روانشناسي تحقير
روانشناسي تحقير
روانشناسي تحقير
گفتگو با دکتر حسين ابراهيميمقدم، روانشناس
يکي از شايعترين انواع تحقير، اسم گذاشتن روي اين و آن است. شايد جالب نباشد بگويم اما خيلي اوقات ميبينيم که والدين براي تنبيه يا تربيت فرزندشان ازکلمات احمق، تنبل و امثال آن استفاده ميکنند. به نظر شما چنين رفتاري چه تبعاتي به همراه خواهد داشت؟
به نکته مهمي اشاره کرديد. اگر کودکان را با اسم گذاشتن تحقيرکنيم آنها باور ميکنند که داراي اين صفات و خصوصيات هستند. در نتيجه به علت آسيبي که به کار بردن اين نامهاي منفي به شخصيت بچهها وارد ميکند عزت نفس آنها از دست ميرود و گاهي ممکن است از حضور در جمع و ارتباط با ديگران و معاشرت دوري کنند.
تحقير کردن در کودکي دردسرسازتر است يا بزرگسالي؟
که نتيجهاش چه ميشود؟
افراد با عزتنفس بالا و پايين چهطور دوستانشان را انتخاب ميکنند؟
و بهعنوان حرف آخر، لطفا درباره عزتنفس و رابطه آن با احترام به ديگران هم بفرماييد.
هرچه عزتنفس ما سالمتر باشد به ديگران احترام بيشتري ميگذاريم و با آنها برخورد بهتر و منصفانهتري ميکنيم زيرا آنها را تهديدي عليه خود در نظر نميگيريم. از اين گذشته احترام گذاشتن به خود مقدمه و شرط لازم احترام گذاشتن به ديگران است. در نظر داشته باشيد که با داشتن عزتنفس خوب و سالم بدخواه ديگران نميشويم، از بياعتنايي ديگران نميترسيم و نگران تحقير و خيانت نميشويم. کوتاه سخن اينکه اشخاصي که به احساس خود ارزشمندي رسيدهاند بامهرباني، سخاوت و تعاون اجتماعي بيشتري با ديگران برخورد ميکنند. البته داشتن احساس خوب از خويشتن شرط لازم براي رسيدن به حال خوب است اما شرط کافي نيست. عزتنفس جايگزين دانش و مهارتي که شخص براي عمل کردن در دنيا براي رسيدن به موفقيت به آن نياز دارد نيست اما احتمالا ميتواند به ياد گرفتن اين دانش و مهارت کمک کند.
منبع:www.salamat.com
/ن
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}