«عقل»، «فطرت» و «احساس» سه ضلع مثلث شخصیت یک انسان است و اصل عقل «عفت و پاکدامنی» است که با «پوشش و حجاب» فراهم می‌شود.

از این رو بسیاری از چهره‌های مطرح در جهان که آیینه‌ی فطرت خویش را با زلال عقل و احساس شفاف نگاه داشته‌اند «حجاب» و «عفاف» را ستوده و توصیه به آن نموده‌اند.
 

«منتسکیو» فیلسوف صاحب نظری است که ضمن بیان تفاوت‌های زن و مرد، «حُجب و حیا» را برای شخصیت زنان ضروری دانسته، می‌گوید:

«تمام ملل جهان در این عقیده مشترک هستند که زنها باید حجب و حیا داشته باشند تا بتوانند خودداری کنند، علتش این است که طبیعت این طوری حکم کرده و لازم دانسته زنها محجوب باشند و بر شهوات غلبه نمایند.

طبیعت، مرد را طوری آفریده که تهور داشته باشد ولی زن را طوری آفریده که خودداری و تحملش زیادتر است. بنابراین هرگز نباید تصور کرد افسار گسیختگی زنها به طور طبیعی است بلکه افسار گسیختگی برخلاف قوانین طبیعت می‌باشد و برعکس، حجب و حیا و خودداری مطابق قوانین الهی است زیرا طبیعت ما را طوری آفریده که به نقص خود پی ببریم و به همین جهت دارای حجب و حیا هستیم.

حال اگر تأثیر آب و هوای محلی، به قدری زیاد باشد که این قانون طبیعی یعنی حجب و حیا را نقض نماید، قانون گذاران بایستی با وضع قوانین مخصوصی، این نقصان را رفع کنند تا قوانین طبیعی به قوت خود باقی بماند.»(1)
 

«ژان ژاک روسو»

نویسنده‌ی نام آشنای جهان، نامحدود بودن تمایلات جنس زن و مرد را مطرح و موهبت خدادادی یعنی «عقل» برای مردان و «حجب و حیا» برای زنان را عامل بازدارنده‌ی انسان می‌داند و می‌نویسد:

«مرد و زن تمایلات جنسی نامحدودی دارند و خداوند برای فروکش کردن نیروی شهوت به مرد، به او عقل داده و به زن حجب و حیا بخشیده است.»(2)

 

گاندی

در بین سیاستمداران، رهبر فقید هندی «گاندی» بازیچه قرار گرفتن هوسرانی مردان را با هشدارهای خاص به زنان گوشزد می‌کند و آرایش آنان برای جلب توجه مردان را سقوط جنس زن می‌داند و می‌گوید:
«زن با اینکه به ظاهر درصدد آزادی برآمد ولی در خطر جدیدی قرار گرفت و آن خطر بازیچه قرار گرفتن و وسیله هوسرانی‌های مردان شدن است. من ترجیح می‌دهم که نسل انسان نابود شود تا اینکه بماند و با تبدیل زن یا ظریف‌ترین مخلوق الهی به یک وسیله عیاشی و شهوترانی مرد، از هر حیوانی پست تر گردد.

اگر من زن بودم علیه ادعای مرد مبنی بر اینکه زن به دنیا آمده تا بازیچه او باشد، سخت عصیان می کردم.‌‌ای زنان اگر آرایش کردن شما به خاطر جلب شهوت مردهاست از این کار خودداری کنید و زیر بار ننگ چنین خفتی نروید...»
 

چارلی چاپلین

در کنار این سخنان، نامه‌‌ی منسوب به هنرپیشه مشهور جهان، «چارلی چاپلین»، به دختر خود «جرالدین» است که این سخن طلایی را گفته است:
«دخترم! هیچ کس و هیچ چیز دیگر را در این جهان نمی توان یافت که شایسته‌ی آن باشد که دختری، ناخن پای خود را به خاطر آن عریان کند...برهنگی،‌بیماری عصر ماست. به گمان من، تن تو باید مال کسی باشد که روحش را برای تو عریان کرده است.

هنر قبل از آنکه دو بال پرواز به انسان بدهد، اغلب دوپای او را می شکند وقتی به مرحله‌‌ای رسیدی که خود را برتر از تماشاگران خود دیدی، همان لحظه تئاتر را ترک کن...»

«ماشا الیلیکینا» نام مشهوری در روسیه و مناطق روسی زبان است. او حدود 2 سال پیش به عنوان یک هنرپیشه و مدل جذاب مطرح بود و شهرت و محبوبیتش با اوج گرفتن «گروه موسیقی فابریک» در روسیه،‌به بالاترین حد رسید.

«ماشا» همانقدر که به سرعت در آسمان شهرت و محبوبیت طلوع کرد خیلی زود نیز از صحنه ناپدید شد. این امر نه به دلیل افول ستاره بخت وی بود و نه به علت از دست دادن «زیبایی چهره» یا «سِحر صدا» بلکه به این دلیل بود که مسلمان شد و لباس عفت و ایمان را بر درخشش‌های کاذب دنیوی ترجیح داد.

تفاوت بزرگ او با بسیاری از هنرمندان و خوانندگان دیگری که اسلام و حجاب را برگزیده‌اند در این است که وی در اوج شهرت و در زمانی که تازه پیشنهادهای خیره کننده به سوی او رهسپار شده بود حجاب و عفاف را انتخاب کرد و به بی‌عفتی و جلوه‌گری پشت پا زد.

وی مسلمان شدنش را «لطف خدا» می‌داند و می‌گوید پس از اسلام آوردن احساس خوشبختی می‌کنم. «ماشا» معتقد است میل به عبادت خداوند، در فطرت همه انسان‌ها نهاده شده است، پس اگر کسی می‌خواهد به سوی اسلام گام بردارد فقط باید اندیشه کند و از فطرت خود مدد بگیرد.

او تأکید می کند: اگر کسی نمی‌تواند راجع به خدا بیاندیشد حداقل سعی کند از خودش رهایی یابد و پلیدی‌های نفسش را مهار نماید؛ رذایلی مانند خودپسندی، تکبر، حسد، ظلم، دروغ، خودستایی و خودنمایی.
 

«ماشا» که زنی تحصیلکرده است و به پنج زبان اروپایی تسلط دارد، به «غفلت مدرن مردم در عصر اطلاعات» اشاره می‌کند و می‌گوید:

«امیدوارم کسانی که هنوز به دین اسلام مشرف نشده اند لحظه‌ای به خود بیایند و فارغ از انبوه اطلاعات پوچ و بیهوده‌‌ای که چشم و گوش مردم این دوران را فراگرفته است کمی اندیشه کنند.»
وی در پاسخ به این سوال که: چرا گرایش به اسلام نسبت به ادیان دیگر بیشتر است و چرا بیشتر کسانی که به اسلام می‌گروند از بین اهالی هنر و موسیقی هستند؟
می‌گوید:
«چون اسلام نسبت به ادیان دیگر، محکم‌ترین اساس را دارد. تمام قواعد اسلام در زندگی کاربرد دارند و راه اسلام سعادت بخش است.»

و ادامه می‌دهد:

«امروز من این فرصت را دارم که مقایسه کنم قبلاً چه بودم و حالا چه هستم. من اکنون با حیات واقعی آشنا شده‌ام، پس خوشبختم.»
«ماشا الیلیکینا» ستاره سابق سینما، رقص و موسیقی، اینک حجابی اسلامی در بردارد و به تدریس در مدارس مشغول است.

وی می‌گوید:
«از جلوه‌های کاذب سابق متنفر است و امید دارد مردم با دیدن عکس‌های نامناسبی که سابقاً از او در اینترنت منتشر شده است عبرت بگیرند و بدانند که می توان به سوی خدا بازگشت، توبه کرد و از نو متولد شد.»


توجه به تحول و بازگشت این هنرمند جوان، برای جوانان بسیار آموزنده است؛ بویژه برای دختران مسلمانی که گاه با وسوسه‌های مختلف، و تحت تأثیر زرق و برق‌های ظاهری تمدن غرب، قدر گوهر وجود خود و نیز ارزش واقعی حجاب را نمی‌دانند.(3)
 
پی‌نوشت‌ها:
1. منتسکیو، ص 442
2. آکین، ص 167
3. www.fardanews.com
 
منبع: چگونه فرزندان ما باحجاب می شوند؟، حجت الاسلام دکتر احمد لقمانی، ناشر: بهشت بینش، چاپ یکم، 1389.