موا مورد نیاز در تهیه شربت انجیر

۲ کیلو گرم انجیر

۱/۵ کیلو گرم شکر

۲۰ لیوان آب

نصف قاشق چایی خوری زعفران دم کرده
 

طرز تهیه

در مرحله ابتدایی می بایست، انیجر ها را به درون قابلمه ای بزرگ بریزید و آب را به آن اضافه کنید.

در طی ۱ ساعت قابلمه انجیر را به روی حرارت ملایم قرار دهید تا به خوبی بجوشد.

توجه داشته باشید که در ساعات پایانی از طبخ انجیر می بایست، ۴ لیوان آب در قابلمه باقی بماند.



انجیر ها را آبکش کنید.

آب باقی مانده از انجیر را با شکر به روی حرارت بگذارید.

زعفران دم کرده را به ترکیب شکر اضافه کنید و اجازه دهید تا در کنار یک دیگر به جوش آیند.

پس از آنکه شکر حل شد و شربت غلیظی تهیه شد، حرارت را خاموش کنید.

۱ الی ۲  قاشق غذا خوری از شربت را با آب سرد و چند تکه یخ کوچک به درون لیوان های شربت خوری خود بریزید.

شربت انجیر شما آماده می باشد، آن را در وعده مشخص و به کنار دوستان و اعضای خانواده تان میل کنید. نوش جان.
 

آشنایی با خواص شربت انجیر

شربت انجیر از انرژی بسیاری برخوردار می باشد که در پیشگیری از ضعف عضلانی بسیار تاثیر گذار است.

از تاثیر گذار ترین خواص این شربت می توان به درمان یبوست در کودکان و بزرگسالان اشاره کرد.

در ادامه مطلب دیگر مزایای مصرف این شربت خوشمزه شرح داده شده است.

کاهش درد گلو و رفع سرفه

رفع تشنگی و عطش بسیار

درمان نفخ و باد معده

پیشگیری از بروز سرطلان معده

مناسب برای افراد لاغر و کم اشتها

مناسب برای مبتلایان کلسترول بالا و اسید اوریک

پیشگیری از بروز افسردگی و بیماری های روانی

درمان و رفع کم خونی

تقویت قوای جنسی

رفع ضعف جسمانی. 2


 

خواص میوه انجیر

 
‌سرشار از آنتی‌ اکسیدان‌ های قدرتمند است
انجیر به دلیل آنتی‌اکسیدان‌هایی که دارد، سلامتی بدن را بهبود می‌بخشد. اکسیداسیون تقریبا تمام بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد و با بیماری‌های مختلف مثل پیری زودرس و سرطان ارتباط دارد. مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان مثل انجیر به مبارزه با عارضه‌های ذکر شده کمک می‌کنند.

بعضی از انواع انجیرها آنتی‌اکسیدان بیشتری دارند؛ با این حال تمام انواع این میوه‌ی تابستانی سرشار از پلی‌فنول‌های مختلف هستند و می‌توانند با استرس اکسیداتیو مبارزه کنند.

مطالعات همچنین نشان می‌دهند که انجیر خشک شده منبع بهتری از ترکیبات پلی‌فنولی محسوب می‌شود و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن بیشتر از انجیر خام است.
 
خواص ضدسرطانی دارد
به‌طور سنتی از انجیر برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله سرطان استفاده می‌شود. یک مطالعه در دانشگاه چین نشان داد بعضی از ترکیبات موجود در انجیر به از بین بردن پوشش سلول‌های سرطانی مختلف کمک می‌کنند.

اگرچه به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است، اما محققان به این نتیجه رسیده‌اند که انجیر به دلیل دارا بودن ترکیبات بیواکتیو می‌تواند با بیماری‌های مختلف مبارزه کند.
 
بیماری‌های رایج را درمان می‌کند
هزاران سال است که انجیر برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌های رایج مورد استفاده قرار می‌گیرد.

می‌توان بیش از ۴۰ نوع از بیماری‌های گوارشی، تنفسی و… را با انجیر درمان کرد. مطالعات نشان داده‌اند که انجیر یک میوه‌ی مفید برای درمان آنمی، سرطان، دیابت، بیماری کبدی، اختلالات پوستی، عفونت‌های دستگاه ادراری و… به شمار می‌رود.
 
خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد
انجیر می‌تواند به‌عنوان یک ترکیب ضدباکتری و ضدقارچ عمل کند. بررسی انجام شده در دانشگاه مالزی نشان داد که عصاره‌ی انجیر می‌تواند با باکتری‌ها، قارچ‌ها و میکروب‌های مختلف مبارزه کند. مطالعات مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که انجیر می‌تواند پاسخ سیستم ایمنی بدن را تحریک کند.

به همین علت است که این میوه یک ماده‌ی غذایی عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن به شمار می‌رود. انجیر برای مبارزه با بیماری‌های رایج گزینه‌ی خوبی است‌.
 
منبع عالی پتاسیم، فیبر و مواد مغذی دیگر محسوب می‌شود
پتاسیم و فیبر دو ترکیب حیاتی در رژیم غذایی هستند که بسیاری از افراد آن‌ها را به اندازه‌ی کافی دریافت نمی‌کنند.

انجیر چه خشک باشد چه خام، فیبر بالایی دارد؛ به طوریکه حدود ۷ تا ۱۹ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به این ماده‌ی معدنی را برطرف می‌کند.

می‌توانید با خوردن انجیر، با سطح پایین پتاسیم مبارزه کنید. فیبر به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد و به دلیل ایجاد احساس سیری، در کاهش وزن مفید است.

پتاسیم در تمام سلول‌های بدن یافت می‌شود و به بدن کمک می‌کند درست عمل کند. انجیر خشک منبع عالی منگنز، منیزیم و کلسیم محسوب می‌شود که بسیاری از ما آن‌ها را به اندازه‌ی کافی دریافت نمی‌کنیم. می‌توانید انجیر را به‌عنوان یک میان وعده‌ی کم‌کالری نوش جان کنید.
 
سلامت قلبی و عروقی را بهبود می‌ بخشد
انجیر ممکن است فشار خون و سطح چربی خون را بهبود ببخشد که این موضوع می‌تواند به بهبود سلامت قلبی و عروقی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کمک کند. مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان داده‌اند که مصرف انجیر منجر به بهبود سطح کلسترول کلی، کلسترول خوب (HDL) و تری‌گلیسیرید می‌شود.

علاوه بر این یک مطالعه به این نتیجه رسید که عصاره‌ی انجیر فشار خون را در موش‌هایی که فشار خونشان در سطح معمولی و بالا بود، کاهش داد.

با این وجود محققان در یک مطالعه‌ی ۵ هفته‌ای روی ۸۳ فرد که سطح کلسترول بد خونشان بالا بود به این نتیجه رسیدند افرادی که هر روز ۱۴ عدد انجیر خشک (۱۲۰ گرم) مصرف کردند، در مقایسه با گروه کنترل هیچ تغییری را در سطح چربی خون خود تجربه نکردند. برای فهم بهتر رابطه‌ی بین انجیر و سلامت قلب به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.
 
افزایش استقامت جنسی با خوردن انجیر
انجیر‌ها به عنوان باروری و مکمل‌های جنسی محسوب می‌شوند و غنی از کلسیم، آهن، پتاسیم و روی هستند. همچنین غنی از منیزیم هستند، ماده معدنی که برای تولید هورمون‌های جنسی آندروژن و استروژن مورد نیاز است.
 
خواص انجیر برای درمان بیماری آسم
یک روش کارآمد برای مقابله با آسم، این است که مخلوطی از پودر دانه‌های زغال اخته، عسل و انجیر را مصرف کنید، همچنین می‌توانید آب انجیر را مصرف کنید، تا آسم را تسکین دهید.
 
خواص بی‌نظیر انجیر برای تقویت استخوان‌ها
انجیر‌ها حاوی کلسیم، پتاسیم و منیزیم هستند که موجب سلامتی استخوان‌ها می‌شوند. انجیر تراکم استخوان را بهبود می‌بخشد و شکستگی استخوان‌ها را کاهش می‌دهد، کلسیم برای حفظ استخوان‌های سالم بسیار مهم است و انجیر یکی از بهترین منابع آن است.
 
درمان کم‌خونی با مصرف انجیر
کودکان، نوجوانان در حال رشد و زنان باردار باید سطوح آهن خود را نظارت کنند تا از عوارض جلوگیری کنند.

همچنین اگر بیمار هستید یا تحت عمل جراحی قرار داشته باشید، انجیر را در رژیم غذایی خود اضافه کنید تا میزان آهن در بدن شما افزایش یابد و مشکل را زودتر برطرف کنید. 3

پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.beytoote.com
3.www.digikala.com