نبی رحمت در کلام اندیشمندان (6)
نبی رحمت در کلام اندیشمندان (6)
نبی رحمت در کلام اندیشمندان (6)
وحدت
ساروجيني نايدو
**************
فرستاده خدا
مستر مارکو داد
**************
آخرين پيامبر
ارنست رنان
**************
رسول آسمان براي زمين
کارل مارکس
والا پيامبر
آلبرنس کاتيان ايتاليايي
**************
پيامبر اسلام هستي خود را وقف اهداف والاي زندگي نموده است
داگهرت فن ميكوش
مرتبه عشق كامل وراي هر پيغمبر ديگري برازنده قامت محمد[ص] است
پروفسور آنه ماري شميل
وي در يكي از آثار اصلياش تحت عنوان ابعاد عرفاني دين اسلام، اينچنين مينويسد: حتي تازهترين پژوهشها در مورد پيغمبر اسلام صليالله عليه و آله كه صداقت و نگرش عميقاً مذهبي وي را نشان ميدهند هيچچيزي از عشق عرفاني را كه پيروانش نسبت به او احساس ميكنند فاش نميكند.
پروفسور شميل در كتاب ديگر خود «محمد[ص]، رسول خدا» چنين ميگويد: پارسايان مسلمان كلمه خليلالله را منحصراً براي ابراهيم به كار بردند، چونان كه كليمالله (آنكه خدا با او سخن گفت) در حق موسي به كار ميرود و بهراستي از اين جهت كه محمد [صليالله عليه و آله] را حبيبالله خواندند ميتوان نتيجه گرفت كه اسلام دين عشق و محبت است زيرا مرتبه عشق كامل وراي هر پيغمبر ديگري برازنده قامت محمد [صليالله عليه و آله] است.
شميل در مورد عصمت پيامبر اسلام صليالله عليه و آله حديثي را به نقل از صوفيان ميآورد: زماني كه درباره شيطان، قواي پست و شهوات نفساني انسان از پيغمبر سوال كردند، پاسخ داد: اسلم شيطاني علي يدي فلا يأمرني الا بخير. مراد آن است كه انسان كامل، غرايز و شهوات خود را چنان رام كرده است كه در نهايت امر از آنها منحصراً براي اعمال نيكو و كارهاي خدايي استفاده ميكند. نزد صوفيان راز جهاد اكبر، يعني جدال دائمي با تمايلات پليد كه نميشود آنها را زدود، اما ميتوان بر آنها غلبه كرد و آنها را به ارزشهاي مفيد مبدل ساخت، همين است. حديث پيامبر صليالله عليه و آله درباره «شيطان مغلوب او» اشارت به حقيقت روانشناختي بسيار مهمي دارد. از اين رو نه تنها براي عارفان بل نزد تجددطلبان نيز مثل شده است. در اين صورت پيغمبر [صليالله عليه و آله] بر حسب خلق، كاملاً بري از گناه به نظر نميآيد، بل به سبب تعالي به وقفه روحاني و از فيض حق مبدل به معصوم، بري از گناه شده است.
شيمل در فصل نور محمد[ص]و مكتب عرفان همان كتاب چنين ميگويد: اگرچه محمد [صليالله عليه و آله] به مراتب رفيع نوراني تعالي يافت و به مقامي رسيد از برخي جهات مانند شدني به لوگوس در الهيات مسيحي، اما در مقام انسان كامل، «عبده» بنده حق و مخلوق او باقي ماند؛ محبوبترين آفريده او به يقين.
**************
اخلاق محمد (ص)
لوزان کشيش فرانسوي
منبع: www.payambarazam.ir
منبع:
/ج
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}