شکر نارگیل چیست؟

همانطور که از نامش پیداست، شکر نارگیل از میوه نارگیل که از درخت نخل نارگیل می باشد، گرفته می شود. این درخت با نام علمی Cocos nucifera شناخته می‌شود و در مناطق مختلفی از جهان، به‌ویژه در کشورهای آسیایی و مناطق گرمسیری رشد می‌کند.

این نوع از شکر طبیعی از شیره جوانه های گل نخل نارگیل به دست می آید. بعد از این فرآیند میتوان از این شکر طبیعی مانند شکر معمولی استفاده کرد.برخلاف شکر های سنتی، شکر نارگیل به دلیل فرآیندهای ساده جمع‌آوری و تولید، مقدار قابل توجهی از مواد مغذی شیره خود که شامل روی، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، مس، ترکیبات پلی‌فنولی، فیبر تخصصی، ویتامین C و سایر آنتی‌اکسیدان‌ها می‌شود را به جای کالری خالی اولیه شکر سنتی حفظ می کند.

از طرفی دیگر این را هم باید بگویم که قند نارگیل شامل فروکتوز بسیار بالایی است که به طور بالقوه میتواند برای بسیاری از بیماری ها و شرایط سلامتی مضر باشد. به طور کلی شکر نارگیل سالم تر از قند معمولی در نظر گرفته می شود. با این حال شما همچنان نیز باید در حد اعتدال از آن مصرف و استفاده کنید.
 

خواص شکر نارگیل

در ادامه شما را با خواص این شکر بیشتر آشنا خواهیم کرد.

 خواص شکر نارگیل برای لاغری و کاهش افزایش وزن:

شکر نارگیل با داشتن سطح فروکتوز پایین تر از قند معمولی، کمتر به رسوب چربی در بدن شما کمک می کند. وقتی کبد فروکتوز را پردازش می کند، تری گلیسیرید - نوعی چربی - را آزاد می کند. فروکتوزی که شما از میوه آن را دریافت میکنید، سالم و برای بدن شما مناسب است.

از آن طرف ولی شکر اضافه شده باید سطح فروکتوز پایین تری را داشته باشد. در مقایسه با شربت های ذرت با فروکتوزی بالا و سایر شکرهای طبیعی، شکر نارگیل از نظر میزان داشتن فروکتوز کمتر به شمار می آید که این خود به این معنی است که شکر نارگیل منجر به افزایش وزن و رسوب چربی کمتری می شود.
 

خواص شکر نارگیل برای افزایش گردش خون:

سطح کمی از آهن موجود در شکر نارگیل بر گردش خون کلی شما تأثیر می گذارد، که این خود می تواند اکسیژن رسانی و در دسترس بودن مواد مغذی را در بدن افزایش دهد. آهن یک جزء کلیدی در گلبول های قرمز به شمار می آید و بدون سطوح مناسب آن در بدن، شما می توانید علائم کم خونی از جمله ضعف عضلانی، سردرد، خستگی و مشکلات گوارشی را تجربه کنید.
 

خواص شکر نارگیل برای کاهش کلسترول بد:

فرم منحصر به فرد فیبر موجود در شکر نارگیل، اینولین، با کاهش سطح کلسترول در بدن مرتبط می باشد. این شکر می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را با کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL، به حداقل برساند و از علائم آترواسکلروز و رسوب پلاک در بدن شما جلوگیری کند.
 

خواص شکر نارگیل برای دیابت:

برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، شکر نارگیل جایگزینی برای شکر معمولی میباشد. شکر نارگیل می تواند مغذی تر از شکر معمولی باشد چرا که کمترین پردازش را انجام می دهد و محتوای کالری آن مانند شکر معمولی میباشد.
 

خواص شکر نارگیل برای سلامت استخوان ها:

چندین ماده معدنی مهم در شکر نارگیل از جمله روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و مس وجود دارد که نقش مهمی را در ساخت تراکم استخوان و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان با افزایش سن را ایفا میکنند.
 

خواص شکر نارگیل برای بهبود هضم:

اینولین، همان شکل تخصصی فیبر موجود در شکر نارگیل، می تواند فعالیت بیفیدوباکتری ها - یک پروبیوتیک ارزشمند که می تواند سطح باکتری ها را در معده متعادل کند - را در روده تحریک کند. این عملکرد دستگاه گوارش و جذب مواد مغذی را بهبود می بخشد و در عین حال باعث ایجاد محیطی سالم در روده می شود.
 

خواص شکر نارگیل برای کاهش اضطراب و افسردگی:

برخی مطالعات نشان داده‌اند که استفاده منظم و در حد اعتدال از این شکر می‌تواند سطوح هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی، که علائم افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهد و می‌تواند به خلق و خوی پایدارتر منجر شوند، کمک کند.
 

خواص شکر نارگیل برای برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

با توجه به سطوح کمی از ویتامین C موجود در این شکر، این سطوح تأثیر کمتری را بر سیستم ایمنی میگذارند و می‌توانند تولید گلبول‌های سفید خون را که اولین خط دفاعی بدن در برابر مواد خارجی و پاتوژن‌های عفونی هستند را هدایت کنند.

 

مضرات شکر نارگیل چیست؟

حالا که این همه در مورد خواص این شکر صحبت کردیم، بد نیست به مضرات آن هم اشاره‌ای بکنیم.

1- کالری

این شکر مثل انواع دیگر شکر، کالری قابل توجهی دارد و مصرف بیش‌ازحد آن می‌تواند در نهایت شما را به دردسر بیندازد و باعث اضافه‌وزن شما شود.
 

2- قند

این شکر قند طبیعی دارد و مصرف آن روی سطح قندخون تاثیر مستقیمی می‌گذارد. اگر دیابت دارید، بهتر است با احتیاط بیشتری این شکر را مصرف کنید.
 

3- پروسه تولید

در عملیات استخراج و تهیه این شکر ممکن است بعضی از خواص طبیعی نارگیل از دست برود. همچنین ممکن است بعضی از شکرهای نارگیل افزودنی‌های مصنوعی داشته باشد.
 

4- حساسیت‌های غذایی

بعضی از افراد ممکن است به نارگیل حساسیت داشته باشند و نتوانند این شکر را استفاده کنند.
 

5- مضرات شکر ناگیل برای چاقی و افزایش وزن

اگر شکر نارگیل را بیش از حد مصرف کنید ، بدن شما نمی تواند تمام آن را به انرژی قابل استفاده تبدیل کند که در نتیجه این کار برخی از آن کربوهیدرات ها (فروکتوز) به عنوان چربی در بدن شما ذخیره می شوند.

این امر می تواند منجر به رسوب چربی اضافی که منجر به افزایش وزن در شما می شود، شود. شکر نارگیل نیز کالری بسیار بالایی دارد. این شکر برای افرادی که سعی در کاهش وزن و حفظ کالری دقیق خود دارند، چیز خوبی به شمار نمی آید.
 

6- مضرات شکر ناگیل برای متابولیسم

رسوب چربی های اضافی و سطوح بالای شکر می تواند متابولیسم را کند، کند. در مقادیر کم، شکر نارگیل کاملاً سالم به شمار می آید که این خود میتواند برای عملکرد متابولیسم مفید باشد، اما در مقادیر زیاد، اثر معکوس را در شما خواهد داشت.
 

7- مضرات شکر ناگیل برای التهاب مزمن

التهاب یک عارضه جانبی رایج در مصرف بیش از حد شکر در رژیم غذایی میباشد. این امر تا حدی به دلیل رسوب چربی های اضافی است که رخ می دهد. این رسوبات خود می توانند منجر به التهاب در روده و اندام های اطراف آن شوند. بیماران دیابتی و افراد در معرض خطر نیز سطح بالاتری از التهاب را تجربه می کنند.

 

میزان کالری و انرژی شکر نارگیل

میزان کالری و انرژی شکر نارگیل درست مثل شکرهای معمولی است. به همین دلیل در صورتی که فرد به چاقی مبتلاست یا رژیم کاهش وزن دارد، بهتر است خیلی از شکر نارگیل استفاده نشود و برای آن محدودیت وجود داشته باشد.

این شکر با هر روش فن‌آوری تولید شود، انرژی بالایی دارد و برای رژیم های کاهش وزن مناسب نیست. چون خواص و طعم بی‌نظیر نارگیل ممکن است فرد را وسوسه کند تا شکر نارگیل بیشتری مصرف کند. شکر معمولی در هر ۱۰۰ گرم ۳۸۷ کالری و شکر نارگیل در همین میزان ۳۷۵ کالری انرژی دارد.

این رقم آن قدر به هم نزدیک است که می‌توان گفت هر ۴ گرم شکر ( هم شکر سفید هم شکر قهوه ای و هم شکر نارگیل) یعنی یک قاشق چایخوری تقریبا ۱۵ کالری انرژی دارد.اگر به طور کلی بخواهیم بگوییم شکر قهوه ای از شکر سفید سالم تر و شکر نارگیل بهترین نوع شکر محسوب می‌شود.

برای استفاده از خواص شکر نارگیل بهتر است به جای شکر های معمولی از شکر نارگیل استفاده کنید. تنها کافی است مثل شکر معمولی مواظب میزان استفاده از آن باشید. ولی شیرین کردن قهوه یا چای یا حتی دسرها با شکر نارگیل طعم بهتر و خواص بیشتری به نوشیدنی و غذای شما می‌دهد که به امتحانش می‌ارزد.
 

طرز تهیه شکر نارگیل

این شکر را طی یک فرایند طبیعی دومرحله‌ای درست می‌کنند:
1. گل نخل نارگیل را برش می‌دهند تا شیره‌اش داخل ظرف جمع‌ شود.
2. ظرف شیره را روی حرارت قرار می‌دهند تا بیشتر آب آن بخار شود.
محصول نهایی قهوه‌ای‌ رنگ و دانه‌ای است و ظاهرش به شکر خام شباهت دارد، اما ذراتش معمولا کوچک‌تر و متفاوت‌‌اند.
 

در پایان

بهتر است بدانید که شکر نارگیل ماده ی غذایی معجزه آسایی نیست.
این بسیار شبیه به شکر معمولی است اگرچه آنقدر فرآوری نشده و حاوی مقادیر کمی از مواد مغذی است. اگر می خواهید از شکر نارگیل استفاده کنید آن را کم مصرف کنید.
شکر نارگیل هم مانند بقیه ی جایگزین های شکر سالم تر از شکر تصفیه شده است اما قطعا بدتر از مواد غذایی بدون شکر به شمار می رود.
 

منابع

https://salamdonya.com
https://chocochamly.com
https://netnevesht.com
https://soomita.com