شيعه و سني مغضوب جندالشيطان


 






 
هنوز آب غسل قربانيان ترورهاي کردستان خشک نشده بود که صداي انفجار يک عمليات انتحاري در جنوب شرقي ايران، رسانه هاي خبري جهان را لرزاند. در پس اين ترورها، انگيزه هاي هويدا و پنهاني قراردارد که اتفاقاً با شناخت عملکرد قربانيان ترورها، روشن تر نيز مي شوند. ترورهايي که به خيال خام خود مي خواهند جلوي گسترش نور را بگيرند و نمي دانند که نور خدا قابل تهديد نيست.

الف. توقف مسير خدمت به مردم از طريق ناامن سازي
 

نيم نگاهي به عملکرد سرداران شهيد در اين حادثه، از علت انجام اين عمليات انتحاري پرده بر مي دارد. مردم ما در صداوسيما صحنه اي را ديدند که شهيد شوشتري در بيمارستاني را در منطقه اي محروم افتتاح کرد و سپس در مقابل دوربين اعلام کرد که «از اين پس، هر ماه يک بيمارستان در منطقه اي محروم افتتاح خواهيم کرد.» شايد اين سؤال در ذهن برخي شکل گرفته باشد که يک مقام سپاهي را چه به افتتاح بيمارستان، اما آنان که با فضاي منطقه جنوب شرقي ايران و ناامني هاي آن آشنا هستند مي دانند که در اين مناطق، محور بسياري از کارها نيروي انتظامي و سپاه مي باشند چرا که رنگ امنيتي بر آنجا غلبه يافته است، اما چرا کارهاي غير امنيتي براي ايجاد امنيت؟
حال آنچه نکته مهم ماجراست هويدا مي شود و آن اينکه پس چرا سپاه به مسائل امنيتي نمي پردازد؟! بررسي هاي اين سؤال ما را به نتايج جالب توجهي مي رساند. سردار شهيد رجب محمدزاده در کنار برخي مسئولان ديگر استان، چند سال پيش به طور جدي موضوع ناامني هاي جنوب شرق کشور را با توجه به ويژگي هاي خاص قوميتي و مذهبي منطقه بررسي کردند و به اين نتيجه رسيدند که درست است که بايد فضاي منطقه با اقتدار نيروهاي انتظامي و نظامي امن شود، اما اين امنيت بدون توجه به زيرساخت هاي آن، پايدار نخواهد بود؛ يعني تا زماني که بيکاري و فقر، موجبات ايجاد زمينه سوءاستفاده از جوانان و انواع قاچاق را مهيا کرده و همچنين بين مردم و مسئولان فاصله است، نمي توان به افقي روشن انديشيد. همچنين در همين راستا بود که شهيد رجب محمدزاده، واگذاري مديريت امنيت به قبايل را آغاز نموده و از نيروهاي بومي براي حفظ امنيت و حل مسائل مردم و جوانان بهره برد.
پس اقتدار امنيتي، ارتقاي عدالت اجتماعي و به کارگيري مردم، به عنوان يک استراتژي موفق مورد پي گيري واقع شد و بيگانگان که پاسخ مثبت مردم و منطقه به صداقت و خدمت مسئولان را ديدند، با انجام برخي ترورها که يکي - دو مورد آن را در سال هاي قبل نيز شاهد بوديم، سعي در توقف اين روند نمودند. چرا که همراه شدن مردم منطقه با مسئولان به معناي نماندن نقطه اي امن براي عمال ايشان محسوب مي شد. بديهي است که ترور اخير نيز در راستاي امنيتي شدن فضاي منطقه و توقف خدمات در حال انجام صورت پذيرفت.

ب. تعصب کور جاهلي و ايجاد هراس
 

اگر تنها انگيزه اين نوع عمليات هاي تروريستي را تفرقه افکني مذهبي بدانيم، برخي نکات را از نظر دور ساخته ايم. چرا که مثلاً در همين حادثه، هم از سران سني مذهب قبايل و هم شيعيان فعال منطقه جزء شهدايي بودند که خونشان به هم آميخت و فرياد سرخ رسوايي عمال استکبار را سرداد. اين عمليات ها در يک تحليل واقعي، بي شک در ايدئولوژي منحرف و تفکر فاسد وهابي نيز ريشه دارند. اينکه انساني که ادعاي مسلماني دارد حاضر شود خود را فدا کند تا شيعه و سني خادم مردم محروم منطقه، يک جا کشته شوند، نشانگر جهل مرکب و عمق حماقت آموزه هاي اين نحله منحرفه است. همچنين ايجاد هراس در سران طوايف و ذي نفوذان بومي منطقه را که با مسئولان دلسوز و خادم مردم همکاري ويژه مي کنند، بايد ديگر هدف ترور شخصيت هاي سنّي مذهب و مورد اعتماد مردم دانست. اين قطعاً يکي از اهداف بيگانگان براي آن مناطق حساس است.

ج. تفرقه افکني مذهبي
 

يکي از اهداف اصلي اين عمليات هاي تروريستي که گروه جندالشيطان (!) آن را صورت مي دهد، ايجاد اختلاف مذهبي از طريق تحريک شيعيان است؛ يعني ترور چهره هاي سرشناس و محبوب و خدمتگزار شيعه استان، مي تواند بغضي در دل برخي عوام ايجاد کند و قدرت تفکيک ميان سني و وهّابي را بستاند که هوشمندسازي مردم و تبيين تفاوت فاحش اينان، مي تواند مانع تحقق اين هدف پليد گردد. فرقه جعلي وهّابيت که با حمايت مالي و تبليغاتي عربستان سعودي و انگلستان و آمريکا گسترش يافته، تخم فتنه و تکفير و اختلاف افکني مذهب است، و گرنه در تاريخ مناطق مختلف دنيا، خصوصاً کشور عزيزمان ايران، همواره سني و شيعه با يکديگر زيسته اند، ازدواج و تجارت کرده اند و حتي در مراسمات مذهبي و ديني و دسته جات عزاداري به اهل بيت پيامبر(ص) ابراز محبت وعلاقه نموده اند و اين چيزي بود که مستکبراني که در گذشته جهان اسلام را تکه تکه کرده اند و اينک به دنبال تجزيه بيشتر کشورهاي اسلامي و ايجاد «حکومت هاي کوچک ضعيف» هستند، نمي توانستند آن را تحمل کنند. مواجهه با اين مسئله، جز با بصيرت ديني، تکيه بر نقاط مشترک و وحدت زا و خدمت صادقانه، شدني نيست.
منبع: ماهنامه امتداد- ش 46و47