آمریکا از دیدگاه امام خمینى (10)
نظام اسلامى و رابطه با آمریکا
الف - استقبال از قطع رابطه
مکتوب آن عالیجناب بر اساس نگرانى از تیرگى بین کشور اسلامى ایران و ایالات متحده آمریکا واصل گردید. از حسن نیت آنجناب قدردانى مى کنم و خاطر محترم را متوجه مى کنم که ملّت شریف مجاهد ما این قطع روابط را به فال نیک گرفته و براى آن جشن عظیم بپا کرده و چراغانى ها و پایکوبى ها نمودند. از دعاى شما به درگاه خداوند متعال براى ملّت مبارز ما شکرگزارم ، لکن متذکر مى شود که جناب شما از انگیزه هاى تیرگى هاى دیگر و مشکلات خطرناک بزرگتر که مرقوم داشته اید نگران نباشید که ملّت اسلامى ایران از مشکلاتى که در این قطع روابط بوجود آید استقبال میکند و از خطرهاى بزرگتر که مرقوم شده است ، هراس ندارد و آن روز براى ملّت ما خطرناک است که روابطى نظیر روابط رژیم خاء ن سابق تجدید شود و با امید به خداى متعال تجدید نخواهد شد.(207)
ب - عدم شرافت انسانى دولت آمریکا
ج - ظلم و غارتگرى
د - قطع چپاولگرى
آن چیزى که در این قریب پنجاه سال بر ما گذشته است و آن چیزى که از بیست و چند سال پیش از این به وسیله آمریکا بر مملکت ما گذشته است ، سال هاى طولانى لازم است تا ما ترمیم کنیم اینها را. ما میخواهیم چه بکنیم روابط داشته باشیم با آنهائى که مى خواهند ما را بچاپند؟ را بطه ما با آنها غیر از این است که رابطه چپاولگر و چپاول بشو است ؟ براى چه ما مى خواهیم این را؟ درها را همه را ببندند و ما را محاصره اقتصادى بکنند، ما خودمان در انیجا مملکت وسیعى داریم ، آب هم داریم ، خدا باران هم به ما مى دهد، خودمان مى کاریم و مى خوریم و هیچ احتیاجى به این مسائل نداریم . آنها نترسانند یک ملتى را که مى خواهد خودش را به کشتن بدهد تا استقلالش را حفظ بکند.(211)
ه - رهایى از دام آمریکا
ملّت ایران اگر مى خواست که صلح آمریکایى بکند، همان اول از آمریکا جدا نمى شد و قطع روابط نمى کرد و دستش را از ایران کوتاه نمى کرد و جاسوسان او را بیرون نمى کرد و امروز هم اگر دستش را به صلح آمریکایى دراز کند، صدام و امثال صدام کنار مى روند، لکن مستشارهاى آمریکایى وارد معرکه مى شوند. ما نمى توانیم صلحى را بپذیریم که طرح آمریکایى دارد.(213)
... ما اگر امر دایر بشود به اینکه برگردیم به حال سابق بشریت و با الاغ از این طرف به آن طرف برویم و آزادیمان را حفظ بکنیم یا خیر، بنده آقاى کارتر و امثال او از ابرقدرت ها باشیم و زندگانى هاى فلان و کذا داشته باشیم ، ما آن را ترجیح مى دهیم ، ملّت ما آن را ترجیح دارد مى دهد.(214)
و - محکومیت مذاکره
ما با اینها چه صحبت بکنیم آنها که شبکه جاسوسى در اینجا درست کردند، توطئه درست کردند، کردستان و امثال اینها را، اینها نقشه مى کشند و راه مى دهند، ما با اینها بنشینیم صحبت بکنیم ، چى چى صحبت بکنیم ؟(216)
ز - آشتى ناپذیرى با دولتمردان آمریکا
با آمریکا و روابط ما با نمى دانم شوروى و روابط ما با اینها یک چیزى است که براى ما یک صلاحى دارد این مثل رابطه بره با گرگ است رابطه بره با گرگ ، رابطه صلاحمندى براى بره نیست اینها مى خواهند از ما بدوشند.(218)
ح - زیان رابطه (سلطه مجدد)
ط - نتیجه سازش (دفن اسلام )
ى - مزایاى قطع رابطه (شکوفایى استعدادها)
ما استقبال مى کنیم یک همچو انزوایى را که ما را وادار مى کند که خودمان به فکر خودمان بیفتیم . وقتى این انزوا نباشد ما متکل به غیریم ، هر چى مى خواهیم دستمان پیش غیر دراز هست . گندم هم مى خواهیم از آنها بگیریم و ارزاقمان را از آنها بگیریم و صنایع مان را آنها برایمان بیایند درست بکنند، همه چیزمان دست آنها باشد. ملّت تا اینطور باشد نمى تواند خودش داراى یک چیزى باشد، در اقتصاد مستقل باشد، در جنگ مستقل باشد، در اجتماع مستقل باشد. وقتى شما منزوى باشید مى توانید این کارها را بکنید. شماى منزوى مى توانید که فکر بکنید که باید کشاورزى مان را خودمان اداره کنیم محتاج نشویم به دیگران ، براى اینکه منزوى هستیم دیگران نمى دهند به ما. وقتى یک ملتى احساس کرد که ارزاقش را دیگران نمى دهند به او، خودش به فکر مى افتد که براى خودش درست کند. مادامى که در نظرش این است که نه ، ما مى آورند برایمان ، مى دهند به ما، نمى تواند کار بکند. اینهایى ى که وقتى در اطرافشان ده تا پانزده تا نوکر هست ، مى افتند و تنبل مى شوند و هیچ کار از آنها نمى آید، وقتى مى بریشان حبس ، خودش تو حبس کارهاى خودش را مى کند براى اینکه منزوى شده . ملتى که منزوى بشود مى تواند ترقى کند، مترقى مى شود. ملتى که منزوى نیست نمى تواند به ترقى راه خودش را برود. ملّت غیر منزوى یعنى ملتى که اتکالش به دیگران هست ، خوراکش را از دیگران مى گیرد، اتومبیلش هم از دیگران مى گیرد، برقش هم از دیگران مى گیرد. این ملّت تا آخر باید اسیر باشد. تا منزوى نشوید نمى توانید مستقل بشوید. از انزوا ما چه ترسى داریم ، ما آن روزى که منزوى نبودیم همه گرفتارى ها را داشتیم .(222)
پی نوشت ها :
207- صحیفه نور، جلد: 12، ص : 43، پاسخ امام خمینى به پاپ ژان پل دوم (رهبر کاتولیک هاى جهان )، تاریخ سخنرانى : 25/1/59.
208- صحیفه نور، جلد: 11، ص : 35، مصاحبه با خبرنگاران مسلمان مقیم انگلستان و خبرنگاران آفریقایى و آسیایى ، تاریخ سخنرانى : 26/9/58.
209- صحیفه نور، جلد: 6، ص : 57، در جمع نمایندگان ستاد نیروى هوایى و عشایر فارس ، تاریخ سخنرانى : 2/2/58.
210- صحیفه نور، جلد: 12، ص : 40، در جمع نمایندگان ستاد نیروى هوایى و عشایر فارس ، تاریخ سخنرانى : 19/1/59.
211- صحیفه نور، جلد: 12، ص : 139، در جمع اعضاى شرکت کننده در کنفرانس بین المللى بررسى مداخلات آمریکا در ایران ، تاریخ سخنرانى : 14/3/59.
212- صحیفه نور، جلد: 20، ص : 90، در جمع مسوولان لشکرى و کشورى به مناسبت عید سعید فطر، تاریخ سخنرانى : 8/3/66.
213- صحیفه نور، جلد: 18، ص : 77، در جمع فرماندهان نیروى دریایى و هوانیروز و پرسنل نیروى هوایى و دریایى ، تاریخ سخنرانى : 1/6/62.
214- صحیفه نور، جلد: 12، ص : 138، در جمع اعضاى شرکت کننده در کنفرانس بین المللى بررسى مداخلات آمریکا در ایران ، تاریخ سخنرانى : 14/3/59.
215- صحیفه نور، جلد: 10، ص : 163، در جمع کارکنان و کارمندان شهردارى اهواز، تاریخ سخنرانى : 17/8/58.
216- (همان .) صحیفه نور، جلد: 10، ص : 164، تاریخ سخنرانى : 17/8/58.
217- صحیفه نور، جلد: 12، ص : 40، پیام به مناسبت قطع رابطه با آمریکا و جنایت صدام ، تاریخ سخنرانى : 19/1/59.
# در آبان ماه سال 67 کارتر نامه اى به حضرت امام ارسال داشت و سپس اطلاعیه اى از سوى حاج احمد آقا بدین شرح منتشر شد.
بسمه تعالى
به اطلاع عمومى مى رساند، امروز شنبه 28/8/67 نامه اى منسوب به آقاى کارتر رئیس جمهورى اسبق آمریکا خطاب به حضرت امام مدظله العالى رسیده است که کارشناسان ما خط جیمى کارتر را تایید کرده اند و حضرت امام فرمودند: “براى جلوگیرى از هر سوء استفاده این نامه به اطلاع عموم برسد.”
لحن نامه به صورتى است که گویى ایران مایل است با آمریکا ارتباط برقرار کند ولى گروگانهاى آمریکایى و لبنان مانع این امر مى باشند که حضرت امام ضمن تکذیب هرگونه ارتباط ایران با گروگانگیرى فرمودند: “همان گونه که بارها گفته ام رابطه ایران و آمریکا، رابطه گرگ و میش نیست . اینها مى خواهند از ما بدوشند.
218- صحیفه نور، جلد: 10، ص : 58 و 57، در جمع دبیران عضو انجمن اسلامى آذربایجان شرقى ، تاریخ سخنرانى : 4/8/58.
219- صحیفه نور، جلد: 11، ص : 35، مصاحبه با خبرنگاران مسلمان مقیم انگلستان و خبرنگاران مسلمان آفریقایى و آسیایى ، تاریخ سخنرانى : 26/9/58.
220- صحیفه نور، جلد: 19، ص : 59، در جمع سرپرست و اعضاى ستاد تبلیغات جنگ ، تاریخ سخنرانى : 18/6/63.
221- صحیفه نور، جلد: 13، ص : 148، در جمع دانشجویان پیرو خط امام ، تاریخ سخنرانى : 12/8/59.
222- صحیفه نور، جلد: 13، ص : 147، در جمع دانشجویان پیرو خط امام ، تاریخ سخنرانى : 12/8/59.
223- صحیفه نور، جلد: 3، ص : 174 و 175، درجمع ایرانیان مقیم پاریس ، تاریخ سخنرانى : 26/8/57.
منبع:ارسال توسط کاربر محترم سایت : SM1372
/ن
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}