براي ترک سيگار ، فردا دير است
براي ترک سيگار ، فردا دير است
براي ترک سيگار ، فردا دير است
خداحافظ همين حالا
تحقيقات و تجربيات کلينيکي نشان داده است که افراد در روند ترک سيگار، از مراحل مختلفي عبور ميکنند.
مرحله تفکر سطحي
مرحله تفکر و تصميم
مرحله تصميمگيري
مرحله ابقا و يا بازگشت
انگيزه
نخستين قدم در آماده ساختن خود براي ترک سيگار اين است که انگيزههاي خود را ارزيابي کنيد. انگيزههاي شما پايههاي تعهدات شما به ترک سيگار است. عزم راسخ، جسارت، قدرت و ثبات واژههايي هستند که به وسيله افراد سيگاري، زماني که قصد ترک سيگار را دارند، استفاده ميشوند، هر چند که براي ترک دايم سيگار به قدرت، تعهد، درک و اراده و انگيزههاي قوي نياز است.
به تازگي، سيگاريها با بمباراني از پيغامهاي ترک سيگار روبهرو شدهاند. قيمت سيگار و ممنوعيت سيگار در مکانهاي عمومي افزايش يافته است اما اين قوانين خوب اجتماعي نيز به تنهايي به افراد سيگاري، انگيزههاي لازم براي ترک سيگار را نميدهند بنابراين ضروري است که شما انگيزههاي شخصي خود را مشخص و آنها را ارزيابي کنيد. دقت کنيد که اگر دلايل شما براي ترک سيگار مساوي با تمايل شما براي ادامه آن باشد، احتمال شما براي ترک موفقيتآميز سيگار کمتر است، اما اگر دلايل ترک سيگار بر ترک نکردن آن چيره شود، آن وقت زندگي شما به سوي يک زندگي بدون سيگار پيش ميرود. براي سنجش مزايا و مضرات کشيدن سيگار و مقايسه آنها با يکديگر ميتوانيد موارد زير را نيز لحاظ کنيد: آسيب جدي به تندرستي فرد، صدمه به تندرستي خانواده و افزايش هزينه زندگي.
تاکيد برانگيزهها
خودباوري
از خودباوري ميتوان به عنوان يکي از موارد مربوط به آمادگي براي ترک سيگار نام برد. ايمان شما به تواناييتان در مهار موقعيتهايي که شما را در مرحله خطر بازگشت به سيگار قرار ميدهند، همان خودباوري نام دارد. در موقعيتهاي وسوسهبرانگيز چقدر به تواناييهايتان براي مقابله با تمايل به سيگار کشيدن اعتقاد داريد؟
برخي افراد درباره خود بسيار مثبت فکر ميکنند اما هنوز قبول ندارند که قادرند بعضي از چيزها از جمله سيگار کشيدن را ترک کنند. افرادي که خود را باور ندارند و به تواناييهاي خود به ديده ترديد مينگرند در شرايط وسوسهانگيز زودتر تسليم ميشوند. تنها فراخواندن نيروي اراده براي مقاومت در برابر وسوسه سيگار کافي نيست، شما بايد بر اين باور باشيد که ميتوانيد کاري صورت دهيد و مقاومت کنيد و بدانيد چگونه فراموش نکنيد احساس خودباوري شما تحت تاثير چند عامل است. نخستين عامل، تعداد موقعيتها و شکستهاي شما در روند ترک سيگار است. اگر سيگار کشيدن را در گذشته ترک کردهايد ولي بعد از روبهرو شدن با موقعيتهاي استرسزا تسليم شدهايد، ممکن است که توانايي خود را در ترک سيگار کم ارزيابي کنيد و اعتماد به نفس کمتري داشته و با خود بگوييد: «من نميتوانم از پس آن برآيم». ممکن است احساس کنيد که تمايل به سيگار کشيدن به شما غلبه کند و به عنوان يک فرد سيگاري به اين باور برسيد که سيگار کشيدن به شما کمک ميکند تا استرسها را تحت کنترل خود درآوريد. تصميمهاي مردم در مقابله با موقعيتهاي استرسزا اغلب بر چگونگي احساسات آنها در آن زمان بستگي دارد. هرچه بيشتر احساس تنش و اضطراب کنيد، کمتر ميتوانيد بر خود مسلط باشيد و با تمايل خود به سيگار مقابله کنيد.
منبع: www.salamat.com
/س
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}