
مرحله دوم
در این مرحله نیم ساعت درون یخچال می گذاریم تا استراحت کند و مزه ها به خورد هم برود.در ادامه پیاز باقی مانده را شسته و پوست می کنیم. سپس یک تابه برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.
مرحله سوم
پیاز ها را به روغن داغ اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.در ادامه فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده و به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. یک قابلمه را آب کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید.
مرحله چهارم
سپس گوجه فرنگی ها را شسته و یک بعلاوه با چاقو روی پوست آن ایجاد می کنیم و درون آب جوش می اندازیم و ۵ دقیقه زمان می دهیم تا به طور کامل بجوشد. سپس درون آب یخ می گذاریم تا پوست گوجه ها ور آید.مرحله پنجم
با نوک چاقو، پوست گوجه ها را می گیریم و به صورت نگینی خرد می کنیم. قارچ ها را شسته و خرد می کنیم.سپس وقتی که فلفل دلمه ای ها تفت خورد، قارچ ها را اضافه کرده و تفت می دهیم.
مرحله ششم
وقتی که قارچ ها تفت خورد رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل پاپریکا را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم.در این مرحله گوجه خرد شده را به آن اضافه کرده و یک لیوان آب نیز اضافه می کنیم و می گذاریم تا بجوشد و بپزد.
یک تابه دیگر برداشته و با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله هفتم
گوشت ها را به صورت قلقلی در می آوریم. و درون روغن داغ سرخ می کنیم. وقتی که آب خورش به نصف رسید قلقلی ها را به آن اضاقه کرده و اجازه می دهیم حدود ۱۰ دقیقه دیگر بپزد. سپس آن را در ظرف مناسب ریخته و با برنج سرو می کنیم. 1خواص قارچ
۱. تنظیم سطح کلسترول
قارچ کلسترول و چربی ندارد و میزان کربوهیدراتش هم کم است؛ پس مقدار زیادی پروتئینِ کمچرب به بدنتان میرساند.یکی دیگر از خواص قارچ این است که فیبر و آنزیمهای خاصی در آن وجود دارند که به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکنند.
تازه، پروتئین کمچربی که در قارچ وجود دارد، موقع هضم به سوختن کلسترول بیشتر کمک میکند.
توازن و تعادل بین سطح کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL) برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مثل تصلب شرایین، حملهی قلبی و سکته ضروری است.
۲. درمان کمخونی
کسانی که کمخونی دارند در واقع سطح آهن خونشان پایین است، در نتیجه همیشه احساس خستگی و سردرد دارند، عملکردِ سیستمِ عصبیشان کاهش مییابد و مشکل سوءِهاضمه دارند. قارچ یک منبع خوب آهن است و ۹۰ درصد این آهن توسط بدن جذب میشود.با جذب آهن، خون میتواند گلبولهای قرمز بیشتری تولید کند که باعث میشود یکی دیگر از فواید قارچ، کمک به سلامتی و افزایش قدرت فرد باشد.
۳. پیشگیری از سرطان سینه و پروستات
قارچ سرشار از بتاگلوکان و اسید لینولئیک کُنژوگه (Conjugated Linoleic Acid) است.این مواد خاصیت ضدسرطانی دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه و پروستات خیلی مفید هستند. به علاوه اسید لینولئیک آثار مضر استروژن اضافی در بدن را هم متوقف میکند.
مقدار زیاد و اضافی استروژن بعد از یائسگی مهمترین دلیل سرطان سینه در خانمهاست.
از طرف دیگر بتاگلوکان از رشد سلولهای سرطان پروستات جلوگیری میکند و تحقیقات زیادی خواص ضدتومور قارچ را اثبات کردهاند.
۴. دشمن دیابت
یک خاصیت دیگر قارچ مبارزه با دیابت است. قارچ یک رژیم غذایی کمانرژی عالی برای افراد مبتلا به دیابت محسوب میشود.این گیاه چربی و کلسترول ندارد، سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آب است و کربوهیدرات کمی هم دارد.
به علاوه قارچ مقدار زیادی انسولین و آنزیمهای طبیعی دارد که به شکستن قند و نشاستهی موجود در غذا کمک میکنند.
قارچ ترکیبات پیچیدهی دیگری هم دارد که عملکرد کبد، لوزالمعده و غدههای درونریز دیگر را هم بهتر میکنند و به علاوه باعث تقویت تشکیل انسولین و تنظیم سطح آن در بدن میشوند. افراد مبتلا به دیابت معمولا با مشکلات عفونی مواجه هستند مخصوصا در ناحیهی اندامهای حرکتی.
این عفونتها برای مدت طولانی فرد را آزار میدهند. آنتیبیوتیکهای طبیعی موجود در قارچ به درمان این عفونتها و دردها کمک میکنند.
۵. کمک به سلامت استخوان
قارچ یک منبع غنی از کلسیم است. این ماده برای قدرت و استحکام استخوان فایدهی زیادی دارد. اگر قارچ را به طور مداوم در رژیم غذاییتان بگنجانید خطر ابتلا به پوکی استخوان، درد مفاصل و کاهش تحرک را کاهش میدهید.۶. کمک به جذب مواد مغذی
ویتامین D به سختی در سبزیجات پیدا میشود و در واقع شکل خوراکی این ویتامین خیلی کم است. اما قارچ سرشار از ویتامین D است و این ویتامین به جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر کمک میکند.به علاوه قارچ مقدار زیادی کلسیم و فسفر هم دارد. حالا که میدانید قارچ حاوی چه مواد و ویتامینهای مفیدی است و با فواید قارچ برای سلامتی آشنا هستید باید هر وقت توانستید قارچ بخورید. 2
خرید قارچ خوب
بهترین روش خرید قارچ، مراجعه به فروشگاههای معتبر و خرید کردن از پروتئینیهای دارای مجوز بهداشتی است.هیچوقت از دستفروشان و رهگذران قارچ خوراکی خریداری نکنید. اغلب قارچهای سمی ظاهری مشابه با قارچ خوراکی دارند.
خوردن قارچ، سمی خطرات جدی برای انسان به وجود میآورد و در بیشتر موارد باعث مرگ افراد میشود؛ بنابراین تا زمانی که از خوراکی بودن قارچ، اطمینان حاصل نکردهاید، آن را خریداری یا مصرف ننمایید.
در انتخاب قارچ به موارد زیر دقت کنید:
قارچی که انتخاب میکنید باید تازه باشد. قارچ تازه براق و معمولاً سطحی یکنواخت دارد.
نشانههای کم آبی روی قارچ، را بررسی کنید و مطمئن شوید قارچ، آبدار است.
قارچ تازه رنگ روشن دارد و قارچهای مانده رنگی خاکستری و معمولاً رو به قهوهای به خود میگیرند.
اصول نگه داری از قارچ
برای نگه داری از قارچ و حفظ خواص مفید آن میبایست نکات زیر را در نظر داشته باشید:نگهداری صحیح از قارچ باعث حفظ طراوت و شادابی آن میشود.
قارچ را میبایست در بستهبندیهای خود محصول یا کیسههای کاغذی نگهداری کنید.
قارچ خریداری شده را میتوانید تا مدت یک هفته در کیسه کاغذی و قفسه پایین یخچال نگهداری کنید.
قارچی که خریداری میکنید نباید یخ زده باشد اما قارچ تازه را میتوانید به مدت یک ماه منجمد کنید.
قارچها را دور از رطوبت نگهداری کنید.
قارچ خاصیت جذب بو بالایی دارد، بنابراین سعی کنید از دیگر مواد غذایی دور نگهدارید.
اگر قصد دارید قارچ را بیش از یک هفته نگه داری کنید، حتماً در جای یخی قرار دهید. 3
پی نوشت:
1.www.chishi.ir
2.www.chetor.com
3.www.gymito.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}