روانکاوي متأهلان


 






 
از قديم و نديم شنيده‌ايم که خداوند نجار نيست. اما در و تخته را خوب به هم جور مي‌کند. تقريبا همه کساني که ازدواج کرده‌اند به اين نتيجه رسيده‌اند که اگر شناخت خوبي از شخصيت و خلق و خوي همسرشان داشته باشند زندگي موفق‌تري در پيش خواهند داشت در اين مورد راهنمايي‌هاي زيادي وجود دارد که در اين مقاله به بررسي يکي دو تا از آنها مي‌پردازيم.

شخصيت‌هاي وظيفه‌شناس
 

وظيفه‌شناس‌‌ها به اصول اخلاقي پاي‌بند هستند و تا كارشان را درست و تمام انجام ندهند، آرام نمي‌گيرند. آنها به خانواده خود وفادارند و از مقامات مافوق اطاعت مي‌كنند. كار زياد، ويژگي بارز آنها است. وظيفه‌شناس‌‌ها موفقيت طلب هستند. هيچ پزشك، وكيل، دانشمند يا مقام اداري موفق بدون برخورداري از اين ويژگي شخصيتي نمي‌تواند در كارش موفقيتي كسب كند.

8 ويژگي وظيفه‌شناس‌ها
 

وظيفه‌شناس‌‌ها در مقايسه با سايرين از اين هشت ويژگي بهره بيشتري دارند:

1) كار زياد :
 

وظيفه‌شناس شيفته كار است.

2) كار درست :
 

شخصيت وظيفه‌شناس به درست انجام دادن كارها توجه دارد. او پاي‌بند وجدان است و به ارزش‌‌ها و اصول اخلاقي بها مي‌دهد.

3) راه درست :
 

همه چيز بايد درست انجام شود. شخصيت وظيفه‌شناس معناي اين جمله را به خوبي مي‌داند؛ از رسيدگي به حساب‌‌هاي مالي گرفته تا دست‌يابي به هدف‌‌هاي مقام مافوق و طرز تميز كردن زير سيگاري‌‌ها، همه ‌اينها بايد درست انجام شود.

4) كمال طلبي :
 

وظيفه‌شناس‌‌ها مي‌خواهند همه كارها بدون كمترين لغزش و به مطلوب‌ترين شكل ممكن انجام شود.

5) ثبات قدم :
 

اين افراد به نقطه نظرهاي خود پاي‌بندند و در معرض ناملايمات مصمم‌تر مي‌شوند.

6) توجه به جزئيات :
 

وظيفه‌شناس‌‌ها به نظم و ترتيب و جزييات امر توجه دارند. آنها سازمان دهندگان خوبي هستند؛ توجه به جزييات از جمله ويژگي‌‌هاي اين‌گونه شخصيتي است.

7) احتياط :
 

در تمام امور زندگي محتاط و دقيق و مراقب هستند.

8) صرفه‌جويي :
 

وظيفه‌شناس‌‌ها صرفه‌جو هستند. آنها از دور انداختن چيزهايي كه برايشان فايده‌اي دارند و يا پيشتر داشته‌اند و يا احتمالاً خواهند داشت، خودداري مي‌كنند.

6 توصيه به همسران
 

شخصيت‌هاي وظيفه‌شناس
1) با روي خوش، از خود صبر و شكيبايي به خرج دهيد و بگذاريد وظيفه‌شناس‌‌ها عادات خود را داشته باشند.
به او فشار نياوريد که «تو را به خدا، امروز را به ما اختصاص بده. بهتر است به خود بگوييد:« من همسرم را مي‌شناسم. او تا كارش را انجام ندهد دست بردار نيست.»
2) انتظار نداشته باشيد كه شخصيت وظيفه‌شناس تغيير بكند. شما نيز از توانمندي‌‌هايتان استفاده كنيد.
3) هرگز با او بحث نكنيد و درگير جنگ قدرت نشويد. او آن قدر بحث و مشاجره را ادامه مي‌دهد تا تسليم و يا قانع شويد. سعي كنيد به حرف‌هايش به راحتي گوش كنيد.
4) از شرايط خود شاد باشيد و از امنيت و ثباتي كه همسر «وظيفه‌شناس» شما به زندگي‌تان مي‌آورد، راضي باشيد.
5) از او انتظار تعريف و تمجيد نداشته باشيد. همسر وظيفه‌شناس شما ممكن است درباره لباس يا وضعيت ظاهري شما حرفي نزند ولي او به خوبي متوجه شماست.
6) انعطاف پذير باشيد.

همسر مناسب وظيفه‌شناس‌‌ها
 

اشخاص وظيفه‌شناس، اغلب افرادي را كه احساسات خود را بروز مي‌دهند مانند شخصيت‌‌هاي نمايشي را مي‌پسندند.
از سوي ديگر، وظيفه‌شناس‌‌ها ماجواجوها و كساني را كه خطر مي‌كنند، دوست دارند. اشخاص به نسبت جدي و حساس نيز احتمالاً با استقبال وظيفه‌شناس‌‌ها روبه‌رو مي‌شوند. شخصيت وظيفه‌شناس، با افراد پرشور و يا مراقب هم‌خواني دارد و شخصيت آسوده خاطر و بي خيال آنها را ناراحت مي‌كند.
ويژگي‌هاي فردي که خبر بد مي‌دهد

شخصيت‌هاي با اعتماد به نفس بالا
 

اينها افرادي شاخص‌اند و اغلب رهبران، ستارگان و جاذبان بخش‌‌هاي عمومي‌و حقوقي جامعه را تشكيل مي‌دهند. احترام به نفس جادويي و اعتماد به نفس كه ويژگي اينگونه شخصيت است، رؤياها را به پيروزي‌‌ها و موفقيت‌‌هاي چشم‌گير تبديل مي‌كند.

ويژگي‌‌هاي مهم شخصيت با اعتماد به نفس بالا
 

1) احترام به نفس :
 

افراد با اين تيپ شخصيتي به خود و توانمندي‌‌هايشان اطمينان دارند. آنها خود را موجوداتي منحصر به فرد مي‌دانند و معتقدند که دليلي براي حضور آنها در اين سياره خاكي وجود دارد.

2) توقع :
 

معتقد به تشريفات و احترامات رسمي‌هستند و انتظار دارند كه ديگران در تمام مواقع با آنها با احترام برخورد كنند.

3) بلندپروازي :
 

اين افراد موجوداتي بلند پرواز و جاه‌طلب هستند.

4) سياستمداري :
 

اين افراد در برخورد با ديگران زيرك و حسابگر هستند و از توانمندي‌‌هاي ديگران براي رسيدن به خواسته‌‌هايشان استفاده مي‌كنند.

5) رقابت :
 

رقابت در وجود آنها شعله‌ور است. مي‌خواهند به اوج برسند و همان‌جا باقي بمانند.

6) جاه‌طلبي :
 

از معاشرت با افراد بلند مرتبه و شاخص لذت مي‌برند.

7) خودآگاهي :
 

از حالات ذهني و روحي خودشان آگاه هستند و مي‌دانند چه فكر و چه احساسي دارند.

8) توازن و وقار :
 

«بااعتماد به نفس‌‌ها» تعريف‌‌ها و تمجيدهاي ديگران را با رغبت مي‌پذيرند ولي هويت خود را از دست نمي‌دهند.

توصيه‌هايي به همسران شخصيت‌هاي با اعتماد به نفس بالا
 

همسر مناسب شخصيت با اعتماد به نفس، كسي است كه خوشبختي را در رفع نيازهاي ديگران جستجو مي‌كند، مي‌توانيم به «مهر طلب‌‌ها» اشاره كنيم. مشروط بر آنكه ‌اين‌گونه افراد به راه افراط نروند و فرديت و حد و حدود همسر خود را مخدوش نسازند. شخصيت‌‌هاي حساس به همسران قدرتمند و معاشرتي نياز دارند و شخصيت‌‌هاي با اعتماد به نفس مي‌خواهند مورد نياز باشند. بنابراين، اين دو تيپ شخصيتي اغلب مكمل يكديگر هستند. شخصيت «نمايشي» نيز اگر تضمين بيش از اندازه نخواهد، مي‌تواند همسر مناسبي براي شخصيت «با اعتماد به نفس» باشد اگر دو «با اعتماد به نفس» يكديگر را به همسري انتخاب كنند، امكان بروز تقابل ميان آنها زياد است. از جمله گونه‌‌هاي شخصيتي كه با اعتماد به نفس‌‌ها هم‌خواني ندارند، مي‌توان به مراقب‌‌ها، فارغ البال‌‌ها، ماجراجوها و پرشورها اشاره كرد.
شخص با اعتماد به نفس نياز دارد كه هميشه شماره يك باشد. اين را به عنوان منشي شخصيتي در او بپذيريد. براي جلب توجه او، به او توجه كنيد. عشق و محبت و وفاداري شما براي او بسيار مهم و با ارزش است. مراقب باشيد که عزت و حرمت نفس خود را در گرو محبت و توجه او قرار ندهيد، خود را بي‌قيد و شرط دوست بداريد و توجه داشته باشيد كه او گاهي به شما نزديك مي‌شود و سپس فاصله مي‌گيرد. اين موضوع به ويژه پس از ايجاد رابطه بيشتر به چشم مي‌خورد. تعادل احساسي خود را حفظ كنيد و بي‌دليل نتيجه گيري شتابزده نکنيد كه ديگر همسرتان شما را دوست ندارد. به احتمال زياد مشغله ذهني پيدا كرده است. اگر لازم است با همسر با اعتماد به نفستان رويارويي بكنيد، تنها احساس‌تان را با او در ميان بگذاريد، نظرتان را بگوييد ولي درباره او داوري نكنيد، توجه داشته باشيد كه براي او مورد انتقاد قرار گرفتن دشوار است. وقتي نگرش‌‌ها و احساسات خود را با همسرتان در ميان مي‌گذاريد، به او امكان مي‌دهيد كه شما را بهتر درك كرده و از بروز اختلافات بعدي جلوگيري کند.
منبع:www.salamat.com