روش اول (دستور تهیه مربای سیب با زعفران)

 
مواد لازم 
سیب پوست گرفته و خرد شده : ۱ کیلوگرم

شکر : ۱ کیلوگرم

گلاب : ۱/۲ لیوان

آبلیموی تازه : ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دمکرده : ۱ قاشق سوپخوری
 

ساخت مربای سیب در منزل 

برای تهیه مربای سیب ابتدا شکر را با یک لیوان آب سرد مخلوط نمایید و محلول شکر و آب را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا شکر درون آب حل شود.

سیب های خرد شده را به ترکیب شکر و آب بیفزایید و زعفران را هم به مواد مربا اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقه صبر کنید تا مربا با حرارت ملایم پخته شود و به قوام لازم برسد.

در مرحله بعدی، بعد از گذشت ۴۵ دقیقه مقداری از مربا را درون ظرف بریزید و کمی صبر کنید تا مربا سرد شود و اگر به غلظت لازم رسیده بود گلاب و آبلیمو را به آن اضافه کنید و بعد از اینکه مربا چند جوش زد حرارت گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا مربا خنک شود سپس آن را درون ظرف مناسبی بریزید.

بعد از اینکه مربا خنک شد آن را درون ظروف شیشه ای درب دار بریزید و مربا را درون یخچال نگهداری کنید.
 

روش دوم (دستور تهیه مربای سیب درسته)

 
مواد لازم 
آبلیمو : ۱ قاشق غذاخوری

سیب : ۱ کیلوگرم

شکر : ۱ کیلوگرم

گلاب : ۱ استکان


 

طرز تهیه مربای سیب درسته 

برای تهیه مربای سیب درسته ابتدا سیب ها را به خوبی بشویید و پوست سیب ها را بگیرید سپس وسط آن ها را به کمک چاقوی مخصوص خالی کنید و سیب ها را درون قابلمه لعابی بریزید و به کمک آب روی سیب ها را بپوشانید.

اجازه هید تا سیب ها با حرارت ملایم شعله گاز پخته شوند و بعد از اینکه سیب ها مقداری پخته شدند شکر را درون آب بریزید و اجازه دهید تا شکر قوام بیاید.

توجه داشته باشید که بهتر است شکر را به صورت یک جا به مخلوط مواد مربا اضافه کنید تا شربت مربا سریع تر قوام بیاید و سیب ها له نشوند.

در اواخر دستور تهیه مربای سیب درسته آبلیمو و گلاب را به مربا بیفزایید و حرارت گاز را خاموش کنید و در صورت تمایل مقداری رنگ خوراکی به مربا بیفزایید.
 

روش سوم (ساخت مربای سیب با چوب دارچین و هل)

 
مواد لازم 
سیب : یک کیلوگرم

شکر : ۸۰۰ گرم

آب : دو لیوان

هل : ۴ عدد

چوب دارچین : یک عدد

گلاب : دو قاشق غذاخوری

زعفران دمکرده : دو قاشق غذاخوری

سرکه سفید : نصف پیمانه

کره : به میزان لازم
 

دستور ساخت مربای سیب خوشمزه در منزل 

برای تهیه مربای سیب ابتدا سیب ها را به خوبی بشویید و پوست و هسته آن ها را جدا نمایید سپس سیب ها را در اندازه و شکل دلخواه خود برش بزنید توجه داشته باشید که بهتر است برش های سیب یکدست و هم اندازه یکدیگر باشند همچنین می توانید در صورت تمایل سیب را رنده کنید.

سیب ها را درون ظرفی مناسب بریزید و ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید و روی آن آب بریزید توجه داشته باشید که مقدار آب باید به اندازه ای باشد که روی سیب ها را بپوشاند. نصف پیمانه سرکه سفید به مربا اضافه کنید و به مدت ۱.۵ تا ۲ ساعت صبر کنید که سیب ها درون محلول آب و سرکه بمانند سپس سیب ها را درون آبکش بریزید.

درون قابلمه استیل یا لعابی دو لیوان آب بریزید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس شکر را به آب بیفزایید و بعد از اینکه شکر به خوبی درون آب حل شد دارچین و هل را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت مربا مقداری به قوام برسد.

سیب ها را به شهد مربا بیفزایید و اجازه دهید تا مربا به مدت یک تا یک ساعت و نیم روی حرارت کم شعله گاز پخته شود.

در نیم ساعت آخر زعفران و گلاب را به مربای سیب بیفزایید و بعد از مدت زمان ذکر شده حرارت گاز را خاموش کنید و مقداری کره به مربای سیب اضافه کنید تا کف مربا یک جا جمع شود و به راحتی بتوانید آن را جدا کنید.
 

نکات طلایی برای پخت بهتر مربای سیب

۱. اگر تمایل دارید مربای سیب خوشرنگ شود بهتر است سیب های خرد شده را درون محلول آب و سرکه قرار دهید.

۲. اگر تمایل دارید مربای سیب زرد و روشن شود بهتر است در طول پخت درب قابلمه را روی آن قرار ندهید و اگر تمایل دارید مربا قرمز شود بهتر است در زمان پخت مربا درب قابلمه را روی آن قرار دهید.

۳. برای جلوگیری از شکرک زدن مربا در اواخر پخت مقداری آبلیمو به مربا بیفزایید.

۴. به جای استفاده از چوب دارچین می توانید در ساخت مربای سیب از پودر دارچین استفاده کنید.

۵. برای پخت مربای سیب می توانید از سیب زرد و سیب قرمز یا سیب سبز استفاده کنید. 1
 

دلایل شکرک زدن مربا

بسیاری از خانم ها دوست دارند مربا هایی که برای صبحانه استفاده می کنند را خودشان تهیه کنند ولی در برخی از مواقع با مشکلاتی رو به رو می شوند و مربای هویج، مربای آلبالو، مربای بهار نارنج و سایر مربا هایی که تهیه می کنند شکرک می بندد و در بیش تر موارد خانم ها این مربا ها را از یخچال خارج می کنند و آن ها را می ریزند. بهتر است علت این پدیده را بدانید و با آن آشنا باشید تا بتوانید از این امر جلوگیری کنید.
 
شیرینی بیش از حد
در نظر داشته باشید که شکرک بستن مربا به نشانه خراب بودن آن نمی باشد. در واقع یکی از دلایل این کار استفاده از شکر به میزان بسیار زیاد می باشد.

بهتر است برای تهیه مربا از یک دستور ساده استفاده کنید تا هم مزه و خوبی به آن ها بدهید و هم از شکرک بستن آن ها جلوگیری کنید
.
 
استفاده از دما های بالا
مربا یکی از چاشنی های صبحانه می باشد و معمولا به همراه کره و روغن زرد از آن استفاده می شود. این چاشنی را باید روی دمای ملایم قرار بدهید و آن را بپزید زیرا در صورتی که از دما های بالا استفاده کنید ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و مربای شما علاوه بر طعم سوختن دچار شکرک بستن شود.
 
نرسیدن به قوام بالا
کپک زدن با شکرک زدن فرق دارد و همانطور که می دانید کپک ها نوعی قارچ اند. در واقع یکی از دلایلی که باعث خراب شدن مربا می شود نرسیدن به قوام بالا می باشد. در واقع باید مربا های خود را از حالت رقیقی خارج کنید تا این مشکل برای آن ها ایجاد نشود و زمانی که مربا را در ظرف می ریزید حتما سعی کنید از ظروف خشک استفاده کنید.
 

جلوگیری از شکرک زدن

یکی از کار هایی که می توانید انجام بدهید این است که از شکرک بستن مربا جلوگیری کنید. برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید که عبارت اند از :

در مربا های شیرین مانند مربای سیب باید حتما از آبلیمو و یا جوهر لیمو استفاده کنید. این کار شما باعث می شود تا آستانه تبلور قند بالا برود و از شکرک بستن آن ها جلوگیری کند.

برای جلوگیری از شکرک بستن در مربا های ترش بهتر است میزان کم تری از این مواد ذکر شده استفاده کنید زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند تا حدودی کار آبلیمو را انجام بدهند.
 

از بین بردن شکرک مربا

اگر مربایی که در منزل تهیه کرده اید شکرک زده است بهتر است نگران نباشید زیرا این امر موجب کاهش کیفیت مربای شما نمی شود و شما می توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید. در واقع برای از بین بردن شکرک مربا باید مقداری آب جوش و آب لیمو را به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار بدهید تا به خوبی بجوشد. شما می توانید با یک راه حل بسیار سادی این مشکل را از بین ببرید. 2


 

خواص سیب

 
کمک به هضم غذا
سیب سرشار از فیبر است که باعث تسهیل هضم مواد غذایی می‌شود. مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده کمک می‌کند. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست. فیبر حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و به حرکت روان‌تر آن کمک می‌کند.

سیب با افزایش ترشح شیره‌های گوارشی و معدوی باعث افزایش جذب مواد مغذی می‌شود. همچنین به زدودن کلسترول اضافی از رگ‌ها و عروق خونی کمک می‌کند و به لطف این خاصیت، سلامت قلب را تضمین می‌کند و احتمال بروز تصلب شرایین را کاهش می‌دهد.
 
پیشگیری از سرطان
نقش سیب در پیشگیری از سرطان مدت‌ها موضوع تحقیقات مختلفی بوده است. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که سیب احتمال ابتلا به سرطان‌ها به خصوص سرطان پستان و روده‌ی بزرگ را کاهش می‌دهد.

سیب در پیشگیری از سرطان ریه نقش چشمگیری دارد. اغلب میوه‌ها و سبزیجات خاصیت ضدسرطانی دارند، اما در این میان‌ سیب یک سر و گردن بالاتر از بقیه است.

بر اساس تحقیقات نقش سیب در پیشگیری از سرطان ریه، متمایز و انکارناپذیر است. همچنین در صورت ابتلا به سرطان ریه، سرعت گسترش سرطان را کاهش می‌دهد. فرضیه‌ها این نقش سیب را به وجود فیتونوترینت‌هایی مانند کائمفرول و کوئرستین نسبت می‌دهند، اما هنوز سازوکار دقیق سیب در پیشگیری از سرطان مشخص نیست.
 
حفظ سلامت دستگاه گوارش
باکتری‌های مفیدی که در بدن ما زندگی می‌کنند، نقش ضروری و غیرقابل انکاری در حفظ سلامتی‌ ما دارند.

سیب به طرز چشمگیری عملکرد باکتری‌های موجود در روده‌ی بزرگ را بهبود می‌بخشد.

مطالعات اولیه نشان می‌دهد سیب سوخت‌وساز و تعادل باکتری‌ها را در داخل دستگاه گوارش تغییر می‌دهد.

نتیجه‌ی این تغییر، جذب حداکثری مواد مغذی و نابودی باکتری‌های مضر و سموم است.
 
درمان کم‌خونی
سیب به واسطه‌ی وجود مقدار چشمگیری آهن در درمان کم‌خونی مؤثر است. معمولا کم‌خونی ناشی از کمبود هموگلوبین در خون است.

این مشکل با افزایش دریافت آهن از مواد غذایی قابل حل است. آهن نقش مهمی در تولید گلبول‌های قرمز دارد.

با افزایش تعداد گلبول قرمز در خون، نه تنها از کم‌خونی پیشگیری می‌شود، بلکه با اکسیژن‌رسانی کافی، عملکرد اندام‌ها بهبود می‌یابد.
 
از بین بردن ضعف
سیب باعث از بین رفتن ضعف و انرژی بخشیدن به افراد ضعیف می‌شود. از این رو توصیه می‌شود بیمارانی که در حال بهبود از بیماری‌اند، سیب مصرف کنند.

سیب به سم‌زدایی بدن و افزایش سلامت عمومی فرد کمک می‌کند. با اینکه سیب پروتئین قابل توجهی ندارد، ترکیب آنتی‌اکسیدان‌های آن با پروتئین‌هایش نقش مهمی در پیشگیری از ضعف و افزایش قدرت عضلات بازی می‌کند.

کنترل دیابت
کنترل قند خون در بیمارانی که از دیابت رنج می‌برند بسیار ضروری است. پلی‌فنل‌های موجود در سیب ارتباط مستقیمی با کاهش جذب کربوهیدرات دارند، به این ترتیب سیب از نوسان قند خون جلوگیری کرده و به کنترل دیابت کمک می‌کند.

پلی‌فنل‌ها جذب گلوکز را در دستگاه گوارش کاهش داده و ترشح هورمون انسولین را از لوزالمعده افزایش می‌دهند.

انسولین برای کنترل قند خون ضروری است. پلی‌فنل‌ها با تأثیر بر گیرنده‌های انسولین موجود در سلول‌ها، باعث کاهش قند موجود در خون و افزایش جذب آنها توسط سلول‌ها می‌شود.

این فرایند برای سوخت‌وساز و عملکرد مناسب اندام‌ها ضروری است. سیب یکی از بهترین غذاها برای افزایش سلامتی کسانی است که از بیماری دیابت رنج می‌برند. 3

پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.namnak.com
3.www.chetor.com