عنوان پایان نامه : بررسي و تحقيق پيرامون علل و چگونگي تنوع خطابهاي خداوند در خصوص پيامبر اكرم
پژوهشگر : حجتالله آشوري
دانشگاه : دانشگاه تهران
استاد راهنما : سيد محمد باقر حجتي
زبان : فارسي
چکیده :
اين پاياننامه انواع خطابهاي خداوند به پيامبر اكرم (ص) را بررسي كرده و داراي موضوعات زير است : اسامي پيامبر اسلام در قرآن و احاديث ، مشهورترين اسامي و القاب پيامبر، مشهورترين نام و لقب پيامبر، مفهوم خطاب انواع خطابهاي قرآن به پيامبر، اسلوبهاي خطاب، خطابهاي عقابآميز در قرآن و بررسي مراحل سهگانه خطاب در طول نزول وحي. در پايان، فهرست اسامي و القاب پيامبر اسلامي در قرآن كريم آورده شده است
عنوان پایان نامه : بررسي و تحليل معاهدات سياسي پيامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) در قرآن و حديث
پژوهشگر : مريم السادات محقق
مقطع تحصیلی : كارشناسيارشد
دانشگاه : اصول دين قم
سال دفاع : 1378
استاد راهنما : محمد هادي معرفت
تعداد صفحات : 327
زبان : فارسي +چكيده انگليسي
چکیده :
در اين پاياننامه ضمن تحقيق در ماهيت بيعت, از ديدگاه اهل لغت و دانشمندان بهره جستند و بعد از طي مباحث گوناگون به يك سوال آغازين كه ناشي از بيداري سياسي افراد جامعه است پاسخ داده شده است. بيعت نقش پررنگ خود را در زمان حضور, در زمينه مشروعيت ايفا ميكند يا در زمينه كارآمدي؟ در جواب اين پرسش گفته شده كه ولايت و حكومت حضرت رسول اكرم (ص) و جانشينان بزرگوارش پس از نصب الهي و جعل خداوندي, با بيعت مردم است كه كارآمد يا به تعبيري مقبول ميگردد و هدف آن يگانه رحمت عالميان از پيمان تواخي ارائه جانشيني اميرالمومنان, حضرت علي (ع) به مردم بوده است. از سوي ديگر اين نكته به اثبات رسيده است كه شيوه و اصل قراردادهاي بينالمللي آن سفير الهي همچنان كه كسب نويني را براي ساكنان جزيرةالعرب به ارمغان آورد. در حال حاضر نيز همگام با مفاهيمي چون پيشرفت و توسعه و با تكيه بر اصل عزت, حكمت و مصلحت, اين قابليت را دارد كه با دنيايي جديد منطبق شود, و توانايي ادامه حيات را بر پايه عقل آشكار سازد.
عنوان پایان نامه : بررسي و تحليل مناظرات توحيدي در احاديث رسول اكرم (ص)
پژوهشگر : محمود واعظي
مقطع تحصیلی : كارشناسي ارشد
دانشگاه : تربيت مدرس
سال دفاع : 1375
استاد راهنما : محمدعلي مهدوي راد
تعداد صفحات : 234
زبان : خلاصه به فارسي و انگليسي
چکیده :
اسلام در ميان مكتبهاي الهي نه تنها ارزش و اهتمام ويژهاي براي روياروييها و بحثهاي علمي قائل شده است . بلكه شيوه روشهاي كاربردي آن را نيز از طريق رسولش به ما آموخته است . مساله تحقيق اين رساله بررسي و تحليل مجموعه مناظرات توحيدي رسول اكرم صلي الله عليه و آله به منظور دستيابي و كشف شيوهها و نكات كاربردي روياروييهاي آنحضرت با ديگرانديشان زمان ميباشد. ابتدا با بررسي اجمالي دين و فلسفه پيدايش آن نقش مهم گفتگوهاي بين اديان را بررسي نموده و بخش دوم در 5 فصل تعريف اركان، انواع مشروع و غير مشروع و مناظره را تحقيق كرده آداب مناظره برهاني را از جهات مختلف و نيز آفات آن را مورد مطالعه قرار داده است . بخش سوم در سه فصل مراتب توحيد وشرك به تفصيل به عنوان دو مساله مهم شرايع آسماني همراه با بررسي معيارها و مرز اصلي توحيد و شرك را به پايان برده است . بخش چهارم در 11 فصل مهم با بررسي افكار و فرقههاي موجود در عصر بعثت آغاز شده موضوعات مورد بحث به تفكيك اهداف مناظرات ، شيوههاي ورود، اخلاقيات مناظراتي حضرت ، استدلالات ، فنون ويژه نبوي، كيفيت پاسخها، نقش امدادهاي غيبي و نيز جايگاه مثال در مناظرات نبوي و نتايج مناظرات مختلف حضرت مورد تحقيق و بررسي قرار گرفته است .
عنوان پایان نامه : بررسي، تحليل و مقايسه شيوههاي تبليغي حضرت نوح (ع) و حضرت رسول اكرم (ص)
پژوهشگر : علياصغر ثابتي
دانشگاه : تربيت مدرس
سال دفاع : 1374
استاد راهنما : محمد علي لساني
زبان : فارسي
چکیده :
در اين پاياننامه وضعيت فرهنگي و اجتماعي عصر هر يك از دو پيامبر الهي، نوح(ع) و محمد (ص) بررسي و شيوههاي تبليغي و چگونگي دعوت آن بزرگواران مورد مطالعه قرار گرفته است. به موجب اين پژوهش آن دو پيغمبر در برخي شيوهها همسان، لكن در بسياري شيوهها ناهمساناند و سبب عدم موفقيت حضرت نوح در استفاده از روشهاي غير موثر و مضر و علت توفيق رسول اكرم (ص) در بهرهگيري از شيوههاي موثر و مفيد بوده است.
منبع:www.payambarazam.ir/ج
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}