نكات مهم در مراقبت از ماهی






برای داشتن یک آکواریوم سالم و جلوگیری از مرگ و میر ماهیان رعایت نکات زیر الزامی است :

1 – آکواریوم را در مکان ثابتی در منزل قرار دهید که نزدیک بخاری نباشد و تابش مستقیم نور خورشید بر روی آن قرار نگیرد و نزدیک دریچه ها و درب ورودی و خروجی منزل نباشد .
2 – به هیچ عنوان آب آکواریوم به طور کامل تعویض نکنید و یا ماسه ها و وسایل موجود در آکواریوم را به طور کامل شست و شو ندهید زیرا باکتریهایی را که وظیفه آنها محافظت از اکو سیستم آکواریوم است با این کار از بین می روند و آکواریوم باید برای مرحله بعد مجددا آماده شود که در این صورت باید چند روز آب آکواریوم دوباره بدون ماهی باشد در غیر این صورت ماهیها خواهند مرد .

3 – برای تعویض آب آکواریوم هر ده روز یکبار 3/1 آب آکواریوم را از انتهای آکواریوم با عمل کف کشی در ماسه ها ٬ تخلیه کنید و به جای آن آبی هم دما با آب اولیه آکواریوم اضافه کنید .
4 – چنانچه برای اولین بار است که آکواریوم احداث می کنید بعد از آب کردن آکواریوم بر اساس حجم آب موجود در آن به ازای هر 40 لیتر آب ٬ یک قاشق چای خوری غذای ماهی به آب اضافه کنید و پمپ هوا و مهتابی و بخاری آکواریوم را روشن کنید و بگذارید عمل هوا دهی به مدت یک هفته انجام شود تا باکتریهای مورد نیاز برای نگهداری از محیط آکواریوم ٬ در آکواریوم شما رشد کنند . در غیر اینصورت بعد از اضافه کردن ماهی به آکواریوم حتما با مرگ و میر ماهیها روبرو خواهید شد .
5 – در منزل فقط روزی دوبار به ماهیها غذا بدهید ( صبح ها غذای سنگین تر و عصر ها غذای سبک تر ) .
6 – در طول هفته حتما یکبار وعده غذای ماهی را حذف کنید ( وعده عصر ) و به جای آن مقداری اسفناج پخته به ماهیها بدهید .

7 – چنانچه ماهی های گوشت خوار مانند اسکار – تایگر – بارش – آنجل و ... در آکواریوم خود دارید حتما در طول هفته یک وعده از غذای روزانه را به ماهی زنده رودخانه اختصاص دهید ( ماهی رودخانه را به مدت یک هفته در آکواریوم دیگری قرنطینه کنید و به آن هر دو روز یک بار مقدار کمی غذا بدهید و در آب آنها داروی زد انگل اضافه کنید ) .
8 – اگر در آکواریوم خود از ماهی های گیاه خوار مانند گوپی – مولی – گورامی و ... نگهداری می کنید از دادن غذاهای گوشتی به آنها به طور مکرر جدا خودداری کنید ٬ زیرا در اینصورت ماهی ها سریعا چاق می شوند و نتیجه آن مرگ است ٬ برای ماهی های گیاه خوار باید در رژیم غذای آنها از 80 درصد غذای گیاهی و 20 درصد غذای گوشتی استفاده کرده .
غذای گیاهی مانند اسفناج – کاهو – نخود سبز – لوبیا – سویا – باقلا همه به صورت پخته شده و چرخ شده .
غذاهای گوشتی مانند دل گاو – جگر گاو – طحال گوسفند – غذای بیومار – ماهی – میگو .
9 – توجه داشته باشید که ماهیان با غذا نخوردن نمیمیرند و عاملی که مرگ آنها را بسیار سریع می کند ٬ زیاد خوردن و افراط در غذا دادن است .
10 – در همه فصول سال ( بهار ٬ تابستان ٬ پاییز ٬ زمستان ) به هیچ عنوان مجاری آکواریوم را از آب خارج نکنید و همیشه دمای آن را محدوده 27 تا 29 قرار دهید زیرا بر اثر تغییر دما شکی بر ماهی ها وارد می شود که عامل بروز انواع بیماریها به ما هی خواهد بود که نتیجه آن مرگ ماهیان است .
11 – به هیچ عنوان یکباره غذای زیادی به داخل آکواریوم وارد نکنید زیرا غذای اضافی باعث تخمیر شدن در آب آکواریوم می شود که نتیجه آن ایجاد باکتریهای مضر در آکواریوم است که به دنبال آن مرگ ماهیان را مشاهده می کنید .
12 – چنانچه قصد سفر به مدت طولانی را دارید ( چند هفته ) اصلا نگران ماهی ها نباشید زیرا ماهی ها می توانند به مدت چند هفته بدون غذا زنده بمانند ولی بهترین کار این است که چند برگ اسفناج یا کاهوی خام را در آکواریوم بیاندازید تا به مرور زمان در آب نرم شوند ماهی ها در این مدت بدون غذا نمانند و فقط پمپ هوا روشن باشد .
13 – سیستم هوا دهی آکواریوم همیشه در حال کار کردن باشد . فقط هنگام غذا دادن حتما به مدت نیم ساعت خاموش شود .
14 – به هیچ عنوان از سیستم های هوا دهی قوی مانند پمپ های قوی – سیفون های برقی قوی که ایجاد تلاطم در آب می کنند استفاده نکنید زیرا تلاطم زیاد آب انرژی ماهی را می گیرد که نتیجه آن مرگ ماهیان است .
15 – در آکواریوم خود فقط از یک خانواده ماهی نگهداری کنید یا خانواده گوشت خواران یا خانواده گیاه خواران زیرا در غیر اینصورت بین ماهیان زدو خورد صورت می گیرد و تعدادی از آنها حتما خواهند مرد .
16 – برای داشتن ماهی های سالم از غذاهای متنوع استفاده کنید .
منبع:http://cichlide.pib.ir