يک درايو اضافي براي حساب هاي کاربري
اگر از کساني باشيد که به امنيت خود اهميت زيادي مي دهند، يا فقط مي خواهيد که فعاليت هاي کامپيوتري تان تا جاي ممکن خصوصي بماند، ممکن است روش نمايش صفحه ورود به حساب هاي کاربري در ويندوز7 را نپسنديد. نام هاي حساب هاي کاربري(1) کليدهاي خوبي در اختيار کساني قرار مي دهد که مي خواهند بدانند چه کساني بر روي يک کامپيوتر کار مي کنند و چه کارهايي انجام مي دهند. براي اين که يک ديوار اضافي براي ناشناس ماندن تان برپا کنيد، نمايش نام آخرين کاربري را که با کامپيوتر کار مي کرده است مي توانيد غيرفعال کنيد، و به جاي آن که يک آيکن کاربري خالي و يک کادر ورود باز را به نمايش در بياوريد.
روش آسان اجراي اين کار بر روي ويندوز7 نگارش Professional يا نگارش کامل تر آن است که local security policy را در کادر Search واقع در منوي Start تايپ کنيد و اين برنامه را به اجرا در آوريد. تحت برگه Local Policies، منوي Security Options را باز کنيد. در بخش دست راست، روي Interactive Logon: Do Not Display Last User Name کليک- دو ضرب کنيد و Enabled را فعال کنيد.
روي OK کليک کنيد و پنجره هاي باز را ببنديد. هنگامي که کامپيوتر را باز راه اندازي کنيد، صفحه ورود ناشناسانه را خواهيد ديد.
ما از ويندوز7 نگارش Ultimate براي اين ترفند بهره گرفتيم، که دسترسي کامل Policy Editors را فراهم مي سازد. بعضي از نگارش هاي ديگر ويندوز7 برنامه ويرايش گر Local Security Policy را که پيشتر به کار گرفتيم نشان نمي دهند. در اين نگارش ها مجبوريد رجيستري را براي اين کار تغيير بدهيد. به کليد زير برويد:
HKEY_LOCAL-MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
و روي نام ارزشي(2) «dontdisplaylastusername» کليک - دو ضرب کنيد. ارزش آن را از 0 به 1 تغيير بدهيد. شايان ذکر است که اين ترفند رجيستري را در ويستا نيز مي توانيد به کار ببنديد.
غير فعال کردن فهرست هاي پرش( Jump Lists)
خصوصيت Jump Lists به شما امکان مي دهد که روي يک آيکن برنامه اي تاسک بار کليک - راست کنيد و آخرين فايل ها يا امکانات پراستفاده تان را دستيابي کنيد. اگر از کساني هستيد که نمي خواهيد ديگران بفهمند که با چه فايل هايي کار مي کرده ايد، يا براي کم کردن شلوغي، اين خصوصيت را مي توانيد غير فعال کنيد. براي اين کار، روي يک نقطه خالي تاسک بار کليک - راست کنيد و پنجره Properties را باز کنيد. روي دکمه سربرگي Start Menu کليک کنيد و مربع کنار عبارت زير را بدون تيک کنيد:
Store And Display Recently Opened Items In The Start Menu And The Taskbar
پس از غيرفعال کردن Jump List، کليک - راست کردن روي يک آيکن برنامه اي در تاسک بار فقط گزينه هاي پايه برنامه را به نمايش در خواهد آورد. سابقه استفاده شما را نشان نخواهد داد.
مهارت يابي در تاسک بار
تاسک بار ويندوز7 امکانات خوبي را فراهم مي سازد، اما بخش قابل توجهي از صفحه نمايش 13 اينچي يک لپ تاپ را اشغال مي کند. روي يک نقطه خالي تاسک بار کليک - راست کنيد و Properties را انتخاب کنيد، سپس مربع Use Small Icons را براي کوچک کردن آيکن ها و تاسک بار تيک دار کنيد.
يکي ديگر از نکات قابل توجه، نحوه ترکيب چند پنجره مربوط به يک برنامه در تاسک بار است. رفتار پيش فرض ويندوز7 استفاده از يک آيکن براي همه موارد باز يک برنامه بر روي تاسک بار است؛ اگر مکان نماي موش را روي چنين آيکني قرار دهيد فهرست همه پنجره هاي باز را آشکار مي کند. منوي پايين- آمدني Taskbar buttons در برگه Taskbar به شما امکان مي دهد که تاسک بار را وادار کنيد که براي هر پنجره باز يک برنامه آيکن هاي جداگانه اي را نمايش دهد( Never Combine)، يا آنها را فقط هنگامي ترکيب کند که تاسک بار پر است (Combine When Taskbar is full).
در ويندوز7 در مقايسه با نگارش هاي پيشين ويندوز کنترل بيشتري روي System Tray( واقع در گوشه پايين - راست صفحه نمايش) داريد. به عنوان مثال، ترتيب آيکن هاي اين بخش را مانند بخش ديگر تاسک بار مي توانيد با موش کِشي تغيير بدهيد. براي اين که يک آيکن System Tray را از معرض ديد خارج کنيد، آن آيکن را با موش کِشي مي توانيد از System Tray به بالاي دسک تاپ ببريد، که پنجره کوچکي را به نمايش در مي آورد که آن آيکن را مي توانيد به آن بفرستيد. هرگاه روي پيکان رو به بالايي که در سمت چپ System Tray به نمايش در مي آيد کليک کنيد آيکن هاي پنهان را خواهيد ديد.
اگر روي لينک Customize در اين پنجره کوچک کليک کنيد نمايش تک تک آيکن هاي System Tray مانند
Volume,Network،Power وغيره را و همچنين زماني را که آنها پيام هاي توجه دهنده (3) را به نمايش در مي آورند مي توانيد کنترل کنيد.
اضافه کردن يک ميانبر Flip 3D
Flip 3D که در ويستا معرفي شد و بسيار مورد توجه کاربران قرار گرفت در ويندوز7 نيز حاضر است(Win-TAB). يک ميانبر تاسک بار مي توانيد درست کنيد که به شما امکان مي دهد که آن را با موش فراخواني کنيد. براي اين کار، ابتدا لازم است يک ميانبر جديد بسازيد. روي يک نقطه خالي دسک تاپ کليک - راست کنيد، به New اشاره کنيد، و روي Shortcut کليک کنيد. در پنجره بعدي، که تايپ يک مکان فرمان را از شما مي خواهد، عبارت RunDII32 DwmApi#105 را تايپ کنيد.
و روي Next کليک کنيد. در پنجره بعدي، ميانبر خود را «Flip 3D» بناميد و روي Finish کليک کنيد. اين ميانبر روي دسک تاپ با يک آيکن سفيد (بدون شرح) ظاهر خواهد شد.
براي تغيير دادن اين آيکن، روي آن کليک - راست کنيد، و پنجره Properties را باز کنيد. روي Change Icon کليک کنيد و سپس روي Browse کليک کنيد. پوشه Explorer.exe را در پوشه Windows خود بيابيد. بايد آيکني ببينيد که طوري به نظر مي رسد که نمايش Flip 3D را دارد. آن را در سومين رديف در ستون پنجم يافتيم. آن را هاي لايت کنيد و روي OK کليک کنيد. روي OK در پنجره Properties کليک کنيد. حال کافي است اين ميانبر را به تاسک بار موش کِشي کنيد. شايان ذکر است که اين ترفند را در ويستا نيز مي توانيد اجرا کنيد.
ترفندهاي ويندوز7: ابزارهاي رفع اشکال
در اين بخش تعدادي از ابزارهاي پنهان رفع اشکال و ترفندزني درون ويندوز7 را معرفي کرده ايم. به تعدادي از برنامه هاي خدماتي جديدي که مي توانند ويندوز7 را روان کنند و به تازگي به بازار عرضه شده اند نيز نگاه خواهيم انداخت.
هشدار: ما همه اين برنامه ها را بر روي يک لپ تاپ که به تازگي به Win7 Ultimate ارتقا يافته است امتحان کرده ايم و آنها را سودمند و بي ضرر يافته ايم. با وجود اين، شما همواره بايد مطمئن باشيد که برنامه هاي ضد بدافزار کامپيوترتان به خوبي کار مي کنند و روزآمد هستند.
گزارش چگونگي مصرف برق
براي اين که نحوه مصرف برق ويندوز7 را دقيقاً بررسي کنيد، يک روش جالب را در ويندوز7 مي توانيد به کار بگيريد. نحوه دريافت گزارشي تحت عنوان «Power Efficiency Diagnostics Report» به قرار زير است. فرمان cmd را در کادر Search منوي Start براي اجراي برنامه سطر فرماني(4) cmd.exe تايپ کنيد. روي آيکن cmd کليک - راست کنيد و سپس روي Run As Administrator کليک کنيد. در نشانه فرمان، عبارت powercfg-energy را تايپ کنيد. پس از زدن کليد Enter، پيام زير را بايد ببينيد:
Enabling tracing for 60 seconds...
در پايان عمليات، فهرستي تحت عنوان «Enargy efficiency problems found» به نمايش در خواهد آمد، اما توضيحات کافي ارائه نمي دهد.
در مقابل، اين برنامه يک گزارش کامل تر را نيز مي سازد که آن را مي توانيد در فايلي به نام «energy-report.html» بيابيد. نشاني اين فايل را پس از اجراي powercfg-energy خواهيد ديد.
در اين فايل نکات جالبي را پيدا خواهيد کرد. به عنوان مثال، در مورد کامپيوتر ما، ويندوز7 اين حقيقت را پيدا کرد که باتري ما به مرحله اي از عمر خود رسيده است که فقط مي تواند 40 درصد از ظرفيت طراحي شده خود شارژ شود. برنامه هايي را شناسايي کرد که در اين زمينه کار مي کنند، و ميزان مصرف CPU آنها را ذکر کرد. اين اطلاعات مي تواند به شما کمک کند که مصرف برق را بهتر مديريت و تنظيم کنيد.
اشکال ياب توکار
ويندوز7 ابزار اشکال ياب قدرتمندي دارد که بسياري از آنها را پيشتر معرفي کرده ايم. اما ابزاري پنهان نيز دارد که براي مديران کامپيوتر طراحي شده اند و از نوع سطر فرماني هستند. به عنوان مثال، يک پنجره سطر فرماني را باز کنيد و فرمان systeminfo را تايپ کنيد.
شرح مفصلي از سيستم، شامل نگارش سيستم عامل و روزآمدسازهاي آن، نگارش بايوس (5)، حافظه نصب شده/ قابل دستيابي، ارتباط شبکه، و حتي خصوصيات سخت افزاري پايه به نمايش در مي آيد. يک روش سريع در اختيار يک مدير کامپيوتر براي مشخص کردن حالت و قطعات کامپيوتري است که بر روي آن کار مي کند. برنامه همچنين به شما امکان مي دهد که شرح حال کامپيوتر را در فرمت هاي مختلفي، مانند فرمت comma delimited ذخيره کنيد. به عنوان مثال، براي توليد يک فايل با فرمت comma delimited که آن را مي توانيد وارد يک بانک اطلاعاتي يا يک برنامه صفحه گسترده کنيد، از فرمان systeminfo / FO CSV>systeminfo.csv بهره بگيريد تا فرمت comma delimited را به يک فايل هدايت کند. اين فرمان يک فايل CSV در دايرکتوري جاري مي سازد تا آن را با يک برنامه مناسب باز کنيد. همچنين، از پارامتر S/ مي توانيد بهره بگيريد، که به شما امکان مي دهد Systeminfo مربوط به يک کامپيوتر ديگر متصل به شبکه را به نمايش در آوريد. براي دستيابي سيستم راه دور طبيعي است که بايد نام سيستم و نام کاربري و گذرواژه مورد نياز را بدانيد. براي دستيابي همه پارامترها و ساختار فرماني از فرمان ?/ systeminfo بهره بگيريد.
برنامه System Information
يکي از برنامه هاي خوب براي بررسي محيط هاي سخت افزاري و نرم افزاري برنامه System Information است که آن را در ويستا نيز مي توانستيد به کار بگيريد. اگر بخواهيد بدانيد که ويندوز7 چگونه بر روي سيستم شما نصب شده است، جاهايي را بررسي کنيد که ممکن است مسئله به وجود بياورند، و جاهايي را ببينيد که رانش گرها(6) و فايل هاي سيستمي در آن ذخيره شده اند، System Information را به اجرا در آوريد.
در کادر Start Search ، کافي است System Information را تايپ کنيد تا به اجرا در آيد. پنجره برنامه کمي پيچيده است و به درد کاربران پيشرفته مي خورد. يک درخت System Summary حاوي شاخه هاي ،Components،Hardware Resources، و Software Environment دارد.
همه اطلاعات اين برنامه را مي توانيد بررسي کنيد، اما چند بخش مفيد دارد که تعمير کاران نبايد آنها را از دست بدهند. اول، دوست داران چند رسانه اي که مي خواهند بدانند دقيقاً کدام نگارش هاي کدک هاي (7) ويدئويي و صوتي در کامپيوترشان نصب شده است مي توانند اين اطلاعات را در بخش Components/Multimedia بيابند؛ اگر مکان نماي موش را روي هر کدک ببريد نام و مکان فايل آن را به نمايش در خواهد آورد، تا چنانچه بخواهيد يک مورد مسئله دار را حذف کنيد نشاني آن را به راحتي بيابيد.
هنگامي که در بخش Components هستيد، به مورد Problem Devices نگاه کنيد. در اينجا وسايل و رانش گرهايي را خواهيد يافت که با ويندوز7 خوب کار نمي کنند. به عنوان مثال، در اينجا ما دريافتيم که آداپتور VPN ما تحت ويندوز7 کار نمي کند.
سرانجام، تحت Software Environment، حتماً Windows Error Report را براي يافتن خطاهاي اصلي بررسي کنيد. اطلاعات مفصلي درباره هنگ کردن هاي برنامه ها و گزارش هاي خطا خواهيد يافت.
اگر تعداد مسائل سخت افزاري جدي کامپيوتر زياد باشد مي توانيد System Information را در منوي Start يا در تاسک بار الصاق کنيد (pin). کافي است با استفاده از کادر Search منوي Start، آيکن اين برنامه را در منوي Start به نمايش در آوريد، روي آن کليک - راست کنيد، و از فرمان Pin to Taskbar يا Pin to Start Menu بهره بگيريد. از آن بهتر، به اين برنامه مي توانيد يک ترکيب صفحه کليدي ويژه اختصاص بدهيد. مورد Properties را به هنگامي که روي آيکن System Information کليک - راست مي کنيد انتخاب کنيد و به برگه Shortcut برويد.
ديسک سخت را چه چيزي پر مي کند؟
ناگهان مي بينيد که بخش بزرگي از فضاي ديسک سخت پر شده است. فايل هاي چند رسانه اي و فايل هاي دريافتي از اينترنت مي توانند ديسک سخت را زود پر کنند. اگر پس از نصب زدايي يک يا چند برنامه و پاکسازي فايل باز هم فضاي آزاد ديسک سخت ناکافي باشد، از برنامه رايگان (WinDirStart(8 بهره بگيريد. اين برنامه ديسک سخت شما را بررسي مي کند و همه فايل ها را با رنگ گروه بندي مي کند، و يک نقشه گويا از ديسک هاي سخت مي سازد. حتي با آن مي توانيد همه فايل هاي يک گروه، مثلاً همه فايل هاي JPEG را بيابيد. فايل ها را به ترتيب اندازه مي تواند مرتب کند تا ابتدا فايل هاي حجيم را حذف کنيد.
معرفي يک برنامه روان سازي ويندوز7
Tweak7 يکي از نخستين برنامه هاي خدماتي اي است که براي ويندوز7 طراحي شده است، و نگارش رايگان آن را از سايت وب زير مي توانيد دريافت کنيد:
www.stardock.com/products/tweak7
امکانات خوبي براي روان تر کردن ويندوز7 دارد.
چند کليد ترکيبي سودمند در ويندوز7
در ويندوز7، کليد Windows شما بسيار قدرتمند است. بعضي از ترکيب هاي کليدي اصلي آن به قرار زيرند:
کليد ترکيبي Windows - پيکان پايين سو: يک پنجره حداکثر شده (maximized) را بازگرداني کنيد، يا يک پنجره باز عادي را دکمه اي (minimize) کنيد.
کليد ترکيبي Windows - پيکان چپ سو / راست سو: پنجره جاري را به لبه چپ يا راست دسک تاپ مي برد و آن را نصف اندازه صفحه نمايش مي کند.
کليد ترکيبي G-Windows: ابزارک ها (گجيت ها) را نمايش مي دهد.
کليد ترکيبي T-Windows: تاسک بار را فعال مي کند. از کليدهاي پيکاني براي کاوش تاسک ها بهره بگيريد. اگر کليد Enter را بزنيد برنامه انتخاب شده باز مي شود.
ترفند رجيستري: سريع کردن جستجوهاي Regedit
هرگاه برنامه Regedit را به اجرا در مي آوريد، درعمل چند فايل عظيم ويندوز بار مي شود. معمولاً جستجوي کليدها يا مقدارهاي ويژه آهسته انجام مي گيرد. يک روش آسان سريع کردن جستجوهاي Regedit آن است که جستجو در موارد غير ضروري را مستثني کنيد. کليد ترکيبي CTRL-F را بزنيد تا کادر Find به نمايش در بيايد. اگر در جستجوي يک Value باشيد (که در بخش دست راست قرار دارد) مربع هاي کنار Keys و Data را براي اجراي جستجو بدون تيک کنيد. به همين سان، اگر در جستجوي يک Key باشيد، مربع هاي کنار Values و Data را بدون تيک کنيد. جستجوها بايد بسيار سريع ترشود. فقط به ياد داشته باشيد که کادر Find اين تنظيم ها را براي جستجوهاي بعدي حفظ مي کند، حتي اگر برنامه Regedit را باز راه اندازي کرده باشيد.
ترفند رجيستري: سريع تر يا آهسته کردن
خصوصيت Aero Peek
شيشه اي کردن پنجره هاي باز با خصوصيت Aero Peek در ويندوز7 يکي از امکانات جالب اين سيستم عامل جديد است. اما ممکن است بخواهيد به هنگامي که مکان نماي موش را روي لبه منتهي اليه راست تاسک بار مي بريد اين خصوصيت سريع تر يا آهسته تر به اجرا در بيايد، به کليد زير برويد:
HKEY_CURRENT_ USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced
روي آن کليک - راست کنيد تا يک New/DWORD بسازيد و آن را « DesktopLivePreviewHoverTime» بناميد. Base را روي Decimal ميزان کنيد. درکادر Value Data، يک عدد ميلي ثانيه را تايپ کنيد. عدد «0» به معني فعال شدن بلافاصله Aero Peek است، «500» به معني نيم ثانيه تأخير، و «1000» به معني يک ثانيه تأخير است.
پي نوشتها:
1)user account
2)Value nam
3)notification
4)command-line program
5)BIOS
6)driver
7)codec
8)windirstat
منبع:ريزپردازنده، شماره 188
/ج
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}