ارزش غذایی خرما در 100 گرم

مقدار 100 گرم
کالری 277 کیلوکالری
کربوهیدرات 74.97 گرم
پروتئین 1.81 گرم
چربی 0.15 گرم
آب 21.32 گرم
فیبر 6.70 گرم
قند 66.47 گرم
کلسترول 0.00 میلی گرم
 

ویتامین های موجود در خرما در 100 گرم  

ویتامین 100 گرم
ویتامین A 7.00 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم
ویتامین E 0.00 میلی گرم
ویتامین K 2.70 میکروگرم
ویتامین C 0.00 میلی گرم
تیامین (B1) 0.05 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.06 میلی گرم
نیاسین (B3) 1.61 میلی گرم
کولین (B4) 9.90میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.81 میلی گرم
ویتامین B6 0.25 میلی گرم
فولات (B9) 15.00میکروگرم
ویتامین B12 0.00 میلی گرم
 

مواد معدنی موجود در خرما در 100 گرم

ماده معدنی 100 گرم
کلسیم 64.00 میلی گرم
آهن 0.90 میلی گرم
منیزیم 54.00 میلی گرم
فسفر 62.00 میلی گرم
پتاسیم 696.00 میلی گرم
سدیم 1.00 میلی گرم
روی 0.44 میلی گرم
مس 0.36 میلی گرم
منگنز 0.30 میلی گرم
سلنیم 0.00 میکروگرم
 

خرما برای چه کسانی مفید یا مضر است؟

 
سطح کلسترول خون را تنظیم می‌کند
یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف خرما ممکن است اثرات مثبتی روی میزان کلسترول خون و استرس اکسیداتیو داشته باشد. خرما هیچ کلسترولی ندارد و غنی از آهن است. میزان فیبر موجود در خرما بیشتر از موز است. باید درباره‌ی اینکه خرما چطور به تنظیم سطح کلسترول خون کمک می‌کند، تحقیقات بیشتری انجام شود.
 
سلامت استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد
خرما منبع غنی مس، منیزیم، سلنیوم و مگنز به شمار می‌رود. تمام این مواد مغذی برای حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با استخوان‌ها مثل پوکی استخوان ضروری هستند. خرما همچنین سرشار از ویتامین کا است که به انعقاد خون کمک می‌کند. خرما حاوی بور (Boron) هم است. تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که بور یک ماده‌ی مغذی مهم برای حفظ سلامت استخوان‌ها است.
 
به بهبود سلامت مغز کمک می‌کند
نشان داده شده که خرما از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت می‌کند. بین مصرف منظم خرما و کاهش خطر ابتلا به زوال عصبی و عملکرد شناختی بهتر در افراد مسن ارتباط وجود دارد. یک مطالعه‌ی حیوانی به این نتیجه رسید که مصرف خرما می‌تواند سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش دهد. در یک مطالعه‌ی دیگر روی موش‌ها نشان داده شد خوردن خرما برای مدت طولانی به پیشگیری از التهاب در مغز کمک کرد.
 
از التهاب جلوگیری می‌کند
یکی از خواص خرما، پیشگیری از التهاب محسوب می‌شود. خرما دارای خواص ضدالتهابی است. این ماده‌ی غذایی منیزیم دارد که ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و با التهاب مبارزه کند. اگر در رژیم غذایی خود منیزیم کمی مصرف ‌کنید، سیستم ایمنی بدنتان نمی‌تواند به‌خوبی با التهاب مبارزه کند. هرچند مطالعات انجام شده در این زمینه محدود هستند.
 
برای زنان باردار مفید است
زنان باردار باید تقریبا ۳۰۰ کالری بیشتر از سایر افراد مصرف کنند. بیشتر خانم‌های باردار برای تأمین کالری لازم بدن خود، مواد غذایی حاوی کالری بالا را می‌خورند که مواد مغذی کمی دارند. این موضوع می‌تواند در بلندمدت منجر به مشکلاتی شود. خرما می‌تواند یک گزینه‌ی سالم برای دریافت کالری لازم بدن باشد. اگرچه کالری خرما بالا است، اما مواد مغذی زیادی دارد و به تأمین ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم بدن زنان باردار کمک می‌کند. شواهد نشان می‌دهند که فیبر موجود در خرما ممکن است به درمان بواسیر در زنان هنگام بارداری کمک یا از آن جلوگیری کند. یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف خرما چهار هفته قبل از فارغ شدن ممکن است برای زنان باردار مفید باشد. به مطالعات بیشتری در زمینه خواص خرما برای زنان نیاز است. همچنین بعضی از شواهد عنوان می‌کنند که خرما ممکن است عضلات رحم را در ماه‌های آخر بارداری تقویت کند.
 
به درمان یبوست کمک می‌کند
در مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی نشان داده شد که عصاره‌ی خرما فعالیت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد و در درمان یبوست مفید است. فیبر موجود در خرما هم از سرطان‌های دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند. خوردن روزانه حداقل ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد. همچنین ممکن است مدفوع را نرم کرده و از یبوست پیشگیری ‌کنید. سعی کنید مصرف مواد غذایی که هیچ فیبری ندارند را محدود کنید. البته توجه داشته باشید که در بعضی از موارد، کاهش مصرف فیبر ممکن است به درمان یبوست کمک کند. بنابراین اگر مشکلات گوارشی دارید، قبل از مصرف خرما با پزشک مشورت کنید.
 
سلامت پوست را بهبود می‌بخشد
یکی دیگر از خواص خرما، بهبود سلامت پوست محسوب می‌شود. خرما حاوی ویتامین‌های ث و دی است که شواهد نشان می‌دهند این دو ویتامین ممکن است به بهبود قابلیت ارتجاعی پوست کمک کنند. این ماده‌ی غذایی ممکن است در مبارزه با مشکلات پوستی مثل خارش یا بثورات (راش) مفید باشد. می‌توانید خرما را در برنامه‌ی غذایی خود جای دهید و نتایج بالقوه‌ی آن را در بلندمدت بررسی کنید. خرما همچنین ممکن است خواص ضدپیری داشته باشد. این ماده‌ی غذایی ممکن است از جمع شدن ملانین در بدن جلوگیری کند. هرچند تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده‌اند. می‌دانیم که هورمون‌ها نقش مهمی در پیری و ظاهر پوست دارند. ترکیبات موجود در خرما اثرات ضدپیری دارند. عصاره‌ی خرما ممکن است به مبارزه با چین‌وچروک کمک کند.
 
ممکن است به افزایش وزن اصولی کمک کند
اگر خیلی لاغر هستید و می‌خواهید وزنتان را افزایش دهید، خرما را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در مطالعه‌ی انجام شده روی حیوانات نشان داده شد که مصرف پودر هسته‌ی خرما منجر به افزایش وزن ۳۰ درصدی می‌شود. هرچند به مطالعات بیشتری روی انسان‌ها نیاز است.
 
فشار خون را تنظیم می‌کند
می‌توان تنظیم فشار خون را به عنوان یکی از فواید خرما در نظر گرفت. خرما منبع غنی پتاسیم به شمار می‌رود‌؛ به طوریکه یک عدد خرما حاوی ۱۶۷ میلی‌گرم پتاسیم است. این میزان پتاسیم در مقایسه با مواد غذایی دیگر بیشتر است. این ماده‌ی معدنی به مدیریت فشار خون بالا کمک می‌کند. مصرف ناکافی پتاسیم ممکن است منجر به سنگ کلیه شود. به مطالعات بیشتری درباره‌ی این خاصیت خرما نیاز است. فیبر به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می‌کند و اثرات سدیم را در رژیم غذایی خنثی کرده و به کاهش فشار خون کمک می‌کند. منیزیم خرما عضلات قلب و رگ‌های خونی را ریلکس می‌کند و در نتیجه فشار خون را کاهش می‌دهد. برای نتیجه‌گیری در این زمینه به مطالعات بیشتری نیاز است.
 
سلامت قلب را بهبود می‌بخشد
خوردن یک مشت خرما ممکن است در بهبود سلامت قلب اثرگذار باشد. خرما می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند. شواهد عنوان می‌کنند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خرما ممکن است از تصلب شرایین (آرتریواسکلروز) جلوگیری کند. این آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است به از بین بردن کلسترول از دیواره‌های عروق کمک کنند. خرما حاوی ایزوفلاون‌هایی است که به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی شناخته می‌شوند. هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. یک مطالعه‌ در انگلستان به این نتیجه رسید که خرما چون فیبر دارد، ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش دهد‌. فیبر همچنین به مدیریت وزن کمک می‌کند. نگه داشتن وزن بدن در محدوده‌ی طبیعی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.
 
از ریزش مو جلوگیری می‌کند
خرما غنی از آهن است و شاید جریان خون را در پوست سر بهبود ببخشد. این موضوع ممکن است به رشد مو کمک کند. هرچند تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است.
 
اسهال را درمان می‌کند
مواد غذایی که می‌خوریم، اثر مستقیمی روی سلامت دستگاه گوارش دارند. خرما غنی از پتاسیم است