طرز تهیه دو نوع مربا پوست نارنج
پوست نارنج همچون نارنج دارای فواید درمانی زیادی می باشد، که درمان افسردگی، تقویت معده، تقویت قلب و … از خواص پوست نارنج می باشد. بنابراین با مصرف این مربا می توانید، از مزایای درمانی آن بهره مند شوید. برای یادگیری طرز تهیه مربای پوست نارنج در ادامه همراه ما شوید.
مواد مورد نیاز برای تهیه مربای پوست نارنج
پوست نارنج ۱۰۰گرمشکر ۱ کیلو
آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای پوست نارنج
ابتدا نارنج ها را خوب شست و شو دهید، بعد پوست آن ها را بگیرید و به صورت خلال خرد کنید.سپس پوست نارنج ها را در آب گرم بخیسانید.
مدت زمان لازم برای این کار ۳ ساعت می باشد، البته در طول این مدت بهتر است چند مرتبه، آب پوست نارنج ها را عوض نمایید.
در ادامه، داخل قابلمه مقداری آب بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید، تا آب به جوش آید.
حال پوست نارنج ها را باید درون آب در حال جوش بریزید و اجازه دهید تا مدت کمی بجوشد.
در مرحله بعدی طرز تهیه مربای پوست نارنج باید، پوست نارنج ها را آب کش نمایید و مقداری آب سرد روی آن ها بریزید، با تکرار ۴ الی ۵ مرتبه این کار، تلخی پوست نارنج ها از بین می رود.
آنگاه، ۳ لیوان آب را به همراه شکر بر روی شعله گاز قرار دهید تا با حرارت ملایم، شربت به جوش آید.
پس از این که شکر به طور کامل در آب حل شد، پوست نارنج ها را به آن بیافزایید.
در آخر، زمانی که شربت غلیظ شد(قوام پیدا کرد)، آب لیمو را به آن اضافه نماید و بعد از یکی دو دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.
دستور تهیه مربای پوست نارنج به روش دیگر
برای یادگیری روش دیگری از تهیه مربای پوست نارنج با طعم عالی و عطری فوق العاده پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب همراه ما شوید.مواد لازم
نارنج ۵ عددشکر یک کیلو
دانه هل ساییده شده یک دانه
گلاب نصف فنجان
زعفران ساییده شده نوک قاشق چای خوری
جوهر لیمو یک قاشق چای خوری (یک قاشق غذاخوری آبلیمو)
روش تهیه مربای پوست نارنج
میوه نارنج را بعد از پوست گرفتن، کنار بگذارید و پوست آن را مورد استفاده قرار دهید، برای این منظور باید سفیدی داخل پوست را بگیرید و دور بیندازید.پوست نارنج را به شکل خلالی خرد کنید و نصف شبانه روز (یک شب تا صبح) داخل آب بریزید و اگر امکانش بود، لازم است چند بار آب آن را عوض کنید.
سپس به هنگام صبح و بعد از عوض کردن آب آن، بر روی حرارت بگذارید و بعد از دو سه بار جوش زدن، آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید.
اکنون ظرفی مناسب را پر آب کنید و پوست نارنج ها را داخل آن بریزید و بجوشانید و بعد دوباره آب آن را خالی کنید، این کار را چند مرتبه انجام دهید، برای اینکه تلخی پوست نارنج کمتر شود.
در آخرین مرتبه، پوست نارنج را به همراه ۳ لیوان آب درون ظرفی دیگر ریخته و شکر را نیز به آن اضافه کنی،ف سپس اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد.
توجه داشته باشید که نباید مربا را خیلی هم بزنید، زیرا موجب می شود که رسوبات چسبیده به دیواره ظرف در اثر همزدن مداوم وارد مربا شده و شکرک بزند.
بعد از حدود ۳۰ دقیقه دیگر، جوهر لیمو یا آب لیمو را به همراه زعفران و هل اضافه کنید و سپس به آرامی هم بزنید، نباید از زعفران زیاد استفاده کنید زیرا عطر نارنج را از بین می برد، هر زمان که احساس کردید مربا غلظت پیدا کرده و قوام آمده است، باید حرارت زیر آن را خاموش کنید و بعد از سرد شدن در داخل ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید. 1
مواد مغذی و شیمیایی موجود در پوست نارنج
پروتئینچربی
کربوهیدرات
نیاسین
ویتامین A
ویتامین C / آسکوربیک اسید
تیمین
آهن
کلسیم
فسفات
ریبوفلاوین
خاکستر
رطوبت
فلاونوئید
اوکتوپامین
سینفرین
تیرامین
هوردنین. 2
خواص پوست نارنج
لاغری و کاهش وزن
تحقیقات نشان داده که آلکالوئید سینافین موجود در پوست نارنج باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.سرماخوردگی
پوست نارنج مانند خانواده ی مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.جنین و زنان باردار
مقادیر بالای ویتامین C موجود در پوست نارنج باعث افزایش جذب آهن شده و برای درمان کم خونی در زنان باردار مفید می باشد.تاکنون در مورد عوارض جانبی پوست نارنج برای زنان باردار و جنین در دوران بارداری و شیردهی تحقیقات انجام نشده اما بهتر است در این دوران از مصرف زیاد نارنج خودداری کنید.
فشار خون
در منابع داخلی و ایرانی گفته شده است که مصرف آب نارنج باعث کنترل فشار خون بالا می شود.اما در برخی از منابع انگلیسی زبان نیز نوشته شده است که پوست نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است و بهتر است کسانی که فشار خون بالا دارند پوست نارنج مصرف نکنند، چون که باعث افزایش فشار خون آنها می شود.
در هر صورت بهتر است افراد مبتلا به فشار خون بالا از مصرف پوست نارنج خودداری کنند یا این مورد را با پزشک خود در میان بگذارند.
دیابت و قند خون
تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای بهار نارنج و میوه نارنج برای 4 ماه باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.همچنین میوه نارنج سطوح گلوکز خون افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد.
قلب
پوست نارنج کاهش دهنده ی کلسترول بالای خون می باشد و می تواند برای پیشگیری از بیماری های قلبی مفید باشد اما مصرف نارنج و آب نارنج ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که آن هم باعث افزایش ضربان قلب می شود.معده و دستگاه گوارش
تحقیقات نشان داده که مصرف پوست نارنج سو هاضمه، معده درد و زخم معده را درمان کرده و با بهبود حرکات روده یبوست و اسهال را درمان می کند.
نارنج برای درمان بوی بد دهان
بوی خوش نارنج به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند با نوشیدن روزانه یک فنجان نارنج به مدت یک ماه می توانید بوی بد دهان را کاهش دهید.پوست نارنج برای کمک به دستگاه گوارش
پوست نارنج در پزشکی سنتی چین در کمک به گوارش معروف است اول، مشهور است که به کاهش وزن کمک می کند چون عصاره آن اشتها را سرکوب می کند.در صورت نیاز، ممکن است اشتها را افزایش دهد؛ پوست نارنج معمولا در این مورد توصیه می شود هم چنین به تسکین دل درد کمک می کند.
در رابطه با مشکلات دستگاه گوارش، گل و نیز روغن گیاه پیشنهاد شده است.
این شامل بیماری مثل اسهال، یبوست، گاز روده، زخم معده، یا خون در مدفوع است.
هم چنین آن ها قادر به کمک به اختلالات کبد و صفرا، علاوه بر مشکلات کلیوی و مثانه هستند.
بهبود سرماخوردگی با پوست نارنج
پوست نارنج هم مانند پرتقال حاوی ویتامین ث است که برای درمان سینوزیت و سرماخوردگی مفید است مصرف مداوم پوست نارنج در زمستان باعث پیشگیری از سرماخوردگی می شود. 3پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.namnak.com
3.www.coca.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}