نهی از کبوتر بازی






نهی پیامبر از کبوتر بازی

از زنی به نام ام کثیر چنین نقل شده که همراه با خواهرش به نزد پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می رود و می گوید: خواهرم می خواهد مسأله ای بپرسد، اما خجالت می کشد. پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: بپرسد، زیرا طلب علم واجب است. و خواهرش در باره فرزندش که کبوتربازی می کند، می پرسد و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) جواب می دهد که این بازی ، بازی منافقان است. (عبدالصبور شاهین، صحابیات حول الرسول، قاهره، دار الاعتصام، ج1، ص303)
به گزارش طبری اولین منکر (به فتح کاف) در مدینه در زمان خلافت عثمان، کبوتر بازی و دایر کردن مسابقه در میان آنها بود که بعدها از آن جلوگیری کرد. ( تاریخ طبری، ج۳، ص۴۲۷ ، شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج۲، ص۱۵۹)

جعل احادیث برای تقرب به سلاطین

ابوالبختری القاضی (متوفی200ه) نزد هارون الرشید بود و هارون به کبوتر بازی علاقه داشت. در همین هنگام ، شخصی کبوتری به هارون الرشید هدیه کرد. ابوالبختری گفت: « عن النبی: لاسبق الاّ فی خفّ أو حافر أو جناح» ( فزاد «جناح» و هی لفظة وضعها للرشید).
او کلمه « جناح » را به حدیث اضافه کرد تا کبوتربازی هارون را توجیه کند و بدین وسیله، جایزه ای گرانقدر از هارون گرفت.
هنگامی که ابوالبختری رفت ، هارون دستور داد که کبوتر را کشتند و گفت به خدا قسم دانستم که او دروغ گفت. شخصی به هارون گفت: گناه کبوتر چیست؟ جواب داد: این کبوتر باعث شد تا بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دروغ ببندد. (أضواء علی السنة المحمّدیة، ص126) /ن