این روزها یک بحثی ذهن بسیاری از شهروندان ما را به خود مشغول کرده است و آن هم دوربین های تشخیص چهره چینی می باشد، بسیاری آن را معزل بزرگی برای آزادی پوشش می بینند و نگرانی خود را نسبت به استفاده جمهوری اسلامی نسبت به آن ابراز داشته اند.

واقعیت این است که قوانین اجتماعی مثل پوشش در تمامی کشورها وجود دارد، حدودش را معمولا حکومت ها با توجه به نوع ایدئولوژی ای که از آن برآمده اند تعیین می کنند، زمانی که شهروندان یک کشور نسبت به قوانین بی توجهی کنند حکومت ها از هر نوع ابزاری استفاده می کنند تا روح قانون را دوباره بر جامعه حاکم سازند.

ویدئوهای زیادی در مورد دوربین تشخیص چهره سانل در اینترنت موجود است و این سوال را پیش آورده که آیا دوربین های چینی واقعا می توانند نسبت به تشخیص چهره افرادی که حجاب را در خیابان رعایت نمی کنند اقدامی صورت دهند.

آیا این دوربین ها توانایی شناسایی کردن افراد را دارند تا پلیس اقداماتی را بر علیه شان صورت دهد. برای رسیدن به این جواب ها شما خواننده عزیز و گرامی را دعوت می نماییم مقاله را تا انتها بخوانید بلکه به جواب هایتان برسید.

دوربین تشخیص چهره چینی چیست؟

چین سال ها است که در زمینه تولید تکنولوژی های نوین گام های محکمی را برداشته است و خود را به عنوان رقیب اصلی شرکت های غربی و اروپایی معرفی کرده است. در زمینه تولید دوربین چینی ها یکی از چند کشوری هستند که در این زمینه در جهان توفیقات بزرگی را به دست آورده اند.

یکی از تکنولوژی هایی که در سالیان اخیر بر روی دوربین هایشان قرار داده شده است و بسیار مورد استقبال حکومت ها و دولت ها قرار گرفته است تکنولوژی تشخیص چهره می باشد. این تکنولوژی توانایی این را دارد تا افراد مجرم در هر زمینه ای را به راحتی در خیابان مورد شناسایی قرار دهد.

این دوربین ها به نحوی طراحی شده اند که تمرکزشان را بر روی چهره افراد قرار می دهند و با اتصال به یک مرکز داده مثل ثبت احوال که از قبل کشورها ایجاد کرده اند به راحتی می توانند چهره را تطبیق داده و مشخصات فرد را برای پلیس به نمایش دربیاورند.

بنا بر اطلاعاتی که وجود دارد چینی ها تا کنون این تکنولوژی را به 136 کشور جهان ارائه نموده اند و از این نظر در دنیا در جایگاه اول صادرات تکنولوژی تشخیص چهره قرار گرفته اند. همین خود نشان می دهد که این دوربین ها نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها مورد توجه هستند.

بعد از چین کشور آمریکا در زمینه صادرات تکنولوژی تشخیص چهره در جایگاه بعدی قرار دارد که همین مشخص می کند که کشور چین تا چه اندازه رشد داشته است که از غول بزرگ تکنولوژی ای مثل آمریکا توانسته است در این زمینه پیشی بگیرد.

گفته می شود کیفیت دوربین های جدیدی که در زمینه تشخیص چهره چینی ها در نمایشگاه های بین المللی به نمایش گذاشته اند به 500 مگاپیکسل می رسد، این دوربین ها مجهز به زوم اپتیکال بوده و بر روی چهره افرادی که در مکان های عمومی تردد می کنند تمرکز می نمایند.

بعد از تمرکز و به دست آوردن چهره افراد، آنها را با مرکز داده ها به اشتراک می گذارند و بدین طریق سیستم های امنیتی می توانند افراد را در خیابان مورد شناسایی قرار دهند، به خصوص این تکنولوژی برای پیدا کردن مجرمانی که تحت تعقیب قانون هستند بسیار کارایی خواهد داشت.

یک مورد بسیار عجیب و وحشتناک در مورد دوربین تشخیص چهره چینی این می باشد که توانایی بازسازی کردن تصاویر نیم رخ و نیم چهره افراد را دارد و می تواند آنها را بازسازی نموده و با مرکز داده به اشتراک بگذارد تا منجر به شناسایی افراد مجرم شود.

طبق اخباری که موجود هست تکنولوژی تشخیص چهره در کشور چین چیزی حدود یک دهه دارد مورد استفاده قرار می گیرد و از این نظر دوربین های چینی تست شده اند و کمک کرده اند تا امنیت در کشور پر جمعیت خودشان به خوبی برقرار شود.
 

آیا دوربین تشخیص چهره چینی برای مقابله با بی حجابی به کار گرفته شده اند؟

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر این که جمهموری اسلامی از دوربین های چینی برای شناسایی افرادی که هنجار شکنی می کنند بهره خواهد برد منتشر شد، این خبر موجب نگرانی افرادی شده است که نسبت به قوانین موجود در اجتماع بی توجه هستند.

اصل خبر این است که فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد با بهره گرفتن از دوربین های تشخیص چهره چینی از این به بعد امکانش فراهم شده که افراد هنجار شکن در زمینه حجاب مورد شناسایی قرار بگیرند تا قانون با آنها برخورد جدی تری نماید.

علارقم این که به صورت رسمی چنین خبری از یک مسئول رده بالا اعلام شده است ولی بعضی از مخالفان اعتقاد دارند که این سیستم هنوز آن چنان پر و بالی ندارد که بتواند به صورت آنی افراد بی حجاب را مورد شناسایی قرار دهد.

ولی تجربه کشورهایی مثل چین ثابت کرده است که استفاده از چنین تکنولوژی ای عملا غیر ممکن نیست و می توان از آنها برای کنترل کردن بعضی از هنجارهای اجتماعی بهره گرفت، برای همین نمی توان از کنار این مسئله به سادگی رد شد و آن را صرفا یک بلوف تبلیغاتی تلقی کرد.

اگر حکومت جمهوری اسلامی در سالیان اخیر نسبت به ساماندهی کردن مرکز داده که باید به این دوربین ها متصل شوند اقدامات اساسی را صورت داده باشد به احتمال زیاد این سیستم در بعضی از شهرهای بزرگ و بعضی از نقاط حساس به کار گرفته شده اند و کارایی لازم را نیز دارند.

همچنین احتمالش وجود دارد که در سالیان پیش رو این تکنولوژی در اکثر نقاطی که جمعیت وجود دارد به کار گرفته شوند تا حکومت با کمترین دردسر بتواند افرادی که قوانین مربوط به حجاب را نادیده می گیرند دچار جریمه ها و محدودیت هایی نماید.

بسیاری از آن ور آبی ها به صراحت دروغ می گویند که چنین تکنولوژی ای اصلا هنوز وجود ندارد، ولی واقعیت ماجرا این می باشد چنین تکنولوژی ای سال هاست وجود دارد، بحث نباید سر این باشد که نیست بلکه باید به این فکر کرد که آیا با توجه به مرکز داده ها این تکنولوژی کاربردی هست یا نیست.

اگر مرکز داده مناسب و قدرتمندی ایجاد نشده باشد عملا این تکنولوژی نخواهد توانست دقیقا دست به شناسایی افراد بی حجاب بزند و به طور مثال ممکن است چهره های نزدیک با هم را قاطی کند و اخطار برای کسی برود که هنجار شکنی نکرده بود.

برای این که کارایی دوربین های تشخیص چهره چینی مشخص شود تنها باید صبر کرد، در آینده معلوم می شود که این دوربین ها تا چه اندازه کارایی دارند و می توانند شهروندان را به رعایت کردن قوانین اجتماعی مجاب نمایند.