پارسیان کجاست؟ از پیش شماره این شهر تا مناطق گردشگری و مشاهیر آن
شهرستان پارسیان در جنوب ایران قرار دارد و یکی از شهر های استان هرمزگان می باشد. مرکز آن شهر پارسیان است و فاصله این شهر از بندر لنگه ۲۲۰ کیلومتر است. آب و هوای پارسیان از سایر نقاط استان معتدل تر می باشد. این شهرستان در سال ۱۳۸۳ به شهرستان تبدیل شد و قبل از این تاریخ یکی از بخش های تابع شهرستان بندر لنگه بود. شهرستان پارسیان در سال های اخیر بسیار پیشرفت چشم گیری داشته و به یکی از مکان های گردشگری استان هرمزگان تبدیل شده است.
مشخصات
کشور | ایران |
استان | هرمزگان |
شهرستان | پارسیان |
بخش | مرکزی،کوشکنار |
جمعیت | ۷۰٬۵۹۶ نفر |
مساحت | 12/1782 کیلو متر مربع |
زبان گفتار | زبان فارسی |
مذهب | شیعه |
ارتفاع از سطح دریا | ۵۰ فوت |
شرایط آب و هوا | معتدل |
پیش شماره تلفن | ۰۷۶ |
شناسهٔ ملی خودرو | 94 ن |
ره آورد | گوجه فرنگی، تنباکو، سبزیجات و خرما |
شهرستان پارسیان از سمت شمال به شهرستان لامرد که یکی از شهرهای استان شیراز میباشد منتهی میشود.
این شهرستان از سمت جنوب به دریای خلیج فارس و از مغرب به شهرستان عسلویه که یکی از شهرهای بندر عباس است ختم میشود.
پارسیان از سمت مشرق به بخش شیبکوه که از توابع شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان است محدود میشود.
شهرستان پارسیان طی سال های اخیر پیشرفت های چشم گیری داشته که این پیشرفت ها ثمره تلاش نهادهای دولتی و همچنین نیکوکاران بوده است.
از مهم ترین اقدامات انجام شده که منجر به پیشرفت این شهرستان گردیده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ساخت بیمارستان خیریه تخصصی رستمانی با تجهیزات بسیار پیشرفته
آسفالت کشی و بزرگراه سازی به وسیله شهرداری
ساخت مساجد و مدارس
ساخت دانشگاه های پیام نور و آزاد و علمی کاربردی
ساخت حوزه علمیه خواهران.
جمعیت شهرستان پارسیان طبق سرشماری در سال ۱۳95، برابر با ۳۸۰۹۶ نفر بوده است. میزان سواد آموزی و دانش در این منطقه نسبت به دیگر نقاط استان در سطح بالاتری قرار دارد.
زبان مردم این منطقه، زبان فارسی است که به صورت گویش های مختلف به کار می رود. بعضی از روستاهای این شهرستان به زبان عربی صحبت میکنند.
مردم این شهرستان، در کار کشاورزی بسیار خبره و حرفه ای هستند و محصولات کشاورزی خود را به سایر مناطق ایران میفرستند که این محصولات کشاورزی شامل: گوجه فرنگی، تنباکو، سبزیجات و خرما میباشد.
یکی دیگر از مشاغلی که در این شهرستان مرسوم میباشد صیادی و ماهی گیری است.
غذاهای معروف شهرستان پارسیان شامل: مجبوس، رنگینک، لگیمات، خمفروش، گیویده، حل، حلیم، بدوه، برنج سرخ، ته چین ماهی میشود.
این شهرستان شامل بخشهای زیر میباشد:
شهرها:
پارسیان، کوشکنار، دشتیدهستان:
دهستان بوچیر، دهستان بهدشت، دهستان کوشکنار، دهستان مهرگانروستاها:
احشام، احمدی، باغستان، برکه دکا، بمبری، چاه شنبه، چیکلو، حسینآباد، حمیران، خوضو، زیارت، شیو، فوارس، فومستان، گودکناردان، مغدان، میلکی، یرد بصراوی، یرد خردو، یرد کوخردی و ...جای های دیدنی شهرستان پارسیان
شهر کوشکنار
«کوشکنار» غربی ترین نقطه شهرستان پارسیان میباشد و دارای طبیعتی زیبا متشکل از درختان کنار، دریا و دشت و کوه است.مکان های دیدنی که گردشگران زیادی را برای آمدن به این شهر ترغب میکنند شامل: «بندر تبن»، «پارک شهروند» و مجموعه های دیدنی و تفریحی سرسبز ساحلی در روستاهای «سورباش» و «فارسی»، منطقه تفریحی و سرسبز در علفزارهای «کورو»، «تشتک تاسو»، «لاور» در کوههای جنوبی کوشکنار، «تنبوی شمالی» و «تنبوی جنوبی» است.
شهر دشتی
یکی دیگر از مناطق گردشگری پارسیان شهر دشتی میباشد که با گذشتن از شهر کوشکنار به آن میرسید.در کوه های دشتی که در جنوب این شهر واقع شده اند، بلندترین قله به ارتفاع ۴۰ متر وجود دارد و در آنجا محل «کلات سرخ»، که از قلعه های جنگی پیش از ظهور اسلام در گذشته بوده است دیده میشود.
تنگه شوتاریکو و چشمه اودبه
کوه های مشرف بر تنگه «شوتاریکو» دارای ظاهری متفاوت، رنگی روشن و فرور فتگی های زیاد بر اثر فرسایش مداوم، در ۱۷ کیلومتری شرق شهر پارسیان و قبل از روستای «بهده»، در شمال روستای «چکچک»، قرار گرفته اند. رفتن به این محل با صخره نوردی و سنگ نوردی میان تنگه ای با رودخانه ای همراه است. اگر در فصل تابستان به این منطقه بروید اثری از رودخانه نیست.پس از گذشتن از این مسیر ابتدای تنگه به دو راهی می رسید. سمت راست شما را به تنگه شوتاریکو و سمت چپ به تنگه و چشمه «اودبه» میرساند. اگر میخواهید برای دیدن این منطقه با سختی زیاد مواجه نشوید به چشمه اودبه بروید که پیمایش مسیر آن آسان تر و راحت تر میباشد. در جاده هر دو منطقه گیاهان دارویی و خوشبو کنار چشمه ها، به صورت انبوه رشد کرده اند.
روستای بهده
این روستا در ۳۸ کیلومتری شهر پارسیان قرار دارد و دارای جاذبه های طبیعی بسیر زیادی میباشد. یکی از جاذبه های معروف این روستا «غار گیری» است که در شمال بهده و ۴۰ کیلومتری شهر پارسیان واقع شده، قدمت غارگیری به حدود ۱۰ قرن پیش میرسد و طبق شواهد به دست آمده ساکنان قدیمی این روستا آن را ساخته اند.قبل از اینکه به ورودی غار برسیم، با سد و کانال مواجه میشویم. آبی که داخل غار وجو دارد در گذشته به دشت سرازیر می شد و مردم از آن برای مصارف خود بهره میبردند.
جایگاه این غار در کوهستان و در مقابل زمین های زراعی است. در نزدیکی این غار دو آب انبار قدیمی وجود دارند.
چشمه بوچیر
این چشمه در روستای «بوچیر» که در شرق پارسیان میباشد واقع شده است. در مسیر این روستا، تنگه بوچیر با دره هایی پرآب و عمیق قرار دارد.از دلایلی که این چشمه گرداشگران زیادی را به خود علاقه مند کرده وجود قندیل های زیبا، چشم انداز های طبیعی ناب و محیط خنک آن در گرمای هرمزگان است.
عمق دره ها در بعضی نقاط به ۵۰ متر می رسد. اگر اهل شنا و آب تنی هستید به این منطقه سفر کنید زیرا برای عبور از دره های موجود در آنجا و رسیدن به استخر انتهای آن باید تنی به آب بزنید و شنا کنید.
از دیگر مناطق گردشگری پارسیان بدین شرح است:
ساحل زیبای بندر بوستانوساحل نیرم
بندرطِبِن
چشمه تنگه بردول
چشمه تنگه سریدون (سی رودان)
چشمه شمس
چشمه تنگ آب دبه
چشمه فاریاب
چشمه بنوسرکوه
گاله مزرو و زاخر در برکه دوکاء آبدان و آبشارچله
طبیعت سرکوه شنبه در ارتفاعات روستای فومستان
طبیعت تمبو
آسیابهای آبی فاریاب
آسیاب فومستان
افراد مشهور و مشاهیر شهرستان پارسیان
عبدالله دریایی
عبدالله دریایی در سال 1310 در روستای دشتی به دنیا آمد. در هشت سالگی به روستای بستانو به همراه خانواده رفتند. ایشان از همان سن تا 17 سالگی برای تأمین مایحتاج زندگی به شغل ماهیگیری روی آوردند.عبدالله دریایی در هنگام ساخت شهرک دشتی تلاش بسیاری کرد و به خاطر کاشت درخت در روز درختکای از طرف فرماندار و بخش دار وقت تشویق شد.
ایشان به دلیل علاقه ای که به مسائل تاریخی داشتند مطالبی را که از طریق نسلهای قبل به او منتقل شده بود را به صورت کتاب درآورد.
دکتر محمد نور رحمانی
ایشان درسال 1335 در خانواده مؤمن در روستای دشتی چشم به جهان گشود. در سن 5 سالگی به دیلی علاقه فراوان به قرآن وارد مکتبخانه شد تا آن را فرا بگیرد.درسال 1357 در رشته زبان و ادبیات فارسی مدرک کارشناسی گرفت و در سال 1373 دردوره دکترای تخصصی PHD در رشته برنامه ریزی در دانشگاه قبول گردید.
دکتر محمد نور رحمانی از چهره های علمی و برجسته دانشگاهی و مدرس دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان هرمزگان می باشد و به دلیل تعهد کاری و اخلاص در آن جزو چهره های شناخته شده می باشد.
یوسف احمدپور
وی در سال 1334 در یکی از روستاهای کوشکنار متولد گردید و تحصیلات دوران ابتدائی را در زادگاهش سپری کرد و برای ادامه تحصیل در دوره متوسطه راهی شهرستان بندرلنگه گردید.ایشان درسال 1357 بعنوان کارگزار چند پیشه به استخدام وزارت کشور درآمد و برای کمک به مردم منطقه محروم در روستای گرزه از توابع بخش شیبکوه به عنوان آموزگار مشغول به کارگردید.
در سال 1362 در ثبت احوال استخدام شد و به عنوان نماینده حوزه 3 شهرستان بندر لنگه در بخشداری پارسیان مشغول به ارائه خدمات مربوط به شناسنامه به مردم شد.
یوسف رستم نژاد
ایشان در شهر دشتی از توابع شهرستان پارسیان متولد گردید. در سن 7 سالگی وارد مدرسه ابتدائی همان منطقه شد و دوران راهنمائی و متوسطه خود را در شهرستان پارسیان گذراند.وی لیسانس خود را در دانشگاه تربیت معلم کرمان در رشته مدیریت برنامه در زاهدان گذراند و سرانجام تحصیل خود را در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت آموزشی در تهران به اتمام رسانید.
یوسف رستم نژاد ازسال 1361 تا سال1387 در شغل معلمی در مدارس شهرستان پارسیان مشغول به کار شد و حالا هم بعد از بازنشستگی در قسمت اداری دانشگاه آزاد پارسیان مشغول میباشد.
منبع: راسخون
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}